Tävlar idag. Bildbomb

Idag har jag vart iväg och tävlat. Är faktiskt riktigt nöjd över Yrroll och dagen. Även om det började med smått panik när jag glömt käkrämmen hemma. Så fick lov att köpa ett begagnat träns för den sista hundralappen mamma hade på sig. hahah. Har inte vart några toppenresultat men jag är riktigt nöjd vöer 130n ändå! Första klassen var det 3 ner, första hindret, nmr 5 och sista. I 1.30 var det flera som flög av i de två kombinationerna så mitt mål var att ta mig runt. Fick 5an, 6a, och de två sista hindren med mig. Men fan var han hoppade min prins! Riktigt stort så jag höll på att flyga av. Sedan har han räddat mig otaliga gånger idag!


Hahah här höll ja på att flyga av ordetnligt, men snäll som han är hoppar han en oxer i 130 stillastående. Som ni ser på bilden ovanför.

Kolla hans framben. Så borde de vara oftare! :D

Höll som sagt på att flyga av några gånger för han hoppade som en jäkel :D

Även bakbenen vasr fina ett par gånger

Hans galopp var riktigt bra i 1.30. Duktiga Yrroll :)

Jag har..

Jag har tävlat så lite iår så jag tror nog jag glömt bort hur man tävlar?:P


Här är Fidelie med mina kusiner som är här. Den här bilden är c 5-6 år gammal.

När min största dröm var att bli jockey.

Hehe den första som gissa rätt var http://inhast.blogg.se/
Det är alltså Pi. Hon var väldigt mörk och väldigt smal förr i tiden. Nu har hon minst sagt lagt på sig. ;)

Här kommer lite gamla bilder.


Efter två leriga lopp på täby.

Sista året med ponnygalopp.


Tränade jockeysits på min typ 5 åriga kusin Erik ;)

Haha ja ALLT handlade om galopp.


Den första...

... Som gissar rätt om vad det här är för häst får en länkning.Dagens uteritt

Nu har vi ridit. Red ut i ca 75 min. Pi var lite busig och drog iväg i full kareta med Felicia men hon fick stopp på henne. De som ridit ut på Pi vet att det går fort när det går fort. haha. Inte är det lätt att få stopp på henne heller när hon väl satt igång. Yrroll var lugn och fin. kanske lite trött. Stallet är klart nu iaf men ska smörja och fixa lite mer ikväll. :)

Morgontur i regnet

Idag blir det en morgontur.
Jag och Felicia ska rida ut har jag tänkt så gör det innan hästarna fått gå ut. Blir inte så hårt för Yrrolls del utan vill bara känna igenom honom från gårdagens hårda pass. Sedan får jag nog smörja upp en hel del grejjor. Imorgon kommer vi nog kika lite på en häst. Jag ska inte rida, bara kika ;)

Filmer från igår.

Gårdagens träning började med att jag höll lektion för Felicia i ca 30 min. Var egentligen meningen att hon bara skulle rida fram honom men gick så bra så då lura jag henne över lite hinder. hon hoppade som sagt 80/90 cm på Yrroll som dessutom tog ett skutt åt sidan över hindret, men hon flög som tur var inte av. De travhoppa, hoppade stud och tog ett vanligt språng på ett räcke.

Sedan hoppade jag upp på honom och då var han ju varm i kroppen så kunde köra igång på en gång.Han var superfin idag med! Finare än häromdagen när vi red markarbete! Skillnaden var att jag hade på mig rullsporrarna idag och inga alls sist. Blir ju lite mer GO i honom på en gång då..

Felicia och Yrroll.

Hihi här kommer bilden när de hoppar i galopp. Yrroll tittade på något, vet inte vad så han hoppa ju åt sidan, haha det ser så sött ut!


Här är en av filmerna på mig. :) Ni ser ju hur liten Felicia är där i början!

Tränat.

Uäää! Klockan är snart 12 och kom in från stallet för ca en timme sedan och har gjort middag och ätit den nu och så håller jag på att laddar upp filmer från idag. Felicia hoppade Yrroll. Hahha lilla som är typ 11 år? och 145 och väger ca 35 kg hoppade mellan 80 och 90 cm på Yrroll. duktig va? :) Yrroll var väldigt fin idag med måste jag säga. Som sagt laddar ja upp filmerna men det går ju inte fort..

Red bara Yrroll idag. Var ju klar 11 istallet då jag hade stretchat och fixat klart Y. Så om jag skulle ridit Pi skulle ja typ precis vart klar. Så nej, hon fick stå helt enkelt.


Jag, Yrroll och Felicia

Rida-

Precis hemkommen från jobbet. Nu tänkte jag åka iväg med Y och rida markarbete. Så vi hörs. Hoppas inte jag är klart 1 inatt. Stallet var iaf mockat! :)

Oväder..

Skrev ett inlägg imorse men det kom aldrig upp..
Inte minns jag vad jag skrev heller förutom att jag ska jobba hela dagen.  slutar om lite mer än 3 timmar. Ska försöka rida båda då. Det är ju halvt oväder så behöver åka till ridhus. Mamma slutar 9 och hade behövt få med mig 2 hästar.. :(

Dagen

Idag drog jag på mig träningskläderna och tog en morgon powerwalk till jobbet. För en gångs skull fick man se liiite utav de fina vädret. Jag jobbar VARJE dag det är sol.. Såfort jag är ledig är det bara regn och rusk :(

Idag anlände mina kusiner så vi tog en kvällstur med hästarna barbacka. Eller jag och Felicia red barbacka och Robban(min morbror) Gick med Niktia.

Dagen

Idag drog jag på mig träningskläderna och tog en morgon powerwalk till jobbet. För en gångs skull fick man se liiite utav de fina vädret. Jag jobbar VARJE dag det är sol.. Såfort jag är ledig är det bara regn och rusk :(

Idag anlände mina kusiner så vi tog en kvällstur med hästarna barbacka. Eller jag och Felicia red barbacka och Robban(min morbror) Gick med Niktia.

Bilder från igår


Tyra vill rida!

Topp och modebloggaren Tyra söker en häst i sthlmsområdet för att kunna rida biland. Hon har tidigare tävlat upp till regional nivå på ponny och vill nu ta tag i sin gamla hobby. Så har du en storhäst som du vill ha hjälp med ibland?. Hör av dig till Tyra.


http://nyheter24.se/tyras/?p=10582#comments länk till inlägget.

Tyras mail: tyrasjostedt@hotmail.com


Jobb

Idag är det jobb till halv 8. När jag kommer hem skulle jag behöva ta ett konditionspass på båda hästarna. Frågan är bara om jag hinner det med två st? kommrt väl vara klar i stallet vid 11 någongång då.. Känns ju inte sådär jätte toppen precis! :P

Glöm ej tävlingen heller!

Duktiga!

Det roliga som har hänt är att en ung liten flicka som bara är 11 år red Pi idag. Hon red henne nog bättre än jag själv! Tycker verkligen det gick superbra! Var orolig för att hon skulle bli avslängd eftersom Pi hoppat väldigt lite på sistondet.
Här kommer lite film för gissar att ni är nyfikna? ;) Visst ser det bra ut?


De kom lite fel på oxern så den linjen tog de om.Hemma

Gud så bra det gick! :) Filmer kommer

Mys i regnet!

Har precis vart ute med Yrroll i ca en timme där vi busade så mycket vi bara kunde. Släppte alla måsten och sket i allt vad arbeta rätt handlar om. Barbacka i regnkläder ute i skogen. MYS! Galoppera det fortaste någonsin på Yrroll och han hängde på, höll bara i manen och lät han gå precis så fort som han ville. Älskade lilla häst =)

Ut i regnet!

Ska ut och rida lite lätt på Yrroll nu, galoppera på lite grusvägar som blir perfekta nu efter några dl regn! Efter det ska jag faktiskt åka iväg med Pi. Va vi ska göra får ni nog kanske veta senare. Jag är lite orolig kan ja säga ;)


Några filmer!

Bilder från igårHaha snett framifrån ser Y ut som en riktig biff. Men han är inte alls så, utan har en älghals.

Försökte göra en film

Har hållt på i över en timme för att försöka klippa ihop filmerna från igår till en film istället. Vi har ett filmprogram på daotrn, men som jag förstod så funka det då inte på youtube.. Vi har någon konstig programvara på datorn, alltså inte windows så då funkar inga normala saker alls här.. :(

Vilken lång dag!

Nu är jag äntligen hemkommen från jobb, två ridpass och stallet. Halv tio... niice.

Slutade halv 6 då var det direkt hem så åkte vi iväg med Yrroll för att rida ett markarbetes pass. han var såååå fin!!! Välbalanserad, spårade och hade väldigt spänstiga språng! Glad jag var! Det enda jag har att klaga på är att han inte riktigt orkar hålla galoppen, inte har något stamp i bakbenen. Men jag kan inte kräva allt. Han var tom. lätt i munnen. Travhoppade och hoppade studs idag. Jag och mamma är så nöjda med honom! Kommer visa filmer senare. är filmer för ca 30 min så måste välja ut några. har inget program för redigering av filmer.

När jag kom hem mocka jag till Y och red sedan Pi. ca 20 min pga det dåliga underlaget.. :( Mocka precis hennes box och nattade dem, nu är det äntligen middag! Är verkligen helt slut! Jobbat nästan 30 timmar på tre dagar + ridit och då blir man slut.


Hejja Zandra!

Heheh Sputnik och Zandra var iväg på sin första stora tävling sedan Sputniks operation. 4 starter. 2 segrar i msv och en seger i msva ;) Inte helt galet!

Tretorn Falsterbo

När jag var på Aubiose (stor hästbutik i borlänge) för någon dag sedan så såg ja nya tretorn.  Först var ja väldigt anti tretorn advance, jag övervägde att köpa dem men ångra mig pga kvalitén. Nu har ju tretorn Falsterbo kommit och dem var jag också väldigt anti. Men efter att ha sett dem i verkligheten så kan ja säga. DE ÄR SKITSNYGGA!  Mycket snyggare än på bild! Så funderar ni på att köpa dem, GÖR DET! Får hoppas kvalitén är bättre bara.

Jag fick ju nya för bara någon månad sedan, så får väl hålla ut lite till innan ja kan få nya:P


Träningar

Har fått tiderna till höstens elitsatsning på skästa. Ska bli skönt och komma igång med träning för Louise igen. Nu blir det inte någon kontinutet på hoppträningar utan tar de chanser ja kan för att träna för Ulf Johansson. Känns som jag tappar så mycket när ja inte rider för henne, eller liksom att utvecklingen stannar av. Borde rida minst en intensiv helg i månaden för henne. ;) Blir något pass för Pether Markne i höst också, han har ju tagit upp sin egen satsning igen och därför inte blivit någon träning iår.

Träffade även på en tjej, eller ska ja säga kvinna? haha på jobbet igår och hon ska hjälpa mig lite med dressyren på Yrroll. Hon är ingen utbildad tränare med duktig ändå så hon ska rida honom någongång och kanske träna mig. Hon tränar även min bästa kompis Ida Greek. Ni vet fuxen ja hoppa lite.? I vanliga fall rider jag dressyr för grand prix ryttaren marianne Westberg, Nan, men det ha rinte blivit av på ett tag och vill få fart på utvecklingen."Jag hatar att stå och trampa på samma ställe. Man måste göra något för utveckling, framgång kommer inte av sig själv."LouiseGlöm ej!!


Klicka på bilden.

Nu är det inte såå långt kvar till tävlingen avgörs!

felicia

Idag har jag jobbat från 9 till halv 7 därför det inte vart någon uppdatering. ÄR svårt när jag jobbar så "mycket". Idag har jag inte ridit, inte ens vart i stallet då mamma jobbar hela natten och slutar 1 imorgon och Bosse jobbade kväll och då har jag ingen skjuts. Det går inte heller några bussar efter fem och nu när det är helg kanske det går 3 st på hela helgen? JA, så är det att bo på landet!

Efter jobbet gick ja direkt hem till Andreas som tar ca 30 min. Att gå hem från Leksand till mig tar ungefär 1½. Så ja, då förstår ni varför ja inte gått hem heller :P

Nästa vecka jobbar jag bara 3 dagar, dessutom kommer mina kusiner och då blir det bra med uppdatering. Felicia brukar rida Pi när hon är här så får hon lite lektioner varje dag. Senast som de var här så slog hon nytt rekord i hoppningen, 70 eller var det 80 cm? Med Pi. Super duktig blir hon hela tiden!


ser ni hur liten hon e?:)

Hjälp mig

Nu vill jag höra lite utlåtanden från er. Titta på dessa filmer och jämför gärna, vad kan ni se? Tycker ni det är någon skullnad på hans hopp? Jag har en klump i magen att han inte tar för sig och sträcker ut över hindren som han brukar. Men ni vet ju hur det är, oroar man sig för något så ser man bara motiv till det man tror..


Gårdagens träning.


Träning i våras
Tävling i April. 120 0 fel.


Galopp

130 i Mars. 0 fel

OKEJ, nu får ni svar

Tror jag kommer göra er besvikna nu. Men hästen är ingen mindre än Persos Nikita. En häst vi haft längre än Pi. Tekniskt sett är det min häst då jag står som ägare. Men nej, det är mammas polle. Ni ska bara veta hur mallig hon är över att ni kommenterat att hon var fin. ;)


Nikita är ett varmblod och har tidigare gått på trav. Hon hade väl typ 6 olika ägare på ett år innan hon såldes till en ung tjej som var typ... 13 år...? Hon tappa fort intresset eftersom Nikita var väldigt stissig. Mamma tog hand om Nikita och några år senare överlät de henne på oss. Hon är mest en sällskapshäst till tävlingshästarna så de inte blir ensamma när någon är iväg på träning eller tävling.Hästarna ridna

Nu är hästarna ridna och stallet klart. ÄNTLIGEN middag! Har inte ätit sen lunch idag och har ju jobbat till halv 8.. Det är snällt att någon kunde mocka lite när man är ledig hela dagen.. Men NEJ.

Först red jag yrroll som jag satt upp på klockan 8. Red han en timme i dressyr och han var fin. Hade på gramanen och den hängde helt i slutet och han var lite lättare i munnen än vanligt. Sedan var det stretching och linimentning, mocka två boxar och ta in de andra hästarna. Upp på Pi halv 10 som jag red till nu. Gick inte särskilt bra, hon var spänd och pigg och jag väldigt irriterad och hungrig, så när hon var fin gav ja upp, så red ca 35 min. Och nu äter jag som sagt äntligen middag.

Hemma

Har precis slutat jobbet och kommit hem. Ska rida och göra klart stallet sedan lägger ja in film från igår och avslöjar vem hästen är :)

Hmm

Gick varken bra eller dåligt idag. Men mer dåligt än bra iaf! Tänkte visa filmer imorgon och då vill jag ha ett utlåtande av er!!

Hemligt

Har ni koll på vad det här är för häst? Jag äger den, men säger det er något?;) Hur gammal tror ni den är? Hur länge har jag haft den? Har jag köpt en häst i smyg, har jag den på tillridning. Hmm?
Trust equestrian..

.. Har minst sagt en annorlunda marknadsföring för ridsport. ÄR det här den NYA moderna ridsporten?

 

 

Vad har ni att säga?


Dalarna runt

Idag har jag vart i Borlänge på Aubiose för att lämna in en kavaj som blivit ovanligt sliten. Sist vi var där berättade mamma om kavajen och då ville de att vi skulle lämna in den, så sagt och gjort, det gjorde vi. Nu ska den skickas till Tyskland. Så får vi se vad de gör. Tror nog inte ja kommer få en ny eller så utan bara få tillbaka den gamla. Den är faktiskt ett år gammal. Men men. Efter det har vi vart överallt och ingenstans. I några små mysiga butiker ute på landställen, handlat knäckebröd på leksandsbröd och besökt mammas nya kusin på ett museé. Nämligen så att min Mormor är adopterad så har massa nya släktingar nu helt plötsligt. ;)

Ska fortsätta i stallet idag. Sedan blir det hoppträning med båda? Filmkameran följer med!Jag, Yrroll och Minna

Ulrika och Pi, tvåa

Okidoki

Läste att OKIDOKI var död! WHAAAT!!! En sådan underbar och fin häst! Vila i frid!


Glöm ejKLICKA PÅ BILDEN FÖR INLÄGGET

När Sarah rensar.

Jag är ju lite dålig på uppdatering nu när jag jobbar och ska rida, samtidigt försöker jag få någon ordning i stallet, umgås med pojkvän och kanske i varjefall hinna se EN vän EN gång i månaden..

Så nu är jag snäll och tänkte bjussa på lite sneakpeak hur det ser ut i stallet och sadelkammaren. Men bara lite, för tänkte göra en film lite mer ingående. Har ingen såndär super kamera som ALLA andra bloggare har. Utan fotar med min filmkamera som jag fick av min pojkvän för att kunna filma mina tävlingar. Gulligt va, huh? :)

Efter att ha både rensat och tvättat skydd insåg jag att jag er en skydd-aholic.. Mint lika mycket skydd till i stallet som ska slängas, säljas och några av de som ligger här har just nu en borttappad maka.

Stallgången får stå för den största pressen. Alla saker jag samlat på mig i 10 år ligger utslängt överallt. OBS!! när ni ser dessa bilder är en fjärdedel insatt i sadelkammaren. Det är BARA rester kvar på golvet här. Och då har ni inte sett detta än:

Spolspiltan. Som sagt, allt bara bara utslängt.

Men nog allt blir det ordning och reda i min sadelkammare. Här får ni en liten titt på ett hörn. Jo, insåg precis att jag var en bett-aholic också... närmare 30 bett har jag. KANDAREN HÄNGER UPP OCH NER FÖR ATT DEM SKA KUNNA SITTA FAST. ÄR INTE HELT BAKOM FLÖTET, innan någon lägger en kommentar, hahah.

Råtta - check!

Städar, rensar och möblerar om i stallet. Har vart rädd att jag ska hitta en råtta, men det har jag sluppit. FRAM TILLS NU!!! ooofhhh. Äcklad i hela kroppen.. Rensade en tunna med läder och andra saker som inte används. Tyckte att det luktade illa men gissade att jag lagt ner svettigt läder som kanske ruttnat. När jag kommit en bit ner så hittar jag en död råtta. Så nu går jag inte ut i stallet fören någon fått bort den... Finns nog ett x antal levande där ute i samlingen med.. Har ju ALLT ligger i spolspiltan..


Hittade en bild


Hittade en bild på mig och Y i ett programblad. Haha fulaste bilden någonsin kanske? Jag och två ryttare som red clinic för Peter. :)

Pi i sitt esse
Dagens pass

Vilka fina hästar jag hade idag! Båda var verkligen super. Red mycket tempoväxlingar i galopp som jag jobbade mycket i idag. Bra stuns i galoppen fick Pi, ja även Yrroll men inte lika då kanske. Har även fixat i sadelkammaren. Nu är sadelhängarna på plats. Nu börjar det roliga "finslipet"


Dagens outfit

Haha NEJ han är inte så biffig som han ser ut?:P

 

 

Dagens outfit

Häst

Träns: ÖB

Pannband: Swaroski

Bett: Gags

Sadel: BR jos lansink

Schabrak: schockemöhle

Stigbyglar: Duca design

Ryttare:

Hjälm : Charles owen by john whitaker

Ridbyxor: Domani

Stövlar: Pioneer crocodile.


GLÖM INTE TÄVLINGEN


Klicka på bilden.

Klicka på bilden

Namnsdag igår

Hästarna hade sprungit i 1 timme i hagen så Y var helt svettig. Gissade att det var bromsarna så tog in dem i stallet och de blev genast lugna. Stackarna! Eftersom de var svettiga så śvampa jag av dem och nu torkar de medan jag äter tårta och kaffe. Hade nämligen namnsdag igår ;). Väntar även på batteriet från skruvdragaren så jag kan fortsätta i sadelkammaren. :)


Yrroll <3


Bilder på Yrroll :).

Stilen avgör - för mig

Jag är en sådan som tycker ryttarens stil på ridningen har stor betydelse. Felfri mjukridning proriterar jag självklart först men jag får rysningar av att se vissa ryttare som jag tycker rider "fult" Jag själv har ofta komplex över min egen ridning. Ni vet som man hade när man var 13 och hade en finne och inte ville visa sig ute utan 5 lager smink. Så illa kan jag må över min sits ibland. Jag blir ledsen och irriterad för jag rider fult. Haha är jag sjuk eller är ni också så? En sits som jag gillar väldigt mycket är:

Malin Baryard Johnsson -  Trots sin brutala gamnacke så älskar jag hennes sits, både över och mellan hinder. Jag vet inte om det är för hon har vart min idol sedan jag fick min första ponny (10 år) och jag är lite nostalgisk över henne?

  


Showare hon är då!


 


En ritt som för mig är ögongodis. Känns bra och se det!

En annan kanke lite mindre känd, men ändå stort svenskt namn är stina lilje. Hon rider också enligt mig med den ultimata sitsen för en Sarah. ;) Här är en film på henne:Som jag sa, så pratar jag fin sits nu, inte känsla. Finns många ryttare som rider så jämnt och fint med en fantastisk känsla.

Vem/vilka är er största förebild när det gäller sitsen?


Sätt dig inte och ät middag.

Är inne och äter middag innan jag ska rida. Har precis mockat. Det är fan livsfarligt att sätta sig ner när man äter middag när man har jobbat flera timmar och det är sovdags, men man har ridningen kvar. Kan ja sova med gott samvete om jag skulle låta dem vila idag. Jo det tror jag. Men det kanske är skillnaden mellan en seger och en andra plats. Så säger alltid min pojkvän :P

Gårdagens pass.

Pi har ju både börjat gå in och få tillbaka sin krafft så nu äter hon havre igen. DET MÄRKTES! Hon var helt galen! haha. Det var när jag börjat rida av henne som hon lugnat ner sig. Helt blöt var hon så det är verkligen dags att raka sessan!

Yrroll är precis motsatsen. Red inget jätte seriöst pass men tog några skutt på en liten oxer på kanske 1 m som jag red på volt. Sedan fokusera ja mycket på att han skulle ta skänkeln. Det är ju ofta man hamnar i lägen där det är en oxer ur böjt spår och man ligger lite stort och behöver då kunna rida fram. Yrroll är lite seg i de reaktionerna me ser han ett hinder har han inget problem att öka inte.

Sadelkammaren börjar lika något. Tror det kan bli riktigt mysigt där inne. Har lite "antika" möbler där inne. Lite vita halv slitna skåp och så :) Så har jag gjort en liten plats till Fidelie där några av hennes pokaler står med en nalle, en bild på oss och en ängel där det står i love you på.

Nu ska ja jobba till halv 8.

Lolisen bloggar

Nu har Lola tagit tag i bloggandet igen! Medan ni inte fått följa henne har hon gjort massor med framgångar. Eller säger man tagit? Jaja, kika in på hennes blogg. LOLA


Fidelie

Stökat runt i en av våra stugor för att komma åt en fin byrå. Hittade då en gammal dagbok, ca 8 år gammal.

Citerat av mig:

Idag red jag Fidelie. Hon bocka. Men jag älskar henne ändå.


Nu frukost!

Klockan är över 12 och nu tar jag tag i frukosten! har vart vaken sedan typ 9 men inte orkat. ;) Nu är Yrroll iaf anmäld till hans nästa tävling. Får se hur det går med tanke på sist, hår det dåligt kommer nog Louise prova starta honom. Han hoppar ju väldigt bra på träning och förra tävlingen!

Men vi ändrar på lite saker och han står bla inne nu också. :)

Ska försöka fortsätta med sadelkammaren som jag gör om :)

Dagens pass!

Jag han rida ett ordentligt dressyrpass på Yrroll innan ovädret slog till. Kan säga, ja är glad att ja hann bli klar innan det! Träden låg typ ner! Vi hann även få in hästarna :) Yrroll jobba på jätte bra tycker jag! :) Filmade även lite så kanske ni får se. :)


glöm inte tävlingen!

Oväder igen

Ska försöka ge mig ut och rida nu innan ovädret kommer. Så får uppdatera senare!

Var med och tävla om stigbyglar värde 800 kr!

Nu ska jag iväg och jobba igen! Så därför kör jag igång en bloggtävling!

För att vara med och tävla:
1.) Lägg upp bilden ovan på din blogg eller bilddagbok och länka till det här inlägget. För extra chans att vinna, lägg upp bilden och länken på både bilddagboken och din blogg.

2.)Lägg in en kommentar med länken till bilden eller inlägget där du lagt upp tävlingen samt adressen till din blogg eller BDB så jag kan nå dig om du vinner.

3.) Lägg till mig på bloglovin.

OBS!!! Om du läger in bilden på din bilddagbok, se till att jag kan komma in på den också, så din sida inte bara visas för vänner.

Tävlingen slutar Fredag den 13 Augusti 24.00!!

Lycka till!!!


Yrroll

Yrroll fick ju som sagt behandling igår. Han var ytterligare lite fräschare i fram men fortfarande stel i bak, men rhon tror inte han kommer kunna bli riktigt "normal" heller, utan det ät sådan han är. Han är ju stor, tung, lite seg och framförallt, han har inte blivit kontinuerligt riden på rätt sätt.  Det är väl kanske de senaste året som bitarna börjar falla på plats. Det är ju inte så lätt för en 16 årig spinkik liten tjej att få ordning på en sådan stor häst och framförallt när jag inte haft rutin nog. Nu börjar han som sagt bli fin i dressyren också men det är en lång bit kvar, en bit som det aldrig kanske kommer bli någon ordning på.

Därför måste han få longeras, tömköras och rida mycket gymnastik för att underhålla den stora kroppen och få den så mjuk som det går. Han är ju trotsallt ingen unghäst utan ganska gammal.


Min fina prins som alltid för sitt bästa.


Hårt jobb, regnig ridning

Idag har jag jobbat mellan halv 11 och halv 8 och det har vart sol och 25 grader hela tiden. När jag slutar kommer mörka moln på himlen, när jag ska ut och rida börjar det regna, jag går in igen och äter middag. Det slutar. När jag suttit upp på hästen börjar det spöregna. Så JA, jag har precis kommit in från ett blött ridpass! Eller okej, har precis kommit ur en varm dusch! Yrroll var fin, han blev masserad och så idag då equiterapeuten vart hemma. Så tur de bara skulle bli ett lugnt pass då! red cca 20-30 min i skritt och trav! Nu äter jag kräm och ska gå och lägga mig! haha. JA mitt liv är såååå roligt just nu! Ni som har 8-4 jobbet ska vara glada! Halva dagen är ju kvar när man slutar. Jag har HELA dagens uppgifter kvar när jag slutat och då är dagen slut!

Tänkte tävlingen skulle komma upp idag. Men skjuter på det till imorgon eftersom jag måste förbereda lite. Och imorgon börjar ja halv 12 så hinner på dagen..

Död!

nu är jag hemma från jobbet. Hahah jag ska alltid överskatta min egen förmåga. Eller min ork rättaresagt. Planerar alltid att jag ska komma hem väldigt pepp på att rida efter en hård dag med jobb mellan halv 11 och halv 8. Nu sitter jag död som en fisk efter middag och ingen häst är än riden. Så det är dags att ge sig ut nu! Har inte sovit något alls de senaste två dagarna utan vart klarvaken hela nätterna till 5 på morgonen, DÅ har jag somnat. SÅ har sovit ca 8-9 timmar på två dygn! Nej nu ska jag rida innan det blir senare!

Fina häst

Jag har hittat en häst jag vill ha!!!!! :D Den är helt perfekt från sidan. Hoppas den är lika bra ovanpå! Dock är det en 8 timmar lång resa till den.

Oväder!

Det är ju oväderstider nu och igår när jag sluta så var det i full gång. Självklart har jag inte ridit och våra hästar fick gå in redan vid lunch. Har ju hänt en hel del otäcka saker nu när ovädret hållt på. Bla har ett tak blåst av hos dem ja var och red hos för 1 eller 2 år sedan. Träd har blåst över vägar och tunga saker har blåst upp i luften och landat någonannanstans. Så ja, för mig är det självklart att inte tvinga ut hästarna. Sedan pga av åskan har jag heller inte kunnat uppdatera. Nu ska ja åka och jobba igen och slutar halv 8 ikväll. Hard work work!Falsterbo folk är tillbaka

Märks att folk är hemma från Falsterbo då statestiken ökat mycket igen, efter att ha gått enr under falsterbo veckan. Hur många av er var där egentligen?:P Dålig uppdate igårkväll pga av åska. Slutar halv 8 ikväll så då kmmer nog tävlingen sätta igång!

Bildannonser

För er som mailar och kommenterar om bloggannonser så kommer jag inte att sätta upp eller byta ut de som är. De som finns nu kommer att försvinna när den nya designen kommer. kommer endast vara annons till sponsor och företag, kanske ev till någon vän.

Ni som har mig som annons får självklart ta bort den med hos er om ni vill det. Men har förvarnat för andra gången nu så ingen kommer och blir "sur" eller liknande senare :P

Fler frågor

Gabriella om Bilder och gårdagens träning: guud vad söt Pi är haha !
en liten fråga bara, rider du utan nosgrimma av nån anledning eller tycker du bara att det är onödigt? :)
Svar: Nej, hade tagit av den en dag och var för lat för att sätta på den igen, men varken sämre eller bättre utan så spelar oss ingen roll :)

rebecca om Vad till vilken häst?:
Är stigbyglarna från hööks bra? Får man ett bra grepp? :)
Svar: Ja man får bra grepp då plattan är ganska vass och de är bred platta. :)

Martina om Suprise!:
Hej! har du nått tips på bra tränare? :-)
Svar: Ja det beror på vart man bor i landet. Ska du rida för en nationell tränare är Louise Haaga absolut bäst! är du lite duktigare tycker jag Pether Markne är super, men han tränar väl mest elitryttare så det är svårt att få tid för honom. I dalarna är de bästa tränarna Ulf Johansson, John Hickey och Leif Hall som jag hört bra om och kan rida för själv. Neråt i landet(mellan sverige) finns det många bra tränare, Heed, Helena Persson, Louise Haaga, Sylve & Lotta, schultz.m.m Ja utbudet är väldigt stort. Bor man i skåne så kan man väl gå till närmsta granne så är det ett proffs, haha nej skämt å sido. Men  ja där fick ni lite tips.

mathilda blomberg :) () om Fina hästar:
hej! såg på några bilder att du har en säkerhetsväst från HL, tänkte bara höra - vad tycker du om den? är på G att beställa ny och det lutar väääääldigt mycket åt en sådan.
btw, dum fråga.... men de är väl godkända i sverige? :)
tacksam för svar :)
kram

Svar: HL västen är super så verkligen ett tips om du ska köpa väst. Ja det är godkända i Sverige! :)

Olivia () om Ridit:
rider du för insjön nu? hade för mig att du red för BoRS? :)
Svar: Nej tävlar för Borlänge Rs. Red ponny för Insjön förra året. Stod fel i startlistorna till tävlingen bara :)


Frågor

Fått en del frågor så tänkte svara på dem här ifall de ät fler som är intresseade av att veta.

Zandra om Jobbat och ridit:
Usch, det där med bromsar är inte kul :S Blir det något Kumla för dig? :)
Svar: Tror tyvärr inte det.. :( Hade vart så roligt att träffa er igen, var ett bra tag sedan sist!Gabbis om Ridit Pi:
vart jobbar du ? :)

Svar: Jobbar på en matbutik som matsäljare ;) Mitt första jobb någonsin!Evelina () om Nya saker: Riktigt snygga båda byxorna och kavajen :D Vad är det för märke på byxorna :

Svar: Det är mountain horse :)


Lamia - Hästsport om Fick hem detta idag.:
Var har du köpt dom? :) ( om duca stigbyglarna)
Svar: Fick dem av mina underbara sponsorer :)
Snart bloggtävling

Jobbade riktigt lång dag igår och åt typ ingenting sedan var det åska när ja slutat, när de vart typ 30 grader sol hela dagen.. Var lagomt glad igår så sket i att uppdatera, red ändå inte så. :p Men nu är ja tillbaka! ;)
Håller på att rensa och göra om i sadelkammaren. Behövs dock inte garderob och byrå in så några dagar kvar till de är borta. Fint väder idag så ska försöka hålla mig ute nu eftersom ja gnällt hela helgen ;)

Håll utkik för snart kommer en bloggtävling!!

fint :')


Jobbat och ridit

Hemma från jobbet ovh ridit en häst! farbaskade flugor, knott och bromsar förstör min ridningt, gav upp efter 20 min. Går inte att göra någonting! Äter nu onödigt stark mat så"ger nog upp, ska in i duschen sedan lägga mig innan jag stryper någon! :P

Sverige vann Meydan Nations Cup!!!

Igår när jag hade fikapaus så kikade jag in på internet och såg ATT SVERIGE VANN!!! Det var så roligt att se och då önska jag att jag var där. Men när jag ser DETHÄR så ÖNSKAR jag att jag var där!! Fyfan att snåla jag sitter här, jag vill också till Falsterbo. Sverige, lova mig att göra om samma sak nästa år?

Jag är en sucker för ärevarv och gissa om jag inte sitter tårögd nu?:P

Dagens pass på Y

Nu är båda ridna. Red på samma ställe med Yrroll. Fan vilken skillnad det är på honom när jag kan arbeta honom ordentligt! Synd bara att jag inte får rida någonstans! Han var superfin iaf. Först red jag igenom honom och sedan körde jag lite intervaller så han fick upp flåset lite. Nu ska jag duscha lite sedan jobba! Snart kommer det en bloggtävling med! :) Kort efter den tror jag det kan komma en till. Eller det ska det men man ska bara fixa iordning den med :)

Ridit Pi

Idag jobbar jag kväll. Börjar vid 4 och slutar vid 10-11 någongång. Så idag får jag rida på dagen. Har ridit Pi precis, en ganska hårt pass. Red ungefär 1 timme och en kvart och hon var väldigt fin. Imorgon ska hon skrittas sedan ska hon få en välförtjänt vilodag! Hon har gått ganska hårt nu och vill ju att ponnyn ska hålla i 10 år till! Nu står hon inne och äter lite lunch samt torkar lite. Man får ju lov att svampa av henne efter varje pass då hon blir sååå svettig pga vinterpälsen och när det är så fruktansvärt mycket insekter ute så vill jag skona henne lite. Så hon står inne i svala stallet. :)

Har precis proppat i mig nudlar ( Jag HATAR nudlar) för det inte fanns något hemme och lär äta om jag ska orka rida två hästar + jobba till sent ikväll!

Precis ridit Y

Nu är båda hästarna ridna! Pi har jag ju berättat lite om och hon var ju fin. Yrroll har jag precis ridit nu och han var faktiskt fin idag. Det går alltid lite upp och ner med honom känns det som!:P Idag red jag mycket förvänd galopp och han gjorde det väldigt bra! Red väl typ en timme även om det inte kändes som jag gjorde så mycket :P


Nya saker

Hittade ingen bättr bild på ridbyxorna men det är dem som hon på bilden har. Det ser typ ut som jeans fast vita! Har ju ingen bra kamera så kan inte direkt "fånga" detaljerna :P


Sedan köpte jag en ny pikeur kavaj, fast en kort modell. Har en Epsom, vilket är den långa klassiska modellen. Men nu ville jag ha en kort och deras modell passar mig verkligen super så blev skarlett den här gången.


Jag är ganska liten och smal och svårt att hitta en kavaj som sitter snärt eftersom jag gärna vill ha det tight i ryggen, hatar när det hänger så där slaffsigt! Så kan rekommendera pikeurkavajer till er som är lite smalare. Dock har ju min andra epsom blivit nopprig, redan efter 1 år! Så de sa att vi skulle komma in med den. Så blir en vända till nästa vecka och se vad de ska göra med den. Det syns inte så mycket, men mamma är lite petig och mina kavajer som jag haft i typ 5 år var ser nyare ut än den här :PBlev även ett Pelham till Pi som hon funka bra på. Red nyss ett pass och hon var väldigt fin!Nya saker

Hittade ingen bättr bild på ridbyxorna men det är dem som hon på bilden har. Det ser typ ut som jeans fast vita! Har ju ingen bra kamera så kan inte direkt "fånga" detaljerna :P

 

Sedan köpte jag en ny pikeur kavaj, fast en kort modell. Har en Epsom, vilket är den långa klassiska modellen. Men nu ville jag ha en kort och deras modell passar mig verkligen super så blev skarlett den här gången.

 

Jag är ganska liten och smal och svårt att hitta en kavaj som sitter snärt eftersom jag gärna vill ha det tight i ryggen, hatar när det hänger så där slaffsigt! Så kan rekommendera pikeurkavajer till er som är lite smalare. Dock har ju min andra epsom blivit nopprig, redan efter 1 år! Så de sa att vi skulle komma in med den. Så blir en vända till nästa vecka och se vad de ska göra med den. Det syns inte så mycket, men mamma är lite petig och mina kavajer som jag haft i typ 5 år var ser nyare ut än den här :P

 

 

Blev även ett Pelham till Pi som hon funka bra på. Red nyss ett pass och hon var väldigt fin!


Shoppat!

Nu är jag hemma från Borlänge! Blev ett par ridbyxor - vita. En ny kavaj i kort modell, ett bett till Pi och sporrskydd! Vill ni se bilder sen? Nu måste ja skynda mig att rida då den ska regna senare!

Haha det här har vart en riktig få-nya-saker-vecka! Ska skriva senare om allt jag fått/köpt!

Dagens pass

Det blev som ni ville! Pi fick blåa och Yrroll rutiga stigbyglar. Duca stibyglarna verkar verkligen skit bra! Det väcger absolut INGENTING! Jag som tyckte hööks stigbyglarna var lätta liksom, de är som tegelsten mot duca! Då ska vi inte tala om mina gamla, haha.

Har ridit båda. Pi blev det lite uteridning där jag red mycket tempoväxlingar och så flytta jag lite i galoppen, hon var skit pigg!

Yrroll red jag ännu mer tempoväxlingar på, han är så jäkla seg och det är skit svårt att rida honom utan sporrar, eftersom man verkligen måste driva hela tiden! Ska man ge honom någon energi boots kanske?:P 5 kg havre hjälper inte! Haha han är så söt! allt går i slowmotion!

Nej nu ska jag sluta svamla! Ska in i duschen!Vad till vilken häst?

Jag har ju fått hem nya stigbyglar. Ett par från duca design igår och ett par blåa från hööks idag. Nu återstår det att välja vilken häst som ska få vilken stigbygel? Vem tycker ni?

 


Hööks eller duca design
till
Yrroll eller Pi?Göra om min sadelkammare

Jag har funderat lite på att göra om min sadelkammare. Så kanske ska ta tag i det idag? Dessvärre finns det säkert någon gömd liten mus där inne så man vågar ju inte röra om ifall de hoppar på en? Just nu är det en sådan ologisk lösning så man kan ju undra hur det är tänkt? Inte nog med det så är det Pyttelitet där inne :(

Sedan ska hästarna ridas med! Imorgon ska jag till Aubiose och köpa nya tävlingsbyxor och kanske en ny kavaj? min har börjar "ludda" sig och skulle vilja ha en kort modell också?


Bilder och gårdagens träning

Ja, nu ska jag få tummen ur röven och berätta om gårdagens träning. Jag hade helt förberett mig på att Pi skulle vara riktigt slö och jag hade kanske inte tänk att rida hela passet. Men hon hoppade super, mycket med ryggen så man flyger och hon var pigg och glad genom hela passet. Och som sagt, nästan lite väl glad. Höll ju på att flyga av en gång! Sedan stack hon före och efter hindrena i början. Helt olikt henne! :P Men det visar bara att hon var glad att få hoppa lite hinder igen! :)

Träningen gick ut på att man skulle få hästen att vänta. Det är ofta givet att man hoppar det hindret som står framför hindret man precis hoppat. Många hoppglada hästar söker ju hinder och laddar ofta inför dem.

I början jobbade vi på medelinjen där Uffe hade ställt upp 3 räcken, där imellan skulle man göra en volt, när alla blev godkända där så gick vi över att hoppa en oxer istället för sista räcket. När det var godkänt så ville han checka av att hästarna kunde vänta och man skulle rida jämnt på alla alla räcken på 5 galoppsprång. Efter det hoppade vi en bana.

Mellan räckena var det 21 m så vi bestämde att ja skulle gå på 6, men det blev så trångt så vi tog 5 och det blev fortfarande trångt för Pi. Så hon behöver minst sagt träna lydnad framöver ;)

Någon som vill vinna Quick release stigbygeln, värde 900 kr?

Vart på posten igen och hämtat ut ännu ett paket! ;) I det var det ett par stigbyglar till. :) funderar på att sälja eller lotta ut mina mountain horse om det kan vara av intresse?

Det är MOUNTAIN HORSE " Quick release" stigbygeln, nypris är ca 900 kr! Någon som skulle vilja vinna ett par såna?Dagens pass

Träningen med Pi gick bra. Hon var väldigt glad så att säga. Eller okej hon var mer eller mindre galen. hon BRALLA! Pi brallar aldrig!! Kan inte minnas någongång hon bockat med mig? men idag höll jag på att flyga! Hon hoppade super också, men mellan hindren hade jag desto mer problem :P haha

Stigbyglarna var super! Lätta så de sitter kvar på foten (jag brukar ofta tappa dem på Pi) Det är bred platta så man får extra balans och det är "dubbar" där foten är och ger alltså då bra fäste! Känns väldigt bra. Riktigt ful/snygga!

När vi kom hem red jag även Yrroll, skritt i lite mer än en 30 min.

Filmer kommer!
Såhär fult sitter jag när Pi hoppar så mycket med ryggen, man flyger!

Fick hem detta idag.

Bland annat fick jag hem dessa stigbyglar idag och dem ska testas meddetsamma! Riktningt ful-snygga. Vad tycker ni?


Suprise!

Idag fick jag ett brev på posten. Förstod inte vad det var för hade inte beställt något. Så åkte och hämtade ut paketet och fick en sååå roligt överraskning. Kommer blogga om det sen! Nu ska ja tvätta Pi sedsan rida Y och sen träna Pi.

Vilket underbar dag! Tack Österbo hästgård

Glad

Nu är jag glad igen!! :D Fick hem mina betyg och fick MVG i allt från 09-10. Så nu är jag på topp :) Dock kan man ju undra varför de har skrivit IG på mig i natur och samhäll när jag har dem nästa år?:P Har alltså inte ens läst kurserna än så får prata med dem sedan. :) Det här gjorde min dag sedan har jag något ja kanske berättar mer om sen. Nu ska jag KRÄVA en design av min designer! Varför är han så seeg ;)

Hur står det till?

Som ni kanske förstått så är jag inte på något toppenhumör just nu. Jag har en riktigt fin ponny som står hemma vars kapacitet inte används alls just nu Inte har jag väl någon unge i rätt storlek med rätt rutin som jag vill ska rida henne som också bor i närheten... jag har en storhäst med mycket kapacitet, men är han inte tillräckligt rädd om sig? och vi behöver ha hem något nytt just nu.

Men vi får se hur allt blir. Allt som händer har väl någon mening? ;)Dagens pass

Jobbade till halv åtta idag. Nu har jag precis ridit tjockis Pi som var fin. Hon har dock börjar sätta vinterpäls som vanligt vid den här tiden på året, så måste nog raka henne snart om hon ska orka gå ett vanligt pass utan att vara blöt.

Jobbade på en grusväg i skogen där ja flytta henne och gjorde lite tempoväxlingar. Fina bakben som vanligt.

Dagens pass och resultat.

Hemma från tävlingen och har även hunnit rida Pi. hon var superfin idag. Har inte tyckt att hon vart så fin nu senaste dagarna mot vad hon var en periof i våras + början på sommaren. Men nu när hon börjar komma igång igen så känns hon väldigt fin. Om tävlingen har jag inte mycket att säga. Tyckte inte alls det kändes bra i framridningen till första klassen, han var slö och hade ingen power liksom. Men rundan gick väl okej, ett ner + ett tidsfel som typ alla fick. Lite sur för ville hoppa omhoppning, men han blev lite lång till ett räcke där ja tryckte av honom och det är sådana ryttarmissar som är vanliga. så 5 fel i 115.

Kändes lite bättre i framridningen till 1.20. Var lång väntan och väldigt kvaft. Var ett derby och banan hade 19 språng!! Väldigt mycket fel och avsittningar, man blev placerad på 16 fel så ja ni förstår, banan var ganska så tuff.

Fick först nedslad på tvåan och då blev ja ju lite less, men sket i det och tänkte att det kanske skulle räcka ändå, så rev jag 7an, 9an, 10an, och då valde jag att utgå, eller okej hoppade till hinder nmr 13 för ja ville komma in på banan. Hade liksom 6 språng kvar då.

Var självklart väldigt besviken då han var sååå fin förra helgen men så får man ett riktigt bakslag.. Nu i efterhand så har han faktiskt stått ute, det var rejält kvaft och jag red väl kanke inte hundra heller, Så det är kanske ingen katastrof. Samtidigt kan man ju inte sluta undra om jag verkligen är en sådan värdelös ryttare eller att jag har otur, eller så räcker helt enkelt hästen inte till?. Men 1.20 känns inte som man ska behöva riva halva banan liksom..


Hej igen!

Hej igen! Var aldrig hemma igår därför jag inte skrivit något. Utan var och käka lite med vänner. Uffe såg jag också. Partyprissen. Jaja idag ska jag ju tävla igen. Nu andra tävlingen för året höll ja på att säga, men det är andra tävlingen sedan breaken. Han går ute dygnet runt så får se hur bra han orkar, blir samma klasser som sist, dvs 110/120. Går det bra idag så får han gå 130 igen sen.

Ny design ska vara på ingång, men så har jag ju sagt i ett halvårs tid! Men Hoppas den ska vara uppe imorgon. Det är alltså inte jag som gör den.Hästarna ridna!

Nu är båda hästarna ridna! På Pi var det mycket travjobb. Hon har ju haft lite vila så tar det lite försiktigt. Tyckte hon var fin. Hon har börjat fälla nu.. Hon gör ju det kring midsommar och sätter vinterpäls så blir väl att raka henne snart.

På Yrroll jobbade ja mycket i samlad galopp. Han vill ju gå väldigt samlat av naturen så vi jobbar alltid honom mycket frammåt. Så det var lite ovanligt och han tyckte det var rätt jobbigt.

Fina hästar

Idag blir det sen ridning för mig. Jobbar nämligen till kvart över 7 och då ska båda hästarna ridas. De ska dock inte ridas så jätte hårt så blir ca 30-40 min på båda.


Y i 120

 


Pi i La


Dagens pass och bilder

Yrroll blev ju behandlad igår och efter dem så blir det alltid ett par lugna dagar. Så idag är han inte riden mer än när vi tog lite bilder vilket inte direkt var något ridpass. Pi som har haft lite "time out" skrittade ja ut och klättrade med. Med det kg fett hon har blev hon lätt anfådd. hahah.Yrroll


Markarbete idag?


RSS 2.0