häst, häst, häst..

Idag har det blitvit en riktig hästdag med 4 hästar motionerade i 2 olika stall.
Började med att jag åkte till Sunder med Ida där jag red hennes fux 70-80 min och hoppade en del. Hon e en riktigt märr men jag tyckte hon lyssnade väldigt bra när jag berättat för henne att hon inte kan göra som hon vill med mig ;) På slutet kunde hon komma ner och blir runt och ja kunde sitta stilla och lätta på handen och hon blev kvar i balans. Då vill man inte sluta rida ;)
Sedan gjorde vi klart hennes stall och tog en lunch på siljan. Efter det åkte vi hem till mig där vi mockade och fixade stallet. Sedan red vi ut någon timme på Pi och Yrroll och sedan red jag Don medan Ida joggade brevid ;) Så har hållit på att fixat i stallen hela dagen. Imorgon kommer filmerna på don ;)

vart iväg med Don

Igår var vi faktiskt iväg med Don och tränade i ridhus för absolut första gången :) Vi har ju lasttränat honom sedan Januari och förra veckan gick han in så idag fick han åka transport också. Varje gång som han åkt transport har han kommit till ett nytt ställe så gissa om han var nöjd när han kom hem.
Han var lite spänd i ridhuset (som man hade förväntat sig) men tyckte han skötte sig bra ändå. Lite väl litet ridhus eftersom det bara blir att galoppera på volt, men bättre än inget iaf! ;) Har lite småfilmer som jag ska lägga upp sen när jag får tid. Nu ska jag till ett annat stall, sedan ska ja hem och rida mina egna tre :)

Film team siljan

Här är en film från Söndagens träning med teamet. KOLLA IN TEMPOT! Så fort har ja nog aldrig ridit på Y ;) Dock är det vårat arbetstempo i en månad framöver!
Är precis hemkommen från ett härligt träningspass på gymmet i Rättvik. Teamet hade en föreläsning om träning o hälsa och sedan fick vi hjälp med träningen. Det var verkligen super och jag e glad att teamet fick den här chansen! Vi får gå tre träningar till där vi kan få personlig hjälp på plats och de e super!

Helgen

I helgen har jag som sagt har haft "team siljan träningar".

Lördagen började vi med att göra som en tävling. Vi fick rida fram själva, gå banan och sedan hoppa den 2 gånger och detta filmades. På Lördagkväll när vi har de mysiga teammiddagarna så fick vi se filmerna samt diskutera och analysera. Det vi sa om mig var framförallt att ha en bättre grundgalopp, ja det som jag alltid får höra;) Men de e svårt! Vi svenskar,framförallt, är lite dåliga med att träna i banhoppningstempo och man blir lite "rädd" för farten då de är färskvara, precis som banhoppning.

Till Söndag så valde jag att byta bett till ett 3delar D-ringat, länga läderna 3 håll och så till träningen idag tog jag med mig ett "jävlaranama" och red fram i en stor galopp, vilket är skiiit jobbigt på Yrroll. Men det var inte bara i galoppen jag var noggrann med att han var framme för skänkeln och gick på utan började på en gång när jag tog tyglarna. Gör jag halt ska det vara halt på en gång, inte en dragkamp! Och när jag vill igång igen ska han komma igång PÅ EN GÅNG! När jag värmt upp i ganska mycket stor galopp så började tillslut bakbbenen komma fram lite och det blir en bättre balans i galopp och jag var såklart genomsvettig! Det gick även betydligt bättre på hinder idag! Ingenting stämde igår men idag var det bätte som sagt!

När man börjar rida i en "ny" galopp så blir det ibland lite tokigt så det blev någon riktig krasch! Men Linda tycker det var "bra" då det får honom att stanna upp och lyssna lite bättre och hästar som e lite slarviga kan behöva slå sig ibland så de blir rädda om sig. Missförstå mig rätt nu!

Här kommer lite bilder eftersom det tar några timmar för youtube..KALLT!

Usch det är 28 minus! Det är helt sjuk? Man troddu ju nästan att våren var påväg. Men man tror vad man vill tro på. Jag jobbar just nu i borlänge (eller alltså på vardagarna) Så kommer hem 5 eller 7 vilket gör att det är liiite plågande att behöva ut och rida i 15 minus och kolsvart överallt. Men har kört lite två hästar/dag nu och alla känns med på noterna. Don är sjukt fin just nu och vi har börjat korta lite nu vilket går långt över förväntan! Dessutom är han så glad och positiv  hela tiden!
Idag har jag andra träningshelgen med Team siljan. Vi ska hoppa bana båda dagarna och idag ska det filmar och på kvällen analyseras och sedan imorgon ska vi förbättra det vi diskuterade. Hovslagaren kommer även på förmiddagen och jag ska rida Pi och Don. Dessutom ska jag och arbeta lite med företaget nu på morgonen till kanske vid lunch.
ferw<x
Jag vill ha sommar :(

Lite osedda bilder


Yrroll

Yrroll

Donky bäbis

Min fina Pibus! FÖR snygg ponny :)

Stress

Har precis kommit hem från jobbet nu och slänger i mig lite kaffe, några mackor och mangojuice lite fort. Sedan ska jag stressa ut i stallet till mina goa bäbisar! I helgen ska jag på träningsläger igen, det var planerat att don skulle följa med, men det blir Herr Yrroll istället :)

Filmen

Nehep. Nu när filmen e klar så går den inte o lägga upp här. Hahah vad less jag blir. Men här har ni länken iaf! (och ja jag rider i termobyxor, var så kallt så ja orka inte ta av mig dom :P) http://www.youtube.com/watch?v=4Y8njUXoneE

Som sagt så var det första träningen för året på skästa och andra gången med hoppning och första gången vi hoppa över 1m sedan i september! Så det gick ändå över förväntan. Det svåra var att få honom att komma ner och bli rund mellan och över hindren. Det är viktigt att få dem att kunna slappna av också. visste ni att om hästen är riktigt avslappnad och den slår sig lite på en bom så gör det förbaskat ont. Det är "bra" för de som inte e så rädda om sig, som yrroll är. Hos just tex Ehning så jobbar man tydligen JÄTTE mycket med att rulla på hinder med en avslapnad och rund häst.Mina älsklingar är bäst!

Håller på att ladda upp filmerna från i Onsdags. Youtube verkar dock inte vilja samarbeta och det tar skitlång tid.. Vad är felet?:S De brukade ju gå asfort förut ju :/ Men de kommer iaf!

Jag har knappt vart hemma på två dagar nu och jag kan säga att de kittlas i hela kroppen av längtan att få mysa och rida hästarna idag! De ska få en JÄKLA massa morötter :D Helt sjukt vad jag saknar dom om jag inte träffat dom på en dag! Blir en ridtur i skogen idag med Donken och Pi tror ja, de beror på om Ida orkar sig hit efter en tävlingsdag på klubben med hennes fina spirris! Yrroll tar jag nog och jobbar lite med själv. kvickhet i galoppen men främst att kunna variera tempot med samma rytm. Har jobbat med den lite nu de två-tre senaste veckorna och jag tyckte faktiskt det hade gett resultat på träningen i Onsdag. Låg ja lite stort så kunde ja bara sitta stilla och länga. Inte krypa ihop och rida fram så mycket so jag annars gör.Åååå tänkte ni skulle få lite bilder här men inte ens det funkar!! Får se om de ens går o spara de här inlägget. :P

Lite filmer kommer

Hej på er! Det var ett tag sedan nu.. Jag har bla hunnit rida ut ordentligt för första gången på Don. Alltså en bit hemifrån och inte bara de småvägarna utanför gården. Sedan har jag även hunnit vara nere på skästa för första träningen för året och dessutom den första på ca 5 månader! Yrroll gick över förväntan! Så jag har lite roligt material jag ska visa upp snart! :) Så ni får hålla utkik om ni vill se lite filmer.


Träning

Har precis vart iväg och ridit ett markarbetetspass på Yrroll. Han skötte sig riktigt fint och de blev bra kvalié på passet. Nu har jag en halvtimme på mig innan jag ska fixa nästa häst för ett liknande pass. Har hunnit mocka sista boxen och även lasttränat Don. Fick in han i transporten helt 2 gånger. Men första gången han kom in så öppna mamma dörren bakom honom så då höll han på att skita på sig! Kul det som äntligen gick! Så då fick ja krångla med honom igen. När han kom in andra gången så kommer en skoterjävul bakom och då blir han ju livrädd igen!! Men men.. Nu har jag ju fått in honom. Kanske finns möjlighet att åka iväg med honom imorgon, om inte fortsätter jag lastträna varje dag till på Lödag då han SKA till ridhuset! ;) hahah

Jaja nu måste ja ta in Pi!

Schabraket


RSS 2.0