Pi i mora

Har som sagt tävlat Pi idag. Hennes andra tävling för året. Blandade resultat. Hon var super fin och galen i La där hon även var nolla, men i msvb var hon helt tom så jag valde att utgå  efter att hon stannat. Kunde ha fortsatt rida men valde istället att hoppa ettan och få ett bra språng. Imorgon ska hon bara få gå la, vilket hon tycker är super enkelt och inte behöver ta i någonting. :)

Pis dag

Jag är riktigt risig just nu. Förskyld och snoriig men ingen feber så då räknas man ju inte som sjuk?`Jag ska i alla fall tävla Pi idag.skruttan ska hoppa sin andra tävling sedan typ September förra året?

Pi, fina underbara Pi

Har precis ridit Pi. Hon var super fin. Som vanligt, har jag sagt att hon gått dåligt någongång de senaste 2-3 månaderna? Varför ska hon blir så jäkla fin nu när hon är till salu och jag så gammal? Höhö kanske för jag fokuserat så mycket på markarbetet? Nejdå men Pi är super just nu.Imorgon ska hon tävla för andra gången i år!

Friserade henne och smorde utrustningen med, så fick hon nya skor imorse så nu är hon en riktig snygging!

Hemma

Hemma från träningen, eller kom väl hem vid 12 inatt men nu lever jag igen. Gick helt okej, jag tyckte det gick relativt bra på slutet men när jag såg filmerna tycker jag att jaa rider som en skit som vanligt. :P Jag förstor inte att min sits och ridning kan ändras så mycket på två olika hästar. På Pi får jag väldigt ofta beröm för min sists och hur jag rider. Men när jag ser filmer på mig och Yrroll så vill jag bara döööö. hahah. Konstigt det där.

Tränig

Idag har jag träning i Västerås. Har precis haft första skoldagen sedan 5 veckor tillbaka. - har haft APU. Skönt! Nu ska jag fixa Yrroll eftersom vi ska åka och träna, får se hur det går.

Fidde <3

Har vart och hopptränat Pi. Skönt att ha något annat att tänka på efter att ha gråtit konstans i ett dygn. Pi var som vanligt fin och efter passat blev hon lite provriden. Har även ridit Yrroll som kändes fin.

Jag älskar dig Fidelie

Behöver nog bara säga vila i frid min älskade lilla Fidelie så hoppas och tror jag att ni förstår att jag varken orkar eller vill uppdatera mer idag.17 Juni 1991 - 26 April 2010.

Jockeys blir duktiga hoppare.

Tänkte på en sak idag! Förut skrev jag lite om min ponnygalopp karriär och fick då en fråga om hur den tiden har påverkat min ridning idag. Jag gav ett svar, jag tror inte det har gett mig så mycket idag. Men när jag var mindre fick jag om möjligt ännu bättre balans, jag har suverän balans men tror inte det finns kvar idag och jag var väldigt modig.

Vid sitsträning i hoppning brukar man stå i jockeysits och det stod ja ju i för jämnan då. Jag var väldigt stark i benen, kunde tex stå i 90 grader lätt i en halvtimme! Nu kan jag stå i knappt två minuter skulle ja tro ;) Hur länge kan ni stå?

Jaja, det jag ville komma till är att ganska många som är jockeys som mindre får en bra chans i hoppningen, kolla på:

 Zandra svensson (SM medalj hoppning) Pim karlström (SM hoppning?, iaf MSVA hoppning) Cassandra Ankarskiöld (Msv hoppning på både häst och ponny) Sara Norrström (SM hoppning)Natacha Pedersen red ponnygalopp tror ja med(SM hoppning), Caroline frisch (Sm hoppning), Pontus lidsell (Msv hoppning ponny)

Ja, jag behöver kanske inte skriva upp fler? Men vart den osynliga talangen är vet jag inte, men kan det vara mod och styrka?

Överraskning

Igår tycte mamma jag var "tråkig" när jag inte tittat in i sadelkammaren, hon tjata så mycket om det så ja fråga om hon städat där eller? Då sa hon ja. Så idag när ja öppna sadelkammaren blev ja lite mutter över vart hon tyckte hon städat, för de var inte alls städat! Så får jag syn på min nya sadel! :D Skulle egentligen fått den på Tisdag.

Taggad!

Hej allihop! Har haft en riktig "bakis" dag. Var ut igår, dock dricker jag ju typ inte men har ändå kört en chips-och-cola i soffan förmiddag! haha alltid lika härligt, dock blir man ju förbaskat seg. Men ska ta mig ut till älsklingarna nu!  We are the Champions spelas på radion just nu och man kan ju inte låta bli att bli förjävla taggad då! Hur många gånger har man inte drömt om att man rider in i globen till den här låten med segertäcket på? fyfan vad taggad jag blev! tävling om en vecka, såååå kul! Med världens bästa Pi!


Jobbat idag.

Har jobbat för första gången på ritkigt i mitt liv nu! ;) Jag som sa att det blir bättre uppdatering nu ju. Säkert. Jobbade från 10-16 idag och nu ska hästarna fixas!

Sista dagen!

Nu har jag jobbat sista dagen på min APU plats som jag vart på i sammanlagt 5 veckor. Skönt på ett sätt att komma tilblaka till skolan men hade nog inte haft något imot att ha vart där några dagar till. Men ser ut som sommaren kommer tillbringas på detta ställe. Ej ridit idag, måste tillbringa mina vakna timmar med att plugga.. Då blir tyvärr ridningen lidande men de dör ju inte. Så länge de bli omskötta så är jag nöjd. Så har vart ute och mockat och så i stallet precis. Ska äta middag och sedan åka förbi OK och hyra en film, sedan sätta mig och plugga och invänta Andreas som just nu spelar match. Förhoppningsvis behöver ja inte plugga HELA kvällen!

Tanke till Fam svensson och Sputnik

Vil bara skänka en tanke till familjen Svensson och hästen Sputnik (2009 bästa c-ponny på utomhus och inomhus SM) Då han fått kraftig kolik och fått åka in till Strömsholm för att öppna upp buken och någon tarm låg fel. Han mår efter omständigheterna bra!

Nu behöver inga C-ponnyryttare vara oroliga på hela sommaren, största konkurrenten är borta några veckor!

kom hem 12 inatt.

HALV 12 kom vi hem inatt! ska även påpeka att anläggningen ligger 20 min från oss. haha. Ni kan ju gissa hur död jag är idag? Pi var super fin som vanligt. hoppade inge högt alls. Avslutade med att hoppa en bana som vi bara la på 1m, hoppade så högt sist vi hoppa + att hon är så tjock så ville hon skulle få leka lite. Hon gjorde det jätte bra! John tyckte även hon var en fin tjockis och påpeka att hon måste banta, men det gör hon redan ;) Får hälften av vad hon käkade förut typ. :P Men hon har fri tillgång till hö från ca 7 på morgonen till 7 på kvällen och det är väl där boven i dramat är! John tyckte även jag har fint sits vilket är roligt att höra eftersom jag för tillfället hatar min sits och har stora krav på att förbättra den. Men problemet är på Yrroll. Det är ju faktikt så att hästens typ kan försämra ryttarens sits, och så ska det väl inte vara.. eller man ska ju kunna anpassa sig till olika hästar men man ska ju inte bli sämre på en häst.

Nu...

..... Lastning av Pi. Uppdaterar imorgon eller sent ikväll om energin tillåter det.

Bilder

Haha herregud vilken tråkig blogg jag måste ha just nu! Typ inga bilder och filmer och det är ju nästan det som är det roliga.. Sorry. men glömmer ju kameran HELA tiden. Behöver ju verkligen ha den i högsta hugg eftersom Pi är till salu och det mesta man gör bör ju filmas. Eftersom jag inte har mycket vettigt att komma med slänger jag ut lite gamla bilder som ni får titta på. Ska mocka stallet nu, sedan blir det tacos, lasta Pi och dra iväg på träning. John var tydligen 15 min försenad idag, BARA. För er som missat det brukar jag rida för John Hickey någon gång ibland då ja inte har träningar nere i Västerås, skästa. Han tränar nämligen hos en som heter Terese och det är bara 20 min från oss. Till västerås är det ju 3 timmar om man är snabb ;)


Pi i skogslotten vid en ridsport ponny cup kval


Pi på moras nationella meeting


Hebys nationella för något år sedan.

Pi i Timrå på nationellt meeting

Prisutdelning förra året, tror i skogslotten.


Yrroll från Faluns nationella

JDM brons 2009

En clinic för Peter


fån första starten iår, 1.30

Haha så ful. Men tror det är Sala.


Nej nu måste ja mocka, vad tycks om mina bäbisar?:)

Hoppning för Pi idag.

Idag är det tydligen hoppträning för John Hickey. Vet inte vilken tid men brukar sluta med att jag är hemma vid 11-12 snåret. blir Pi som följer med såklart. Så har en massa tid att inte göra någonting alls på nu, eftersom Yrroll ändå bara får gå promenix :)

Dagens

Tyckte Pi var väldigt fin idag med! Det var dock ett väldigt hårt underlag idag eftersom allt blask börjar torka upp. Så antingen är de gyttjebad eller betonghårt.. Red ungefär 20-30 min där jag fokusera mycket på att hon skulle lyssna tillbaka. Så red halt-skrit-trav-halt-trav-skritt osv. Och hon var ju som vanligt fin, inte så mycket att säga om dagens pass riktigt. Var rekordsnabb i stallet iaf, gjorde väl klart allt på ca en timme. Mocka, red en häst och tog in alla hästar :P och tog ut en häst innan också! Mamma därimot mockat inte ens två boxar på e timme. Hon är rekord seg.. Ska stoppa i mig lite mat sedan blir det fortsatt plugg. Usch.

Pi

Eftersom jag inte har något eget hackamore att rida med så får Yrroll baa gå promenad tills hans sår är helt läkt eller jag har införskaffat ett hackis. Det är generellt bra att ha en hackamore hemma i bettsamlingen för att kunna variera med. Eftersom hästen då får vila munnen. Blir bara Pi att rida och det är ju skönt, allt gå så fort då ;) Förstår inte de som klagar som bara har en häst. Framförallt inte om det finns tillgång till en upplyst ridbana eller ridhus. Hörs senare!

Plugga

Förlåt för dålig uppdatering, men måste plugga som en gris :(

Blev en Jos lansink sadel.

Provade en pessoa och en Jos lansink sadel. Gillade pessoan väldigt mycket och den kändes väl bra när jag red också. Men vi valde att prova BR jos lansink "jumping" eller vad den exakt heter för att ha något att jämföra med. Jag gillade den inte alls från marken men när jag suttit upp sa jag direkt att det kändes väldigt bra. Fortsatte rida och det höll hela vägen. så valde den. Ska hämta ut den nästa Tisdag eller förhoppningsvis tidigare.

Så här skriver Österbo-hästgård om sadeln:

"Jumping"

  • Framtagen i samarbete med elitryttaten Jos Lansink
  • Sadeln har anatomiskt formad, stålförstärkt glasfibersadelbom och extra vida ullstoppade paneler
  • Mjukt säte
  • Normalstora knästöd med "air-pushsystem"

Så ser den ut med bild lånad från Österbo.

Till sadeldoktorn

Hemma från "jobbet" Ska bara byta till ridkläder och stoppa i mig en macka, sedan smörja sadeln, fixa Y och bege mig till "sadeldoktorn" för att se om vi kan passa ut någon sadel till mig.mMin nuvarande ligger som sagt bra på Yrroll men jag får ont i svanskotan då de är för lite för mig. Har för långa be och kåpan ger inte mina ben plats.

Ej provat sadel idag.

vi åkte inte till sadelprovaren idag utan tar det imorgon klockan 5. Hann nämligen inte till 11 idag. Ska gå en promenad med Yrroll och rida Pi snart. Har ju inget hackamore så kan därför inte rida Yrris förens hans lilla sår blivit bra. Såret är minimalt men han reagerar för mycket på det för att betsla honom.

Ej provat sadel idag.

vi åkte inte till sadelprovaren idag utan tar det imorgon klockan 5. Hann nämligen inte till 11 idag. Ska gå en promenad med Yrroll och rida Pi snart. Har ju inget hackamore så kan därför inte rida Yrris förens hans lilla sår blivit bra. Såret är minimalt men han reagerar för mycket på det för att betsla honom.

Mina älsklingar

 Liten skrutt i boxen. Ojämn manen var då ser ja nu ;)

 Lilla skuttan i ridsport ponny cup kvalet i kumla :)

 Och sist och minst pluttan Fidelie :)

Smyg tävlat

Var iväg med Yrroll idag till Gävle för att starta en 1.30. Han var heeelt galen på framridningen men när ja börja hoppa fram på lilla tyckte jag han var fin, Fast han inte gick att ta i höger. Det blev dock bara värre och värre och pga av alla som red fram gick det inte att jobba igenom han i huvudtaget. Man kunde iprincip välja att följa spåret eller krocka me x antal ekipage... Vissa skritta tex på spåret trots att det var ca 30 ekipage inne på framrining som inte alls var så stor. Den i sala var STOR och där var det KAOS. Den här var hälften så stor med fler ekipage. Aja.

Gick inte att göra ett ledande tygeltag utan han gick hela tiden utåtställd. Hoppade nästan bara fram i vänster varv då för han skulle få ha bra språng i sig för så fort ja red i höger kom han inte rakt och skruva sig över. Valde att starta och se vad de blev av saken och de gick åt helvete. Efter han rivit 3-4 hinder av 6 så valde jag att utgå. Någontiing är ju uppenbarligen fel när han hoppar och river när han inte ligger direkt fel, det går inte svänga och ingen förhållning går igenom utan han bara backar av då. När ja ridit av honom lite kollar jag munnen igen, som jag kollade igår och kunde hitta en liten spricka. Så förmodligen därför han var som han var. Visst han kan riva men på senare tid har han vart riktigt fin och haft 4+1+0 fel i sina sista starter...


Lite synd då Louise tyckte banan skulle passa mig bra.

vi passade på att kolla sadeln hos en "sadelgubbe" och den låg helt okej på Y men som sagt inte optimal för mig. Imorgon ska vi och prova ut ny sadel, får se om de blir någon ny. Mamma köpte även ett schockemöhle schabrak och matchande luva till mig och Y. Riktigt fiint var de! Kan ta bild senare om ni vill?

Ja nu har ni fåt en hel bok om min dag!

Ingen tävling

Jag vet inte vad jag lyckats med. Men tävlingen som Pi skulle hoppa på Söndag är tydligen idag. Det är ju bra om man lyckas läsa ordentligt med. Jäkla rövhål ja är! Ingen tävling för Pisen alltså. Stackarn!

Skulle vart i gävle

Skulle egentligen befunnit mig i Gävle nu för att starta Yrroll. Men vi valde att avanmäla då det inte kändes så lockande att gå upp klockan 3 på natten för att hoppa en liten 1.20 ;) Hade det avrt en 1.30 hade vi nog åkt men nu sket vi i de :)


Äntligen inne!

Nu är jag precis inne från stallet. Har ridit båda hästarna, mockat, fixat vatten, gett dem mat och smort Ys träns, sadel och magplatta.

Började med att rida Y som var riktigt fin för första gången på bra länge! Var så nöjd uppe på honom! :D Vi hade lite galoppträning där jag hade en stor galopp i en backe. Vi försöker ju få honom lite kvickare i galoppen och jag brukar ofta vilja lägga in ett galoppsprång för mycket. så behöver kunna rida fram honom! Rider väldigt mycket samlat just för att få honom starkare, men man måste ju ha en balans i det. Så därför var det mycket ökning idag. Han var SKIT glad! När jag kom hem igen mocka ja och la på nytt spån, smorde lite också. sedan gjorde jag en fuling och gick ut och tränsa Pi i hagen och hoppa upp barbacka utan hjälm för att känna igenom henne så hon var fräsch från gårdagens hårda träning! Galebano fin var som hon vanligt!! sedan fixa ja vattnet och gav dom nattemat och nu är ja äntligen inne för middag!

GRS

Är riktigt seeeeeeg idag! Hoppas mamma kommer hem strax, hon är och lämnar ett par glasögon som hon blir yr av och mår illa ;) haha hypokondriker så det skriker om det!

Hoppas det gå bra för alla bloggare i Gävle. Bla är Jaq Dinewald (charente.blogg.se), Astrid (astridstraning.blogg.se och johanna B(hoppryttarinnan.blogg.se) där. Kanske joinar jag dom? ;) Njeaaaaa vi får se! Föresten någon mer bloggare som är där? på http://www.grs.nu/ hittar ni resultat! :) Just det, kristinawarg.blogg.se är där med! :)
'
Hoppas mamma kommer hem snart för då skulle ja vilja att hon rinder Hasse och hör om han har en passande sadel hemma åt mig! Har sååå ont i min svanskota och rygg.

GRS

Är riktigt seeeeeeg idag! Hoppas mamma kommer hem strax, hon är och lämnar ett par glasögon som hon blir yr av och mår illa ;) haha hypokondriker så det skriker om det!

Hoppas det gå bra för alla bloggare i Gävle. Bla är Jaq Dinewald (charente.blogg.se), Astrid (astridstraning.blogg.se och johanna B(hoppryttarinnan.blogg.se) där. Kanske joinar jag dom? ;) Njeaaaaa vi får se! Föresten någon mer bloggare som är där? på http://www.grs.nu/ hittar ni resultat! :) Just det, kristinawarg.blogg.se är där med! :)
'
Hoppas mamma kommer hem snart för då skulle ja vilja att hon rinder Hasse och hör om han har en passande sadel hemma åt mig! Har sååå ont i min svanskota och rygg.

Skit fin Pi som vanligt!!

gyyyy vad Pi var fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin idag! Nu har hon vart det flera dagar i rad och man är alltid lika glad efter henns pass! snacka om positiva energi kickar! travhoppade henne en oxer upp till ca 1-1.10m. Hahah första gången fatta hon typ inte att hon skulle hoppa så blev världens kråk hopp! när vi var nöjda med travhoppningen gjorde vi det till en oxer som slutade på lite över 1.20 tror ja? Hade även en studs och kombination som slutade på ca 1.20-125. hon stanna 2 gånger när det var som högst men det är absolut inget att haka upp sig på, underlaget började släppa och hon kan stanna. Det ska en vettig häst göra. Bara Yrroll som är total blåst och hoppar ALLT! Men han ger mig bra självförtroende!

Kändes som Pi skulle vara redo för MSVA igen redan i helgen. Men hon har absolut inte toppkondition och är gravt övervitkig med fritillgång till hö. Men hon ska fortsätta att gå la-msvb ett tag till så kanske hon får hoppa msva igen i Maj-Juni om hon är kvar då! Så länge stärker vi konditionen och styrkan i kroppen!

Yrroll skulle egentligen vila idag eftersom jag har mycket plugg jag måste göra. Det regnade så blev passande, men nu blev de super fint väder och ville gärna rida. Men jag måste nog faktiskt prioritera pluggandet idag! Även om han behöver gå...Nu - Träna Pi!

fått i mig mellanmål nu! Hade planerat vad jag skulle göra för övning med Pi idag. Men nu har jag helt glömt... Nej justja! Tänkte travhoppa henne och sedan hoppa lite studs. kanske plockar bort en hinder så det blir en galoppsprång och hinder igen. Eller liknande. Har ju itne vart förbi andreas och har då ingen kamera.. tyvärr.


Förövrigt är det ett skitväder. Men jag ser det positiva. Marken blir mjuk så den blir bra att rida på någon dag ;)


Fidelie lägger in en hälsning så länge. Att hon ät en av de 3 sötaste i världen!


Träningen på skästa förra onsdagenEn film från träningen på skästa förra onsdagen. Kom på att jag inte lagt upp den. Ser ni vilken galopp han har i början. Den är INTE lätt att få fram! haha

Vänd något negativt till positivt.

Sovit hemma idag. Inte roligt eftersom jag sover väldigt dåligt och alltid vaknar med huvudvärk! Då känner man bara dåååålig dag, eller hur? Men ska försöka med något som elitidrottare på absoluta topp nivå brukar ha/göra, att vända något dåligt till bra. Att alltid tänka positivt! Det var något vi hade på "teorin" hos Louise förra Onsdagen. John Hickey pratar även mycket om det. Säger man "jag måste bli bättre på kombinationer" blir han galen!! Man ska istället säga "jag vill bli bättre på kombinationer", eller "vi ÄR bra på kombinationer för vi tränar mycket på det!"

Ingemar Stenmark var väldigt duktig på just detta. De som kan göra den här vändningen är ofta dem som blir världsrankade! Eller lyckaś med det som de vill, kanske bli topp chef på clas Ohlson. Alla har vi våra egna mål!

Så från och med nu ska NI ALLA som läser min blogg säga jag vill istället för måste. Eller på annat vis vända det till positiv ... vad säger man.. positiv känsla? Jaja jag hoppas ni förstår poängen! Istället för jag måste gå till skolan nu så kan du säga nu vill jag gå upp så jag kan gå till skolan och lära mig något och få bra betyg som gör det lättare för mig i framtiden?Nu ska jag till skolan/jobbet, har som sagt APU. Det är roligt för då får jag lättare att få sommarjobb ;)

Hemma från träningen

Hemma nu! Blev ganska stressigt! fick nästan springa ut i stallet efter mellanmålet och mocka, sedan rida Pi som var suuuuuuuuuper fin som vanligt! sedan borsta av Yrroll och lasta o iväg! gick väl okej med Yrroll. Men han är så j********vla jobbig att rida. Hade en studs på medel linjen med 4-5 räcken. Sedan hade jag en oxer som skulle travhoppas med en bom på ca 2,5 m före och ca 3,5 m efter. Travhoppade hindret på kanske 1.20 och ganska brett. Näe vi var nöjda tog vi bort bommarna och la upp oxern paralellt, Stavning? På upp mot 1.40. Hopapde det till vi var nöjda med sprången. Han hoppar ju inga runda språng som man vill så travhoppning är nog riktigt bra för honom. Var ett väldigt jobbigt pass .

Pi red jag ut på och arbeta mycket skritt-galopp. super fin är hon! red båda på två respektive tre-delat. :)

hoppas på middag nu men ser inte ut som det blir någon så blir duchen och sängen här näst. Skulle även behöva hinna plugga. Men inte så lätt när man jobbar heltid, rider 2 hästar, fixar stallet sedan duschen och iväg i säng.

Jag tycker om mat, ibland.

Hemma från jobbet nu och väntar på lite mellanmål (alltså att kaffet ska bli klart, ingen som gör mat åt mig :P) Sedan ska det mockas, och en snabb tur på Pi. Klockan 7-8 hade vi bokat ridhuset för markarbete med Yrroll. ska faktiskt kika runt lite på internet över bra övningar :) Har lite dåligt fantasi. någon som har tips på övningar som passar Yrroll? Tänkte rida på vanligt tränsbett idag (om jag hittar det och ett träns) strävar ju efter att kunna rida med så milt bett som möjligt och varierar ofta mellan babypelham, tränsbett och ett gag. Men hästen kommer inte bli bättre igenom om jag inte kan rida han ordentligt tränsbett. Har tyvärr glömt kameran hos Andreas.. :/ Men kan ju berätta senare var jag gjort för övning.

Nu blir det mat! jag har blivit så hungrig av mig på sistonde! tur för jag försöker gå upp till 53 ;) haha försökt i ett år nu och blir väl en tiondels hekto per månad ;)

Dagens pass

Skulle ju träna min balans/ idag hade jag ju bestämt. så börja vid framridning att stå i jockeysits med ca 7 hål kortare läder. Jag orkade inte korta och satte fötterna i stigläderna istället. Sedan varierade jag hela tiden att rida utan stigbyglar. Jockeysits övningen används ganska flitigt på många ställen och har använts i flera flera år! bla så red KG svensson för sin tränare i ca 1h i dessa korta läder. Minns ni föra några månader sedan när ja var hos Louise och vi hade sitsträning i början på passet? Då hoppade vi även i dessa läder.

I vilket falls om helst så skaka mina ben när jag hade ridit ;) hahah


Dags för ridning!

Hemma från jobbet! Hatar att komma hem så här sent. Fast har ju vart hemma i 40 min utan att göra något vettigt när jag egentligen behöver käka för att orka rida båda. Men nu får ja skylla mig själv och vara hungrig till ikväll när ja e klar med hästarna och får middag :P Dock kan jag ju gå in och käka precis när ja känner fört då stallet är max 20 m bort. Men då blir jag nog bara fast här! Men men, vi "hörs" sen! ska backträna Pi och rida lite kravlöst på Yrroll. dock ska jag själv fokusera mycket på min sits. Kan ge lite tips för en bättre sists senare.! Om jag glömmer får ni nog påminna mig! ;)

Haha en såååå ful bild! Men bara för att visa hur mycket han överhoppar sig själv! hindret är antingen 1.20 elle 1.30. Så han hoppar minst 1.40 på det hindret. inte konsitgt att man nästan flyger av över varje hinder nu för tiden! ;)


Dagens pass

Pi var jätte fin idag med! såå roligt! visserligen är hon lite överviktig..Haha

Jag lät faktiskt Yrroll vila idag med. Känner lite att han ska få ta igen sig efter helgens låååånga tävling och få njuta i solen! tittade på startlistorna för helgen då Pi bara ska få skutta en La. Hahah 2 c-ponnyer anmälda. som vanligt har inte dalarna något att bjuda upp med om det inte är lokalt eller nationellt :P

Hemma

Nu är jag äntligen hemma från "jobbet"  halv 6 liksom. fast har väl vart hemma en liten stund nu. Är fruktansvärt fint väder så ska ta mig ut på en runda på hästarna nu :)

Startavgifter

Satt och skulle anmäla mig till Faluns nationella meeting och la då märke till hur J*vla dyra startavgifter de hade! Nästan 300 kr för att starta en jävla klass? ca 800 kronor skulle det kosta att starta 3 1.30! Det är fan sinnersjukt tycker ridsportförbundet ska sätta en maxgräns för vad en tävling egentligen får kosta...

Vad tycker ni? Är det rimliga priser`eller borde det ske något för att få bort överpriserna på startavgifterna?

Pideli-Pi

Ridit Pi precis. Hon var super fin och super pigg! :) Men hon blir alltid väldigt pigg och stark när man galopperar ute. Har även anmält henne till lite tävlingar nu. hon ska få åka och abra hoppa en LA i helgen. Sedan ska hon få börha gå msv igen. hon har ju bara gjort en tävling iår så dags att komma igång på riktigt! :)

Pi är alltid en sådan fröjd att rida, eller nu ljög jag. Men man är ofta väldigt glad på henne!


Pi 6 år med mig

Pi 5 år med mig :)

 

skitful bild jag vet. Men Pi 9 år och ja i Msva.


1.20


Tävlingsdagen

Det blev en extremt lång dag igår! Vi åkte hemifrån 9 på morgonen och kom hem ganska exakt 9 på kvällen! Dessutom kom vi försent till tävlingen då mamma och B. tog en paus på 40 min i Hedemora! så jag hann inte gå banan utan Lola fick lära mig den ;) Tack Lola! Men det gick ju bra för  Yrroll var felfri både i grund och omhoppning! :) Första nollan för iår och första nollan sedan Juni förra året typ ;) Har fått en väldans massa tidsfel och små pet hela tiden! Så jag var nöjd och mamma var nöjd som tuppen! det var en 1.20 alltså. Det var massor med hästar som gått omkull i nedre delen av ridhuset så jag vågade inte rida på för mycket men red ändå innanför på alla ställen utom ett. Ändå var segraren nästa 7 sekunder snabbare än mig! Hon måste ha ridit på ett farligt sätt då hästarna i grunden nästa gick omkull. Nästan varenda häst vi såg i omhoppning halkade till.

Sedan var det en väntan på säkert 4 timmar! Var helt kaos på tävlingsplatsen. Det var typ halv storm utomhus. Det var framridning och framhoppning på samma plats/bana, först hade dom band runt hela anläggningen och alla hästar var heeel galarna, högtalarna funkade inte, det var så in i helvete halt inne på banan. Ja rent kaos. Dom stod och väntade på en jäkla unghäst i 15-20 minuter..

Till 1.30 var det värre än en lokal ponnylag hoppning! Folk flög av på framridningen så hästen sprang lös ett bra tag och höll på att springa in i Y 2 gånger! hästarna stanna hela tiden, dom stod på bakbenen och flög runt. Så det ända jag försökte göra var att inte ställa några som helt krav på Yrroll eftersom han tänder till på mina lilla. Men har var redan trött i kroppen och blir väldigt springig då. Så 1.30 rundan var inte alls bra. Var väldigt mycket på och av då han verkligen stack på hindren och sedan vägra byta galopp. Ja sämsta rundan på ett bra tag. blev 3 ner men när han stått i transport från 9 på morgonen så är vi väldigt överseende. Han gjorde dagen fantastiskt bra ändå! Bara nya tag igen! :)


Tävlar idag

Om ni undrar över den dåliga uppdateringen så har jag vart iväg och tävlat idag. åkte 9 imorse och kom hemf ör en kvart sedan! blandat resultat. Men en dubbelnolla iaf :)

RövYrroll :D

 Dagens pass på Yrroll gick åt H*lvete rent ut sagt... Sedan kom han lös och sprang in i det nyborrade stället och det kunde ha gått riktigt illa. Väldigt oansvarigt  av de ansvarade att det inte spärrat av den platsen då det trotsallt ska föreställe en hästgård där hemma..

Nu blir det träning

Nu har jag äntligen fått i mig lunch. Väntade på den i en timme så hade hunnit ridit en häst innan lunch/middagen. nu ska jag i alla fall ut och rida båda. Båda vilade igår då jag hade så extremt ont i svanskotan. Men känner inte av något idag. Ska länga mina läder på Yrroll med ca 3 hål då den här sadeln kräver att man rider med lite längre läder. ska även knyta fast stigbyglarna i sadeljorden så jag kan jobba med min sits! ska nog rida med ett spö mellan händerna så jag verkligen ger min hemska sits hårt jobb!


Pi och jag 2008.


Nya saker

Glömt att säga några roliga saker vi(mamma) köpt nytt. En munkorg till Fidelie haha. Och ett bög regtäcke till Yrroll. Det är lila och beige rutigt! Stackars säger jag bara. Andreas som tycker synd om Yrroll när han har knoppar liksom. haha

Fidelie och jag med sin tjockis mage.


Hästarna

Utanför altanen på sommaren.


Min jockey karriär

Städa mitt rum lite precis och passade då på att rensa ut. Bland annat hittade jag min gamla jockey dress! :) Då kom jag på att Zandra hade önskat ett litet inlägg om min ponnygalopp karriär. Ja hur många visste att jag tävla ponnygalopp förut? Red bla 3 SM. Eller var kvalificerad till 3 men eftersom Fidelie vägrade starta i ett och jag fick rida i mål från fel håll kan man ju säga att jag bara startat två. Den lilla incidenten stod även i ridsport vilket jag tyckte var jätte pinsamt.

Det hela började med att vi fick veta att Fiddan gått ponnygalopp hos en av hennes tidigare ägare, och det kunde man ju misstänka eftersom ponnyn körde sina egna lopp med mig ofrivilligt på ryggen. När en av mina kompisar på stall Enliden hade vart iväg och testat på det med sin

Cantring till start på SM typ -05? Pi

 

Pi är GALEN i segeringen
Hur störd på en skala?

Hehe idag har jag gjort något lite halv knäppt. Gick upp klockan 5 på mrogonen för jag var kissnödig, törstig och hungrig. Sedan atte jag mig i soffan och tittade på Mtv. haha 5 på morgonen liksom? Sedan höll jag på att fjana runt som jag brukar när jag är trött. Kvart i sex gick jag och la mig igen med kläder på och vaknade igen vid 11.

JA nu har ni fått veta lite om hur knäpp jag är utanför "hästlivet". Ligger i soffan med datorn i knät och väntar på att mamma ska sluta så jag kan åka hem och fixa hästarna och städa lite.

Fillan

På frågan om Felicia brukar rida Pi ofta så är svaret Nej. Utan Felicia är min kusin som bor i sthlm och de brukar åka hit för att få lite lektioner och så. Ungefär 4 gånger om året kanske? I vanliga fall rider Felicia på Angarn i Täby. Felicia är ca 11 år och har börjat bli jätte duktig på att rida :)

Mentalt

Det är viktigt att vi ryttare har positiva känslor till ridning att blicka tillbaka mot. Framförallt om vi har en formsvacka, men annars också. Därför är det viktigt att ha en lista över sina bästa rundor. Rangordna de ritter som du är absolut nöjdast med. Skriv även upp om den rundan var felfri eller med några fel. När du sedan laddar inför en tävling är det bra att gå tillbaka i minnet och titta tillbaka på den här rundan, känn rytmen, känn sprången och gå in med samma känsla. Du blir då mer positiv och fokuserar på vad du gjort bra än kanske den senaste träningen när ni stanna på vattenmattan flera gånger och du flög av.

Här kommer mina ritter:
1. MSVA skogslotten med Pi. 4 fel pga av ett nedslag.
2. 1.30 i Falun med Yrroll. 1 fel pga tidsfel.
3. MSV B stockholm horse game, ridsport ponny cup finalen med Pi. 8 fel pga av ett nedslag och ett stopp.
4. LA Insjön med Pi DM. 0 fel genom alla  rundor A.1b
5. 1.30 i Älvdalen med Yrroll. 4 fel pga av ett nedslag.Gårdagens

Förlåt för en dålig uppdatering, men eftersom jag inte kom i säng fören vid halv 3 i natt så har jag tagit ut en välbehövlig sömn nu på morgonen. Träningen gick som sagt helt okej igår. Jag tyckte inte alls det gick särskilt bra, inte i början åtminstånde. Han satt fast riktigt mycket i högersidan men Louise sa att jag skulle strunta i det och fokusera på bakbenen istället. Vad mycket att kunna flytta undan övningar och sedan träna vi rakriktning där det var två oxrar i mitten där man skulle gå på 5 språng och sedan flytta ut hästen och göra som en lite galopp piruett och sedan galoppera tillbaka på medelinjen. En riktigt bra övning för Yrroll. Hoppade även sk ESSET och till slut fick vi in rytmen riktigt bra.

På slutet pratade jag lite med Louise om min sadel eftersom jag har fått så ont i svanskotan och hon tyckte den var alldeles för liten och jag försöker hela tiden skjuta bak för att få plats. Därför jag tycker jag fått så dålig sits på slutet också. Diskuterade även liten om sponsor kontrakt m.m  Efter gävle så ska jag vi prata lite också om jag ska åka ner till henne och bo där över några dagar och träna Yrroll lite intensivt. :)

Nu väntar ja på skjuts hem sedans ka jag rida :)

Hemma

Precis hemma från skästa nu. Nu blir det sängen. Uppdatering imorgon men Yrroll skötte sig helt okej! :)

Filmer


Filmen från i förrgårr. Hade inga sporrar så fick jobba en hel del. Usch vad less jag blir på min sits! Läktaren tycker tydligen de är skit kul när yrroll studsar lite med bakbenen ;)

Lite galopp över bom.


Träning med älskade Yrroll

Idag bär det som sagt av till skästa gård för lite träning för Louise Haaga. Innebär att jag har ca 8 timmar plugg-tid eftersom det blir 8 timmar tur och retur :P Sedan blir det väl förhoppningsvis lite paus på MC donken, vi har ju ingen här där jag bor så blir ofta macdonalds när vi åker och tävlar eller tränar.

Filmkameran följer självklart med!


Felicia


Felicia och Pi dag 1 med markarbete.

Hehe Felicia hoppar lite dag 2.  titta Pis öron när hon ser hindren.

Pi hoppar en oxer på ca 80 cm.  Nytt rekord!

Skästa imorgon!

Just de! Glömt säga att jag imorgon åker ner till Västerås/skästa för att träna! Äntligen. Har gått typ 2 månader sedan jag var där pga av inställda träningar av Pether Markne, snöoväder och en liten paus som har vart för träningarna. men nu är vi igång igen! :)


Nu ska hästarna in

Nu ska Bäbbarna få gå in. Sedan blir det att ge dom insläpsshö, haha fast som har fri tillgång på hö i hagen. Lite kvälls krafft till Pi och Y sen ut med hundarna, ge dom mat, duschen för mig sedan vidare till Andreas. Hoppas jag tillåts lägga upp filmerna från se senaste dagarna. ;)

Shoppat FÖR mycket

Mamma är i sthlm över dagen för att uträtta lite ärenden. Hade bett henne att gå in på hööks för att köpa stigbyglarna, men de fanns såklart inte där då! Less man blir! haha ;) Men får hem lite annat smått och gott. Kan ju hoppas att de hittar lite andra roliga saker! :P

Nästa månad ska jag inte köpa någonting! Bortsett från något till Andreas, och sedan får jag väl förhoppningvis lite presenter eftersom jag blir 19((???)) nästa månad :S Va? 19 år? Herregud...

Helgens shopping.

Inväntar just nu en hjälm och ett par ridstövlar. Vad det är för några är en hemlighet en stund framöver.

Mysigt med Rexi

Ligger och myser med Rexi i soffan och en kopp kaffe. Väntar ju som sagt på att bäbishästarna ska få gå in så under tiden roar jag mig med att läsa era bloggar. Har ni en blogg som ni kanske inte vet att ja läser kan ni kommentera här så kommer jag nog kika in den :)

vänte tider.

Har nu ridit, mockat, fyllt på vatten i hagen, tagit ut fidelie, bytt vatten i stallet. Nu väntar jag på att klockan ska bli så mycket så hästarna får komma in :)

Hööks vs JIN

Ingen har väl missat att hööks är bra på att kopiera populära märkes utrustningar? Om det är bra eller dåligt råder det delade meningar om. De med pengar och de som låtsas ha pengar brukar ofta tycka att det är väldigt dåligt. Men sådana som jag som får spara ett bra tag för att ha råd med det man vil,l tycker det är väldigt bra ibland.

Visserligen tycker jag inte det är snyggt(i många fall) med en hel typisk hööks outfit. Men jag gillar att blanda dyrt och billigt. Genom att köpa lite dyrare detaljer som tex träns, pannband, hjälmar, stövlar som i och försig utger en ganska stor del av utrustningen men samtidigt blanda med andra bas-saker som är billigare kan du få en till synes dyr utrsutning men mycket billigare. Det värsta jag vet är när man är på små tävlingar och folk har skit dyr utrustning som är mer värt än hästen och resultaten är inte vad man förväntat sig.. Som jag sagt tidigare handlar det mer om avundsjuka från min sida, jag hade också haft dyr utrustning om jag kunde. Men jag skulle lagt ner mer pengar på träningar än dyra sadlar för kunna prestera bättre resultat.

Varför man ser ner på hööks kan jag inte riktigt sätta fingret på, men det förknippas väl med att vara nybörjare, de har inte de allra senaste och snyggaste sakerna. Men jag tycker även att de på senare tid höjt standarden enormt. Har inga problem att köpa saker från dem. Bla har jag mitt tävlingsträns från dem.

hööks stigbygel

De här nya stigbyglarna har Hööks idag presenterat. Det är väl inte så svårt att missa vad insperationen är tagen från? Dock är de här stigbyglarna ca 1500 kr billigare än "orginalet"

 

Jin stigbyglar "orginalet"

 

Jag väljer Hööks, vilken väljer ni?

 Ut och rida nu

Nus ka jag ut och mocka och rida hästarna. Blir lite backträning med dem. Typ det ända stället man kan rida på nu utan att förstöra marken.. :/

April, april eller?

Haha kollade precis in ryttarmeddelandet. Jag vet itne om det är något skämt eller så. Men Lördagens klass börjar halv 8. Det är nästan 200 starter i 1.30. några klasser fick flyttas från Fredag till Torsdag pga av de stora startfältet. Haha ska man skratta eller gråta?;)


Tävling


Hemma från träning nmr 2

Hemma nu efter min träning. Yrroll var rätt fin. Tog på honom gramanen och så använde vi oss lite av cavalettis och en bom som jag tränade lite avståndsbedömning med. Känns lite konstigt att vara klar i stallet så här tidigt. Då har vi ändå vart iväg med två hästar till ridhuset i två omgångar. :)

Haft en lektion precis och ska nu iväg och rida själv

Har precis vart iväg och hållt en hopplektion för Felicia. Gick riktigt bra och de hoppade 70 cm. Andra gånger hon hoppar i sitt liv typ. Bara hopapt småhinder med shettisar. Värmer mat och sen ska vi iväg med Yrroll som ska gå dressyr/markarbete. Har en hel del filmer sedan för er som vill se.

dagens

Har vart iväg och tränar Pi och Felicia nu. eller det var väl typ 2 timmar sedan. Men har ätit lite mat, fikat och tagit en tupplur med en av hundarna i soffan. ska ut och rida Yrrisen snart, mockat har jag redan gjort. Imorgon ska vi hoppa Pi lite vid 10 på morgonen och sedan hem för lunch och sen ta ett pass på Yrroll med. :) Han ska dock gå markarbete.

Markarbeta Pi

Nu ska vi iväg och markarbeta Pi lite. Felicia ska mest rida men jag kommer rida Pi också lite för att hon ska få gå lite mer ordentligt. :) Har med mig filmkameran så kommer väl en film så ni får se lilla Fillan.


Dagens pass

Är klar i stallet. Jag och Felicia red först ut en runda på ca 1 tiumme och 20 minuter. Galoppera lite i en backe och trava på grusvägarna. Sedan smorde jag och mockade yrris box medan Felicia mockade till Pi. Imorgon ska hon få träna markarbete och på Måndag blir det lite banhoppning. Haha just det på hem vägen red Felicia Yrroll. Haha han är 1.70 och Felicia typ 1.40 ;)

Nya regler vid ponnymätningar

Som jag skrev för några dagar sedan så kommer nya regler införas vid mätningar av ponny. Som vanligt är allt så luddigt men jag har kikat vidare på det här.

Och perioden som var 1 Jan till 1 April var en övergångstid. Det var sista chansen du hade på dig att få mäta din ponny hemma istället för att åka till en klinik, som det blir nu. Mätningarna kommer ske som vanligt, vid 4, 6 och 8 årsåldern. Skillnaden är bara att ponnyerna från och med 1 April är tvungna att ta sig till en klinik.

Jag tycker det här är positivt då det här förmodligen kan vara ett steg i rätt riktning. dock tycker jag det är väldigt dåligt att en del kommer behöva åka väldigt långt för att mäta sina ponnyer. Inte heller alla utbildade mätmän som har införskaffat dyr utsitning har nu sitt jobb kvar.. Verkar som det är lite brister i kommunikation mellan klinik, tdb och kunderna. Priset ska tydligen vara detsamma, jag är dock tveksam. Är glad att ponny-tiden iprincip är över. Men som sagt, det här är nog ett steg i rätt riktning.

Nya saker

Här är en bild på sakerna jag/mamma köpte. Utan REA hade det kostat lite över 3000 kr och vi betala bara ca 1200 :)
Köte gul/blått skritt täcke. Nypris ca 600kr
Equipage jacka ca 600 kr
Ridvantar, kosta väl kanske 50 kr på rea så vet inte vad de vanliga priset var.
Tävlingsbyxor 698 kr
Gråa ridbyxor 500 kr
Ridstrumpor 75 kr
Bett ca 400 kr


Shoppat!

Har vart och shoppat en massa nya hästsaker :) Var Rea på stället som jag brukar träna på. Har bla köpt en jacka, skritt täcke, tävlingsbyxor, vanliga ridbyxor, nytt bett m.m Tar bilder och sånt lite senare. Nu är det våffeltajm och sedan ett ridpass :)

Ridpass

Här är lite filmer när jag rider av Yrroll lite efter ett markarbetspass. Fokusen låg på att få honom i låg form. Filmerna är itne från idag. Utan idag red jag och Felicia ut en sväng på ca 45 min med pi och Yrris.


Mer film

Har sorterat min hästmapp på datorn. Hittade en hel del opublicierade filmer som jag nu laddat upp.

Städat och jobbat idag.

Har precis städat hus nummer 2. Där jag faktiskt bor. Det andra får man inte ta något annat än skit. Här får man en puss på pannan och höra att man är världens bästa även om det innebär att böcker och osorterad post hamnar i en samlad hög. För att veta att allt är på samma ställe. Men men. Nu är funderingarna på väg mot Stockholm. Mer säger jag inte men jag kommer antagligen inte bo kvar på samma adress som jag är skriven på längre.


Ny hjälm.

En idiot har förstört min ridhjälm.. Ni kan väl gissa vem? Börjar på Bos och slutar på ög. Har därför bestält en ny. En Ayr8. Kommer väl ha min JW hemma och den här på träning/tävling nu. Ska även beställa 2-3 nya tävlingsset då Mamma och ruckot vägrat köpa råttgift så massa saker gått sönder. Självfallet har jag fått stå för allting själv och alla saker som gick sönder var ett värde runt ca 5-6000.

En sån här blir det.

RSS 2.0