SM

Kul med alla kommentarer man får! :) Glada som sura ;) Har i vilket fall som helst vart i stan idag med Andreas. Han shoppade en hel del, trots att väskan nästan har maxvikten just nu! Tog sedan en rejäl lunch! Saknar mina bäbisar jätte mycket och är jätte sugen ¨på att tävla. Yrris har inte tävlat på 5 veckor när ja kommer hem och Pi har gått tre tävlingar på typ 9o veckor då. Och två tävlingar var bara en start. Hehe känns väldigt konstigt men dom lider ju inte direkt. :) Märktes ju på Pi igår att hon inte gått så mycket tävlingar eftersom hon var galen! Såg också att SM går i början på året 2010. Fan vad dåligt tycker jaa!!

Dagen i detalj

Imorse kvart i fyra gick ja upp! Klockan 5 lämnade vi gården. fyra timmar senare är vi framme! Tänk min älskade PI har stått i transporten i fyra timmar!!!! så himla snäll. Vi kom fram i ganska perfekt timing så blev att se några ekipage, startanmäla, veterinärbesiktiga och brodda i ett. När ja gjort klart Pi gick jag banan och mamma gick runt med Pi för att skritta fram. Kan ju nämna att hon var heeel galen. Sedan gick jag banan och insåg att första hindret var en oxer med mur under, mitt skräckhiner? JA!! haha. Efter ettan var de kort sväng till tvåan, sedan från 3 till 4an var det sex galopp språng, sedan fram till femman och efter de böjt spår till sexan som var en trippel. Sedan ännu en böj till 7an som var en kombination sedan vända upp tillbaka på 8an som var en oxer med som en grind under sedan 90 grader sväng till trekombinationen och avsultningsvis en oxer där bommarna låg i luften och den var väldigt hög och bred. Jag kan säga att ja inte var sååå glad när ja gått banan då den kändes teknisk svår + att banan är väldigt stor och väldigt stora hinder. Tyckte B-ponnyernas bana kändes som msvb för mig. Trodde det var de först. :O

I vilket fall som helst så börja jag rida fram Pi och som sagt, hon var heeelt galenm hon stegra och hoppa på banbenen och fjanta! Älskar när hon är så, hon blir lättare att rida då! Behöver dessutom inte jobba lika mycket då! När jag hoppa fram var hon sååå fin. Så fick mer och mer självförtroende. Hoppade oxern två gånger, helt perfekt så då sluta ja hoppa och skritta henne för att få henne lugn!

Tog en galopp längst ner till banan så hon skulle ha vart "överallt" innan vi starta. Han knappt komma ner till andra sidan innan ja fick startsignsal och då kom nervositeten ;) Pi var fantastisk på ettan! Så fick ännu mer självförtroende då och på tvåan så rädda hon mig och hoppa va jätte tidigt! Min bäbis är bäst! Sedan vända man ju tillbaka på trean som var en str oxer och hon var sååå fin på den med! Så sex fram till 4an helt perfekt! Resten perfekt fram till sjuan som var en kombination där ja backa henne lite in och fick rida på jätte mycket ut. Men slappnade av och arbetade henne lite i svängen till åttan för att få bra rytm. blev dock lite nära på den med sedan till trekombinationen så hitta ja ingen distans och backa henne först och försökte sedan rida fram . DUM SOM JA ÄR!!! Så hon stanna ju såklart där, ingen chans att hon skulle hoppat av där, de var dessutom de lägsta hindret på heeela banan! ;) Sedan jätte fin i trekombanationen. Så backa ja henne såklart in i den stora sista oxern så rev frmbommen tror ja, men fan vad ärlig hon var! HON HAR ALDRIG VART SÅ FIN!!! Inte ens när de var skogslotten! :) Tråkigt bara att ja gjorde mina missar på nästsista och sista hindret. hade lika gärna kunnat vart nolla där! Hade vart kul att hoppat en klass till men de fanns ingen och dessutom går Pi ganska lite just nu!  Men hoppas ja kan åka och hoppa en msva helgen efter ja kommer hem. kändes såå lätt idag! Dessutom kommer hon nog vara jätte fin efter Johanna ridit! (WWW.JOHANNAVANGEN.BLOGG).

Lite kul att 3 bloggare till var där (som ja vet) Mikaela Zimdahl, Rebecca Rischard(?) Och Hoppryttarinnan.blogg.se eller vad hon heter. :) Hoppas de gick bra för er med!

Sorry för mitt långa inlägg nu ;) Men är som sagt såå nöjd!! Föresten någon som vet hemsidor till fotograferna där???


Pideli-Pi & Sarah Gustafsson

MIn hemlighet

Jag har ju haft en liten hemlighet ja inte velat berätta ;) Men nu får ni veta och jag kom med till finalen i ridsprt ponny cup så idag var ja och red på stockholm horse game och jag gjorde min bästa runda någonsin!!!! Pi var sååå galet fin och helt galen i psyket med ;) haha hon hoppa och stegra hela tiden på framhoppningen ;) Hon var perfekt inne på banan och jag menar det verkligen när ja säger att vi aldrig vart så samspelta och gjort en så bra runda någonsin. Tyvärr så tappa ja fokusen in till näst sista hindret så fick ett fjutt stopp där då ja inte hade någon distans, sen rev vi sista hindret. Men med den känslans å kändes de som vi skulle kunna hoppa ännu högre hur lätt som helst. Det var ju trots allt final i ridsport ponny cup och en väldigt maxad bana på en väldigt stor bana desutom!! Ja är helt lyrisk!   Önska ja hade en kamera så vi kunde filmat så jag fått visat er!!! Förhoppningsvis finns de bilder för var fotografer där :)


Nu är vi kvar i sthlm hemma hos min pappa och hela familen har precis vart och ätit thaimat :)

Vad skulle ni välja att rida?

Agriahoppet kvarts final På Yrroll- Där det är minimal chans att gå till globen då Yrroll inte är någon stilhoppningshäst

Eller

Mountain horse cup final På Pi- Där det är rätt stor chans att ja vinner, förutsatt att jag inte kvalar SM vilket ja inte kommer göra då ja struntar i att hoppa mina sista msva fram till SM då ja inte längre tycker hon är redo(vilket hon verkade va förut eftersom att vi nästan nollade, touchade i en trippel bara)

Imorgon åker vi

Nu tror jag att jag packat klart alla mina saker! Väntar iofs på min mobil laddare men annars är nog allt med :) Hoppas jag. Blev fyra eller fem par skor, haha men det är faktiskt så att mina fötter får skavsår skit lätt så måste ju ha något att byta med ;).

Nu ska jag dammsuga här inne igen för tredje dagen i rad eftersom att det blir skitit på en gång! Efter det ska jag rensa ur transporten, göra rent allt och packa in den igen. sedan rida mina hästar. Efter det blir det att åka till banken och ta ut euro och till sist lägga sig att sova! För halv 4 inatt åker vi till Stockholm. haha

Tar med mig kameran så blir nog en hel del bilder. Hoppas ja!

Kommer sakna er mina älsklingar!Pether

Som ni vet så skulle jag egentligen ridit för min ens tränare Pether Markne i Onsdag men han fick ett sent samtal och fick lov att åka till EM.

Här hör ni Pether om sina reflektioner över de svenska ekipagen i nationshoppningen, om banbyggnaden samt berättar vad han tycker om dressyrens nya stjärnhästar Parzival och Totilas.
Källa: www.tidningenridsport.se

Skritt dag

Blev ingen vidare vettig eller planerad ridning idag. Meningen var att ja skulle visa johanan runt en bit men är ju så dåliga ridvägar här alltså. Ridbanan hittar hon nog iaf till eftersom hon körde fel och förbi den när hon skulle till mig ;) Dessutom börja det regna så var inte så sugen att bege mig in i skogen och röra på hästarna så blev bara skritt, okej några små steg med trav ;) haha. får ta mig ner till ridbanan och rida igenom båda hästarna imorgon. För sedan blir det att packa klart. Både utlandspackningen och packa hästsaker för väldigt tidigt på Söndag morgon åker vi till Stockholm, sedan blir vi kvar där och tar sedan flyger från Arlanda :)

Min utvärdering av veckan är nog med ett enda ord, lat! Kan inte påstå att varken ja eller hästarna utvecklats något dne här veckan. Man lär sig ju något nytt varje dag och varje pass. Men nej den här veckan har inte alls vart så innehållsrik. Tur att Johanna styr upp det nu bara! :)

Resan bokad!

Hej! Ppå frågan om Pi ska gå dm (igen) Så är svaret självklart. hoppar 2 la den dagen, :)

Nu är min resa bokad och betald! blev Grekland, kos med min älskling. Vi åker första September, samma dag som vi firar 2 år! :) Gulligt va?;) Vi var nu ute i väldigt sen tid pga av en incident i Tisdag som gjorde mig till ett totalt åskmoln! ;) haha så tyvärr försvann ett par riktigt bra resor. Men den vi bokade känns väldigt bra med och de blev ett väldigt billigt pris med! Som tur har jag johanna vangen (www.johannavangen.blogg.se) som kommer rida mina hästar under tiden ja är borta. Litar- fullkomligt på hennes ridning, hon var lite orolig för om hästarna skulle trampa snett eller liknande så de skulle bli en skada men jag vet att det kan hända vem som helst och tror inte hon drar ut och kör ett race på asfalten runt byn direkt! :P
Nu sa ja ur och rida för har redan mockat klart. Sedan ska ja försöka städa upp lite i stallet för de är såå stökigt och kanske börja packa?:P


Saluponny

På frågan om vi ska sälja Pi så är hon till salu. Men bara till rätt ryttare! Hon finns inte ute på annons då vi inte riktigt bestämt om vi ska ha kvar henne eller inte. Vilket har skapat mycket dramatik i den här bloggen! ;) Men som sagt hon finns inte ute på annons. Har en hel del som är intresserade. Men vill Uffe köpa henne kan ja till 95% säga att hon går till dom. Det kan ju också vara så att vi inte får henne såld och då har ja även några ryttare som är intresserade av att tävla henne. Bla ryttare som red ponny SM nu nyligen. :) Men första tjing har Klara Skoglund.(Uffes dotter)

Pideli-Pi

Nyligen hemkommen från hoppträningen för Ulf Johansson. Pi var väldigt fin idag med på det här bettet och Uffe blir bara mer och mer bestämt att han ska köpa Pi ;) Anledningen till att jag rider på pessoabettet som ja inte ens gillar är för att jag avskyr skarpa bett och har därför inga hemma. Men som sagt var Pi väldigt fin på det idag med så ska prova starta en tävling med det. Vid vanlig ridning i skogen eller dressyr så rider ja alltid på ett vanligt tränsbett! Samma sak med Yrroll. Rider alltid han på ett tränsbett nu för tiden men eftersom de är bra för munnen att byta bett så funderar jag på att köpa ett pelham och ett hackis :)


Galet söt ponny va? En trekombination i msvb i kumla :)

Ingen pether träning.

Skulle egentligen suttit i bilen på väg hem från Pether Markne träningen på skästa nu. Men han fick något akut samtal och var tvungen att åka och hjälpa landslaget på EM. Åker istället och hoppar pi för Ulf Johansson. Sååå kul när det spöregnar och har spöregnat hela dagen!! haha. nu har jag åtminstånde pengarna klara till min resa som jag ska försöka boka imorgon! :)

Mitt bloggtips för dagen är http://hoppryttarinnan.blogg.se/Pi msvb. Majpokalen skogslottens nationella tävlingar. Bästa tävlingen iår!!

Nej nu ska jag mocka hästskit! :) ska rida Pi på pessoa bett idag så ja får känna efter om ja verkligen ska tävla på de i framtiden.  Hatar skarpa bett och har ju därför också så få hemma. Har pessoa bett och ett gag!

Planering

Måndag: Rida ut lugnt på Yrroll. Markarbete/hoppning på Pi
Tisdag: Mjukgörande arbete på Yrroll. Promenad med Pi
Onsdag:Dressyrarbete med inriktning att stärka galoppen på båda
Torsdag: Markarbete/hoppning på båda
Fredag: Konditionsträning på Yrroll. rida ut på Pi
Lördag: Lätt mjukgörande för Yrroll. Vila för Pi
Söndag: Vila

Nästa vecka (36) Ska förhoppningsvis Joohanna Vangen rida mina hästar. Mer om det imorgon eller på torsdag.

Hihi tittade ut nyss. Då ligger mamma i soffan på altan och pratar i telefon och mittimot sitter en av våra hundar på en stol och tittar runt. Hahah, han önskar nog han varo en människa ;)

Får se hur ridningen blir idag då jag har en fruktansvär migrän..


Rexi som önskar har var en människa.


Dressyrarbete på Yrroll hemma i en hage

Dagens produkt

Det här är något som varken jag eller mamma klarar oss utan när vi sköter de dagliga stallsysslorna.

Så dagens produkt är en speciell mockgrep som bara väger 0.9 kilo. Det är Aubiose egen specialitet. Grepen har även väldigt långt skaft som gör att man sparar på ryggen. Jag skulle aldrig komma på tanken att mocka med dom vanliga greparna igen. Dom är tunga och värdelösa och jaa bläää säger jag bara!

Beskrivning från företaget
Maxi & Mini Stallgreparna Maxi och Mini tillverkas i en mycket högkvalitativ polykarbonat (inget returmaterial) och har ett anodiserat aluminiumskaft med D-handtag. Dom har snabbt blivit hästfolkets favoritgrep världen över. Den låga vikten 0,9 kg och det långa skaftet sparar ryggen. Mini är perfekt att ha med sig i trailern, samt till barn och kortväxta.
ska försöka ta kort på grepen senare :)

Dagens pass - En inspiration från Peter

Idag tog jag en tur på Yrroll barbacka. Blev därför också påmind om varför ja inte gör de särskitl ofta. Jädra benrangel han är, sedan blir de ju inte bättre av att ja ocksån är ett benrangel ;)

Pi åkte vi därimot till Insjön med. Hade lita markarbete/hoppning. Började med att värma upp med lite bommar och förhöjda bommar. Först bara att hitta bra distanser och sen hade jag två bommar där ja gick på 4a och 8a galoppsprång. :) Sedan gorde jag en övning som var med när ja red på peter erikson clinicen. Då är det två förhöjda bommar/små hinder med ca 2½ m mellan och sedan ca 2½-3 meter till ett hinder som man höjer allt eftersom till den höjden man tävlar på. Det är en spänst övning ja tycker är väldigt bra. Man travar in och hästen ska få sköta hela jobbet själv så du som ryttare ska bara sitta där! till Pi som är C-ponny höjde vi upp räcket till 1.20 och hon klarade det väldigt lätt! På clinicen så hade storhästarna svårt att klara det på 1.30 (dock inte Yrroll som hoppa de lätt) ;) När vi hoppat det tills vi kommit upp på 1.20 (blev kanske 5 gånger totalt) Så hoppade jag vattenmatta som skulle föreställe en vattengrav.  en lång blå pressänning och så en bom på 20 cm framför bara. Sedan avsluta jag med att bygga ihop travövningen till en oxer som vi la på ca 110. Och Det tog Pi väldigt lätt så valde att avsluta där när hon vart så fin! :) Red föresten på pessoabettet idag och de kändes jäkligt bra alltså! Kunde ta en förhållning istället för att hålla på och dra och kämpa med henne sega reaktioner. Red även utan sporrar men kunde endå lätt reglera henne.


Följ mig via bloglovin.

Frågan om Pether Markne träningen är Öppen så ja det är den :) Eller jag antar det! ;)

Såhär har jag tänkt att min blogg ska läggas upp för att det ska bli lättare att hitta i den för både min och andras skull Den här bloggen är ju faktiskt även till för min specialidrott. Inte bara att läsare ska kunna följa min och mina hästars väg till framgång och att nå de mål vi har. Sedan vill ja tillägga att jag inte skriver bloggen för att "lära" de som läser min blogg hur man tar hand om hästen på olika sätt. Det skulle kunna ha vart de för jag besitter väl en hel del kunskaper eftersom jag är där ja är idag. Men jag anser inte att jag kan förklara i ord på ett bra sätt för att folk ska förstå mig. Sedan anser jag mig alldeles för okunnig att sitta och säga hur du ska göra. Det finns både tränare och böcker av utbildade personer där man kan få en hel del information. Nej fan nu ska ja vara tyst ;)


Pi, ridsport ponnycup kval i kumla.

Måndagar: Göra en klar veckoplanering för båda hästarna (pideli-Pi & Yrroll)
Tisdagar: Ge tips om en produkt som jag kanske vill ha eller som jag hört är bra eller kanske något som jag inte klarar mig utan.
Onsdagar:Bloggtips. (såklart bara hästbloggar) Det behöver inte var nya bloggar hela tiden utan kan vara något bra som någon skrivit.
Tosdagar: Tips på något ni vill att jag ska skriva om??
Fredagar: Utvärdering av veckan.
Lördagar: Något citat som är hästtävlings relaterat.
Söndagar: Fokus på mig som ryttare. Vad har jag gjort för bra/dåligt i veckan. Vad kunde jag gjort bättre, vad behöver jag just nu för att jag ska bli bättre.

Är det något speciellt ni vill att jag ska skriva om ? eller något ni vill se mer av i bloggen? Vet att många vill ha bilder på när jag tränar hemma själv. Lovar, det kommer när mamma köpt batterier till vår 1990 digitalkamera ;)

Yrroll 1.30 i Avesta


back to school

Det var första skoldagen efter sommarlovet idag!  Kändes rätt skönt att vara tillbaka till verkligheten! Jag hatar att bara sitta och inte göra något. Har jag för mycket tid att göra precis vad ja vill så gör jag ingenting, så sjukt konstigt funkar jag! Men i vilket fall som helst får var varken Lizette eller Cornielia där, hade hoppats på att få se dom efter hela denna långa sommar! Men turen var väl att kära Erica fanns där!

Jag är ju 9a och ska egentligen gå sista året på gymnasiet men då ja gick samhällsprogramet ett år innan jag böt till Handelsprogrammet så har jag som "börjat om" eller hur man ska säga. Men måste påpeka att det är något utav de bästa valen jag gjort i hela mitt liv! fina vänner, bra lärare och väldigt bra betyg! Från Ig till MVG! Och jag trivs verkligen i skolan, även om jag hatar att gå upp på morgonen (brukar faktiskt fråga mig själv varför jag håller på och tävlar och sånt när det är tidiga mornar;) hha)

Jag tycker det är så skönt att hösten är på väg för man blir som pånytt född. nya ideer och tankar och man sätter upp målen för skolan och man är sugen på att plugga ihop några mvgn till ;). Sedan gör det ju bara saken bättre att man fick ett jävligt bra schema! Hela våren och sommaren har vart värdelös men hösten kommer vara min tid på det här året!

Nu när specialidrott B sätter igång så ska jag göra mer ordning här i bloggen också. Men mer om det snart! För nu ska jag ut och hårdträna hästarna sedan mocka och göra fint i boxarna!Yrris sprängt tråden i hagen!

Haha idag har Yrroll haft så mycket energi så han reca runt i hagen i en halvtimme så vi bestämde oss för att vi skulle ta in hästarna snart så dom en spränger tråden. Vad tror ni händer? jo Yrroll springer in i en stolpe! Han blev iaf inte skadad men då fick vi nog och tog in tokstollarna! Red Yrris sen och han gick helt ok, blev lite oplanerad ridning och travade och galoppera lite bommar och sedan såklart förvänd galopp som vanligt! Imorgon är det första skoldagen och då ska jag börja skriva ordentligt igen! :)

På Onsdag åker ja ner till skästa gård igen och tränar för Pether Markne med elitsatsningsgruppen! Ingen aning om vilka de e ja rider med förutom Carolin och fredrik Kamensky. När vi endå är inne på Carolin Kamensky så är det en ryttare jag beundrar väldigt mycket. Hon verkar så målmedveten, är alltid lugn när hon, rider väldigt bra! trots att hon är så liten så kan hon inverka på hästarna eftersom hon rider med en sådan bra känsla, hon är snäll som person och en fruktansvärt duktig ryttare! Ja en av mina idoler faktiskt! ;) hahha Nej men seriöst! Hon verkar ha en del innanför pannbenen med!

I helgen blir det nog tävling tror ja. Nästa tävling för Yrris blir förmodligen hudik. Då kommer han inte ha tävlat på 1 månad och en vecka..


I'm back!

Har vart väldigt off här kan man ju säga! Men det beror väl på att min pärla kommit hem och att hästarna gått in i stallet nu. Blir genast mycket mer att göra. Sedan har väl denna bloggtorka smittat av sig!
Som jag skrev igår var Pi väldigt fin igår! Red dock på pessoa bett. Vet att många är väldigt negativa mot det, liksom jag efter allt jag läst! Men jag har väldigt få bett eftersom jag föredrar att rida på det orginella tränsbettet. Men för att variera tog jag igår detta Pessoabett och Pi kändes väldigt fin faktiskt! Förvända galoppen gick mycket bättre och i galoppbytena kunde ja lättare få henne tillbaka så bytet blev renare! Hoppade även lite studs (hemmagjorda) hahaha. Använde mig av fyra hinkar och la en planka på sedan planka som markbom. Kände mig verkligen som en "hobby ryttare" Hindren var väl typ sådär 20 cm höga ;)

Fin han är va?:)


Har funderat på att köpa ett pelham till Pi.. vad tycker ni om Pelham?:)

Hade tänkt efteranmäla mig och Yrroll till Högbo i helgen ((LINDA)).. Men mama har tagit åt sig att jobba i helgen eftersom ja inte skulle ha tävlat. Men nu blev det ju så att ja och Pi kom till final och då kan inte Yrroll tävla den helgen och han kommer isf inte tävla fören typ 12e september uppe i hudik.. Hmm Linda, komma och hämta oss?;) Varför jag skriver Linda är för att det är Yrrolls gamla ägare sedan han var typ 3 år, och hon vill väldigt gärna träffa honom så har lovat att skriva om ja åker till gävle och tävlar! :)

Eftersom ja är en sådan otursmänniska så vågar jag inte skriva saker i bloggen som jag verkligen hoppas eller längtar efter för att jag tror att de ska förstöras då. Typ som med Strömsholm skrev ja jätte mycket och självklart gick de kasst. Men de tävlingar jag inte skrivit något om så har det gått skit bra! ;) Haha skrockfull?, javisst!

sd

Fin hon är va??:)

Yrroll <3


bild på mig och Yrroll från Peter Eriksson clinicen:)

Pi så fin

pi var så jäääätte fin idag!! :) Ska nog och hoppa lite studs och spänst övningar imorgon! Louise haaga smsa igår och blir Pether Markne träning på onsdag :) weeej!!!

En bra dag!

Har verkligen vaknat upp på strålande humör idag! för första gången på mycket länge somnade ja nästa direkt när ja la huvudet på kudden! Och det var niice! Sedan så sov ja ju verkligen ut! vakna tolv! och för det tredje blev jag väckt på det näst,näst bästa sättet. = Min älskling ringde och väckte mig! Det hade ju helt klart vart bäst och han väckt mig med en puss, men det går ju inte just nu! Men nu är han på väg hem och jaa e glaaa! känns som en heeel evighet sedan han åkte, trots att det inte ens gått 3 dagar!:P

Så nu ska jag ut och mocka, eller kanske ska rida först. Tror nämligen dyngsläpet inte är tömt än. Ska rida båda på graman idag. Jag har tyvärr förmågan att böja mina hästar och med gramanen blir ja mer stilal med handen. Sedan tycker min dressyrtränare att jag kan ta hjälp av den ca en gång i veckan på Pi. Hästarna hamnar ju tyvärr väldigt ofta på frambenen och belastar bogarna om man rider med graman, speciellt om hästen redan är framtung. Då de optimala för en hopphäst är att vara lite framme, högre nacka och på banbenen. Det här är ju tyvärr mina hästarns största svårigheter. Men man kan ju inte sitta och nöta samma saker om och om. Tar nog av den i slutet. Även om ja sa att ja inte ska träna på riktigt samma sak idag som ja brukar så ska ja endå rida massa förvänd galopp. Pi har lite svårt med balanden och ja kan inte samla henne på samma sätt som ja kan med Yrroll. Alltså på tal om Yrroll. Han har blivit galet mjuk! Nej nu blir det ett långt inlägg igen. Försöker korta ner dom varje gång ja skriver men de är svårt. Har man så underbara hästar som jag så finns det inte bara ett ord. Utan man behöver tusentals!!!


min lilla sjukling!!

Pi, sjuk?

Red Pi på gramanen idag. Först var hon väldigt spänd som hon har vart på sistondet. Men sedan släppte det rätt bra! :) Märkte att hon ahde de mycket jobbigare i höger varv idag.. Red en del öpnna och förvändgalopp och flytta henne även.
när jag kom ut i stallet för ett tag sedan så stod vi och gosade då tyckte ja hon kändes lite väl varv så tempa henne och hon hade 38.. blir att tempa henne imorgonbitti med. Det har ju vart världens regnväder idag så kan tänka mig att det har satt sina spår. hon brukar ha ca 37,6 men endå. lika bra att hålla koll på det så man är på den säkra sidan. Men farligt är det inte än iaf..
Imorgon eller i övermorgon kommer min prins hem! Så nu är jag bra mycket gladare än vad ja var förut ;) elak som ja är! hehe. kanske tar vi en resa efter finalen som de verkar som ja ska rida.. Ååååh :D

Mamma dammsuger stallet

Hahah mamma håller just nu på att dammsuger stallet. Hur ofta brukar man dammsuga egentligen. :P vi ska försöka få in hästarna snart. Förutom har dom ju gått ute ena till September då min B-ponny har bronkit och vi försöker ha dom ute så mycket som möjligt. Men när ahr det vart så kallt så vi håller på att lägger kalk eller vad det är på botten så ska det på med nyaa spån snart. :) Fast lite jobbigt att mocka. Det kan man ju knappast komma ifrån att de är ;)

Agriahoppet

Hehe om ni undrar varför era kommentarer om min "hemlighet" inte visas så är det för jag tagit bort dom så ingen ska fatta. =) Föresten har jag och Yrroll förmodligen gått vidare i Agria cup. gått vidare till kvartfinalen alltså. Haha fråga mig inte vad jag gör i den cupen med den hästen?:P För vi är verkligen ett icke-stilhoppnings-ekipage. Men det är endå lite kul att vara med. Kan väl hoppas att dom ser någonting i oss ;) hahah

haha nej fyfan.

Ridstil

Min stil: Jag är en ganska klassisk ryttare. Enligt mig ryttare med stil. Den typiska stilen. Till skillnad mot material ryttarna som ofta rider i tretorn och gpa. Jag är dock inte imot det utan är sugen på ett par röda tretorn eller ett par blåa. Min kavaj är dock blå inte grå eller vad det nu är på bilden. Enligt kommentarer så rider jag också mer med den klassiska stilen. Vad jag själv har att säga om det vet ja inte, har inga kommentarer ;)

Men det här är ja sugen på

Den andra stilen: Flughjälmen jag har blivit väldigt sugen på! Men inte AYR8. Ja viull ha den "äldre" modellen. Och Antingen tretorn i rött eller blått., Ohnej, vänta det är väl Malin Baryard stilen?:P men helt ärligt har jag ingenting imot att vara henne. Även om hon har en gamnacke som pether Markne sa så faan, hon är niiiice.

Man kan beskriva mig som: Du kanske inte har alla pengar i världen att shoppa nya hästgrejer för varje vecka, men dina önskelistor varje år toppas av dyra, snygga & fina saker. Du sparar länge till det du vill ha men prioriterar även andra saker. På tävling har du typ en JW-hjälm, några mellandyra ridstövlar som Glengordon, Mountain Horse eller Pioneer. Hästen har kanske Eskadronskydd och en billigare Prestigesadel samt ett Glengordonträns. Du tycker inte att stil & mode är ALLT, med det är ändå viktigt för dig. Du är noggrann med din utrustning & putsar nästan alltid efter att du ridit. Vart du shoppar varierar du med allt från Börjes & Hööks till Skara & Kungsbacka, till mässor sparar du pengar långt i förväg & köper sedan något du verkligen vill ha.

Jag ska gå upp några kilon

Det gäller ju att ha del-mål för att lyckas med sitt slutmål. Ett av mina delmål är att jag ska gå upp ca 7 kilo och träna för bättre fysik. Eftersom jag bara är en liten fjärt och rätt spinkig så krävs det många gånger större hjälper än vad som egentligen är optimalt. Jag tror att med lite mer fettmassa kan jag göra skillnad eftersom att jag för det första har mer att "ta av" Eftersom en spinkig fjärt som får skavsår av sina lakan blir trött fortare än en person som har "normal" kropp eller vad man ska säga. Sedan får jag lättare att bygga muskler. Idag är ja ca 165(säkert kortare) och väger just nu 47 kilo. och jag vill väga typ 54. Frågan är bara hur tusan jag ska lyckas med det? Det är betydligt lättare att gå ner. Jag går lätt som en plätt ner 2-3 kilo på två dagar. Jag kommer nog må bättre och framförallt orka mer!


Fruktansvärt glad

Jag är så himla glad just nu! Men kan tyvärr inte berätta varför då det antaligen kommer ge skrockfulla mig otur! ;) Men kan ge ledtrådar om att det har med Hästar och stockholm att göra! :D Några smarta och väl uppdaterade kan nog lista ut vad det handlar om. Hoppas allt går vägen. jag har ju haft sååå mycket motgångar på sistondet. :)

:D:D:D:D:D::D:D:D::D:D:D:D::D:D:D::D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D

shopping och ridning

Nu är jag hemma efter en shopping dag med min hun Ida. Lizette kunde inte komma. men men :) Blev alldeles för mycket saker så vågar nog inte skriva här för då blir mamma galen ;) men blev iaf en kort modell mcskinn jacka, oversize kavaj, en mys tröja, lite smink, ett par skor, ett par lacktight med dragkedja och lite smycken. Nog för att det här var utanför ramarna av risport, men det var en fjuttig del av mitt liv. Nu ska jag ut och rida min älsklingar. Mamma är 10 mil bort för att hämta hö. Och ja då kan man ju undra varför vi köper hö som är 10 mil bort när vi bor i dalarna där det iprincip bara finns dalar och ängar ;) haha. Svaret på frågan vet jag dock inte! Önskar min fina prins lycka till på första träningen nere i göteborg, frölunda. Du är bäst huuuun!! Nu ska jag också försöka vara bäst och ta hand om mina bushästar.

Har lovat mig själv att inte handla mer på 2 månader nu. Alltså inte fören i november ;)

Medryttare

Jag har funderat lite kring medryttare. Många anser att om man skaffar en häst ska man ha tid för den med! Och självklart så är det. Man måste tänka över sitt köp! Jag var rätt orolig när jag köpte Yrroll. I början är ju allt på topp igen och rida är det roligaste som finns, även om det ösregnar ute. Men med tiden var jag orolig, eftersom Yrris även krävde så mycket tid så var jag ju väldigt less efter ett tag. Men det lönade sig. För idag är han min mest välridna häst, dock är det ju inte jag som ridit in honom men han var ju som en död fisk förut. haha.

Men jag anser samtidigt att det är en bra tillgång att ha en medryttare, inte för min skull utan för mina hästar. Eftersom vi ryttare kan ha dolda fel, tex att jag är sne i bäckenet eller har olika långa ben m.mså kan en medryttare som har andra dolda fel eller kanske inga fel alls hjälpa hästen så det inte blir allvarliga men. Nu såg min kiropraktor att mina hästar inte hade några "fel" på samma ställe som skulle bero på min ridning. Men hon kan inte se allt här i världen. Sedan tror jag att jag kan behöva en dags "off" från ridningen och kanske ta till träning för mig själv då ja faktiskt kan erkänna att jag är jävligt dålig tränad. Det finns ju ännu mer fördelar än det här. Dessvärre finns det ju nackdelar med. Eftersom vi har vår egna gård kan det kännas lite "jobbigt" och påträngande att ha personerna på ens gård hela tiden (ja en gång i veckan kan vara jobbigt ;))). Jag hade medryttare förut som frågade om ALLT så man kände ju inte att man hade en medryttare utan det var mer som man hade en extra tyngd på axlarna. dom sparka jag dock efter att pi slängt av henne i skogen så hon sprungit hem själv och in genom tråden(??!!) Pi gör aldrig några dumheter. (det var såklart mer saker, haha)

Jag har redan en väldigt duktig och talangfull ryttare som vill rida(känn dig träffad johanna). Men eftersom det är en kompis och hon är så duktig känns det lite fel att ta betalt. För det är en självklarhet att medryttaren ska betala något tex 200 i månaden. Pengarna går ju faktiskt till hästen. Sedan vill jag inte slänga upp vem som helst heller! Mina hästar är faktiskt tävlingshästar och dyra, även om det kan vara svårt att inse det om andras hästar ibland.

Vad tycker ni om medryttare och betalning.
Min medryttare ska rida/sköta hästen och mocka.Ny hjälm

Fick den här kommentaren

Såg att ni distuterade raps olja, raps olja innehåller tillsatser som är giftiga för hästar. var du inte med på projektets foderlära i våras? krafft berättade att känsliga hästar kan ta stor skada av raps om man ger i stora doser. värt att tänka på.

För det första, nej var inte där det jag inte hade skjuts så det hade jag inte en aning om. Men då ger jag ut enna information här med.


nu är min migrän borta! såå skönt! Imorgon åker jag och gör av med lite pengar. Fast på saker till mig.

Har blivit mer och mer kär i den här charles owen hjälmen så funderar på att köpa den och variera med så ja inte sliter på min adnra john whitaker så mycket, fast sen har ja ju en victor hugo jag oftast har hemma med.

Men vet inte om jag ska ha blå eller svart, har ju blå kavaj.. :) Vad tycker ni?

Sedan måste jag ju visa min fina prins igen. Mamma hördes om att det snackades om hans spänst i rättvik igår, ;) Han tar sig långt med sin spänst och jag ska inte göra något mer än typ sitta där och styra. :) Han är för GO!

Det är hans underbara medryttare som tagit bilden, (från förut) :) Alltså det är en 1.30 trippel och han är ju minst 2 dm över!!!

Bloggtips

Tack för alla gratulationer efter Pis seger igår. Det behövdes verkligen, vi har ju verkligen haft ett tufft år. Det började med strömsholmstävlingarna där vi skulle hoppa en Grand prix tävling för c och D-ponnyer men Pi satte stopp direkt. Varför hon stanna vet hon bara själv men vi kom inte till mer än fjärde hindret i någon av klasserna. Men troligen så fick hon en låsning i bäckenet precis innan, där i slutet av Maj-början på Juni då kiropraktorn kunde se det när hon drog/massera loss henne. Konstigt nog så har vi ju faktiskt nollat en hel del msvb och några skitfel i någon, får tänka på dom istället!

Sedan att Pi lägger inte ett mystisktstopp då och då är är ju ingen nyhet precis. Det är så roligt för Pi tycker det är såå himla lätt i La, hon bara leker runt banorna, visst fick ja en uteslutning i kumla i Lan, men ja red ju inte så får skylla mig själv, var första uteslutningen i en La så det måste ju få komma nångång det med. ;) Men så fort det blir msv nivå får man rida väldigt mycket. Men det är ju klart, det blir tekniskt svårare då och eftersom hon har problem med galoppen är hon svår att reglera. Men vi kämpar på med alla bra tips jag fått!

Har en fruktansvärd migrän idag så kroppen bara skakar.. så har verkligen inte orkar skriva något idag. Men tänkte ger er några tips som handlar om tillskott som finns i ditt eget kök. Och det är salt och rapsolja. Mer kan ni läsa om detta i
http://rebeccarichard.blogg.se/ där hon skrev en hel del tips om tillskott och ett lite djupare inlägg om salt i www.tavlingsryttaren.blogg.se I brist på vettiga ord som kommer ifrån mitt egna huvud! ;) Eftersom jag är lite deprimerad då min gullegris är och visar sina framfötter i hockey i Göteborg och ja lider av migrän så orkar jag inte ens använda huvudet alls. Kanske ska jag ta en shopping dag snart med någon utav mina trogna vänner så finns där i ur och skur utan att ja knappt finns där alls eftersom ja trivs fullkomligt ypperligt med att pussa på mina hästar och sova ruset av mig om dagarna i min älsklings säng.

Der är tur att man har sina fina hästar. Dom gör så mycket för en som man glömmer bort hela tiden.

Ett till segertäcke till samlingen

Var ju som sagt och hoppade 2 La på Pi idag. Lite självförtroendes hoppning! Pi var väldigt fin och Pigg. Vann stilhoppningen med 9a på allt. hehe. 2an var 3 poäng bakom och det var liksom Albin Tysk som förövrigt rider vääääldigt fint. Så trodde jag skulle bli 3-4a nånting då det var några ryttare som red väldigt fint. Men dommarn gilla Pi iaf. Har vunnit varenda stilhoppning iår! ;) vann ju även mountain horse cup för dalarna så rider jag inte SM rider jag iaf det! :) Hehe lite roligt eftersom att i början av året fick jag en kommentar om att jag red så fult. Tydligen inte, inte om utbildade dommare får säga sitt iaf ;)

Sedan i andra Lan vann jag med! :) Men det var bara 3 startande så de gjorde klassen som "utom tävlan" Då det var så många som strukit sig.. tråkigt! Pi var väldigt fiin! gick nolla så red omhoppningen med för att känna på henne och hon lyssna både fram och tillbaka sååå himla bra! Jätte nöjd!


Pi i msvb eller msva i skogslotten

bilder

till Anonym som har ponnygalopp bilder på mig. VAAAAAAAAAAAAA HARU???:D:D:D vem är du o vart haru dom???:)

Sitter och äter frukost just nu. Åt varken lunch eller middag utan åt sammanlagt 6 exakt likadana mackor! Det känns i kroppen för den skakar. så nu äter jag flingor (visserligen med jordgubbar och choklad i), macka och kaffe ;) Bäst hitills. Enligt mamma ska tävlingen börja typ två, å ja litar på henne och tar de lugnt!

Yrroll har spänst!!

Hemma från peter clinicen! Gick inte så jätte bra för mig. Hade lock för öronen, de eka nere i manegen och han har en rolig brytning på skånska:P Så hörde ju hälften av vad han sa! Men när jag hoppa sista hindret fatta jag hur jag ska rida! Och det är precis så som jag alltid ridit honom!!! Jag ska alltså inte försöka göra honom mer engagerad genom att höja tempot, rida ihop honom eller något annat trams. För han är inte riktigt redo för det och med hans extrema spänst så klarar han av att hoppa i det undertempot en annan vanlig häst inte hade klarat. Så för att klara maxtiden på nationella tävlingar så får jag helt enkelt korta vägen där jag kan.

Ska bara helt enkelt fortsätta med markarbetet och spänna in honom någongång så han "lär" sig.

Föresten travhoppa vi ett hinder på 1.30 ;) Lätt som en plätt, klara det på första försöket. Sedan var det en bana på 1.20 - 1.40 som vi avsluta med.

Eftersom att vi red i typ mer än 2 timmar så ska han vila imorgon, = ingen tävling. Blir bara Pi som hoppar 2 La som lite gymnastik, träning och igångsättnings tävling! :)

Unge som lär sig fort.

Felicia lär sig sååå fort!

För två veckor sedan lärde hon sig byta sittben. För två dagar sedan lärde hon sig galoppfattning  igår hoppade hon för första gången i galopp och idag lärde hon sig hur man ställer hästen och rider den på tygeln. Åtminstånde så den böjer huvudet. Man måste ju börja någonstans! På Söndag ska hon hoppa igen och då blir det lite caprilli.

Eftersom Felicia red ett långt pass idag kände jag att jag inte behövde rida Pi eftersom hon ska hoppa 2 La imorgon. Blev ett pass på 45min - en timme och Pi var faktiskt ganska trött efter ;) Hon är ju inte helt igång just nu så det är perfekt att man kan ta och variera med lite mindre kravlösa pass för Felicia och lite hårdare när hon går med mig.

Alltså det är lite sjukt vilken balans och fin sits Felicia fått på 2 veckors ridande för mig. Även fast Pi kör upp huvudet och Låtsas bli rädd för något och små studsar så sitter hon så lugnt där och bara rätar upp sig och gör en förhållning. Det är inga händer i luften med framåtlutande säte här inte. Visserligen är handen inte helt stilla än när hon sitter ner i traven, men det kommer och det är mycket bättre än en hel del ryttare jag vet här i Leksand som endå tävlar storhäst på lokal nivå!:p

Finaste i världen

Jag och startnummer alltså! Gud vill mig inte väl! ;) Heela året har jag haft värdelösa startnummer typ! Som sagt 2009 är inte mitt år. Men det är inte försent att vända på de än! Hösten kanske blir min del av året då? Sommaren har vart hemskt och det som såg ut att bli den enda ljusglimten på hela sommaren verkar blir den värsta.. Blir ingen resa för mig heller..

Ikväll väntas som sagt en hoppclinic för Peter Eriksson som jag ska rida på Yrroll. Pi som hade lite markarbete ska gå ennu ett dressyrpass.

Föresten åker vi till Lidköping och tävlar i slutet på Augusti. Men kom dock på att ja inte alls kan starta 135.. Missar ju min chans i Agira hoppet då.. Ååååååååååååååååååååååååååh inget stämmer just nu, såå less!!

Tur att man har världens underbaraste varelser precis utanför fönstret. Dom kan vara hur leriga, skitiga eller suriga som helst. Man blir lika glad varje gång dom kommer fram till en med öronen spätsade! MMMMMM Älskar mina bebisar!!!! Och min prins med! coach, pojkvänn,bästa vän, sambo ja kärt barn har många namn! :P
Pisen är så duktig

Det är helt sinnesjukt vad mina hästar är underbara barnhästar! dom tar verkligen hänsyn till att det är en liten unge som sitter på! Felicia har blivit riktigt duktig på galoppfattningarna nu. Vi hoppade även lite och dom är så duktiga! Funderar på om Felicia ska starta någon lokal LD i höst. Pi är ju så jävla snäll när det är så lågt och man abra styr! Synd att det inte bara är att styra när det blir lite höjder med. finns ju en heeel del ponnyer som är så, varför får jag aldrig en sån häst?:P haha.


Förutom att Felicia red ett pass på Pi så travhoppa jag henne med och tog 3-4 språng på ett plank på drygt en meter. Vill att Pi ska hoppa lite lätt nu på runt en meter så det blir lågt och kul för henne. :)

Foderfråga

På frågan vad jag ger mina hästar för kraftfoder så håller jag mig till hederliga betfor, havre och kornkross, det mest konstiga jag ger mina hästar är kraft sport då jag tycker dom har haft bra hull när vi gett dom de. Dock äter inte Pi korn eftersom hon redan har tillräckligt med fett. ;) Sedan får dom såklart hö! Har hört att hästarna mår bäst av denna fodergiva och eftersom mina hästar verkar trivas har jag inga som helst planer på att byta. Yrroll har föresten eget hö som är fiberrikare eftersom han som sagt har svårt att hålla hull. De andra äter hö med lägre fibermängd.

Har ridit Yrroll nu. Hade planerat att vara ute och kantra idag, men då det är så hårt överallt så tog jag en mysig tur i skritt i skogen. Felicia red iofs han i hagen ett tag med. Men inte direkt så att han arbetar hårt då heller. hehe :) Behöver jag nämna att Felicia är typ 9 år och 1.30 lång:P

Vi ska åka och hoppa Pi lite ikväll. eller rättaresagt skutta. Blir lite småhinder och mer markarbete än hoppning. Hon är fruktansvärt stel just nu så blir inriktning på mjukgörande och grundläggande gymnastik.


Ponnygalopp

Åååh. Min kusin sitter och ser på superzebran. Faaan vad jag saknar ponnygaloppen! Det var såå kul! :( Eftersom mälardalensponnygaloppklubb har raderat sin sida har jag inga bilder kvar :( Har bara två pappersbilder i mitt rum..

Clinic för Peter

På Fredag, vilket jag precis kom på var imorgn ska jag rida en clinic för Peter Eriksson.  Jag skulle rida halv 7 eller 7 eller vad det nu var:P (mammá vet) Det är först 2 grupper före mig en unghästgrupp, en grupp upp till 1.20 och så  min grupp. Kan tänka mig att det kanske börjar runt 5 då? Iallafall är clinicen i körhallen i Rättvik. Inträde är nog runt 100-lappen.. Vafan vänta så tar jag reda på allt ;) haha....


.... tillbakka.

17.00-20.00 Hopp-Clinic med Peter Eriksson, en av Sveriges främsta hoppryttare och tränare.

Vi får följa tre grupper: Unghästar, ryttare som tävlar 1.15-1.20 klasser och avslutningsvis en

grupp med ryttare som tävlar högre klasser.

Pris: 100 kr./pers. (Barn under 7 år gratis) betals direkt vid insläpp från kl. 16.30 (250 biljetter)

Körhallen, Rättvik. Nu var ja snäll! :D


Förövrigt rider han jävligt snyggt! Feminint eller hur det stavas! Någon som förstår varför jag har MVG i svenska?


Min dag!

Igår hann jag tyvärr inte skriva något då jag inte hade tillgång till datan efter klockan 12, hehe.

Vid lunch åkte vi till Rättvik där det var hästliv i siljan. SKulle egentligen köpt en magplatta till Yrroll där men det fanns bara en i Pis storlek. :/ Sen var det lite halvsegt och långtråkigt så vi åkte hem. Just det, måste få med att vi gick från rättvik till travbanan och sen likadant tillbaka! Det är LÅÅÅÅÅNGT!!! Efter att vi kommit till Rättvik igen åt vi Pizza och köpte godis innan bussen kom. Så åkte jag en tur på 40 min tillbaka till Leksand. haha. Direkt när jag kom hem så borsta vi Pi och lasta henne för att åka och raka min Fruga! Alltså jag är väldigt bra på att raka hästar så kanske ska ta imot sen när vår rakapparat har kommit! :P Kommer dock BARA ta imot snälla hästar ;) När jag äntligen kom hem från det gjorde jag iordning Yrroll så red jag och Felicia ner till ridbanan där jag först red ett pass på honom och Felicia värmde upp Pi och sedan red jag Pi och hon skritta av Yrroll. När jag kom hem igen så var klockan kvart över 9 och då gav jag hästarna sin kvällskraft vilket tar sisådär 10 min en kvart för Yrroll att äta. haha. Och nu ska jag berätta något kul! ;)

Pi står och äter sin kraft (igången ifrån en hink) Och eftersom hon kallas Pi grisen kan ni ju lista ut att hon är en gris när hon äter med. Så där står vår totalt orädda hund Minna och hjälper Pi att äta lite då och då. Så när Pi ätit upp sin mat så ligger hälften på golvet, och eftersom minna stått under Pi när hon ätit så är ju hunden full med mat också! Gissa vad dom gör då? Jo Minna äter från golvet och Pi står och äter från minnas päls! hahah Vi är verkligen en störd familj ;)

Jaja tillbaka till min dag. Så var klockan halv 10 när Yrroll fått i sig all mat och då var det bara springa in i duschen, värma en låda i micron, klä på sig, ta med lådan, åka till Andreas och sätta sig och äta lådan där. ;) Så nu sitter jag här och väntar på att mamma ska ta lunch! :) Ganska fullspäckad dag, trots de känns de som jag inte gjort ett piss!Hon är SÅ fin teknik!!! :)

Tävla varje helg? Big no!

Satt och kollade i startlistorna för tipers nationella ponnyhoppningar. Vet ni vad? Till min förskräckelse så ska en ponny som var med på SM hoppa nu i helgen igen! Först var ponnyn och tävlade i Borlänge och hoppade (vet att den var kvalad SM redan i Juni då jag såg starten) Sedan starta dom i SM där den gick MINST 2 tuffa klasser! förmodligen gick den consolationsklass på Söndagen, hoppas verkligen inte den gick uppvärmningsklassen med! Sedan ska den åka och hoppa  msva i helgen igen(((???))) Ibland undrar man ju seriöst... Tänker dock inte uttala mig om namnet för jag hoppas jag får se en strukning av dom i resultaten..

Jag själv hoppas nog 2 LA i helgen med Pi, tycker inte hon ska åka och hoppa några höra klasser eftersom hon inte gått på några dagar..

Eftersom att Yrroll hoppade en klass av 3 förra helgen så får han nog hoppa en 1.20 (klasserna är samma bana samma dag)

Ska försöka se om ja kan få någon bild på mullvaden Pi. Hade inge batteri i kameran så får se =)

Dagens pass

Har precis kommit hem från min hovslagare. :) Eller okej det var typ en halvtimme sedan. Imorgon ska vi ÄNTLIGEN raka Pibusan! så hon slipper all den päls hon nu har. den är säkert 5 cm lång! haha. Hon blir såklart helrakad!

Idag så skrittade Felicia(min kusin) bara Pi barbacka i 30-40 min medan jag gick en power walk brevid. Yrroll red jag ett ganska hårt dressyrpass på, ca 75-90 minuter. Väldigt fin var han! träna lite öppna, sluta och sidvärtes i trav, då jag väldigt ofta brukar "glömma" bort travarbetet eftersom vi har svårigheterna i galoppen. Dock inte längre tycker jag! :) Han är verkligen skit fin på marken nu för tiden! Fokuserade, som jag för det mesta gör, på att ha honom låg i formen eftersom han behöver bygga upp överlinjen. Sedan skritta Felicia av honom i ca 20 min. :) Just det, testa lite förvändgalopp med och tusan vad han är fin! Ska fortsätta med förvänd och lite ökningar i galoppen så han blir mer bärig.. synd bara att han inte har den optimala "dressyrformen" han kan ju de flesta skolorna.

Måste även slinka in på ett hörn att jag storstädat mitt rum idag, och jag är så nöjd med mig själv! vi flytta även ur täckena från spolspiltan så jag kan börja använda den och fixa hästarna i. Fast hoppas bara mamma inte tänker ha den som höförvaring till höutrymmet blir klart under höloftstrappan.. Hmm, undrar när gården ska bli klar egentligen:PVar bara tvungen, ja och Pi som Insjöns lucia för något år sedan.

Ps: Linda, nej vi ska tyvärr inte dit då det inte är några klasser på Söndagen.. :/

Pideli-pi

Fick önskemål om någon film på Pi. Har några som jag filmat från tvn från tävlingar men det är så dålig kvalite så onödigt att visa. Sedan en fråga om Pi ska gå DM, och ja det ska hon! :)

En linje på Pi för Louise

Studs typ:P
här får ni ett exempel på hur dålig kvalité de är. Det här var vår andra msvb :P

Yrroll Före-Efter

Jag har berättat ganska många gånger om hur nöjd jag är över att Yrroll blivit så fin och att vi köpte honom som en 110 häst med förhoppning på att kanske rida nån 1.20. Det var absolut inte många som trodde på honom, inte ens jag själv. Dessurom bet han min lilla prinsessa Pi i ansiktet så hon fick käka medecin i en vecka. Då tyckte jag det var över för hans del ;) Men jag fortsatte kämpa med odjuret Yrroll endå som inte ens kunde galoppera och att böja på huvudet åt något håll var inte akutellt Han var stel som en jäkla planka! Iofs är han det fortfarande men såå mycket finare och vi håller fortfarande på att träna för att få han mer mjuk, bättre grund musklad,och bättre grundkondition.  ja helt enkelt bygga upp en bra grund för att han ska hålla några år till.

Eftersom Yrris var så pass omusklad så orkade han inte riktigt hoppa. Men det förstod ju inte vi.. tyvärr.. I
 alla våra starter så hade vi minst 2 riv, jämt! det var också väldigt psykande. Men när vi äntligen fick vår första nolla i 1m så valde vi att starta 1.20.  Och det var då vi börja inse att han kanske hade något. första starten ställde han sig på bakbenen, mitt på banan, precis som i helgen, och det var samma ställe. I andra starten rev vi två och jag blev precis utanför placering, tredje starten fick vi ett sketet riv och starten efter nollade vi! :) Men eftersom jag satsade på Pi och Yrris bara var en andrahands häst så gjorde han knappt några tävlingar. 'På hela året gjorde han kanske 7 tävlingar. Och det är jag glad över för vi två har fått tagit vår tid . ett år efter vi fick honom så träna jag för Louise haaga igen och hon börja fatta att det fanns något i Yrroll, men fortfarande inte jag och ingen annan  heller. När ännu ett halvår gått så tränade vi för Louise ennu en gång och ja då visste hon att det fanns! vi hoppade bana på 1.30/1.40 och Louise förstod inte varför vi ännu inte tävla högre än 1.20. En månad senare red jag för Pether Markne och även han såg att Pyrren kan gå mycket högre klasser. Så nu är jag här idag, med en häst som förhoppningsvis ska vara klar för 1.40 snart. Och att han är här idag har jag mest Louise Haaga att tacka för. För det är hon som trott på honom! Och jag har tränat med det i huvudet hela tiden.

bilder från förut
Innan vi köpt honom
Innan vi köpt honom
När jag haft honom i ett halvår
provridning, faktiskt fin på den bilden då haha
En vecka efter vi tagit hem honom
När vi gjorde vår första nolla i 1.20
Och nu hade han BÖRJAT bli fin, det ser hemskt ut..
nån månad efter vi köpt honom.

Efter:
Några kilos extra musklerRekord

Besöksrekord! :) Hehe tänk att det är över 100 personer som gillar att läsa om hur jag tränar min hästar! :) Skulle jag kanske ha en frågestund om ett tag? Bara om ni har frågor att ställa såklart!

Imorgon kommer inlägget om Yrroll. Före-efter!


sålänge får ni njuta av min underbart fina ponny


Idiot??

Någon lite halvt idiotisk fråga..

Var det en bra runda förutom tidsfelet?? Du har ju själv skrivit att det inte spelar någon roll om du vinner eller vägrar ut sig för att du vet hur bra det kan kännas och det är huvudsaken, får inte ihop det om du nästan gråter över ett sketet tidsfel för att ha en bättre placering, dessutom blev du ju ändå placerad så!!!!!!!

Ööhö?? Jag fick ett tidsfel!! Det innebär att man inte gjort några "misstag" eller satt sin häst i skiten. Utan att jag red en halv sekund för sakta när det inte ens är automatiskt start/Mål utan det kunde liak gärna kunna var flaggen+tidstagaren sega reaktioner.. Sedan är det ett DM som innebar att jag kunde tävlat gratis hela nästa år, det är väl klart som fan att man är missnöjd då!!!  Dessutom fick folk rida innanför hinderna för att klara maxtiden, eftersom jag starta först och inte är någon matimatiker så visste jag itne hur fort jag skulle behövt ridit egentligen. Hoppas du fick ditt svar och har börjat fatta varför man blir sur för ett tidsfel när man kanske lika gärna kunde ha vunnit och sparat tusentals kronor nästa år!!!

eller vad tycker ni andra? Är det inte ganska självklart att sura över en sådan sak!
Någon som märker att jag är på dåligt humör?;)

mitt häst-liv känns kasst just nu! :P

hmm, just nu hatar jag mitt tävlingsliv.. För det första är jag stressad över att året snart är över, och ja har inte hunnit med ett piss känns de som. Sedan är det typ 4 nationella tävlingar sammanlagt innan inomhus SM på ponny och dom tävlingar är 10 timmar härifrån!!!! enda jag ska starta är Gagnef... Och den banan hatar Pi.. sedan är alla nationella hästtävlingar minst 5 timmar bort och kommer kanske hinna starta 3 tävlingar innan inomhus SM på häst, så där sket sig det (väldigt drömaktiga målet) men endå! Kan redan nu, med 4½ månad kvar av året, konstatera att det här nästan var mitt sämsta år genom tiderna...................................... haha är verkligen på piss humör just nu!!

Men såhär blir nog tävlingsplaneringen
15/8 Msvb/msva tierp.
22-23/8 1.20-1.30/1.30 Sala (kanske är utomlands den här helgen)
29-30/8 125-135/1.30 Lidköping(kanske är utomlands den här helgen)
5/9 msvb/msva Gagnef kanske rider en till klass på Söndagen om hon känns bra.
11-13/9 1.30/1.35/1.30-1.40?? Hudiksvall

Säger bara, flytta aldrig till dalarna!!! Man bor såå värdelöst..

RÄTTVIK IN MY ASSS

Tävlingarna i helgen är inställd!!! vilka idioter!!!! fyfan vad less man kan bli, det här förstör ju min tavlingsplanering och jag tvingas efteranmäla mig tilla ndra ställen! kan man kräva att klubben betalar efteranmälningsavgiften???:P haha
Nej men seriöst, sådant blir man riktigt sur över..

Bottenlös plånbok

Satt och kolla egenom lite annonser på ponny nyss. Bara för att man älskar sin häst är den tyvärr inte värd över en halv mille!:P Finns liksom B-ponnyer dom vill ha över 400 000 för? En b-ponny kan du rida till du är MAX 14 år. i hoppning är det bara 13 år. Men visst, har man ingen botten på plånboken så varför inte?

Men 550 000 för en D-ponny som är född 96. Fatta vilken storhäst man kan köpa för dom pengarna, och som man dessutom kan rida hela hästens liv! Men är ponnyerna försäkrade för ens hälften av vad dom vill ha betalt för dom?

Nej nu ska jag gå promenad med båda hästarna. :)

Från förbundet

DM i hoppning 2009 Hedemorabygdens RK stod under helgen(5-6/8) värd för Distriktsmästerkskapet i hoppning för juniorer och seniorer. På den fina gräsbanan kom 10 juniorer till start och 12 seniorer. Bland juniorerna kunde Olivia Ståhl på Zanrose från Avesta ta hem guldmedaljen före Elin Hedman på Bouquet från Rättvik och på bronsplats återfinns förra årets segrare Sarah Gustafsson på Yrroll, Borlänge Ryttarsällskap.

Hehe ja vann ju på ponny, inte på häst, men men :) är dock fortfarande sur över mitt tidsfel, börjar snart gråta ;)

Har föresten anmält till lite tävlingar nu igen. Det här året har gått sjukt fort, känns som det var Maj förra veckan! :( ska ju tävla i helgen, där det för den delen inte var några startande, typ 5 i pis msvb. men men. sedan, om jag inte åker utomlans åker vi till nått ställe jag glömt, där rider ja typ 2 1.30 och 1.35 sedan får Pi bara gå någon start i Gagnef, för hon gillar inte banan.. Sedan blir det meeting för Yrroll där jag bara rider 3 1.30. Förhoppningsvis en 1.40. Fan börar bli stressad, året är ju snart slut!!!! ::::::::::::::::::::::OOOOOOOOO

Ikväll ska jag och mamma och äta på hotell gyllene hornet :)

Lite mer bilder:

HAHAHA ÖH? stolsits på en åsna? har iaf rak rygg ;) Fan vilken biff han blivit!!Någon som vill att jag ska visa lite före och efter bilde rpå mig och Yrroll?:)

Vilken/vilka bilder ska ja välja?:)

1.)
2.)
3.)hahah, var jätte trångt i kombinationen så ville vara snabb tillbaka ;)
4.)5.)6.)

Visst har han blivit sååå galet fin! så stolt över min polle! Tänkte beställa någon eller några bilder så behöver hjälp att välja!

Tack! :)

Tack för alla kommentarer! Betyder en hel del eftersom man är lite less på dommaren. Men en häst på dne nivån ska egentligen inte betee sig så. Men nu är han ju en mupp ibland. ;) Dock sköter han ju sig för det mesta så måste ju få lite sådant för att komma tillbaka ner på jorden!

Till frågan vem dommarenvara s vet ja inte, en gubbe som troligen kommer från gävle. För han sa DM för gävle borg inte dalarna ;) haha.

Och om att det står att jag blev utesluten på Lördag så vet jag inte varför det står det? för jag strök mig i tid, en och en halv timme före första start och jag starta andra eller tredje klassen. Så ska inte ens finnas med i resultatlistorna, men har inte ens sett dom själv så ;)

Bronsmedaljös i JDM men oturen har inte vänt

Tävlade Yrrisen idag. 1.20 och 1.30. Fick ett fucking tiddsfel i 1.20 som var JDM för dalarna. 78, 7 hade jag. Maxtiden var 78!!!! Och det var dessutom flagg och ingen automatisk start och mål! jävligt dåligt på den här nivån tycker jag. Men men så var det med den saken. Tur hade jag iaf att en hel del andra hade massor med fel. Så fick en 6e placering i klassen och fick brons i DM! :) Själva ritten var en skandal. Var så nervös så var i botten på säkert hälften av hindren. hahaha!
som sagt så har jag ju en hel del otur det här året. Hade bla startnummer 1 i båda klasserna.

I 1.30 fick hästen ett ryck och gjorde samma sak som hade gjorde på samma ställe och samma bana för ett år sedan.. mitt på banan ställer han sig på bakbenen så vi nästan slår över. Det är liksom inte ens i en anridning utan jag bara ställde mig upp och längde galoppen lite då ja kände att ryggen börja kröka, sedan en tvätnit upp i luften. Jag gjorde, det jag anser är helt rätt i ett sådant fall, så att jag rappa till honom hårt på rumpan typ 4a gånger. För när hästen gör sådant kan det vara på liv och död. Det är HELT FEL att ställa sig upp helt plötsligt, utan att man ens blir rädd för något. Dessutom höll han på ett tag så jag bråkade imot och piskade till honom! Han måste veta att det där är helt fel. Vilket dock dommaren inte verkade tycka. För han valde att avbryta min ritt. Antagligen hade han hellre sett mig ligga under min häst krossad för att jag inte straffat honom så han inte förstod att de han gjorde var helt fel genom att piska honom när han står på banbenen och gör caprioller. Som sagt det här är ett fel i hästen beetende och den måste lära sig vad som är rätt och fel. annars kan det hända mycket allvarliga olyckor.

Vad tycker ni. Hade dommaren rätt, eller hade jag rätt genom att straffa min häst och beskydda både honom och mig från vad kanske kan bli en döds olycka i framtiden? Jag tycker jag agerade helt korrekt!

Elitsatsning, skästa gård

Några har undrat lite angående "elitsatsningen" på skästa så tänkte ta oh berätta lite. :)

Som de flesta som läst min blogg ett tag vet så är Louise Haaga min favorit tränare. Jag har utvecklas tillsammans med mina hästar såå mycket varje gång jag ridit för henne! Så kan verkligen rekomendera henne! Så Här om dagen fick jag ett mail från Maria som har hand om träningarna på skästa att jag kunde få en plats i gruppen "elitsatsning". Jag hade ju självklart frågat Louise om det fanns någon ledig plats i någon utav henne grupper på skästa så hade tänkt mig en plats i en utav de vanliga grupperna. Just vad "elitsatsningen" innebär vet jag inte heelt än. men Onsdagar kl 6 har jag träning och ibland kommer även Pether Markne och har lektion för oss, förutom träning så är det även teori efter. Så som mentalträning, tävlingsplanering och mera. Att jag nu fått en plats  för henne i en grupp där hon satsar extra mycket betyder väldigt mycket för mig! Dock kommer jag få åka 3 hemmifrån och inte vara hemma fören 12 på natten men sådant får man ta! Jag får kämpa lite helt enkelt :) Men får ju tillgång att gå på intensiv kurser hos henne också så till nästa vår hoppas jag att Yrris och jag kan vara riktigt bra! vi tar året ut som fortsätta känna varandra och kanske startar 1.40 om i är klara för det. Så nästa år hoppas jag att vi kan göra en satsning. För tror det kommer vara Yrrolls chans att visa vad han verkligen går för nästa året. Eftersom jag då kommer känna honom riktigt bra, vi har en höst fullsppäckad med träningar på elitnivå och han kommer vara i toppform. Jag håller ju fortfarande på att bygga upp honom och rida "till" honom lite. Han har nog inte riktigt förutsättningar att gå bra i en 1.40 just nu.

Nej nu ka jag sova. försökte städa mitt rum men garderoben är helt paj eftersom jag överöst den med lte kläder så då sket sig ju städningen och ommöbleringne. trååååkigt! föresten åkte vi till hovslagaren imorse klockan 8 och skodde Yrroll. :) Tur att vår hovslagare är så underbar så vi bara kan komma, fast hon har semester och kom hem igår!
Puss på henne alltså

wiihooo

JA e just nu skiit nervös för Zandra. Verkar vara en svår bana då jag sett på resultaten att många "högoddsare" blivit uteslutna! Jag hade vart fett så utesluten om jag var där! Men håll tummarna för dom nu! ca 18 ryttare kvar nu!!!


Uppdatering: Dom fick 8 fel vilket jag tror var 2 ner. :) Och det är ett VÄLDIGT bra resultat. 16 har blivit uteslutna och det är typ 15 kvar, med 50 startande. Zandra ligger delad 3a! :) Jätte bra resultat, eller hur? Nä nu blev en till utesluten!  Måste vart en riktigt svår bana!


Ännu en uppdatering: DOM ÄR I A- FINAL!!! glöm inte se på sändningarna imorgon! det börjar 9 men consolation klass så själva smet kanske börjar vid 2. :)

Skriver mer imorgon och om hur de går för dom!!


Skit

Var på väg till tävling men när vi brodda Yrroll satt en sko lös. PRECIS det jag befarat hela vecka när jag ringt och jagat hovslagare.. Så nu fick jag lov att stryka mig, skulle visserligen bara hoppa en klass idag.. sur man kan bli då! Men ville inte låta han gå med en lös sko heller. hans bästa går före tävlingarna.

Dom var nolla!

Zandra och Nicke nolla efter första omgngen!!! :D:D:D:D kommer dom till final MÅSTE ni kolla när det webb sänds! Förövrigt har jag kommit med i elitsatsningen på skästa gård! :D wihoooo

Sputnik och Zandra

Jag som är stolt över vad jag och Pi har åstadkommit, även om det är väldigt svajigt när vi tävlar på högsta nivå, men hallå, det är ju det högsta vi kan tävla, då ska det väl vara svårt med. Men hade inte tackat  nej om jag haft det lätt ;)

Men då kommer jag in på Zandra och Sputnik. Sputnik var den häst jag åkte för att provrida för sisådär 4½ år sedan. Han var då hingst och bara 3 år tror ja, möjligtvis 4. Samma ägare hade också en skönhet vid namn Pideli-Pi som jag redan flera månader tidigare, innan ja visste om att ja skulle dit, förälskat mig i. Vi fick nu välja vilken vi skulle ta med oss hem och vi funderade även på både hästarna. Men hade tyvärr inte stallplats för två och det var för bökigt att flytta 4 hästar. till slut valde vi Pi, eller det var väl ett rätt lätt val, men Sputnik var ju även hingst. Idag tävlar spunik och Pi mot varandra, Sputnik är dock snäppet bättre än Pi, om det gäller höjd och banhoppning, men Pi slår honom i omhoppningen ;) något måste hon väl få vara bättra på?

Idag ska Zandra( samma ägare som hade Pi), som ridit in honom helt själv, starta första kvalet i SM. Och jag är så himla glad för deras skull. Sputnik är bara 8 år. Zandra är 16 nu va?:P Zandra började rida in honom när hon var 11-12 år? Och har under hela deras framgång vart den som styrt Sputnik! Jag hoppas nu alla mina läsare håller tummarna för dom två i SM! För dom är sååå värda det! Zandras familj är inte rik som många andras på den nivån. Zandra har en hjälm från hööks, jag har aldrig hört henne tjata om några dyra märkes schabrak eller liknande! För sånt krävs inte för att lyckas! Det krävs bara en målmedveten tjej eller kille som har en häst med hjärta! På det kommer man väldigt långt! Visst för att rida på Elit nivå kanske hästen behöver mer än ett hjärta, men hjärtat är det viktiga!.

Behöver jag nämna att Zandra och 8 åriga Sputnik hunnit med att ta 3e placering i strömsholm grand prix, vunnit en msva, ridit Lag- SM i fälttävlan, vunnit SM i ponnygalopp, derby vinnare i ponnygalopp, skandinaviskmästare i ponnygalopp, DM seger i fälttävlan, ridit elit lag i hoppning.  Nu undrar ni säkert om jag inte tyckte jag valde fel häst. och är man ytlig så tycker man det, och det gör jag ibland, men skulle endå inte vilja byta ut Pi. Pi har mitt hjärta sedan hur högt vi tävlar spelar inte någon roll, för jag älskar henne inte för resultaten, utan för den hon är.

Och Zandra, Hoppas min väst fortsätter ge er tur så ni tar placering i SM! :D

Samma dag vann dom msva, kom 4a i msvb och kvalade SM. :) En månad sedan nu.

Pether träningen.

Var ju som sagt och red för Pether igår. Men orkade inte skriva något då jag hade världens migrän och trodde jag skulle dö. Så ni får det idag istället ;)

Träningen gick ut på att börja rida mer som det internationella ryttarna, vi svenskar rider väldigt mycket med händerna. Den första övningen som var en volt med fyra cavalettis där man skulle ha 4, 4, 4 och 5 galoppsprång imellan hade Yrroll väldigt svårt för. Han ville inte riktigt böja igenom sig där. Så då fick jag tips om en speciel inspänning jag kan ha för att verkligen "böja" till honom, gud vad groteskt det låter ;)

Nästan övning var tre räcken med två infångar bommar som låg väldigt trångt. Yrroll hade det väldigt lätt för övningen och den gick rätt bra. Pether sa då att så fort det kommer till hinder och banhoppning så blir hästen väldigt engagerad. Och att det såg fint ut.

Nästa övning var en bana, ganska lång . Fortfarande markarbete, Den gick också rätt bra,  sista gången fick jag rätt bra ordning på den där hoppa på volt! Något jag kunde börja rida Yrris på var sporrar med rulle på. just för att han blir väldigt seg och oengagerad så fort det inte står ett hinder i närheten. Och i höst ska jag ta hjälp av Louise och bygga upp Yrrolls över linje mer! :) Ååh så fin han kommer bli ;)

Nu har SM satt igång! snart rids första kvalet och jag vet vilka jag hejjar på! :D

Pi får åka in på kliniken.

Jag ett par handfulla hästar som har stannat på hinder och det har nu visat sig att dem har kotledsinflammation. Nojjig som jag är sa jag åt mamma att vi ska ringa en klinik NU! Så på Måndag har vi fått tid för att kolla Pi och sedan tror jag vi skulle ta tandläkaren på samma gång till båda! Känns så skönt att hon ska bli uppkollad av en riktig klinik, även om hon varken haltar, har feber eller visar någon sjuka på ett eller annat sätt så vill jag göra det här! För säkerhets skull menar jag!

Det tråkiga är bara att kalaset kan gå på mellan 5 och 10 TUSEN?!?!  Hur mycket kostar hästtandläkaren egentligen? Är det dyrare på kliniken, ska väl säga att vi ska till strömsholm med. borde ju vara billigare att få hem en, men men. Känns bättre med en "riktig" tandläkare eftersom han är det där ;) Har lite dålig magkänsla av alla distriktsveterinärer, vet inte varför.

Nej nu ska jag ut och borsta min häst så far vi till västerås, skästa gård och pether Markne!

Pisen

Kul att statistiken ökar så pass mycket! Trots att jag nästan möter mer motgång än medgång för tillfället ;)

Red inte min Pi-Prinsessa idag för hennes hovar är så spruckna just nu och hovslagaren kommer inte fören på Måndag och får inte tag i någon annan som kan komma tidigare heller! :( Så strunta i att rida för att skona hennes hovar och borsta och pussa på henne lite istället. Eller rättaresagt mycket pussar! ;) tvätta även av hennes hovar och smorde in me grekisk olja. Matolja ska tydligen vara bättre än hovolja som man köper! Muppen Yrroll red jag ganska lätt eftersom han kommer gå riktigt hårt imorgon, sedan var det  typ 30 grader med! Nu håller vi på att göra barbeque här hemma! Göttt!!!

Så länge tänkte jag göra lite läkningar till några bloggar jag tittar på dagligen, hehe.

Mikaela Zimdal. Vem har missat henne? Riktigt duktig tjej som tävlar upp till 1.50 på sin häst. blev bla 2a i Göteborg, skandinavium. Vettig tjej säger ja!

http://internationalshowjumping.blogg.se/
Hittade nyligen sidan så har inte så mycke att säga än.

http://rebeccarichard.blogg.se/ Duktig tjej som ofta kommer med bra tips! Hon har även en häst ja är intresserad av, men den e dock ej till salu ;) Sedan har hon en som är halvbror med Yrroll :)

www.charente.blogg.se
Ung tjej som är duktig, hoppryttare. Dock tråkigt att hon sålt sin fina C-ponny!:PMin nya häst - Svar på tal

Valack, född 2001 går 140 med nollor och segrar, kommer nästa vecka.

Hahah nejnej tyvärr inte!  Men det där är ungefär den optimala hästen för mig! Den hade vart perfekt för mig! Men vad tror ni egentligen att en sådan häst kostar? vissa verkar tror att de går för 50 000. Men nej, tyvärr är det inte så! Du får betala mellan 150 och 300 000 för en unghäst som gått 1.20-1.30. Ni kan ju gå in på tex hastnet.se och kolla priser själva.

Fått en hel del kommentarer om ska du ha en häst för 200 000?!?!?!, Hur ska ni ha råd med en sån dyr häst, du som klagar att ni har dåligt ekonomi?. Till att börja med, jag har aldrig sagt att vi har dålig ekonomi?! Jag har gett bra tips för att få ned kostnaderna i denna dyra sport. Mina föräldrar sitter inte i någon chefs position men jag har aldrig sagt att vi har det dåligt? Dom flesta som ser oss tror att jag är väldigt bortskämmd eftersom att jag ser ganska bra ut utåt, har fina kläder och kanske inte dom billigaste, Jag har hästar som jag skulle få för runt 100-200 000 för. Men det är jag själv som fått kämpat och utbilda dem! Sedan är det en fråga om att prioritera, som min mamma brukar säga. För det andra men snälla, vafan tror ni att en häst kostar som tävlar på lägst nationell 1.40 nivå?

Jag har aldrig i hela mitt liv köpt en dyr häst. Inte ens en häst för regional nivå! Jag har haft turen att lyckas ta mina hästar dit själv! Men jag har kämpat arslet av mig mängder med gånger och han vart nära att ge upp! Har haft mina hästar ute på annons men sedan insett att det är den här vägen man kanske måste ta för att lyckas! Det var någon som nyligen sa till mig att jag verkligen fått lärt mig rida den hårda vägen! 

Den här gången, nu när jag ska köpa mig en till storhäst så vill jag ha en väl utbildad. Den ska redan vara färsk på den nivån jag vill tävla!  Jag vill inte börja om igen! Dens lägsta nivå ska vara där Yrroll är idag. När jag pratade med Louise Haaga för någon dag sedan om hästar så hade hon några som  gick 1.30. Men hon sa att dom inte är tillräckligt bra för mig.

Men sen är det så i den här sporten, att det är såå mycket avundsjuka och skitsnack! (Läs bla dennes blogg: www.bellablondiiiiiee.blogg.se) Bara för att man köper en häst som är välutbildad så ses man som bortskämd och allt var det nu är. Folk bygger upp ett sorts "Hat" mot en och anser att man inte är värd en så pass bra häst. 200 000 är tyvärr inte mycket för en häst i dagens läge, tyvärr..

Hur lär man en häst galoppera?

Ni som följer mig och hästarna via bloggen vet att Pi är en "stopper" Hon stannar så fort hon ligger ynka lite fel trots att hon hade kunnat hoppat av där egentligen.

 Jag tror nu att ja och min dressyrtränare kommit på varför! Pi har extremt svårt för att galopperra, för att sätta sig på bakbenen och få med hennes högra bakben! Det gör att när vi rider måste jag rida henne "över tygeln" Ni vet när hästen går högt med huvudet så man nästan kortar galoppen. Samtidigt som jag måste driva på som en jävla gnu för att hon ska hålla galoppen-. Pi kan alltså inte galoppera själv.

De flesta hästar har med sig bakbenen och får en fin 4taktig galopp även om man står upp och låter dom gå själva. Men hur tusan jag ska lära Pi att galoppera är frågan?!?!? Det går när hon är Pigg för då går hon automatiskt upp med huvudet lite och får med sig bakbenen.. Vi har försökt "lära" Pi galoppera i ett bra tag eftersom det alltid vart hennes svaghet. Hon spänner nacken och det känns nästan som det är någon travar galopp när hon ska gå i "dressyrgalopp"

Men hur tusan lär en människa en häst att galoppera, någon som vet några bra övningar? För det här är ju ett extremt stort problem. För i msv-klasser kan inte hästen hoppa på fart längre..Det har hon ju alltid kunnat gjort innan..

Nu kanske någon tror jag är dum i huvudet men tycker ni jag ska ta hjälp av ett lite skarpare bett? Det kan hjälpa i en hel del fall att börja på ett skarpt. Tex har jag ridit Yrris på gag enda tills juni och nu har jag ett vanligt två-delat och han funkar huur bra som helst, skulle inte tänka mig betsla upp honom på samma sätt igen.

Som sagt, senare kommer ett inlägg om min nya häst

Såhär ska jag inte låta henne gå! Utan hon ska gå såhär:
Hahaha! Okej inte riktigt, men ni förstår hon ska vara "över" tygeln så hon sätter sig på bakbenen, här springer hon mer ifrån sina bakben och ser ut som en kamel.
Jag ska även träna på att göra bakdelsvändningar och rida mycket förvänd galopp.

Elitsatsningsträning för Pether hos Louise Haaga

22 kommentarer den 4:e Augusti, Det är rätt bra tycker ja!'

Berättade ju som sagt att jag fick ett samtal av Louise Haaga i Lördags när jag vart och tävlade i Borlänge. Då sa hon att jag kunde få träna med vidarutveckling elitsatsnings gruppen för PM. (Pether Markne)

Hahah ja såhär står det på hennes hemsida

VIDAREUTVECKLAD ELITSATSNING

Pether Markne - Skästa Gård


Förutsättningar: Eleven ska tävla och träna på minst 1.40-nivå och med mål att etablera sig minst i den svenska eliten

Sedan kan man ju undra vad hon fått om bakfoten eftersom jag inte ens tävlar 1.40 än, har ingen aning om han kommer räcka dit heller. Visserligen tror ju Louise och Pether de. Men innan jag är där vet man aldrig vad som kan hända på vägen.

Sedan kan man ju fråga sig varför jag sitter här klockan 2 på natten och skriver det här?  Jo jag kan inte sova, vaknade för en halvtimme sedan, eller vaknade? ja har vaknat om vart annat och vridit mig som en jädra knubbsäl hela natten! Hatar att inte kunna sova. Sedan till min förskräckelse var klockan så pass lite. Hade hoppats på att natte snart var över så man slapp lida genom att inte kunna sova. ...Längtar redan till frukosten..

Imorgon, eller ja rättaresagt senare idag kommer ett inlägg om min nya häst.


Yrroll = Unghäst

Har ridit Yrrisen nu för första gången sedan han blev behandlad (I Torsdags) Känns fel att säga behandlad för de låter som han blivit sprutad i knät eller något, haha. Men sanningen är att han fick massage, akupunktur och massa mer saker, låter inte alls lika groteskt. Men i vilket fall som helst så fick jag rida normalt igen idag. Och ja, haha snacka om att hon lossa på killen! Han som är väldigt stor och tung blev helt plötsligt som en unghäst. Ena stunden var rumpan här och andra stunden bogen där och ja så höll det på. Jag förstod inte riktigt först varför han var så "bråkig" Men han var ju helt plötsligt så smidig och då måste ju ja som ryttare vara med och hjälpa han till rätta. Men det var kul att det blev så stor skillnad på honom trots allt. Han kunde länga ut galoppen vi tränade förvänd galopp som för övrigt sitter jävligt bra alltså! Ja, alltså Yrroll är nu väldigt välriden, men fortfarande ganska svår riden. För ett halvår sedan kunde Yrroll inte ens galoppera på ett rakt spår! Eller han kunde inte ens galoppera i huvud taget!! Ni kan ju fråga vilken utav mina tränare som helst, haha!

Idag ska ja,som ja sa tidigare träna Pi för Nan. Känns verkligen att jag behöver få lite hjälp med henne. Hon är ju fortfarande under utbildning (trots att hon är 9 och borde vart färdig för länge sedan)
Visst är hon fin, min underbara Pideli-Pi

Kritik ska man kunna ta

Jag Tackar för alla fina kommentarer! :) Speciellt en persons kommentar ni kan läsa  om i Iaf ännu en nolla i nat MSVB:

Det värsta jag vet är när folk skriver spydiga kommentarer om allt och ingenting som de framförallt inte har något att göra med. Inte nog med det så vågar dom inte stå för det och är anonyma.

Jag har absolut inga problem med att få synpunkter på min ridning, hur ja borde träna hästarna m.m.  Iallafall inte när de kommer från en kunnig person. För sådant tar man åt sig av och tränar hårdare på automatiskt
Tex var det en som kommenterade  att om jag red ihop Yrroll mer kommer jag få en häst som hoppar ennu bättre! Vem tror ni har ridit ihop hästen extra mycket och tänkt på att han ska ha tryck i rumpan, jo jag!  Jag tävlar, tränar, skriver blogg m.m för att jag ska bli en bättre ryttare, och det blir ja när jag får possitiv kritik!
Har iofs inga problem med att  bara få possitiva kommentarer! Men man tar inte åt sig på samma sätt som när någon ger ett bra tips! du växer heller inte som person då. Så det är något som tåls att tänka på. För många tar åt sig negativt när man får kritik. Men INTE jag, jag tränar bara hårdare! Därför jag gillar tränare som MAts Mellberg, KG svensson och Pether Markne!


Nog om det här! Idag känner jag att jag ska göra lite nytta! Har ganska mycket nya saker! bla nytt pannband, nya smörjsaker(som jag fick tips av i en tjejs blogg), nya ridskor, nya ridvantar, täckes/schabrak hängare, nya broddsaker och ja, säkert lite mer. Även om de inte är några speciellt roliga saker så blir man alltid på städ och fix humör när man köpt något nytt! Får se om orken sitter i när jag ridit Yrroll. haha brukar bli lite slött efter ett träningspass. Pi ska jag rida dressyrträning för ikväll så har lite tid därimellan och ska försöka att INTE hamna här framför datorn igen!

När vi endå är inne på shopping tänkte ja visa ett schabrak jag ska köpa, när ja har pengar igen ;) Har visserligen 3000 på kontot just nu, men ska ju få hem mina nya stövlar någon gång, efter de lär ja vara nästan pank, Ska ju även utomlands med min pojkvän någongång.

Det är från lamicell och är deras nations schabrak kostar 370 kr och såg det i en tjejsblogg. SKIIIIT snyggt tycker ja! Och billigt! Många schabrak är ju så dyra!


Jag ska ha med Sveriges flagga på :)

Yrroll och pannband med kristallblommor

Skrittade Yrrisen idag eftersom han fick massage och akupunktur och massa mer i Torsdag. Så idag skulle jag skritta honom bara sedan börja rida normalt imorgon. Kände igenom honom lite böjde och flyttade och han kändes fin! Får se imorgon hur han känns när jag ska rida ordentligt. Pi går bara i hagen idag eftersom hon tävlat i helgen :)

Friserade även bäbisen lite. klippte manen och pannluggen, sedan fixade jag även iordning ett nytt träns till honom. Köpte ju ett pannband i Fredags. Ett svängt med kristall blommor på. Bögigt eller?;) Men såå söt! Tänkte ta ett kort men kameran dog, ja som knoppade pannluggen och allt! Helt sinnes vad söt han var! Helt ovetande om att ja klär han som en tjej står han där med världens finaste ögon! Man skulle kunna äta upp han för han e så söt! I helgen ska jag nog knoppa honom!

Tror föresten jag har dressyrträning för Nan på Pi imorrn. Det behöver hon verkligen!!


Haha ser så roligt ut, för han skjuter ju iväg mig som en liten vante!Båda bilderna är från 1.30 förra helgen. :)

Stall Fidelie


Skräpbilen och min transport. Vi har egentligen min bil som är en vinröd opel och kör med, men den har konstrat och som tur är så har vi volvon, tronkänaren! Sedan den omålade delen av huset, mitt rum med de "stora" fönstret ;) (och jaa jag skämms över bilen)


Altan  med tidningen ridsport, fina grejer!


Mammas svarten påväg in i dungen i ena rasthagen.


Tillsammans med andreas: De finaste varelserna på denna jord!


Yrolls box, Pis box och spolspiltan. :) Det är de här ja målat i sommar :P


Ena ingången till stallet,och där bakom ser ni andra utgången. Dörren ska målas svart med och de runt små fönstren.
Haha ser ni vart jag började måla? den här sidan var ju halvmålad så fortsatte ja sedan och de blev ju två olika nyanser då, men det ska ju målas en gång till :P


Hehe kameran klarar inte riktigt trycken inne i ett mörkt stall, men här är Fölboxen (extra stor) och en mindre box som är ponny box.


Andra sidan, sedan lite hund där i hörnet ;)


Haha spolspiltan som just nu är höballs platsen


Ingång till sadelkammaren, och smarta ja satte upp plaketter innan dörren är målad (??!!)


Utsikt till en av hagarna.Hehe var bara tvungen! Vårt dass, och ja vi har riktiga toaletter med!
Men den som vill får ju ta sig in där, kan nog vara mysigt =)


En hage


Stall

Hoppas ni blev lite nöjda med bilderna. Och har fått lite översikt över vår gård. Finns massa mer hus och så men de är inte värda att visas och nog väldigt ointressanta :P


Fidelie

Jag fick en fråga om Fidelie. Om hon skulle kunna matchas i de större klasserna. För 3 år sedan skulle hon kunnat gjort de, men jag var både för dåligt och ointresserad i hoppningen så ja själv har inte kunnat tagit henne dit. Dessutom är fidelie en VÄLDIGT svår ponny. Jag har haft några som har provridit henne men tyvärr har samtliga flugit i backen ganska rejält. Och efter att den tredje eller 4:e ryttaren åkte i backen bestämde vi oss för att varken sälja eller låna ut henne. Nu har hon dessutom blivit en fånghäst och är 18 år. Fidelie får gå som sällskapshäst hos oss eftersom hon heller inte vill bli betäckt. (okej, vi har provat en gång bara)

Men Fidelie har haft en sådan betydelse i mitt liv. Har lärt mig nästan allt jag kan av den busiga lilla ponnyn. Vi tävlade upp till La i hoppning och även SM i ponnygalopp, men då hade hon börjat stanna i starten och göra caprioller så ja nästan flygit av. Ja alltså den hör ponnyn har en sådan egen vilja. Trots att vi har 3 trådar hemma där den lägsta är typ 30 cm från marken så lyckas hon ta sig ur, så står hon utanför hagen och äter det såklart godare gräset och direkt när hon får syn på oss så springer hon in i hagen och ser jätte oskyldig ut:P

Iaf ännu en nolla i nat MSVB

Tävling idag igen då. Hade 4a fel i La och fan vad sur jag var på mig själv. Pi kan nästan skritta runt en La så lägger jag in ett stopp, hur dum får man vara! Jaja så är livet. Man lär sig av sina misstag och jag kan glädjas
åt att jag hade ennu en nolla i nationell msvb igår, så vi samlar på oss lite ;) Sedan var hon ju såå fin i msva! Idag var hon dock inte på topp, men med vinterpäls som en isbjörn så orkar man inte mycket. Så det är snart rakningstajm för Pi! Avslutade ju som sagt helgen med en La och det var väldigt bra för Pi tror ja.  Fast hon undrade nog varför det var så lågt helt plötsligt eftersom hon hoppat en msva innan. Nästa tävling blir också ganska "lågt" hoppar en la i rättvik och tar msvb efter. Varför jag säger lågt är för att de är Pis lägsta bästa nivå.

Nu hejar jag på några utav Sveriges bästa ponnyer nästa helg. Zandra & Charlotte ska göra upp med ca 60 st andra i Svenska mästerskapen utomhus 2009.

Hade velat vart kvalad dit men Pi var tvungen att få en Paus eftersom vi satte igång tävlingssäsongen ordentligt så sent som i Maj, så blev det väldigt stressigt. Men hade jag vart kvalad hade jag nog inte startat, för känner att Pi inte är redo för SM än. Så vi fortsätter med utbildningen och hoppas vår nolla kommer automatiskt någon gång.

Sedan fick ja en kommentar om det fanns några intresserade av Pi, att låna alltså. Och ja en som ska rida SM nästa helg är sugen, sedan har vi ju en hel del andra. Och med det kommer vi in på hur långt bort vi vill att hon max ska åka, som ja fick en kommentar om, och ja så långt så hon kan stå hemma hos oss ;)
Men hur planerna ser ut i vinter/nästa år får ja se om några månader, vill inte tänka på det än och vi kommer göra det som är bäst för vår häst.Förklassen till ridsport ponny cup, kumlas nationella.

Louise Haaga igen.

Fick föresten ett samtal av Louise Haaga. Hon sa att det fanns en plats till mig för träning i höst och sedan sa hon att ja ska smsa henne på tisdag för kanske ska rida för Pether Markne med igen, mer berättar ja inte fören ja vet. Men det är i elitsatsning forts.. :) Hon är sååå gullig!

Pi skiit fin i msva!!!

Har som sagt vart i Borlänge idag på deras nationella ponny tävlingar. startade msvb och msva på Pi idag. I msvbn gick vi nolla men kändes inte sådär riktigt hundra. Dock sa folk att de såg bra ut, men dom vågar ju inte direkt säga att det såg dåligt ut till en endå ;)haha. till skillnad mot på internet då är många stora i munnen! I msvan hade jag en helt annan ridning. Det var därimot en riktigt jääävla svår bana om man får säga så. Vi gick och höjde ögonbrynen runt hela banan när vi hade bangång. Måste ge lite ris till banbyggaren som annars brukar bygga väldigt bra och passande till startfältet. För det är en egenskap en banbyggare ska ha, att kunna se startfältet och bygga därefter. Menar inte att banbyggaren ska veta vad ryttarna har för resultat. Men om man byggt två klasser och hälften av startfälten i klasserna vägrat ut sig eller flygit av, ja då minskar man väl svårigheterna? Och det var just så resultaten sett ut. För den banan som var i msva var en riktig SM bana.

Så innan det var min tur (som hade startnummer 6) så hade ALLA blivit uteslutna. Men jag och Pi klarade svårigheter på banan som ja, ullis och lillan trodde skulle vara match för oss. Men nej! Vi stanna på 2an som var ett räcke, jag sov och sluta rida med benen samtidigt som jag vill hitta en distans genom att backa(?!) Snacka om ryttarmiss! Sedan var det 7an. som Ett räcke med två bommar och vattenmatta under. Men jag kom längst av oss 6 som vägrade ut oss ;) hahah Det tråkiga var bara att vi stanna på dom lättaste hindrena på banan och de sista två linjerna var perfekta för mig och Pi! Trekombination med räcke in, sedan en mur (som ja dock var orolig för) till trippel till räcke!  Jaja, jag är fruktansvärt nöjd! Eftersom banan både var svår och maxad!

Ska jag även nämna att det var 10 startande, 6 uteslutna, en nolla, en fyra felare, en tolv felare och en sextonfelare? haha Hoppas han bygger snälla imorgon!

Men jag är SÅ NÖJD med Pi endå! :P

RSS 2.0