Chopin Chery

Idag tog jag och Cherry ett stort steg i utvecklingen. På bara ett par gånger så har vi gått från att jag nätt och jämt tagit mig upp på henne, där vi inte kunde förflytta oss om hon inte backa i "protest". Tills att vara ute och trava i full kareta! Jag hade lite funderingar innan när jag skulle ta steget till att börja trava och hur hon på bästa sätt skulle lära sig "travskänkeln". Idag satt allt som en smäck. Det var till och med att jag kunde inverka med väldigt små hjälper. Jag behövde bara sitta tillbaka så förstod hon att hon skulle sakta av. Med unghästar behöver man vara väldigt tydlig. Men hon verkar lära sig så otroligt fort att hon redan är känslig för skänkel och säte. Helt underbart! Min största rädsla har vart att hon ska bli skänkeldöd eller stum i munnen. (ska dock inte ropa hej fören jag är över bäcken)
Grädden på moset var att hon hela tiden hade öronen spetsade och hade skitkul! Sådant är väldigt viktigt tycker jag. Sedan tycker jag även att det är helt "ok" att de små bäbisarna få busa lite och ruska på huvudet eller göra ett glädjeskutt. Så länge det inte går över styr. Men min filosofi är att man ska hålla träningen rolig och inte ta bort glädjen från dem. Så ni får säga vad ni vill om att mina unghästar får bocka ibland :)
Här får ni lite bilder.

Bästisar

ska alltid stå ihop.


Storm

Det blåser storm här som typ i resten utav Sverige. När jag skulle rida Don satte jag på honom luvan för att skydda lite från blåst i öronen. Har var superfin och jag tycker hans balans har blivit bättre. Han har en medfödd balans och bärighet (tycker jag, är dock inget proffs) Vilket gör honom riktigt behaglig och rolig att rida. Men han faller lätt in och ar lite svårt att runda sig kring skänkeln, men tycker han fungerade riktigt bra idag. Bra balans i galoppen idag och den gick som på moln. Lite bockig och busig i galoppen dock, som vanligt med andra ord.
Cherry satte jag också på luvan. Riktigt snygg blev hon! :) Vågade dock inte rida när ingen annan än jag är hemma. Storm, 3 åring och ingen närvarande är inte en bra kombo om en olycka skulle vara framme!
(man ska dock aldrig hantera unghästar utan folk nära) Jag har dock lite svårt när min mamma bor i Uppsala och bosse jobbar och jag har ett eget stall. Men har bara flugit av en gång hitills. Jag tycker det är jätteviktigt att unghästarna är lydiga på marken och det lämpade sig ju idag. Trots att hon var i luften några gånger så lyssnade hon bra på mig.
Här kommer min fina tjej! Dock har hon ingen "snokremm" då den är avtagbar och sitter på dons träns.

RSS 2.0