Bäst.

Jag har genomtidernas bästa hästar. Dom är så underbara och mysiga. Jag personligen tycker om när hästarna kan slappna av och njuta när man pussar och klappar på dem, då de verkligen visar hur mycket de tykcer om det. Men alla mina 3 hästar (Nikita är mammas) har haft riktigt svårt för det. Men efter mycket förtroende så drar dom sig inte längre undan utan står kvar, lägger huvudet på axeln och blundar. Åååh så mysiga de är! Eftersom ingen rids just nu så har jag ryktat och pussat på dem extra mycket. För de måste ju fortfarande glänsa och behandlas som stjärnor ;) (skämt för dem som inte fatta det) hahah

Har så mycket inspiration från globentävlingarna just nu så vill bara träna, träna, träna, ha mål att nå och mera träning. Trots att jag inte var där, för första gången på 11 år, så kunde man ju sitta och se livesändningar. Vilket är otroligt bra tycker ja! Dock är man ju otroligt shoppingsugen efter att ha sett vad alla fått med sig hem. Men nu är det julklappar till Andreas och mamma som pengarna ska gå till..

Gud vad martingalen hänger. BIG NO! jag brukar vara riktigt ordentlig med sådant.

Vår bästa runda i MSVA (1.20)
:D

När hästfolk säger att dem aldrig vart på globen horse show blir jag galen. Fattar dem vad de missat eller? Så hoppas ni alla vart där MINST en gång!

Alexander Zetterman

Hade tänkt lägga upp en film på unghästen jag rider/provrider. Planen var då att vi skulle filma när jag hade henne på hoppträningen för Uffe idag. Men nu har Uffe insjuknat  gissar på svinis? så träningarna som jag skulle ridit idag blev tyvärr inte av.. Väldigt tråkigt då jag sett fram imot att rida henne i ridhus (bara ridit ute på gräs innan) och sedan skulle jag haft en hel del åskådare ;) hehe så dem var lite besvikna med.

Nu när det börjar bli kyligt ute så har en viss mus eller råtta flyttat in i min sadelkammare och varje dag har den ner MASSOR med saker. blandannat låg mina pokaler som ja har i sadelkammaren nere på golvet igår. Idag låg alla skyddslådor med skudden över hela golvet. Och Bosse som snacka om att det bara var en liten mus? Jag är glad om jag slipper se den råtta som mus.

Har ju ridit unghästen lite nu i veckan så har blivit ganska mycket ridning. Nej nu ljög jag. Yrris har inte gått. Försöker lura mig själv att han börjar gå in en viloperiod nu vilket jag vet själv att han inte ska göra.. ÄN. Han får göra det i december. Men har ridit Pi och unghästen. Ägaren som bara bor nån mil ifrån mig kom hem och hämtade mig i Måndags så red jag lillan lite. Hon är väldigt duktig men ibland märks det att hon är ett sto som är riden av store män + att hon bara är en liten bäbis. Får se vad det kan bli av henne. Skuttade några 30 cm kryss med henne och hon hoppade väl 150 över dem.

Måste slinka in lite här med att jag har faktiskt vart duktig och tränat mig själv varje dag i en vecka. Duktig jag är va?

Ett tips är att läsa Alexanders blogg(alex Zetterman). MYCKET läsvärt. Men min förebild är fortfarande Carro Kamensky. :)
Fredag den 13.e

Jag har svårt att hålla fingrarna i styr just nu! Men man blir så glad av alla fina kommentarer ni ger! Tack, tack, tack och åter tack.

Just nu så är en del av mitt "hästliv" otroligt trist. Marken är frusen och stenhårs och det är kolsvart ute. Ja undrar nu hur tusan ja ska lösa ridningen. Vi har inga som helst lampor så ja kan rida i ljus, jag har inget tillgång till ridhus och jar 20 min skritt på asfalt till en ridbana som ändå är stenhård. Ni listar nog ut ganska fort att ja bor uruselt här i min by, som det så fint heter här i Leksand. iochmed att vi krockade med ett rådjur igår kan ja heller inte åka transport till något bra ställe för att träna. Utan just nu går hästarna mest i hagen mellan 7-6 på dagarna. Vilken bra förebild ja är va?... Det är verkligen så jag skäms. Men vad ska jag egentligen göra. Det är ju kolsvart överallt så att rida till någon äng finns inte på kartan.. Inte i jaktsäsongen iallafall. Varför ja skriver allt de här? Jo för ja vill förklara mig själv för mig själv typ. Ja det är så ja skäms.

Något "roligt" ja tänkte berätta för er nyfikna är att ja ska rida ett 6 årigt sto några gånger den närmaste veckan. Hon är till salu men ja är inte i denna skrivstund intresserad av ett köp. Mer än så säger jag inte. Hästen är otroligt fin på marken och har ett bra psyke och en fin teknik. Vilket hon skulle kunna gå långt med. Men vad som händer återstår att se. Kanske lämnar ja ut en film ni kan få se.

Nej nu ska jag (som känner mig som världens sämsta hästägare) Ut och försöka kompensera upp den dåliga ridningen med extra fint mockade boxar med jätte mycket spån, hö och vatten. Sedan ska ja rykta dem en massa och pussas såklart!

Det blev lite FÖR långt inlägg nu. Så nu blir de inget på några dagar. Men ja hoppas på lite respons i kommentarfältet. Någon som har tips på min omotiverade ridning just nu?

Ridsport ponny cup kval, kumla -09

DM silver September, insjön -09

Dm Brons Augusti, Hedemora -09


Tårar i ögonen

Pethers fina ord ekar i mitt huvud och ja sitter med ett leende på läpparna. Man skulle nästan kunna tro att ja var Zandra Svensson och precis tagit brons i SM + Vart sveriges bästa C-ponny under 2009(Detta har alltså hänt henne). Ni vet hon som ja berättade om i juli-Augusti?:)

Pether förstod inte fören lektionen var slut och efter att Louise berättat att det var samma Yrroll och Sarah som han träffat i sommar! Han sa så fina ord att ja red iväg med tårar i ögonen. Louise är bästa tränaren jag vet och Yrroll är en sån fantastisk individ. Ni vet att ja skrev igår att han bara fortsätter att överaska. Är det inte mig så är det någon annan. Dom order verkar de som att ja kan hålla i ett bra tag till. Är så himla sugen på nästa säsong så de är galet! Och Pi som hamnat lite "bakom" nu på sistondet naffsade på mig idag när ja fixa Yrroll och när ja börja kela med henne blev hon överlycklig! Hon är såååå MIN älskling!

Nej nu får ja ge mig. Har ju sagt åt mig själv att sluta blogga ;)

Yrroll

Imorgon åker jag ner till Västerås och tränar för Pether Markne på skästa gård! :D Red för honom första gången i slutet på Maj iår. Vi hade då startat 1m nån helg innan. Då såg Yrroll ut såhär:


Nu går Yrris 1.30 och ser ut såhär


(hittar inte dressyrbilderna)

Yrroll har verkligen utvecklats enormt iår. Han startade säsongen med att riva typ 4-5 hinder i 1.20 och gå 1m/1.20 till att gå 1.30 med lätthet. Tyvärr så är han fortfarande väldigt svag och det är därför han har svårt för att gå felfritt. Vi ska även kolla upp honom om han har någon låsning i baken då han alltid skiftar galopp med bakbenen. I vinter är det hårdträning och Louise Haaga hjälper mig att rida honom. Trots att han gjort en enorm utveckling som vill aldrig ens kunde våga dröma om så fortsätter han att överraska oss.

RSS 2.0