Nya regler från 1a April

Någon som vet vad de nya ponnymätningsreglerna gäller? Gäller det även redan slutmätta ponnyer ? Förstår inte varför allt ska vara så jävla luddigt hela tiden.. Svårt att vara rakt på sak märke jag.

Kommentarer
Postat av: Gabriella

Jag är ju egentligen inte berörd av detta men blev nyfiken ändå, kikade runt i lite olika forum om detta då dom diskuterar ponnyer som under längre tid har tävlat på hög nivå om dom inte håller måttet, ska man ta det som att alla ska mätas om då eller? :S



Samtidigt som det står att åldern mäts "som vanligt" vid 4,6 och sista vid 8år..



Jag fattar ingenting!!

2010-03-31 @ 22:21:35
URL: http://gabriellabramstedt.blogg.se/
Postat av: Lina

Tror kanske jag kan förtydliga en del, men visst är det lite rörigt!



Vid 4 års ålder ska ponnyn mätas, vilket då ska ske på klinik. Innan 3 års ålder kan årliga mätintyg fås för en viss period, men då ponnyn inte får tävla då tycker jag det är onödigt.



Är ponnyn mer än 5 cm LÄGRE än nästa gräns, ex. under 135 (c-ponny max 140), så behöver ponnyn inte mätas om förrän denna är 8 år. Om den är över 135 (d.v.s. mindre än 5 cm till 140), så mäts den igen vid 6 års ålder.



Vid 8 års ålder fås ett slutligt intyg på ponnyns höjd, d.v.s. ett slutintyg, som gäller för resten av ponnyns liv.



Under ett och samma kalenderår får ponnyn inte mätas fler än två gånger, om detta inte är för kontrollmätning. På mätintygen ses hur länge dessa är giltiga.



Vad som gäller med ponnyer med redan giltigt slutligt intyg är jag osäker på, men jag tror inte detta berör dem. Men jag kan däremot tänka mig att om en ponny vid kontrollmätning, ex. p.g.a. protest, överstiger angivet mått så kan den bli tvungen att mätas om med nytt intyg.



Hoppas du fick ut något av detta. Läs mer på SvRF hemsida!



Mvh Lina, på sallberglina.zoomin.se

2010-04-05 @ 19:01:35
URL: http://sallberglina.zoomin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0