Dagens ridning

Pideli-Pi - Började med att rida ut lite som uppvärmning där jag flyttade henne och red lite öppna och sluta. Gjorde även en hel del övergångar för att riktigt få henne lydig och på bakbenen. När jag kom hem igen fortsätte jag jobba lite på samma sätt, la även till lite galoppombyten som jag inte tränat på flera veckor nu. Hon blev riktigt svettig men var fin hela passet, så jag var nöjd och arbetsmyran Pi också :)

Yrroll - Började med att rida iväg till en galoppsträcka där vi vanligtvis kör lite kondition eller bara cantring. Men idvag så gjorde jag massor med övergångar och fokuserade på att ha honom i högre form. Han blir vanligtvid väldigt långt och det är dags att han börjar ridas ihop ordentligt nu. Musklerna har ju börjat hamna på sin plats och man kan äntligen ställe lite förmånliga krav. Han fick även göra lite tempoväxlingar i galoppen och jag skulle försöka bibehålla den höga formen och gick faktiskt riktigt bra. Är ju lättare utomhus där han naturligt är mer framåt. Gjorde en väldans massa galoppombyten också och han är riktigt fin just nu. Han har blivit så mycket mer bärig. Men det är en lång väg kvar :) När jag kom hem så ville jag checka han lite på "banan" igen och det var ju precis som jag visste. Han blev väldigt lång och seg hemma igen, men det är bara fortsätta ställa krav. Han måste kunna gå i den formen jag begär.


Kommentarer
Postat av: E. Bengtsson

Sv: Ja, själv tycker jag att han har hamnat i bra händer. ^^ Precis, dom skulle kunna prata, allting skulle vara så mycket enklare då! Fast dom säger ju till/pratar på sitt sätt, och när Zorro stepper omkring sådär så säger ju han till att någonting är fel, då hästarna i vanliga fall inte gör sådär! Hoppas jag hittar felet och att det inte är för sent att åtgärda det bara. Det skulle kännas så mycket bättre om han var "hel i kroppen".

2010-02-06 @ 17:51:29
URL: http://hopphast.blogg.se/
Postat av: FREJA LINDSKOG - Livet på Lindgården

SVAR: Hahahha ojoj, betyder att det bara var ett tillfälligt besök i min blogg då eller? ;)



Men håller faktiskt med, intressantare med tävlingsryttares bloggar. Är man inte det så ska måste man vara riktigt bra på att skriva plus ha en massa andra spännande saker att berätta om.

2010-02-06 @ 20:50:48
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/
Postat av: FREJA LINDSKOG - Livet på Lindgården

PS. Förklara stolsits då? ;)



Man kan se IP-nummer ;)(I)

2010-02-06 @ 21:10:05
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/
Postat av: Gabriella

fina yrroll! :)

2010-02-07 @ 13:51:54
URL: http://gabriellabramstedt.blogg.se/
Postat av: johanna

Bra blogg du har!!

2010-02-07 @ 14:33:09
URL: http://johannasriddagbok.blogg.se/
Postat av: FREJA LINDSKOG - Livet på Lindgården

SVAR: Hahaha ja, jag tänkte väl -Du måste väl veta att IP-numret syns?! xD Men det är lungt, jag borde faktiskt tacka dig för jag fick en riktig tankeställare av din kommentar! Jag har sett att något varit fel, men inte kunnat sätta fingret på vad. När jag fått bort min stolsits så kommer även en hel del andra problem att försvinna, som orsakats enbart p.g.a. sitsen! Så jag är GLAAAD! :D



Jo men precis, jag har ju ridit stor häst i typ 2 år innan jag fick Tage, men Liva (Som hästen hette) var bara 162, så det blir ändå en stor omställning mot Tage som är 174, lång och inte särskilt välriden (Som du säger).



Jag ska prova att rida med korta stigläder så fort vår ridbana tinar! :)



Haha, men jag förstår precis hur du menar! Jag har haft problem med att jag ibland varit efter i rörelserna, samt fått ont i höfterna och med studsande händer. När jag börjar sitta mitt i sadeln så kommer jag att vara mer följsam och inte behöva spänna höfterna statiskt. Jag kommer också kunna hålla armarna invid mig, så händerna slipper att studsa. Stolsitsen är liksom "grundfelet", så är verkligen glad att jag fått upp ögonen och kan arbeta med det! :)



Sedan bytade jag sadel idag, för jag har inte alltid ridit i stolsits -Det har kommit nu sedan jag fått Tage och hans sadel. Men gud vilken skillnad det blev på hästen! Mycket friare och framåt, och jag satt hundra gånger bättre! Så tror att alltid kommer bli riktigt bra så småningom, tack för hjälpen! :D

2010-02-07 @ 16:21:55
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/
Postat av: emma fors

ja hon va väldigt fin.. dock inte min längre :/ nu bor hon hos en toppenfamilj lite utanför stockholm :)

2010-02-07 @ 21:27:04
URL: http://forzi.blogg.se/
Postat av: borasryttaren.blogg.se

fin blogg :D

2010-02-07 @ 21:40:17
URL: http://borasryttaren.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Fin bild! =)

2010-02-08 @ 14:09:42
URL: http://hamiltonhrimnir.blogg.se/
Postat av: Linnéa - http://hastliv.webblogg.se/

fin bild =)

2010-02-08 @ 22:01:47
URL: http://hastliv.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0