Balltramp

Idag red jag både Pi och Yrroll barbacka, vilket det blir ganska mycket av nu på vintern. Bra att träna upp balansen också. Arbetade mycket med grunderna dvs, gas, broms, flytta m.m. Tycker de båda har vart lite olydiga på sistonde (men det beror nog mest på att jag försökt uppfostra Don så väl) Men nog allt så lyssna de bra idag! När jag skulle fixa i ordning lilla bäbisen (som Vincent 5 år kallar honom) Så såg jag att han hade ett ganska rejält balltramp :( Han var varken varm eller svullen men ömmade såklart när jag tvättade. Men efter så fick han massa pussar för han var så duktig och då blev han glad igen. Han är verkligen så himla social och så glad hela tiden! :)


"Lilla bäbisen"

Se och lär av ponnyungarna!

Det är ofta som det går heta diskussioner om ponnyföräldrar som köper ponnyer för runt 500 000 till deras barn så dem snabbt ska komma upp i eliten och få fightas! Någonstans bland alla dessa diskussioner glömmer man ofta vilka prestationer ryttarna gör! Alla dessas ungar är under 18 år och gör ibland sånna tekniska och snabbfattade beslut så jag ryser genom hela kroppen. Här är några exemplar som jag hitta på youtube.Det första man kanske tänker på den här ryttaren är "men herregud hon är ju alldles för lång" Men kolla vilken prestation de gör, väldigt mjuk och harmonisk ritt enligt mig. Sedan tycker jag det är bra ridet av henne när hon kommer på linjen där och inser att hon snabbt måste ta en förhållning om de ska gå. 5 lite korta till en kombination som man samtidigt gärna vill ha lite tryck i.

Var bara tvungen att lägga in den här filmen eftersom ponnyn har såna härliga bakben! Se och lät Pi!

uppfostrad

Träningen flyter på i snödrivorna och minusgraderna. Jag har visserligen blivit sjuk men det är väl biljetten man får när det vart fruktansvärt mycket i skolan och man har valt att ha 3 hästar..

När Don kom gjorde han lite som han ville med mig. han fick panik när han insåg att han satt fast, kunde inte stå stilla, körde rodeo m.m. Så jag tog självklart tag i problemen och nu är han nog stallets lilla ängel. Yrroll blev helt plötsligt väldigt ouppfostrad, ;) hahah

Tänkte bjuda på lite bilder som är tagna de senaste dagarna, dock med mobil så inte allt för bra kvalité!

Don

Yrroll älskar snö!

Tur i skogen med Yrroll

Don i hagen

Haha Rexi

Mira och RexiHappy.

Nu är alla hästarna travade. Eller alltså jag har kommit till travpunkten på min planering av igångsättning. Nästa vecka kommer dem att få gallopera :) Ska bli såååå kul! Självklart är jag mest glad över Donnys (babbens) framgångar! Satt bara och log när vi trava runt i mörkret nyss. Min planering räcker bara fram till ca 2 veckor så nu måste jag börja bygga på dem. Utvecklingen har ju skett i den takt jag tänt. Ska snart börja transportträna Don så han är redo att åka när vi ska börja åka iväg om några veckor. :)

Don Tjubang

Det känns som jag vunnit en av världens största tävlingar. Men nej, jag satt bara på Don idag för första gången på flera veckor! Efter att vi skulle prova rida honom igår fick jag ändra min plan som från början var att bara gasa och galoppera till han sluta göra sina konster till att gå fruktansvärt långsamt fram och börja om från början. Så dagens övning var att framförallt stå stilla när jag säger det, vilket var det sista han kunde. Men han skötte sig sååå bra så medan jag stod upp på någon lite grej från marken och hänge på honom så valde jag att slänga över benet. Och han var sååå duktig så då fortsattte jag med start och broms. :)

Förutom det så överraskade han mig med att ännu en gång stå helt stilla i gången sedan så lyfte han på sina tassa helt själv idag! Han som vägrade lyfta en hov förut och nästan var omöjlig att sko :')

Så vad har jag lärt mig av denna dag? Jo, det svänger otroligt mycket med unghästen. Ena dagen är den galen och den andra världens lugnaste! :) Men jag är imponerad av min häst idag och han har fått sååå mycket pussar!Hejdär!

Det var ju ett tag sedan jag skrev här nu. Hästarna har precis börjats sättas igång och Donny har vi fått börja om med helt från början. Vi är på hängning nu och efter en halvtimme var jag helt dyng blöt ;) De andra två skrittas på. Kommer börja blogga såsmåningom.. Men inte än.

RSS 2.0