Crosby avgjorde

Happ där avgjorde CAN. Någon mer som sett hockeyn. Vem om inte Crosby liksom :P

Tävling

Är med i en blogg-tävling. Här hittar du tävlingen.





Bra service!

Har redan fått svar från hästlastbils företaget. Snacka om service. Gillar när företag är snabba på att svara. Trots att de befinner sig nere i Göteborg så tar de sig tiden att ta hand om sina kunder!


John Hickey

Hade egentligen tänk att åka och rida den tredje hästen idag men åker hem till Andreas istället, har hela lovet på mig, hade tänkt försöka rida den varje dag den här veckan. =) Får se om jag hinner, tar ju ett tag att åka dit och rida..

Ska börja träna lite för John Hickey då jag inte har Louise träning, Inte bara med Yrroll utan även med andra hästar också. Någon som tränar eller tränat för honom? Vad tycker ni isf? :) Har bara tävlat mot honom
.


Stress

Sitter och äter en sen lunch medan jag ser på livesändningarna. Har ridit en häst och mockat två boxar, ska ge mig ut och rida Y nu, ska bara äta upp. Måste vara klar kvart över 5 och då ska jag ha duschat med. Stress stress..

Daniel Z

Daniel Zettermans hjälm var inte att hurra för. gulligt att han red med Alex "logga" Alex och en stjärna.

luciana diniz

Älska luciana diniz häst!

Live från GTB

Live sändningar från Göteborg på Svtplay just nu!

Hästlastbil

Har precis mailat ett företag om B-kortslastbilar. Vi har ju fudnerat på det länge men varje gång rinner det ut i sanden. Kanske inte den här gången?


Zettermans satsning på killar

Familjen Zetterman presenterade i Göteborg ett helt nytt elit-lag. Som bara innehåller killar! Riktigt roligt tycker jag! Båda roynes söner har blivit mobbade och trakasserade för att dom håller på med en "tjej-sport", liksom resten i det kommande elit-laget. Ridsporten är kvinnodominerande och det är få killar som verkligen håller fast vid hästarna när de kommer upp i tonåren.

Jag tycker det är både bra och kul att Zettermans har tagit tag i det här och om man får killarna att samlas och kunna stötta varandra så kan man nog behålla några fler killar i sporten. Det ända negativa i min synpunkt är att det här laget som betstår av bla Royne(lagledare), Alex, Daniel( Zetterman). Sedan yngre förmågor som philip och Adam carey (Relativt nyinflyttade från USA om jag inte minns fel. men har tagit ponny Sverige med storm), Viggo Björklund och
Jacob ling-Vannérus(Från ponnyakuten)



Glöm...

... inte sändningarna om ca 20 min!

Barbacka Dagens pass på Y

Som vanligt blev jag påmind om varför ja nästan aldrig rider barbacka på Yrroll. Haha det är omöjligt. Framförallt om man vill trava eller galoppbera. försökte typ 50 m men han är ju såå känslig för galoppombyten så han gör sitt bästa för att förstå vad jag vill och då gör han galoppombyte om vart annat. Tror ni det är lätt att sitta kvar? Haha nää. framförallt inte när han är rädd för allt och inget!

Sändningarna från Göteborg ikväll!

Har ridit Pi grisen nu, tog det väldigt easy. Hon har ju knappt gått på en vecka pga försenad skoning så hon var ju kanon laddad.

Nu har jag precis ätit lunch och ska ut och mocka sista boxen och rida sista hästen. Ikväll eller om 2 timmar så ska jag se sändningarna från GTB horse show. (klockan 6-7 på tvåan) så ni som inte ät där se till att sitta klistrade frafmör tvn. Ska försöka hinna färga håret innan det också. Har en snygg blond utväxt till mitt bruna hår. Snyggt va?;)

Är snön på väg bort?

Har precis vart och fikat med mamma, sedan åkte vi även och kollade på ett nytt gym som har öppnat här i lilla Leksand. Tyckte det var riktigt fräscht, snyggt och modernt. Men har ju gymkort på Leksandshallen så blir kvar där, sedan kan ja inte ta mig ut till det där andra gymmet hur som helst heller. Ska ut och rida pollarna nu. Det har ju börjat töa och är bara typ 2 minus ute. Vad ska man ha för kläder nu då? Brukar ju annars ha ridbyxor och termoridbyxor, massa tröjor och två jackor. Funderar om man kan rida i vanliga kläder nu?:P

Ridningen suger just nu.

Mamma pratade lite med Louise nyligen och blir ingen Pether Markne träning på Måndag då han ska kvala till Kentucky :)

Har ridit Yrroll nu och det gick väl inte särskilt bra idag heller. Känns nu som jag har en liten svacka i ridningen, Att jag ligger på minus. Sen kan det ju bero på att underlaget är hemskt och jag fått ridit i mörkret. Längtar till vi kan åka till något ridhus att rida. Älskar att kunna rida igenom hästarna på rätt sätt inomhus. Är ju väldigt mycket uteritt för mig och mina hästar så det är tur att man uppskattar att traska runt i ridhus ;)

Tuff vecka

Det har vart en riktig plugg-vecka för mig då jag har haft 3 prov. Har verkligen pluggat som en tok varje dag så det här lovet kommer verkligen perfekt! Skrev det sista och mest krävande provet idag och det gick väl helt okej.
Sitter och väntar på mamma nu som ska hämta vår bil på lagning (IGEN) och sedan handla, sen hem och rida i mörkret igen. Men ikväll ska jag ha en riktig godisdag. Ska köpa skit mycket godis och trycka i mig. Förtjänar det ;)

Hoppas ni som har haft lov den här veckan haft ett bra lov och att ni som har det nu utnyttjar det fullt ut! Det ska jag göra. Gissar att jag åker och rider lite bebishäst i veckan som kommer med. Kommer att komma en ny design i framtiden med, men ni får förmodligen vänta till mitten på Mars då en logga kanske vill klämma sig in på bloggen. ! :)


Pether Markne träning snart.. tror jag?

Red Yrroll barbacka idag och tog babypelhamet då han blir alldeles för tung för mig att rida barbacka annars. Dock hade det inte spelat någon roll då jag knappt kunde rida i huvud taget. Var ju kolsvart och eftersom det kommit nysnö över den redan tillknögglade snön så var det omöjligt för stackars Yrroll att kunna arbeta.

Sitter just nu och äter min tredje portion spagetti och köttfärssås. Nej fjärde. Vet inte hur dessa hål i magen uppkommer när jag tränar så mycket. Men tydligen behöver kroppen maten så bara att stoppa i sig,.

I helgen ska jag försöka komma iväg och rida markarbete på Yrroll. Är inte säker men tror det börjar närma sig träning för Pether Markne?

Seger = Träning + Tävling + Vila

Sitter och väntar på att mamma ska komma så jag kan åka hem och rida Yrroll. Inte Pi då det har dragit över tiden med hennes skoning eftersom hovslagaren fått ställa in tider när det vart för kallt. Så hon blir skodd imorgon. Skippar gymmet idag då jag känner mig väldigt slut i kroppen och har tränat varj dag sedan i Måndags. Man måste ju ha en balans mellan träning och vila. Precis som hästarna om inte musklerna ska börja brytas ner.


Globen VS Göteborg

Har vart på Globen horse show varje år sedan jag var 7 år (?)till förre året. vilket innebär 10 gånger 10 år i rad. Har även ofta vart där hela helgen varav 2007(?) jobbade jag där. Vilket jag ska påpeka att jag inte gör igen då personalen var riktigt hemsk! Ska inte gå in på det mer men nog allt fick de utskällning utav min lossas mamma då och jag fick mina pengar :D mohaha. Sedan har jag även vart med på showen då Minna Telde ramlade ner med sin häst från scenen. Stod där och dansade så fint i min guldmantel! ;) Jaja det jag ville komma till är att jag aldrig vart på Göteborg horse show och hade mer än gärna åkt dit iår. Men nästa år SKA jag dit! Nu tycker jag ni alla ska ha så kul som det bara går där! jag får hålla mig till sändningarna på TV ;)


 VS.

Tävling :)

Är med i ännu en blogg-tävling :) Hos lamiamichella.blogg.se

Pideli-Pi

Som ni vet har vi haft planer på att låta någon duktig liten ryttare få rida Pi lite i avd så hon får visa upp sig "på riktigt" Har väl de senaste året vetat vem vi vill ska rida henne då vi har ganska stora krav på hur ryttaren rider och vad den gjort för resultat. Kan dock inte avslöja vem det är än då vi vill se hur det funkar men det lär väl visa sig på resultatlistor om inte annat. Men nu i början så ska jag rida Pi lite själv eftersom hon inte tävlat på flera månader. Vill ju att det ska vara rättvist för alla parter. (ryttaren ska endast tävla henne)


Snart..

...Snart kommer ett inlägg om vad Pi ska göra..

Flängig och flaxig ridstil? Bygg upp kroppen!

Idag var det riktigt behagligt att rida. Även om Yrroll var en krutburk så var det mysigt. På slutet skötte han sig riktigt fint. Alla vet ju att om man tränar så var man en mycket stabilare kropp och det märks om inte annat i just ridningen. Har du en väldigt flaxig och flängig ridstil så kan det vara en idé att bygga upp din kropp så du blir stadigare i din ridning. Jag hoppas det kommer ge resultat på mig, då jag själv tycker det blir lite för flängigt ibland.


Ulf "uffe" Johanssons bok "ryttare är idrottare"

Gymmat 80 min.

Är precis hemkommen från gymmet igen. Körde ganska hårt så är helt slut och kroppen småskakar lite ;) Pratade lite med Andreas och vi skulle kolla upp en fysprofil för ryttare så jag börja söka lite på internet, fanns det någon? NEJ! Är inte det lite sjukt. Det är så mycket snack om hur dåliga vi ryttare är på att träna oss själva men det finns liksom inga riktlinjer på ridsportförbundet tex om hur man ska träna, Hur det ser ut på landslagsuttagningarna m.m Tycker det är otroligt dåligt. Visst nu kanske jag vart dålig på att leta och det faktiskt finns något likande där ute. Men vad jag kunde hitta fanns det inget. Men ska kolla lite i min tränare Uffes bok så får vi nog utgå lite från den. Imorgon står simning på schemat då vi kört gym 3 dagar i rad. Sedan blir det vila i tre dagar.

Ska slänga i mig lite och ut och fixa hästarna sen. Resterande timmar på dygnet blir det stenhårt plugg som vanligt.


Nu äta, sen stallet sist plugg.

Nu är jag hemma från gymmet och ska äta lite innan jag går ut och fixar i stallet. Sedan blir det råplugg. har nämligen ett tredje prov nu i veckan. Sen är det lov, puuh! det behövs!

Duktiga jag

Nu har jag precis slutat skolan, slutade egentligen vid 11 men hade möte klockan 2 angående betyg för ett projekt. Och fick MVG på själva rapporten iaf med min grupp. Så det var väl bra. Nu ska jag till gymet en snabbis innan jag åker hem till mina bäbis-hästar och rider ett pass.

Vilken natt!

Sov själv i natt för första gången på säkert 2 år(bortsett från tävlingar och träningarna för Louise) Tror ni jag kunde sova? nej. Efter att ha försökt i 2 timmar tog jag in en av hundarna som inte kände sig allt för bekvän omslingrad av mina ben och armar. Behöver jag lägga till att jag höll fast han så mot hans vilja också? Halv 4 tog jag mig i kragen och lät han gå ut. Efter det somna jag. 2 timmar senare var det bara att stiga upp och se den sista perioden av Sverige / Finland. Är man Hockeyfru är det något man måste! Efter skolan som börja 8 och sluta halv 4 så gick jag till gymmet och nu sitter jag här. Har precis tagit in hästarna och mockat klart. Nu är det Plugg som gäller!


Min sits

Något som jag hade tänkt skriva igår var om mitt överliv över hinder. Jag är väldigt snabbt tillbaka med överlivet över hinder. Det är något som jag hört är possitivt. I alla fall just på Yrroll då han är stor och det krävs att jag är otroligt snabb tillbaka efter hindret och kan sätta ihop honom i en vettig galopp. Men det som är positivt på en häst kan vara negativt på en annan. Och i det här fallet är det Pi.  När man rider en lite för liten ponny ställs det större krav på ryttaren att rida så stilla och mjukt som möjligt. Men jag har svårt att vänta ut språnget på just Pi och vara följsam, jag tycker jag är lite för snabb tillbaka. Jag försökte jobba med det förra veckan när vi hoppade lite små hinder men jag tycker inte det är någon stor förändring när jag ser på filmerna. Jag måste bli bättre på att ställa om mig till den nya hästen!

Har ni andra eller fler synpunkter på min sits så kommentera det gärna så jag kan ta åt mig och jobba vidare.


En ful bild från finalen i ridsport ponny cup 2009.

Yrroll från Faluns nationella.

Hihi hoppade en lokal 1m klass förra. helt okej sits.

Msvb eller A i skogslotten Här borde jag framförallt trampat ner hälen och följt med bättre.

www.ulrikaasplund.blogg.se

 En bild på mig och Yrroll som måste vara extremt gammal. 2 år gammal tror jag? När jag ser såna bilder kan man se att han hoppar med mycket mer tryck i sprången nu än förut. :)

 Jag och Ulrika i en förklass för DM -08

Live sändning

Följer Live sändningarna från Tyskland. Roffe var nyligen felfri.
r kan ni också kolla.

Rider ni idag?

Ska få lite nya bilder utav Ulrika på hästarna, det behövs har knappt några nya. Ska ut och mysa med hästarna lite nu, hur många av er är det som rider idag? Jag låter mina vila, trots att de stod igår.


Struken hela helgen

Som ni kanske förstod så har vi valt att stryka både ponny och häst då det känns onödigt att riskera hästarna för en tävling som inte alls är viktig för mig. Det råder kaos i stora delar av sverige, men inte här.....än. Så det känns endå som ett rätt beslut. Det är inget som säger att de andra som åker kommer köra av vägen. Men vi vågar helt enkelt inte. Riktigt tråkigt men sådant får man ta. Lycka till alla andra som är ute och tävlat och hoppas det gå bra för er! :)


Pi på träningen i Tisdags eller Torsdag :) 


ingen...

...Ingen tävling för mig imorgon :(

Senskydd i läder


Lovade ju er att ge tips på snygga senskydd i läder. Vet att en hel del ha frågat och jag vet några som är riktigt snygga. Alla skydd hittar ni här hos österbo hästgård.

Pris för paket 1459 kr finns att köpa var för sig.

"Läder" Anatomiskt utformade benskydd paket

  • Neoprenfodrade
  • Anatomiskt utformade
  • Två breda knäppen med resår
  • Tillverkas av KenTaur 

Pris 1479 kr för paket. Finns även att köpa var för sig

Läder" Senskydd och kotskydd paket
  • Neoprenfodrade
  • Kardborreknäppning
  • Extra spänne för bästa passform
  • Tillverkas av KenTaur i Tjeckien



     
    Pris 1149 kr

"Pro Gel" Lädersenskydd

  • Bra passform
  • Gel inlägg
  • Resår och snabbspännen

Pris 1699 kr

KenTaur "Eventer" Exklusiva lädersenskydd...

  • Tillverkade av högsta kvalitet.
  • Fodrade med neopren.
  • Fyra remmar med spännen.
  • Finns endast i storlek Full




Pris 599 kr

KenTaur "Läder" Senskydd

"Läder" Senskydd

  • Exklusiva senskydd från KenTaur
  • God läderkvalité
  • Neopren fodrade
  • Snabbknäppe
  • Resår

 

 Pris 1349 kr

KenTaur "Roma" Senskydd

"Roma"

  • Hög kvalité på läder och arbete.
  • Bra passform.
  • Neoprenfodrad
  • Snabbspännen

Pris 1 999 kr. Finns även bak

Pessoa läderbenskydd fram.

Exklusiva läderbenskydd till frambenen tillverkade i fint läder och fodrade med mjukaste fårskinn.




Det var några utav mina absoluta favoriter. Finns även några fler på hemsidan som ni kan besöka.


En bäbis häst







En liten bäbis jag red idag. stod på bakbenen tvp gånger, men sen var den fin!

Filmer från markarbetet med Pi










Här är lite filmer på hur jag arbetade Pi idag. Var som sakt markarbete. Tyckte det såg bättre ut än vad det kändes för kändes lite som katastrof ibland, hon hoppade inte riktigt de fina runda sprången med mycket tryck som hon brukar. Men jag tycker endå hon sköter sig bra!

Fixar

Håller på att lägga upp filmerna på youtube!

Tillbaka om ett tag

Nu väntar jag på att dem ska sätta på transporten, krävs en traktor för de eftersom det är så mycket snö ;) Men när jag kommer tillbaka tänkte jag rekommendera läder senskydd!

Kameran är med btw. :)

Nu, träning med Pi

Nu ska jag bara dricka lite kaffe (Ja jag är kaffe pimplare ;) )Sedan ska vi dra iväg till Hästberg och rida lite markarbete/hoppning på Pi efter det ska jag väl förmodligen på möte hos den där hästägaren sedan hem igen och rida Storis! Tar med mig kameran igen. om jag nu hittar den ;)

Kram på er så länge! :)

Har ni märkt att den här typ är min favorit bild?


Nya bloggare

Mängden "hästbloggar och bloggare" har nu blivit väldigt stor och majoriteten av bloggarna skrivs av tjejjer precis som det även ser ut i Sverige gentemot antalet killar och tjejer som rider. Dock har jag nu hittat en väldigt rolig blogg som är skriven av två killar. Pontus och Erik. rekomenderar verkligen er att läsa den!



Nya bloggare

Mängden "hästbloggar och bloggare" har nu blivit väldigt stor och majoriteten av bloggarna skrivs av tjejjer precis som det även ser ut i Sverige gentemot antalet killar och tjejer som rider. Dock har jag nu hittat en väldigt rolig blogg som är skriven av två killar. Pontus och Erik. rekomenderar verkligen er att läsa den!


Filmer från igår


Pi

 Tjockis ponny

Ryttarstugan.se

Jag går ofta in på många olika ridsport webbutiker och skulle nu vilja tipsa om ryttarstugan.
Anledningen till att jag gör det är för att de nästan alltid har riktigt roliga produkter som är "inne" på deras outlet. Som ni vet är jag en liten snåljåp och älskar att handla på REA. Är ni precis som jag så tycker jag ni ska kika in på deras outlet. Just nu har dem bla:

Kingsland silver väst för 599 kr istället för 1199kr



Dyon difference(dressyr) 2100 kr istället för 3650 kr

"anti" bit martingal från glengordon. 360 kr istället för 450 kr! Vill verkligen beställa
Senskydd från prestige för 850 kr istället för 1700 kr

Har förut bland annat köpt mina Glengordon tävlingsset från ryttarstugan, ni vet Yrrolls mintgröna och Pis beiga?
Nu är jag även sugen på schockemöhle schabrak + huva som finns på hemsidan.

Tävling hos Astrid


Är med och tävlar hos Astrid

Någon mer

Någon mer än jag som hade heeela rummet fullt med affischer på Milton?



Fin Yrroll

Åker tyvärr inte ner till Västerås. Såå tråkigt.. Har i alla fall ridit Yrroll hemma nu och han var fruktansvärt fin! Så jag är super glad! :) Nu måste jag plugga som en gud!

Felicia

Måste bara säga att min lilla kusin är världen gulligaste! Hon verkligen älskar hästar och jag är lite av hennes idol/förebild och igår gav mamma mig en försenad julklapp från henne! Blir nästan tårögd för hon är så söt!

Just nu rider hon på ridskola på Angarn där jag var och tränade ponnygalopp med Pi när vi tävlade i det och jag hoppas hon kommer utvecklas fort. Hon lär sig så himla lätt och vill så gärna hoppa och tävla. Kanske kommer hon rida sin första tävling nästa gång hon kommer upp?

Måste vara drömmen att ha en kusin med massa hästar och hästgård när man är liten. Det hade då jag velat! Fick ju dock min första ponny när jag var tio år så någon kusin är ju som en fis i rymden mot en egen häst!

Min andra tävling!

tävling hos Lina.

Första tävlingen jag är med i! :)

Hos Annica Wennberg

Yes Coach!

Jag tror inte ni anar vilken träningsvärk jag fått. Det var första gången jag tränade med Andreas på gymmet och höhö vissa saker tog ju lite mer när man gjorde rätt så att säga ;)Men det är bra. Har man träningsvärk har det ju faktiskt hänt något. Sitter och kikar på häst annonser och det finns ju en hel del lockande!

Det är ju på tapeten att det ska in en tredje, men det är helt klart halvhjärtat! Får vi ett riktigt kap kommer det nog ske tidigare än planerat men annars kommer det nog tyvärr ingen förän lille Pi är borta. Önskar jag hade mer pengar och ett större stall! Men det är bara fortsätta kämpa utifrån de förusättningar man har! Eller hur?! Du blir inte bättre än vad du tror att du kan bli! Trodig själv, var diciplinerad, ha mål och gör allt du kan! Det finns inga genvägar (Okej föräldrar med pengar är väl ett litet undantag) Men det är inte dem som blir stora i sluttappen! Utan det är DU som KÄMPAR och ger ALLT! Lite ord från mig till er!

A La Caroline Kamensky
Jag kan
Jag vill
Jag ska!


Tätt schema den här veckan

Har en riktigt tuff vecka framför mig. Bla ska ett stort svenska arbete in och så har jag spanska prov på Fredag, och som ni vet jag kräver jag att ja ska få MVG i typ allt arbete jag gör så jag måster plugga hårt! :P Men sedan har jag även en rätt proppadvecka på hästfronten med! Men det är BARA kul!

Bla var jag iväg och red Pi på kvällen igår så var hemma vid halv 10.

Idag ska jag till Västerås (bor i Leksand) och träna Yrroll, innan det ska jag hinna fixa stallet och rida Pi, Louise Haaga ska som sagt trimma Yrroll idag sedan sitter jag förmodligen upp efter och känner igenom honom. Kommer hem inatt vid 12-1 någon gång.

Imorgon så ska jag rida båda hästarna sedan ska jag på "möte" med en hästägare. Säger som sagt inget mer! Efter det ska jag förmodligen till gymmet med älskade supertränaren! Just det ska även åka till hästberg och Rida mellan 2 och 3 på dagen.

På Fredag så är det trimmning av Yrroll som gäller, Pi får vila Sedan smörjning av all utrustning. Sedan har jag ju som sagt Prov och ett arbete som ska in på Fredagen.

Smörjning av bla detta träna


Hemma igen!

Nu är jag hemma, eller kom hem för tjugo minuter sedan. Pi var helt okej, lite seg och blev snabbt trött men så får man vara om man inte riktigt är helt igång och har världens mage! Yrroll red jag barbacka i mörkret på gårdne och försökte göra det bästa av situationen! Skriver mer imorgon för nu måste jag hoppa in i duschen och plugga till ett prov! :)

Träning nu

Nu ska jag ut och rida Yrroll. Det är kolsvart och känns som TÖ, vad det nu egentligen är? Säger ni också så där ni bor? Det är iallafall något nytt jag lärt mig här uppe i skogen(läs dalarna) Haha men tror det betyder att snön blir lite blöt och tung? Hahha jaja ska iallfall ut och jobba Yrroll lite, vart vet jag inte men får väl ta vad jag ser. Pi får åka till rishudet klockan 8, så är väl hemma vid 9-10 igen. Tar med mig kameran också så kommer väl en film sen. Om vi nu kommer iväg, risken är rätt stor att vi kör fast innan vi ens lämnat gården ;)

Min nyya stövlar!! kom till mammmaaaaaaaaaa

Jag har bokstavligen talat kärat ner mig totalt i dessa ridstövlar! Har mailat lite butiker och försöker se om några ska ta hem dom. Fick genom en läsare veta att en butik i Flakenberg(?) tagit hem dem och jag har mailat och frågat om de har några i min storlek. Vet också att en butik här i dalarna ska ta hem dem, men de är väldigt dyra av sig, får betala mer än en tusenlapp förstövlarna som jag redan tänkt köpa hos dem mot vad jag får på Aubiose i Borlänge..

Men om någon vet någon mer som ska sälja dem får ni VÄLDIGT gärna tipsa mig!


Bilden är tagen av Östero hästgård

Dom heter föresten pioner crocodile(någonting) jacson. eller ihopslängt på något annat vis :P

Riktigt effektiv idag.

Nu är jag hemma från skolan. Hade en lektion på 3 timmar där jag och Cornelia jobbade flitigt som vanligt. Sedan på hålet gick jag till gymmet som vanligt med min älskade personliga tränare :P och sedan en sista lektion där jag som vanligt äger! haha nejdå men jag jobbade flitigt där med, så stolt över mig själv idag! Blir gym ons och torsdag med som ja brukar! Hoppas Bo kommer hem från Sthlm snart så vi kan åka iväg med Pi och rida lite markarbete.

Igår kväll ringde föresten min kära Louise och det är special träning imorgon så hon ska rida honom och sen brukar jag sitta upp och känna igenom honom. :)

Veckoplanering

Träningsplanering
Dag Pi             Yrroll
Mån          Vila            Vila
Tis            Markarb     Dressyr
Ons          Dressyr      Hoppning nere på Skästa
Tor           Markarb     Skogen
Fre           Skogen      Skogen
Lör           Täv?          Vila
Sön          Vila            Täv?


Tävling

Suttit och tittat på lite tävlingar och tror inte vi startar något nationellt förän i April eller Maj. Vi kom ju igång två veckor senare än vad vi hade tänkt egentligen!

Får se vad Pi ska gå för tävlingar. Rider väl henne lite små klasser nu i början, blir ju Lb, La, La, La+5 dom närmaste sedan kanske vi får börja kolla omkring efter en tävlingsryttare som kan hoppa henne i avd a och börja kvala henne till Msv så hon får "visa" upp sig på lite större tävlingar igen och kunna rida mot klockan lite. Sedan hoppar jag väl de lite högre klasserna i Avd B till hon blir såld. Men skulle det vara så att hon och den nya ryttaren blir SM aktuella får hon nog gå kvar med den till mästerskapen är över. Har lite funderingar på vilka jag ska "välja" isf men det återstår att se! Man vet ju aldrig om det kommer en ny kuse snart heller. Det är ju aktuellt men när var och hur har vi inga som helst funderingar på. Vi tar allt som det kommer och fokuserar på nuvarande hästar.


Ridstövlar

...Håller ju på att leta ridstövlar. Har egentligen bestämt mig för ett par acavallo grand prix. EJ Cavallo utan Acavallo. Men velar lite fram och tillbaka, när jag såg ridstövlarna nedan blev jag otroligt sugen på dem, sedan finns det ju pioneer runt 2500 lite överallt men de håller ju inte särskilt bra kvalité. Men är det någon som har tips på snygga speciella ridstövlar? Har långa och smala ben så det är av den modell som jag söker. Priset ska vara mellan 2000-4000 kr.


Ridstövlar

På hästsportmässan presenterades dessa ridstövlar som jag fastnade för. Kan tänka mig att det är en modell som passar mig riktigt bra som är ganska smal. Gillar att dom är lite speciella. Priset ligger lite under 4000 och heter jacsson pioneer tror jag :)


Gårdagens pass

Kom på att jag inte skrev hur ridningen gick igår. Men den gick riktigt fint. Sarah red Yrroll och jag red Pisen. Vi började med att skritta i ca 10 min, sedan var det trav en ganska lång sträcka, ca 2km och så fick dom pusta i skritt någon minut och sedan trav igen så båda fick komma igång och sträcka ut. Sedan red vi båda på en äng med väldigt mycket snö där vi arbetade dom lite i trav och galopp. Inte särskilt länge, max 10 min då det är otroligt jobbigt för hästarna att pulsa i den höga snön, Pi var verkligen helt slut men Yrroll var pigg och fin. Sarah tyckte att han var väldigt jobbig och tung att rida men jag tyckte det såg bra ut, han såg inte alls så jätte tung ut.
Men jag vet ju hur han är! Skönt att någon mer vet hur hästen(snarare elefanten) är och får förståelse för allt jobb och slit man gör där uppe på ryggen. Sarah red han på babypelhamet, (har ju det bara när ja hoppar annars) och tyckte som sagt det såg väldigt bra ut, hon tyckte även han var riktigt duktig på galoppombyten vilket han tränar nästa varje dag;) haha.

Pi var faktiskt också riktigt fin! Hon var spänd när vi travade men hon började slappna av mer och mer och på ängen kunde jag arbeta henne både i högre och lägre form. Hon har ju ett riktigt tävlingshuvud och vill alltid vara först så det är lite svårt att rida henne brevid någon men på ängen så kunde hon fokusera mycket mycket bättre. På hemvägen fokuserade jag på att ha henne i lite lägre form för att stretcha ryggen lite. :)

När jag kom hem mockade ja resten av boxarna, gav dom mat och vatten och tog in dom, sedan en snabb dusch och in till Leksand för att se sista perioden av Andreas och Anders match, dom vann med 9-3 om någon i intresseklubben ville skriva upp det?;)  Hehe kan ju notera att deras matcher nästan alltid ser ut så, att dom vinner överlägset!

Första tävlingen

Har fått riktigt bra startnummer till årets första tävling! :) Minns ni förra året när jag fick under startnummer 10 varje gång!  Fint år ska det bli ;)

Sarah

Just nu är nog Sarah på väg hem till mig. Det är min pojkväns bästa kompis tjej och även vi är ju vänner, vilket kap dom gjorde va?;) Haha men i vilket fall som helst så ska Andreas och Anders spela match nu så Sarah är påväg hit så ska vi nog rida en liten sväng och sedan bege oss ner till ishallen :)

Föresten så heter vi Båda Sarah med H och håller på med hästar och är 91.or och gick samma linje. Haha lite sjukt faktiskt.


Hemlighet ;)

Igår ringde en ganska känd människa till mamma och pratade ang en häst. Säger inget mer än så för fattade knappt när mamma ringde och berättade. Vi får se vad det hela leder. Spännande va?:)

UNDERBART

Idag har jag nog ridit den mysigaste ritten i hela mitt liv. Det här är ingenting mot första tävlingen, alla segrar eller första segern eller någonting! Utan idag snackar vi mysfaktor på hög nivå! Jag och Yrroll har vart ute och och busat på en helt orörd äng med halv meter snö som glittrar och i ett helt underbart väder!

Vet ni?

.. Idag ska jag försöka vara lite effektiv. Kom hem redan vid 10 (oops har redan suttit i nästan 45 min) men det är hur fint väder som helst så jag ska ut och jobba Yrroll i skogen. Passa på nu när vanliga folk jobbar eller är i skolan så man slipper stanna och släppa förbi människor och skotrar hela tiden. Sedan ska jag rida ett lätt pass på Pi som har jobbat hårt de senaste dagarna. hon har inga broddar just nu och kan inte rida ut.. Sedans ka jag skriva en liten städ lista, tvätta och plocka i mitt rum och sedan måste ag sitta med plugg boken igen. Har ni inte tänkt på hur mycket jag pluggat just  de senaste dagarna? Ändå kan jag INGENTING.. Jag brukar annars lära mig väldigt fort och har oftast MVG på alla prov men det här kommer ju gå skit. Iofs är det bara ett VG men ändå..

Föresten har jag just nu 7 MVG 2 VG och 3 G. Ganska bra faktiskt. Vet att jag har minst två MVG till till sommaren.
Nu kommer det väl gå utför bara för jag skrev det här.. :P


Pi, mamma och Sarah. Måste ha mamma i närheten innan jag ska starta. Hahah vet inte varför men annars får hon en fet utskällning. Det värsta som finns är om hon ska börja prata i telefon då.! Är ni också så?

Power nap

Nu har jag ridit, mockat en box, pluggat och sovit en power nap ;) Dock ska jag ut och ta hand om elefantens box. sedan är det bara in och plugga igen! Det här provet är verkligen hemskt!

Yrroll behöver uppfostras!

Hoppas verkligen vi kan åka till ridhuset med Pi idag. Då hon verkligen skulle behöva hoppa lite(markarbete).. Tyvärr så är det ju hur mycket snö som helst och det är väldigt slirigt så får se hur det blir med den saken.. Yrroll ska till skästa på Onsdag men skulle gärna rida lite markarbete på honom innan det. Förövrigt var han hemsk igår. Till en början i alla fall. Han bara stod på bakbenen och trippade runt. Vet inte riktigt vad det var med honom och när jag kom hem igen och jobbade honom i lite högre snö så gick han bakom lodet hela tiden. Vilket inte alls är okej. Men kan till stor del ha berott på att jag red på det vanliga pelhamet som jag nu ska undvika. Älskar mitt babypelham men han var så fin på det vanliga för någon dag sedan så fick ju lov att prova igen.  Dumheter att hålla på med Yrris!

Nu är ju frågan varför ja sitter här och skriver när jag har massa plugg. Det är väl nackdelen när man sitter vid datorn och pluggar. ;) Om någon är intresserad så skriver jag ett PM om upplysningsförfattaren Dalin och pluggar till ett prov på Fredag som handlar om Sveriges statsskick! Blir inge gym idag så jag pluggar hemma eftersom vi ändå har eget arbete..


Larry i storhäst format. Ja tack!



Det här är då det sjukaste. Känns som det där med bra galopp kan slänga sig i väggen. Ge mig en Larry i storhäst format!

kommer du ofta fel?

När folk kommer fel mycket på hinder brukar klagomålen oftast vara att man har ett dåligt öga för avstånd. Men i själva verkat handlar det oftast om att galoppen är alldeles för dålig.

Gym, ridning och plugg

Har idag kört ca 70 minuter på gymmet! Jag är sååå duktig ;) Blir väl en timme - en och en halv imorgon också. Har bara en lektion på morgonen sedan är det eget val på gympan och kör gym från ca halv 11-12 och sedan hem och rida båda hästarna. Hoppas jag kan åka och hoppa Pi imorgon eller på torsdag. Det har ju snöat ytterligare några DM nu så frågan är om man kommer från gården med transport? hmm. Ska ut och rida båda hästarna nu sen är det RRÅÅÅ plugg om statsskick som jag har prov i på Fredag. Kunde nämligen inte plugga då mamma valde att gå ut i stallet klockan 9 och fixa istället för direkt när hon kom hem. Så kom hem till Andreas halv 11...

Hemsida med mycket bett

Jag var inne på någon hemsida här om dagen där dem hade massor med rea på bett. Men nu kan jag bara inte komma på vad det var för sida.. Någons om vet?

Elefantskit?

Har jag nämnt förut att Yrroll är bland världens jobbigaste att mocka till? Ibland när man mockar så tar man sig en riktigt funderare varför man egentligen håller på med detta jobbiga intresse men ack så roliga och givande. Jaja tillbaka till saken. Yrroll puttar alltid undan allt spån så det bara är betong kvar på mitten (att ha bädd är inte aktuellt för oss) Så nu när vi äntligen hittade halm som förövrigt var otroligt billigt så köpte vi hem lite balar så han ska få det riktigt mjukt. Behöver jag nämna att det blev sju resor jobbigare att mocka nu? Om det var som att mocka till en hel elefantflock då så är det hela Thailands elefanter tillsammans nu... Men vad gör man inte för att ens prins ska få det så mjukt och skönt som det går?

I vilken fall som helst så har jag egentligen körskoleteori på måndagar så kommer hem vid halv 8 och att rida då är inte särskilt aktuellt men idag var det inställt och jag kom hem vid halv sju. Då gick jag ut och mockade till dessa elefanter och eftersom jag hade tid så pysslade jag lite extra med dem, och när det väl var Pis tur så kunde jag inte hålla mig. När jag såg magen och tänkte på att det är tävling om två veckor så var det bara slänga på tränset och hjälmen och ge sig ut i mörkret. Då menar jag inte lite halv mörkt, utan KOL svart. Det blir ju inte bättre av att jag inte får rida på den ända lilla plätt som är upplyst på vår gård. Men Pi gick underbart fint idag. Är så arg att jag nu är gammal som inte får tävla henne ordentligt. Men fan vilken ponny jag har. Man blir ständigt påmind om vilken ära det är att rida denna ponny.

Sorry nu blev det långt...



Dagens ridning

Pideli-Pi - Började med att rida ut lite som uppvärmning där jag flyttade henne och red lite öppna och sluta. Gjorde även en hel del övergångar för att riktigt få henne lydig och på bakbenen. När jag kom hem igen fortsätte jag jobba lite på samma sätt, la även till lite galoppombyten som jag inte tränat på flera veckor nu. Hon blev riktigt svettig men var fin hela passet, så jag var nöjd och arbetsmyran Pi också :)

Yrroll - Började med att rida iväg till en galoppsträcka där vi vanligtvis kör lite kondition eller bara cantring. Men idvag så gjorde jag massor med övergångar och fokuserade på att ha honom i högre form. Han blir vanligtvid väldigt långt och det är dags att han börjar ridas ihop ordentligt nu. Musklerna har ju börjat hamna på sin plats och man kan äntligen ställe lite förmånliga krav. Han fick även göra lite tempoväxlingar i galoppen och jag skulle försöka bibehålla den höga formen och gick faktiskt riktigt bra. Är ju lättare utomhus där han naturligt är mer framåt. Gjorde en väldans massa galoppombyten också och han är riktigt fin just nu. Han har blivit så mycket mer bärig. Men det är en lång väg kvar :) När jag kom hem så ville jag checka han lite på "banan" igen och det var ju precis som jag visste. Han blev väldigt lång och seg hemma igen, men det är bara fortsätta ställa krav. Han måste kunna gå i den formen jag begär.


Nästa tävling blidde inte som jag trodde..

Haha tur att man har Ullis.

Det finns nämligen ingen msv b i Avesta? tog för givet att det gjorde det när det var tre klasser och och storhästarna hade 1.30? men men, man bor väl i Dalarna, vad hade jag förväntat mig? Tycker dock det är otroligt onödigt att ha en LC när det är en regional tävling? Eller det kanske är ganska bra när det är ryttare som ska börja gå över från lokal till regional nivå.

Men dalarnas ridsportförbund oroar sig ju för att alla byter till klubbar utanför länet, flyttar här ifrån och inga åker på de regionala tävlingarna? Men när det är få ryttare i länet på "högre" nivå, ja då lär man väl locka lite folk från de andra länen genom att ha attraktiva klasser med attraktiva priser?. Men dom här tänker ju inte längre än näsan räcker, eller är det bara jag som är lite sur nu? Jag gissar på en blandning av båda. Heheh ;)


Matfronten måste bli bättre!

Nej nu har jag suttit fast här framför datorn alldeles för länge igen! Skulle bara in och äta lunch med hästarna åt sin, vet nu vad min glammlunch bestod av? Jo inget mindre än en latte och två mini rostade mackor? måste bli bättre på att äta. Gymmar ju varje månsdag, tisdag och onsdag + rider ca 2 hästar 5 ggr i veckan. Skärpning på mat fronten.


Hamre rk

Skulle egentligen vart och ridit på Hamres nationella tävlingar nu i helgen. Men vi kände att det blev lite tufft att gå ett meeting första tävlingen för året med dessutom lite tuffa klasser. Men jag har iallafall fått en dag för mig själv ensam hemma med alla djur, mys :) Dessutom hade mamma köpt hem choklaspudding och det tackar ju knappast jag nej till ;)

Har ridit Pi precis och hon var riktigt fin, red på pelham för första gången. Har ju endast ridit på pessoa som vart skarpt förut, annars har jag abra två och tredelade till henne. Men hon ska nog kanske få starta med pelham iår?
Får ta med mig det på första tävlingen iår och se. Hon ska ju som sagt gå la/msvb som start på året. Yrroll går ju dagen efter bara 1.20/1.30. Första meetinget blir nog i April eller Maj för honom, lääääääääääängtar!

Det har snöat..En hel del

Det har snöat säkert upp mot en halvmeter inatt/idag Skit kul för mig som ska ut och busa med hästarna. Desto tråkigare för typ resterande 90% av Sverige som klagar på snön ;) mohaha. vi har iallafall 3 st fordon som står fast på infarten till gården, någon som också ha de?;)

Nytt år, nya framgångar

Har anmält mig till årets första tävling nu.
Lördag går Pi i avd B. 1m/1.10
Söndag går Yrroll 1.20/1.30 avd A

båda hästarna går klasser motsvarande La/msvb. Tycker det är helt värdelöst att dem tog bort den gamla beteckningen på klasserna, så jobbigt att hålla på med alla decimetrar och centimetrar hit och dit.

Blir ingen träning i västerås idag. vi var i valet och kvalet om man våga ge sig ut? Men mamma har gått upp i rök eller något för vi skulle isf åkt för 40 min sen och vi sa aldrig att vi inte skulle åka, nu är det ju försent men man undrar vart hon tagit vägen?

Nytt år, nya möjligheter, nya framgångar och förmodligen motgångar. Kommer nog bli ett riktigt roligt år. För kommer förmodligen ha en ny liten pärla hemma och rida. Alltid kul med nya hästar!

Pi Msv B eller A i Timrå

Yrroll i 1.30 i Avesta

Träning eller inte?

Vet fortfarande inte om jag ska bege mig mot Västerås ikväll eller om ja måste vara hemma? Hur ser vädret ut hos er?

Högre standard på Sveriges ridhus

Antar att de flesta har hört att ett ridhus i Uddevalla rasat in, förmodligen pga av snön. Ridhuset var byggt -92 så inte särskilt gammalt. Dock tycker jag att Sveriges ridhus behöver hålla en högre standard. Jag vet ett ridhus här i närheten som ser ut att kunna ramla ihop när som helst oavsett 2 m snö eller solsken. Vem ansvarar när det ramlar in och hästar och människor far illa?


Borta ett tag

Vet att uppdateringen suger. Men har nämligen avrt "bortrest" Och nu när jag är hemma har internet lagt av eftersom det skett ett strömavbrott. Jag har iallafall hunnit med att införskaffa både två st "bloggträns" och ett gymkort. Har faktiskt vart åp gymmet en timme precis, Nu kör jag sista lektionen i skolan sedan hem och rida. Imorgonska jag till Västerås igen på träning. )


RSS 2.0