1.30

aah. Jag hade hoppats på att jag INTE var kvalad att starta 1.30 nu när de nya reglerna införs. Dvs att man ska ha 2 felfria grundhoppningar (i båda faserna) om det nu även gäller häst? Nu undrar ju säkert ni " men är hon puckad?" Men jag ville ha lite press på mig att vara felfri! ;)

Jag tycker det är så svårt att tyda reglerna som står i TR ibland. Sedan  när man frågar de på förbundet vad som gäller så vet de inte ens själva.. Vissa grejjer verkar man kunna tyda på lite olika sätt. Men men jag har ju nu dock 2 0+0 i 1.20. Men Kommer nog ändå inte starta några större klasser på en tid framöver, som det ser ut nu. Vi får se hur fräsch han är när han kommit igång ordentligt.

Träning

Alla hästar har vart superfina nu på sistondet. Idag har jag tänkt trimma dem över lite upphöjda bommar (läs pinnar som ligger på hinkar, höhö) Gjorde det med Don och Yrroll igår med. Don tänkte jag även börja träna galoppombyten med. Får se hur det går :)

Här kommer Torsdagens och Onsdagens träning

Onsdag:
Don: Red Don vid 10 på morgonen med väldigt mycket övergångar och tempoväxlingar, ställde och flyttade honom även en hel del. Riktigt fin var han. Galoppfattningarna börjar sitta mer och mer nu! Fina häst

Yrroll & Pi. Sarah Red Yrroll och jag red Pi och det var tänkt att  jag skulle kört lite konditionsträning, men ändå en ganska lugn sådan. Så två stycken femminuters intervaller var tänkt. Vi red ut och gjorde intervallerna på en grussträcka. Dock så var underlaget lite dåligt så vi fick lov att bryta av till skritt ibland så blev inte 5 minuter intensiv galopp utan lite avbrott. Pi blev rejält svettig efter passet, men hon e ju lite överviktig också så ;) Yrroll verkade dock nöjd med livet :D

Torsdag:
jobbade Don liknande idag tog så byggde jag upp två hinder på 20 och 30 cm höjd:P Han var verkligen superduktig och tittade inte till alls trots att det var pallar, hötunnor med grenar fullt av kvistar på:p Dock dog han högerskänkeln lite sämre idag. Han vill inte riktigt runda sig i galoppen utan faller in och trycker man till med inner så blir han lite stressad. Så man får lura honom att runda sig lite. :)

Yrroll red jag igenom ordentligt. Mycket snabba övergångar och tempoväxlingar där han skulle vara "med" HELA tiden! Inte springa och lata sig utan var tvungen att ha aktivitet. Han blev riktigt runt och fin mot slutet.

Idag ska jag fortsätta med bommar på alla 3. Det tränar ju även mig och min känsla att komma "rätt" :)
Ridstövlarna

dw
sddsf
dfcxv
DF
DVS


Ridstövlarna som jag har på alla de här bilderna är till salu. Det är ett par Grand prix elite. Str 38. Nypris är runt 2-4000. Mitt pris 1000 eller bud.

Jag & Monkey dressyr
Snyggingen Pi fick också vara med på en bild :)

Några bilder på Yrroll


Några bilder på Yrroll


Tävling

Hejsan! Nu var det ett tag sedan jag skrev här igen. Men så mycket som händer och jag känner ingen direkt lust. Men det senaste som hänt är att jag tävlat Söndag-Måndag. Var planerat att tävla i Lördags med men Don är inte redo än och känns såå dumt att förstöra något bra. Men som det ser ut nu så har jag tänkt att tävla honom i Slutet av Maj på en "låghöjds tävling" :)

I Lördags startade Pi sin första tävling på 8 månader! Det blev en Lc eftersom jag inte kollat proppen så ordentligt ;) Trodde jag anmält till en lokal lc/lb. Men nej det var tydligen ld/lc så vi strök Ld. I vilket fall som helst så var hon den gladaste ponnyn i världen den dagen! Hon älskar att tävla och blir så tokig så hon inte vet vart hon ska ta vägen, så då är hon överallt! Men det är roligt att rida henne då! Även om man kan bli lite sur när man inte får igenom en enda förhållning. Självklart var Pi felfri. Hon är sååå underbar!

Idag har jag vart iväg med Herr rivare. Alltså Yrroll. Fagersta blev det och 115/120. Mitt mål med tävlingen var en placering i 115 och nolla i 1.20. Jo Tjena. Rev de två första hindrena i 115 utan egentligen någon som helst anledning. Men river man de första hindren så brukar oftast anledningen vara att man inte kommit igång ordentligt till första hindret. Visserligen började han byta galopp med baken i svängen till första hindret och jag kunde inte göra någon volt så jag försökte bara rida jämnt. Till tvåan var det en linje på 7 galoppsprång och han flöt ut til höger lite så gissar det var därför han rev.

I 1.20 skedde exakt samma sak!?!? Jag la ändå upp galoppen tyckte jag. Nu hade halva klassen rivit samma hinder då det var en konstig sväng till 1an och böjt spår på 5 till 2an som även alla rev.. Resten av banan flöt på riktigt bra men blir så jäkla less.

Men Pi gjorde en fantastisk Söndag och Yrroll hoppade ju riktigt bra förutom just de 4a hindrena. Så får se det positiva!

Förra veckans träningar

Jag ligger hemma sjuk som jag har gjort sedan i Fredags. Förjävligt jag är sällan sjuk "påriktigt".. Men men.
Förra veckan så hoppade jag Årets första träning med Pideli-Pi. Jag blir glad i kroppen bara jag talar om henne. Hon är sååå fantastisk! Hon har knappt gått ett riktigt pass sedan förra året och går en träning och är hur fin som helst hoppar som en gud med så mycket tryck så det till och med blir svårt för mig att sitta kvar! Sedan är hon så otroligt positiv och samarbetsvillig. Linda höjde upp en liten bana på runt 8 hinder på drygt en meter och Pi är så fin, alla distanser stämde, hon hade energi, var positiv och tog verkligen tag i hindren. Min fråga är varför jag ens var nervös när vi skulle hoppa hinder på typ 70 cm för att det var "för högt"? ;) Min sumering från träningen är: Vilken fantastisk häst det här är?!
Don gick även sin andra hoppträning i livet. Det var även banhoppning för hans del. Han är så himla glad och medveten hela tiden! Jag har nog aldrig sett honom grina till eller inte vilja försöka göra något. Han ska verkligen alltid göra sitt bästa. Visserligen tror han att alla hinder ska bita honom så han hoppar 1 meter över med benen slickade under sig ;) Det går lite vingligt fram till hindren än men det är extremt viktigt att han förstår att han ska över, även om hindrena bitts! ;) Vi har även börjat galopphoppa nu och det kommer nog bli riktigt bra när han börjar slappna av. Han hoppade ju bara titthinder idag och när jag skutta över en liten bom med vattenmatta under var han väldigt avslappnad och fin så jag tror inte han kommer vara särskilt tittig i framtiden om vi bara låter han ha positiva minnen från alla hinder. Summering från träningen är: En unghäst med ett väldigt bra psyke. Han är rädd om sig men inte FÖR rädd.
Tyvärr blev det inga filmer mer än när Pi hoppar första hindret på banan. Dock red jag en dressyrträning på Don som det finns filmer på så de ska jag ladda upp! :)

Yrroll


Att ta sig till SM med en skräll

Hejsan! Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade igen. Men jag har verkligen haft fullt upp. Förra helgen hade jag träningshelg med Don. Hela den här veckan har gått åt för att förbereda inför UF-mässan som vi var på igår. Där tävlade vi i bla bästa UF-företag, bästa monter och bästa hantverk. Vi hade hoppats på att få pris i bästa hantverk och monter då vi verkligen fick mycket bra respons på vår monter som vi var otroligt nöjda över! Dock räckte nog våran aktivitet i montern inte till en placering. Bästa UF-företag trodde vi att vi var uträknade ifrån då det är otroligt krafftig konkurrens. Vi var ju ett av 4 företag som gick vidare från bästa UF-företag i Leksand, efter att vi hade fått ett  wildcard (så vi var egentligen inte vidare "påriktigt"). Det var runt 30 företag i Dalarna som var kvalificerade till bästa UF-företag i dalarna(utav över 200 företag) så vi hade vår andra företagspresentation på morgonen. Den gick verkligen super och juryn verkade nöjd med vår presentation och våra svar på intervjun. De 30 företagen skulle nu bli 6. Vi var en av de sex!! Vi blev otroligt chockade och insåg nu att vi var tvungna att ha våran presentation på scen inför några hundra personer. Vår presenation gick även bra trots några små missar som ingen verkade märka. Vi var även ett av de få företagen som stod helt utan fusklapp och som tappade bort sig i presentationen. Efter presentationen på scen var det en ytterligare intervju på ca 10 minuter. Juryn hade även bedömt våran monter på mässan (som ni ska få kort på sen) och vår delårsrapport som vi skrev i Februari. När mässan var klar väntade en galamiddag med prisutdelning i olika saker. När vi varken tagit pris i bästa monter eller bästa hantverk förstod vi att vi skulle åka hem utan pris. Men när det sista och mest prestigefyllda priset skulle delas ut stod det klart att vi blev 3.e bästa UF-Företaget i HELA dalarna som har över 200 unga företag!!! Inte nog med det fick vi en plats i SM som går i sthlm i Maj!!
Kan ni förstå att vi blev chockade?! Tårarna sprutade på oss alla samtidigt som vi stod och asgarvade!

RSS 2.0