Startavgifter

Satt och skulle anmäla mig till Faluns nationella meeting och la då märke till hur J*vla dyra startavgifter de hade! Nästan 300 kr för att starta en jävla klass? ca 800 kronor skulle det kosta att starta 3 1.30! Det är fan sinnersjukt tycker ridsportförbundet ska sätta en maxgräns för vad en tävling egentligen får kosta...

Vad tycker ni? Är det rimliga priser`eller borde det ske något för att få bort överpriserna på startavgifterna?

Kommentarer
Postat av: Lola

Helt galet. Men jag förstår dom. sist hade dom hur mycket starter som helst i varje klass och dom måste väl göra någonting för att få ner antalet startande. Men det är drygt. Dala ekipagen borde få rabatt ;)

2010-04-11 @ 21:03:53
URL: http://lolaskager.blogg.se/
Postat av: Evelina

Men så sjukt :O Jag tycker inte man ska göra ridsporten till mer en rikemans sport än vad det redan är !!!

Och är det på grund av att det blir för många startande , varför inte sätta en "maxgräns " för hur många startande istället för att sätta priser som är helt sjuka :O ?

2010-04-11 @ 21:07:13
URL: http://evi0627.blogg.se/
Postat av: carro

Tänker inte kommentera hurvida det är rimligt eller inte med startavgifterna, men jag kan förklara varför förbundet inte vill sätta en maxgräns på startavgifter.



En tävlingsarrangörs kostnader för att arrangera en tävling varierar oerhört. En arrangör har precis införskaffat ny utrustning som måste finansieras, ett nytt underlag eller nya hinder (vilket ju kommer de startande till gagn). En annan hyr in sig på en annan anläggning för att kunna genomföra tävlingen. Den tredje har inte så stora kostnader alls, allt nödvändigt finns på plats för att kunna genomföra en tävling - med varierande kvalité. Allt detta gör att klubbarna har enormt stora skillnader på kostnader för att arrangera tävling.



Sätts en maxgräns på vad en tävling får kosta kommer det dels att uppfattas som normen. Oavsett kvalitén på tävlingen (underlag, anläggning, prispengar) kommer alla att ligga på eller strax under maxbeloppet per klass. Som det är nu kan man i alla fall välja att rida på "sämre" arrangörers tävlingar för att få det lite billigare.



Det är ena anledningen. Den andra är (sorgligt nog) att kan inte arrangören göra så stora vinster på tävlingarna som de gör så vill de inte arrangera. Det är svårt att få ridklubbar, såväl privata anläggningar som ridskolor att gå ihop och därför är tävlingar en viktig del. Förbundet är här alltså rädd att med ett maxbelopp på startavgifter så kommer färre att vilja arrangera tävlingar och är det något vi vill så är det ju just det. (Fler arrangörer betyder ju däremot (förhoppningsvis) att arrangörerna behöver höja sin standard eller bli billigare för att få dit tävlande, men det är kanske mer önsketänkande..)



Håll med eller inte, men det är så förbundet resonerar i den frågan :)

2010-04-11 @ 21:36:28
Postat av: Lola

Kollade älvkaleby. ska vi inte åka dit två dagar ist för falun? :)

2010-04-11 @ 22:18:35
Postat av: lola

eller du. tusan, det fanns ju inga roliga klasser. fan också :P

2010-04-11 @ 22:24:56
Postat av: Anonym

Sjukt bra blogg!

2010-04-12 @ 18:43:48
URL: http://toveamanda.blogg.se/
Postat av: Louise

Du väljer ju själv om du vill starta eller inte, det är ingen som tvingar dig att tävla och därför är det inte heller någon som tvingar dig att betala 800 kronor.



Du kan till exempel välja att starta hos en klubb med lägre startavgift.

2010-04-13 @ 15:58:45
Postat av: Rebecca

helt sjuka pengar egentligen, nu har ja inte sett prispengarna men dom brukar inte va ngt o hurra för heller direkt

2010-04-14 @ 14:32:54
URL: http://rebeccarichard.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0