Shopping

Nu har vi vart och shoppat lite. Det blev läderrengöringsmedelvåtservetter, ett nytt pannband till Yrroll med kristall blommor, (haha jo han är en bög ;) ), ett par ridvantar, schabrak/täckeshängare att ha på tävlingar, broddsaker, sedan köpte mamma även en equpage jacka, ridbyxor, strumpor och ridvantar :)

Nu ska jag packa Pis saker och sedan äta bakpotatis ;)

Nej tack till dålig service.

För 3 veckor sedan beställde jag pioneer från stablestore. trots att dom skulle skicka beställningen max 3 dagar efter inkommen beställning så hörde dom av sig 1½ vecka senare och sa att dom var slut, tog det alltså 7 dagar för dom att fatta det? Dom skulle nu ta hem från leverantören och jag frågade hur lång tid de skulle ta. Nu, en och en halv vecka senare har fom fortfarande inte svarat! Så nu maila ja och fråga hur man göra en avbeställning, undrar om dom kommer svara någon gång.. Inte fan tänker jag handla av ett ställe med SÅ dålig service. Är så less på dom. De andra ställena jag beställde från först när dom var slut fick jag mail en eller två dagar efter min beställning att dom var slut och att dom kunde ta hem om jag ville vänta lite längre. DÅ är de service. Så www.stablestore.eu rekomenderar jag INTE!


Yrroll

Hästarna blev ju som sagt behandlade igår, eller okej Pi blev inte behandlad. Men hon blev masserad. Jag kan åtminstånde rida helt normalt idag, medan Yrroll ska gå i hagen sedan skrittas imorgon.

Det är ju nationella ponnytävlingar i Borlänge, romme travbana. Sådär ska jag hålla hus heeela dagarna i helgen. Både som funktionär och någon start. :)

Efter jag har ridit Pi idag så ska vi åka till en hästaffär här som har massa rea. ( Jag älskar rea, för ja e så snål på dyra saker..) Halva rea priset på en del varor så hoppas ja hittar något, även om ja inte har några pengar, hehe.

Sålänge tänkte jag visa två vidios på Yrroll, båda är i 1.20. Den första var våran första tävling för året. Trots att han verkade ha lite svårt att lyfta på benen kändes han endå rätt fin. Vi var rätt nöjda med honom trots att han rev halva banan. haha

Den andra vidion är 4 månader senare. Han var riktigt dum på framridningen och hoppade runt, gick inte fram och ja, var allmänt bångstyrig! Jag var riktigt förbannad efter den här rundan för det gick såå himla dåligt! inte för att jag rev utan hela rundan var ojämn! Visar som här filmerna för att ni ska kunna se "resultatet" Förut var jag nöjd över att vi kom runt, nu struntar jag i om det blir felfritt, en seger, utesluten eller river hela banan för jag vet hur bra det kan kännas och så vill ja att det ska kännas varje gång. Annars är jag inte nöjd med min prestation.


Tretorn

Någon som är intresserade av tretorn midcut chaps och skor?
Skorna är storlek 38 men mer som 37. Och chapsen är storlek small. Dom är väldigt tighta.

Ordpris på skorna är 1400 kr
ordpris på chaps 1000

Mitt pris 1200 för både chaps och skorna

Pi och Yrris behandlade

Idag har massören,n apprapaten, kiropraktorn, laserbehandlaren och akupunktören vart här :) Hon kände igenom Pi och hon var väldigt fin sedan behandlade hon Yrroll, som ska behandlas igen om nån vecka :) Eftersom båda hästarna skulle behandlas red jag bara Pi lite innan.

För dig som undra hur gammal Pi är så är hon född 2000 och bara 9 år. Hon började inte tävla "regelbundet" förens för ett år sedan. Så hon är ännu yngre i kroppen. Så snacka om ponny med framtide för sig :) Men skulle jag låna ut henne ska ryttaren ridit minst msvb på B-ponny och msva på c & d ponny.

Nej nu ska jag laga blåbärs paj, för vi har plockat blåbär hela förmiddagen :)Älskling i 1.30Haha han bryr sig inte ett skit om att hindren är 1.30. Han hoppas knappt! Dock tyckte ja det gick MYCKET fortare när ja red ;) hahahah 1.25 vet ja dock inte om ja vågar visa!

Samtal från ****** H***a ;)

Klockan 08.55 fick jag ett samtal, gissa vem de var ifrån? jo min pour favourit tränare! Läsare som följt mig vet nu vem det är men för er övriga kan jag berätta att det är Louise Haaga! :) skickade ett mail igår om hon visste någon storhäst till mig och vad jag sökte, då hon i våras sa att ja skulle prata med henne när jag ska ha en till. För oftast behöver man ju två hästar för att komma någonstans i ridsporten, säger inte att de är ett måste, för de är det inte. Men de är en bra förutsättning. Blir en häst skadad har du en annan du kan rida istället om det tex är en stor cup eller mästerskap.

ja i vilket fall som helst så väckte lollo mig och berätta att hon har en 6åring som gått 1.30, mycket bra. Väldigt lätt riden och "underbar" enligt Louise, går på tygeln av sig själv och väldigt lätt att reglera. Har verkligen framtiden för sig och dom hade tidigare begärt 250 000 för den, så den ligger däromkring. :) V. 33 eller 34 skulle den komma till skästa igen så då skulle ja höra av mig :)


Nu hoppas ja alla håller tummarna för Carro som kör upp!!! :D Lycka tiiiill! kanske ha en hästskötare?;) som kan köra mig på tävlingar m.m. :D eller?;) haha Fråga mig inte när ja ska ta körkort! Men jag vill ta det innan vintern!Får väl sätta igång nu..

Ikväll kommer filmerna!


Ser jag liten ut på min stora häst? Han är iaf bäst och han far runt med mig som ja vore en liten vante! Men han är absoluuuut bäst och mysigast!

Och Pi är med undebar och mysiig! Hon kämpar alltid och försöker göra sitt bästa! Frågan är bara mär ja ska behöva lägga ut min ögonsten på annons...

Dagens pass

Fick en kommentar om att Yrroll kan gå långt! Och ja. När några utav Sveriges mest etablerade tränare sagt det om honom, trots att han mest vart ett vrak då och när han tycker 1.30 är lekande lätt. Så ja, då tror jag på honom. Den här hästen ger sin ryttare en sådan mängd av självförtroende och självkänsla så de är galet! hoho vad jag älskar honom!

Ska väl passa på att skriva om dagens pass. Pi åkte vi till Insjön med där jag höll lektion för min kusin som även trava lite bommar och "hoppa" några låga skutt, Faaan vad snäll pi är! Sedan red jag ett ganska hårt dressyrpass där det även ingick lite kondition och reaktionsförmåga, då hon är lite seg i sina reaktioner!

Här kommer lite mer bilder på Yrris som är tagna från filmerna. :)

Haha snygga skänklar;)


lite bilder


Haha 1.30 och något högt över va ;)
Mina intressenter

Som bekant ska jag ju skaffa mig en till storhäst till vintern och har redan några på gång som jag kanske ska tävla under hösten. Men hur det blir med det återstår att se. Mamma har sagt att hon kan betala min nya häst om vi har kvar Pi och enligt mig är det en jääävla bra överenskommelse ;) Så om någon vill ha en elit c-ponny på foder för tävling har jag en! Efter året dvs!

Men som sagt håller jag på att kolla runt på lite hästar nu, för man måste ju vara ute i god tid! Så här är mina intressenter!


Valack född 97.
Placeringar i 1,40. Dock svår riden men sköter sig på tävling fillm: http://www.youtube.com/watch?v=XwPfL4eYA-o

Sto född 2003
Startad 125 felfritt på falsterbo. känner dock att den förmodligen är för ung..

Sto född 2003.
Tävlad upp till 1.30

Sto född 99
Tävlar 1.40. Placeringar i nationella 1.30

valack född 2002
startad 1.30 Film Gillar den här väldigt mycket.

val född 00
1.40 hoppning

Tävlingarna i Avesta

Ja som sagt! Yrroll har gått de största klasserna i hans liv i helgen! hihi och han har skött sig väldigt väl tycker jag :)

Lördag 130
Han är super heela banan till näst, näst sista hindret som är en trekombination. Där är han lite väl laddad och kollar på funkationärerna som står vid staketet så det fanns ingen bra distans så jag tröck på han eftersom mitten hindret var en oxer så ville jag ha lite tryck in. Vilket blev liiite för mycket tryck in, han är så känslig! Så fick med mig två bommar där. Så super de sista 2 hinderna med. vi hade lika gärna kunnat vart nolla där :) men som sagt, fruktansvärt nöjd med honom. Även om banan var ganska kort och rätt simpel. Det var vår andra 1.30 så som sagt, man kan ju inte annat än att vara nöjd!
Kommer film på den här rundan.

Söndag 125
Det började redan på framridningen. han var stel, käfta imot, spände sig, hoppade och studsa. Dom dagar han är så så finns de inget att göra, man kan inte bråka med honom, han e som ett sto. Så försökte göra det bästa av situationen. Hela rundan blev av och på och backa in i några hinder. Men såg bättre ut på film än vad det kändes, får se sen när ja kan se på datorskärmen lite bättre. rev de 2 sista hindrena här. Film kommer på rundan.

Söndag 1.30
Mycket bättre på framridningen så det lovade rätt gott mot vad de gjorde i klassen innan. Kunde dock känna att han var trött vilket han förmodligen var. Han stod imot lite ibland så fick skänkla till honom nångång. Kändes endå väldigt bra tyckte jag. Det var en svår bana och många som hade massor av fel. Vi rev 4an som var en oxer där det var en distans på 7 galoppsprång och han som är så storgalopperad märkte jag att de skulle blir lite kort så vart nog kvar i handen för länge. För vi låg rätt bra på hindret. KLARA 3 KOMBINATIONEN ;) men blev lite ojämt i den. Sedan rev vi 7an där de var räcke till oxer med 4 lite framåt och storhoppad och galopperad som han e så blev de samma som på 4an. Får sätta honom tillbaka så han fick inte lika mycket kraft i språnget. Sedan lika fin resten av banan :) Hoppade skiiit stort på trippeln. haha. Men är väldigt nöjd med båda 1.30!

125 pannkaka 130 super!

Ja som ni förstår på rubriken var det pannkaka i 125 inget stämde och han var överladdad. 130 därimot var han super! :) kommer mer utförligt senare med filmer och bilder! :) Ja en sak som är säker är att hästen hoppar som bäst när det blir högt! Nu ska massören ta hand om honom i veckan sedan blir det lite lugnt igen. :) Han har ju trots allt gått de största klasserna i hans liv i helgen. 3 st! Så han är säkert rätt mör och trött nu! Pyrre plutten :)

Yrroll äter mat

Sitter just nu och väntar på att min pärla Yrroll ska äta upp sin mat. Och jag ska säga det gott folk, det kan ta ett bra tag, för det går så otroligt segt. Vi ska åka om 9 minuter och jag har itne satt på han skydden än. För om jag gör det när han äter mat blir han så nervös så han inte kan äta. Så jag får nog komma lite sent, det viktiga för mig är att han får i sig all mat, speciellt nu när han är lite tunn. Enda hästen som e smal på sommaren? haha.

Idag ska vi hoppa en 125 som e en A:0+A:0 och 1.30 som är winning round. Om ja nollar winninground och går till final round och nollar den med e jag kvalad 1.40. ;) haha men den risken är väldigt liten!

som sagt blir det både film och bilder av snälla Carro :) Så ni får hålla lite utkik!


Yrroll är greeaaat!!

Yrroll var jätte fin! Framför allt på framridningen han var så "klar" i stegen eller hur man ska beskriva, träningen i Torsdags gav verkligen resultat! Han hoppade även jätte bra trots att det var första gången han gick in i en 1.30 på en gång :) Vi rev ett eller två hinder i trekombinationen då han blev lite het och tittade på folket som stod vid staketet så fick rida fram i kombinationen och fick då med mig bommarna :) Men annars jätte fin! Ni får se film sen när Carro lagt in den :)

Såå himla nöjd med min prins! vår andra 1.30 och ja gjorde ett litet misstag, vi hade lika gärna kunna vart nolla! Så både jag och mamma är skit nöjda med honom!  :)

Startar bara 1.30

Har valt att stryka 1.20 idag. Regnet öser ner här i dalarna och nyheterna varnar för översvämning. tur att vi inte skulla bo kvar, skulle ju sovit i tält ;). Men det är inte därför ja strykit oss. Utan det är för det är så mycket startande och det hade inneburit en väntan på ca 7 timmar.. Så nu går vi in och hoppar en 1.30. Känns lite sådär att gå in i den klassen direkt efter vilan, hade helst haft en lite lägre "säkerhetsklass" som jag brukar säga. Tycker det är skönt att hoppa något lägre en klass när man är på meeting. Här i lilla Leksand har det regnet hela natten och morgonen, men tydligen inte i Avesta än. Förhoppningsvis håller det i sig där nere, men troligen så är det väl de här vädret som kommer dras neråt.
Får väl se vad Yrroll säger, hoppas han inte blir förskräckt av de höööga hindren. ;)


Fin kille jag har va?:)
ööh, testHihi jaag fatta hur man gjorde, tack du som berättade! ;) Men tog ett bra tag innan ja förstog, faktiskt. Här är en riktigt dålig film som mamma filma när ja och Yrris gjorde en "växel" bana i våras tror ja ;)

startordning

Alltså jag fattar inte vad problemet med alla lottningar till startlistor är... Startar först i båda msva på Pi. Startar bland dom typ 5 första i dom andra klasserna med, samma sak är de med Yrroll i helgen. Får alltid skit dåliga startnummer, fan vad less man kan bli! :P

Måste vara gud typ som hatar mig och tycker jag ska få dom sämsta förutsättningarna! :p

Lite att stå i

Jag kom just på mig själv att jag suttit vid datorn sedan jag vakna till nu, halv 1! Dessutom har jag väldigt mycket att stå i.

Ska gå promenad med Yrroll, Jag ska rida Pi, jag ska mocka alla boxar, jag ska tvätta Yrroll, jag ska putsa alla saker, jag ska packa alla saker, jag ska tvätta lite tävlingskläder och på det ska jag hinna vara lite med Andreas ikväll! Men tur att man är ett kontroll freak och behöver en planering! så nu kan jag ju bjuda på hur min dag kommer att se ut:

12:45 Gå promenad med Yrroll
12.00 Vara klar med promenaden och släppa ut honom i hagen igen
12.30 Börja rida Pi, Dressyr och klättrinf
13:15-13.30 Klar med Pi
13.45 Mocka alla boxar - Om ja orkar, annars får mamma ta nikita och Fiddans.
14:30 Smörja alla utrustning och göra rent skydd m.m och packa
15.00. Duscha och åka till Andreas
20-21 Ta in hästarna och borsta klar Yrroll

Får för guds skull inte glömma stoppa in tävlingskläderna för Söndagens tävling i tvättmaskinen.Glöm inte, för er som vet, att säga hur man gör för att lägga upp youtube klipp i bloggen. Då kanske film från helgen kommer med. :)

Fråga

Är det någon som vet hur man gör för att lägga ut youtube klipp i bloggen?:P hehe

Fina, fina Yrroll

Yrroll fortsätter att skrälla! Riktigt fin var han idag på dressyrträningen! Kändes som jag valde rätt häst och nu har vi mer saker att jobba på för att få honom ännu starkare och smidigare. Nan tycker han bara blir finare och finare och minns när hon prova rida honom och han höll på att skicka henne ur sadeln ;)

Det är bra att ha en tränare man rider för flera gånger så man får en kontinitet. Alltså att man rider flera gånger men inte heller allt för ofta. Då ser man största skillnaden, tycker jag. Nan rider jag som mest för 1 gång i månaden. Börja rida för henne för säkert 3 år sedan och jag utvecklas varje gång! En bra tränare jag verkligen rekomenderar!

Känns jätte bra nu inför helgen. Dock kan det hända att han kanske kommer vara lite trött, då han ska gå ganska stora klassen och åka långt. Men får se, vill jag inte starta något stryker jag mig bara. Tävlar endå gratis så! Imorgon blir det promenix för Yrrolls del. Pi som idag fick träna galopp i backe ska gå dressyr imorgon. Om underlaget tillåter. Är så jävla hårt! Eftersom jag tränar på gräs kan ja ju inte direkt harva eller så..

Älsklingar i hagen.

Åå, mina hästar är bäst i världen! :) Dom är så underbara! När man kommer hem så kommer dom till stängslet samtidigt som dom  gnäggar! :) Man kan ju bara inte låta bli att stå och pussa och krama på dom! Nä dom är helt klart bäst! När jag fick Pi trodde jag aldrig att ja skulle tycka om henne lika mycket som Fiddie, även om hon var den finaste jag någonsin sett. Och jag trodde ennu mindre att ja skulle kunna älska Yrroll så som ja älskade Pi. Men jorå, det fanns mer plats i mitt hjärta. Men dom är ju som sagt bäst i världen och då finns det massor med plats. Men det tog några månader innan den nya blev lika gillad som den tidigare hästen :P Yrrol var ju inte precis den mest optimala hästen för mig. Men vi gav nog varandra den tid som behövdes. :)

påtal om Pi så är dne hästen inte grå längre, och ännu mindre är hon skimmel. Hon är mest en skäck mellan mörkbrun och smutsgrå. ;)

Idag ska jag iväg på dressyr träning för Grand prix ryttaren Nan som även har en väldigt framgångsrik ridskola (vansbro) Det är bara kvalitets ponnyer på den och om ja skulle rid apå ridskola så skulle jag helt klart välja Vansbro. Men om ja inte fick de skulle det bli Sundby ridskola, tusan vad den ridskolan har gett mig mycket! bla en Ponny ;)

Men tillbaka till träningen, hade bestämt att jag skulle rida Pi egentligen, men nu har jag ångrat mig lite och funderar på att ta Yrrol istället.

Haha va?

Det var någon rolig men sorglig person som kommenterade och fråga om jag skulle tävla varje helg på den ponny jag lånade med?

Till att börja med så tävlar inga utav mina hästar varje helg. Dom går ca 2 tävlingar i månaden, om ens det ibland. Visserligen har det blivit fler någongång. Men då har hästen bara fått gått en start. Tex gick Pi en msvb i Älvdalen för att slippa åka iväg och träna henne en annan dag i veckan + att de var så få startande och Yrroll endå skulle dit. I Edsbro så startade vi bara en klass och kunde därför åka helgen efter till kumla och starta. Nu har båda hästarna haft 3 veckor vila från tävling. vilket jag tycker är väldigt viktigt. Inte bara för hästarna utan för mig med. Att man inte bara maler på. Trots att man kanske bara tävlar varannan helg. Det kändes att det behövdes nu när jag fick en vila i helgen.

Den är väldigt sorgligt om det finns personer som tror att dom kan starta och framför allt gör det flera helger i rad. Men de värsta är att någon trodde jag gjorde de? Men tar det som ett skämt! :P


Halva ansiktet är borta..

Hela mitt högra ansikte är utan känsel!! :( Ni kanske undrar vad som hänt? Gick omkull med Yrroll igår och fick honom över mig. Så låg på operation hela natten! haha nej skoja! ;) Har vart hos tandläkaren och gjort om ett gammalt hål som jag hade för 5-6 år sedan. Eftersom dom har borrat så e ja ju bedövat! gott folk, för er som inte känt de tidigare så kan ja säga att de är ganska obehagligt! Inte nog med de så har ja inte ens ätit frukost än. Klockan är nu halv 1. Magen låter som värsta ovädret.. och lär inte kunna äta den närmaste timmen :/

Kan iaf berätta en bra sak och det var att Yrroll var galet fiin hela träningen igår!! Hoppade en bana i slutet där hinderna låg på från 1.20 till 1.40. Kombinationen var 1.30-1.40 och fan så fin han var! Pi var också väldigt fin. Men hon var lite nochalant, eller hur det stavas och lite seg imellanåt. Sedan var de ju inte bättre att ja kanske inte red i bästa gruppen precis. Så några ponnyer var lite oruttinerade och några lite elaka mot sina ryttare. Så det blev väldigt mycket väntetid. Sedan var det inte direkt något Go i ungarna utan när man fått en övning så stod dom bara där och vänta. Istället för att sätta igång på en gång så man får med lektion för pengarna... hmm.

Och en annan idiot är stablestore! NU EN OCH EN HALV VECKA senare skickar dom att stövlarna vasr slut i lagret! Är dom dumma i huvudet eller? nu lär ja få vänta i minst 3 veckor till istället för att dom bara skulle trycka på några knappar och skicka iväg ett mail så ja kan beställa någon annanstans. Snacka om idioter. Fan vad sur ja är!!

Tur man har sina underbara pollar som gör en på bättre humör! Alltså Yrroll, jag kunde inte ha fått en bättre häst än honom! Inte för dom pengarna heller!! Uffe var riktigt nöjd med honom igår! Han stod liksom och bara log när han berätta hur Yrroll liksom skenupp och man såg hur han koncentrerade sig på att få ett bra språng när han närmade sig ett hinder! Ja, jag vet, jag är helt lyrisk nu! ;)

Men Pideli-Pi och Yrroll gör en sååå lycklig varje dag!! :)

Tävingsponny

Har du eller vet du någon som har en ponny som behöver ut och hoppa lite större klasser där ryttaren kanske inte har förutsättningarna själv utan behöver hjälp. Eller har du en ponny till salu som behövs "visas" upp på tävling?

Isåfall så finns jag. Jag har tidigare ridit 2 ponnyer till försäljning där köpare nappade på en gång. Den ena ponnyn hade jag på längre tid och utbildade i hoppning.

Jag har själv tävlat och tävlar upp till msva hoppning med bra resultat på egen utbildad ponny och 1.30 med placering på häst. Jag har även ridit 3 st SM i ponny galopp och kommit 4a i DM i fälttävlan -07. -08 Vann jag DM på ponny i hoppning och kom även 4a på storhäst. Mina mål på egna hästar iår är SM på ponny och 1.40 hoppning på storhäst
Refersenser finnes.

Ponnyn ska helst ha kapaciteten att gå minst LA. så den kan åka med på samma tävlingar som jag rider min egna och ska även helst finnas i dalarna. Bör vara minst C-ponny. Finns även tillgänglig uppstallning under kortare tid hemma hos mig om ponnyn behöver utbildas ytterligare.

Vid intresse kontakta mig på mail: saraah-141@hotmail.com
Uffe ist för john

Eftersom Hedemoras bana ligger under vatten blir John träningen flyttad till avesta. Eftersom det är bra mycket längre dit så får ja skippa den träningen och åka på Uffe träning med båda- För hade haft träning halv 8 till typ halv 9. Då kanske man e klar att åka hem 9. Så är det ca 1h och 45 min hem..

Men men det possitiva i det hela är väl att Pi får en ordentlig hoppträning :) Vi hoppade ju terräng i Torsdags men hoppade rätt små hinder för hennes skull. Och i förrgårr så hade jag markarbete. Iofs höjde jag ju upp oxern en del. Men tog de inte så många gånger. :)

Yrroll


Min älskade fina Pi

edfdfadfESFSDFFRGDSVDF<SDADSFDSKLHDSDSFSAASDDVSCSACSAC

Nu ska ni vara glada för den här tog mer än en halvtimme och göra ;) Finns såklart fler bilder. Men visst är hon fin? Min älskade Pi som snart ska säljas... :(Kommer på yrroll med. Klicka på bilderna så blir dom större.

Cowboy

Jag brukar rätt ofta bli retad för att jag går liknande en cowboy. Ni vet med typ böjda med som även är hjulbenta och i en gungande gångstil. Den här stilen blir ju såklart värre när jag har ridstövlarna på mig! Så här bjuder jag på en äckta coboysar Sarah som Andreas brukar säga! ;)
Q
HahahNej nu ska jag göra ett kollage på lite bilder utav hästarna :)

Mamam red

Jorå, mamam vågade sig upp ;) Så hon skrittade Pyrren ett tag :) Gjorde min studsövning och sedan la ja upp en oxer på 1.40 till Yrroll och ca 125-130 till Pi. La ner de på kanske 115 sen och breddade de en del :)

Mamma rida?

Försöker få mamma att rida framm Yrroll åt mig idag. Eftersom ja tänkt ta med båda. Hon är nog allt sugen men vet inte om hon vågar. hon har ju spräckt en ryggkota och kan få rejält ont om typ Yrris hoppar till så hon får ett knyck i ryggen. Men så som hon hoppar och skuttar när hon leder friskis och svettis kan de ju knappast vara någon fara ;)

För bara några år sedan var hon bättre än mig och hoppade och tränade i terrängen. Det kan man knappast tro nu.

 Vad tror ni? Kommer hon våga eller inte?

De e inte bara dyrt att äga och köpa hästen. Tävlingarna är värst!

Gratis tävlande tre tävlingar framöver! Hur sköööön är inte den då?

Först nu i Avesta så sparar jag 170+190+180+200=740!! Eftersom jag tävlar gratis på storhäst i dalarna. FYFAN VAD DYRT DET ÄR! Man blir ju fan sur! haha

Sedan kostar Borlänges tävlingar 500. Men eftersom jag fått 400 från tävlingarna i Timrå och 260 från Borlänges tävlingar blir de inga kostnader där heller.

Sedan har Yrroll tävling i Hedemora där anmälningarna kostar 600. Men gratis här med! :)

så är det bara Pis starter i rättvik för kanske 200 som kommer att kosta. För Yrroll som tävlar dagen innan där är ju gratis med! :)

Så alltså sammanlagt tävlingar för över 2000 spänn som jag kommer undan gratis Det här är alltså inom en månad. Och jag har ingen annan att tacka än min älskade lilla Pi som tog hem förra årets seger i DM. :)

För att komma undan med så mycket kostnader som möjligt har vi försökt välja tävlingar som ligger där vi har kontakter. Dvs att vi väljer tävlingar där vi känner folk, för då kan man komma undan med uppstallning och boende kostnader! Tex så när Pi tävla i Skogslotten bodde vi hemma hos underbara Familjen Svensson, vi kunde även ta med en till häst som sällskap till Pi då. Helgen i Edsbro så bodde vi hemma hos min låtsas morfar på vårt landställe och Pi var uppstallad i stallet som ligger ganska så brevid. På Strömsholm så bodde vi hemma hos Louise Haaga där vi betalade ca 100 kr för oss per natt. Ni kan ju tänka er hur mycket pengar vi sparat på de!

I helgen när vi ska tävla i Avesta så var uppstallningen relativ billig (600) Så då sover ja och mamma i tält eller i bilen. för att slippa bensin kostnaderna. Som hade blivit  över 40 mil x kostnaden på bensinen.

Något possitivt (om det finns något possitivt) Är att när ja inte har Pi kommer det bara vara storhäst tävlingar jag åker på. nu blir de ju tävling varje helg då ja tävlar 2 helger på ponny och 2 helger på häst. Nästa pr blir det ju bara ca 2 tävlingar i månaden.

sadPi efter seger i Orsa -08. distriktsmästare.

Foton på Yrroll

Har precis vart på en tur med Yrroll. Mamma gick med med alla hundarna så vi stannade vid en badplats. Alltså där inga människor badar så fick hundarna busa och leka i vattnet. Vilket Yrroll tyckte var förskräckligt farligt! ;) Yrroll fick ta vila igår istället för imorgon och Pi vila idag istället för imorgon. För tänkte åka på markarbetet imorrn istället. Om  mamma har ork och lust! :)

För den som undrade vart jag ska och tävla nästa tävling så är det i Avesta. Då Yrroll ska på sitt första meeting och bo borta. Så får se hur han tar det! Han är ju fruktansvärt kär i Nikita som han förövrigt försöker para sig med nu.

Mitt långsiktiga mål ska jag ta upp snart i bloggen! och målen på vägen! :) Sedan ni som vilrl se bilder och filmer på stallet så kommer det nog också någon dag. Men lite diskreta bilder då det finns psykon där ute och man vet aldrig vad dom kan göra. hehe. Men med tanka på alla hästar som blivit skurna så är jag lite återhållsam med bilder på hur gården ser ut mm så ingen ska kunna gå efter något sådant. Hoppas ni har förståelse! Men självklart kommer det bilder! När jag vågar visa upp den här byggarbetsplatsen ;)

Sedan en till grej är att det kommer att komma bilder på Yrrisen efter Avesta tävlingen. Vet att det är lite förfrågningar på de och har inte så mycket bra bilder som är tagna med en bra kamera. Men snälla Carolin Larsson kommer att fota honom lite i Avesta och kanske någon film med?:)

vcxvcxzsad

Bilderna är klickbara. Så för att förstora så klickar ni bara på den bild som ni vill se.

Kan valacker typ vara hingstar endå?

Är det så att valacker typ kan vara hingstar  endå? För just nu är vårt ena sto brunstigt och dom e helt galna i varandra och Yrroll går upp på henne? Eller är han bara fruktansvärt kär i henne?

Någon som vet?:P

startlistorna ute.

nu har startlistorna kommit ut till meetinget nästa helg. Gud vad bra att dom är ute i god tid. Det är de få klubbar som är! Så ett plus där. Men ett stort minus är att dom har missat mig i uppstallningen(((?????????))) Blir man irriterad eller blir man jävligt irriterad! haha sånt där händer alltid mig! Och ja, som sagt, det gör mig så fruktansvärt irriterad ;)

Som sagt  var de ju terrängträning igår. Pi var verkligen skiit fin! Hon älskar de där! Dessutom var hon inte ens trött när vi hoppa bana. haha då blev man ju lite stolt!  Särskilt svettig var hon inte heller. JA de där ska jag göra snart igen! Ska prova yrrisen lite med.

Fick GANSKA bra startnummer den här gången. starta typ 40 av 60 några gånger. Men i 1.20 starta ja typ 27 av över 100 st. De är såå typiskt mig! otursmänniskan ;)

En sak är säker!

Det är att Pi bara älskar terräng! Hon verkligen lös idag! Så jäkla kul att se henne när hon är såhär! Och inte minst är de roligt att rida henne när hon är såhär! Hon sprätte och buse och ibland var de som man fått en raket i baken! De var verkligen livsgäldje i ponnyn! Jobbar ja lite extra med dressyre skulle hon kunna gå ett mästerskap i fälttävlan.  Redan Som 6 åring tränade vi msv-banor för ulf Johansson. Hoppningen finns i henne, vare sig de handlar om fälttävlan eller banhoppning! Ska rida DM på henne i Augusti med. Nej nu ska ja sova :)

Dags för terräng

Har ni märkt att jag lagt in en musikspelare på bloggen? Ni som har det, men inte vill höra behöver bara trycka på "paus" knappen på låtsas ipoden. :)

Har precis vart ute och ridit Yrroll. Började med att klättra honom en bit där jag satt ner och han skulle gå i form, för då jobbar han extra mycket med ryggen. Sedan travade vi lite i skogen och tog efter det en kantring så han kan bygga upp konditionen för kommande meeting. Hedemoras bana (där DM går) är en ganska stor gräsbana och då måste ja se till att det finns en bra grundkondtion. Visserligen bygger man oftast upp grundkonditionen på vinterhalvåret, men nu fortsätter jag bygga upp den lite mer och försiktigt.

Ska snart ut och börja brodda Pi efter jag druckit lite kaffe och ätit nybakad baguette! :)
Planeringen för de närmaste dagarna ser ut såhär:

Torsdag: Pi terrängträning & Yrroll klättring/kondtion
Fredag: Dressyrarbete på båda
Lördag: Markarbete med inriktning gymnastik och att få tryck i bakbenen där vi ska göra övningen jag brukar prata om och lite studs.
Söndag: VILA
Måndag Yrroll dressyr och Pi något lätt arbete, tex tur i skogen
Tisdag: Hoppträning för John Hickey på Yrroll och dressyr på Pi
Onsdag: Ska ja till tandläkaren och kommer antagligen ligga död efter det. HATAR TANDLÄKAREN.. Inget planerat än
Torsdag. Dressyr träning på Nan för Pi och dressyr träning hemma på Y

sdf
Pi i terrängen som 6-åring :)

bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Pioneer!

Fortfarande har det inte kommit någon avi så ja kan hämta ut mina stövlar! :( Hehe fast beställde dom ju i Söndags natt så de är väl inte såå konstigt. Men tror ni inte dom kommit till nästa vecka? VILL HA DOM NU!! Lovar att dom inte kommer passa, jag är ju en otursmänniska så är de bara!

För att bli på bättre humör lägger jag ut en bild på tävlingen i Älvdalen som var i våras. Haha jäklar vad de går bra för mig där alltså! (Ja jag vet att de hoppa typ 2-3 klasser lägre än vanligt men det är bra för dom, och skulle dessutom hjälpa bors!
Men då hade jag med mig båda hästarna eftersom de var både ponny och häst. I första klassen var det en LB + mountain horse cup. I själva klassen kom ja 4a. Alla red inom en halv sekund och de var flaggstart och mål så då kan man ju inte veta exakt, men i cupen vann jag dessutom. Sedan var det dags för div 1 om 2 där jag red nolla och laget kom 2a. så en andra placering med. Sedan var det Yrris klass som var en 1.10 där ja kom 3a. Vår andra omhoppning och första på regional tävling ;) Och nästa klass som var 115 så kom vi trea igen! :P

Så kom 1, 2, 3, 3 och 4a. Helt okej va?:P

d de blev en hel del priser. bla 5 rosseter och plaketter, schabrak, stigbyglar, longeringlina, massor med olika sorters salvor, svampar, schampo. Ibland är de kul med hederspriser alltså! roligare än att vinna en 100-lapp. Men det var betydligt roligare, bättre och mer användbart att vinna över 1000 spänn sist jag var i Älvdalen.

f Då var ja lite glad på mina bebisar. Även om jag ALLTID är de :)

Nä, nåra till får ni! ;)

d< HAHA, snacka om snygg stil! men bjuder på den!

sdf Ja hon överhoppar sig verkligen! De e hennes grej liksom:P

df Fina pideli-Pi
sdf Älskling

df 1an Msvb

Skogslotten

SKOGSLOTTEN


sd
sdf Stora hinder var de i skogslotten

Mer bilder imorgon!

Pi klar för tierp

Nu har jag målat klart :) Imorgon ska jag försöka göra dom vita knutarna och runt fönstren :) Har även ridit båda hästarna där passen bestog av först klättring och sedan lite dressyr.

Pi fick klättra lite mer, högre och brantare eftersom att Yrroll fortfarande är på lite "igångsättning" Han har ju gått lugnt sedan tävlingshelgen i Älvdalen så nu håller han på att trimmas sakta men säkert så han bli fit for fight! I dressyrpasset tränade jag på att korta hästarna och behålla trycket, vilket Yrroll har lite svårt för, han är ju ganska tung och seg. Så i helgen har jag bestämt att han ska få göra övningen jag gjorde med Pi i Lördags. Måste säga att Pi fick ett jäkla tryck så hon ska få göra den igen snart. :)

Ska föresten på fälttävlans träning med henne imorgon. Ska hoppa för Ebba Tegelmark. Ska bli skit kul! Sedan nästa Tisdag ska jag hoppa för John Hickey och någon dag nästa vecka blir det dressyrträning för min kära Nan!

Har föresten anmält till Tierp. Blir msvb/msva och La/msvb tror jag :) Kanske möjligtvis la och la + 5 på Söndagen då hon behöver gå lite låga klasser.

Och, stort OCH nästa helg ska Yrroll på sitt första meeting! :D Visst är de ju bara 2 dagar. Men har aldrig vart iväg med honom förut, mer än när vi tränade för Pether Markne :)

sadcxzdcdcxvv

RidsportSarah är målar-Sarah

Fan vad duktig jag är! Nu är båda kortsidorna färdigmålade + båda halva långsidorna. Jag har ioförsig inte målat allting utan ena kortsidan, halva långsidan och andra halvakortsidan var målade sen förut:p hehe. Men gud vad det är jobbigt att måla! har ont i handen nu, kommer nog få träningsvärk..

Eftersom solen ligger på så blir det skit varmt att stå mot en vägg.. Så kämpar på riktigt bra! Ska ringa och fråga mamma om jag får de där tränset om ja målar färdigt! ;) Det är faktiskt riktigt mycket att göra och hade en målarfirma gjort de hade de blivit flera tusen. Vad tycker ni,jag är helt klart värt de va?

sdf haha omhoppning ridsport ponnycup. Msva :)

vd 'omhoppning tror ja. Kolla oxern där bakom, Sa ju att de var maxat ;)

dsf LA

ssdKamel? Nä bara min söta ponny som tycker de är så roligt att få komma in på banan :P

s Pideli-Pi

Yrolls sockerkick

Gissa vad jag ska göra idag? Jo jag ska vara duktig och måla klart stallet ;)
 Vi har ju byggt vår gård själv så den är ganska ny. Så ny att varken huset eller stallet är färdig målat. Visserligen så är det inte 100% klarbyggt heller. Men de ser klart ut:P hehe

Jag är en otroligt lat människa, ja ja kan ju erkänna de iaf  till skillnad mot min mor ;) så även om jag suttit hemma i 1 månad nu utan att ha gjort någonting mer än att solat, ridit och suttit vid datorn vartannat så har ja endå inte tagit mig ut. förens nu alltså! (ska inte säga för mycket, har ju inte tagit mig ut än) ;)

Ska försöka städa och göra de lite fint i stallet med. Jag har lindor slängda lite här och var då jag alltid måste linda yrrolls svans och sen på med svansskyddet för att han inte ska skava upp hela svansen när han åker transport. sedan är de skydd, täcken och smutsiga shabrak som inte alls ligger på sin plats. Iofs är de inte många stall som har det kliniskt rent, men man kan ju försöka vara en förebild :P

Föresten var jag ju på hoppträning igår. Blev bara en häst då mamma hade sett fel på tiden. Så träningarna började en timme tidigare. hehe. Så då fick de bli yrris som fick följa med eftersom Pi hoppat i helgen och dessutom hade ja ridit henne på förmiddagen :)
 
Gick inte särskilt bra, fick ingen bra känsla. Så nu känns 1.40 ohövligt långt bort! vill ju inte stressa! Yrroll har vissa dagar då allt inte stämmer i hans huvud. Eller så var de så att jag försökt lära honom puss och det kan ni ju förstå ta ett tag, så så många äppelbitar de blev där så måste han ha fått en socker kick. Hahaha ;)


En till sak man kan fråga sig är hur de går med mina pioneer eentligen? dom var slut i min storlek där ja beställde dom först, sedan var dom även slut hos leverantören och nu har ja beställt från ett annat ställe. Hoppas dom hade de i min storlek eftersom dom inte hört av sig om något annat.. hmm..

ih Var såå stolt när vi klara den här tre-kombinationen! Men nog allt fick vi kämpa!

sdsyns på min stil att jag är lite orsäker på om Pi ska hoppa av eller inte. För ja vågar inte riktigt gå med så som ja gjorde förut. Visst är de här nu på väg upp i språnget. men endå:P

Yrroll drar ikapp pi

Idag kom jag på att jag och Yrroll är på precis samma nivå som ja och Pi var för ett halv år sedan. Då höll vi på att kvala till msva som är 1.20 för C-ponny. Och idag håller ja och Yrroll på att kvala till msva för häst som är 1.40. :) Har dock inte samma krav på Yrroll som ja hade på Pi då. Men måste säga att jag och Yrroll är egentligen säkrare på msv nivå än vad Pi är. visserligen har ja och Pi massor av nollor och placering i msv men jag tror att Yrrisen kan gå med så mycket jämnare resultat än vad Pisen gör. Men den är hon ju ett sto också och dom har ju sina ideér.
Alltså yrroll ångar på som han aldrig gjort annat, ibland får vi väl med oss en bom men Pi lägger in sina stopp ibland och man blir överlycklig om man kom över dom breda oxrarna ;) Haha till exempel börja ja stört böla när Pi nollade i msvbn i helgen för hon gått så dåligt de senaste tävlingarna. :P Dessutom var det en väldigt maxad bana.

Har ridit in sadeln nu, blev skritt fram och tillbaka i ca en halvtimme. Klockan sex till 8 har ja träning på hästarna för Ulf Johansson på hans stall.

Har för den delen vart duktig och putsat alla hästarnas utrustning med :)

sddcf

Pisans sadel är klar!!

Lämnade ju som sagt in Pis sadel igår för omstoppning. Eftersom att massören hade sett en lite svullnad på pis ena manke, och ja det var ju inte så konstigt när sadeln var sne. Men den snälla sadelmakaren Bosse fixade till det hur snabbt som helst och sadeln var klar bara någon timme efter att vi lämnat in den. Tänk om de var så överallt ;) Han la även upp den liten i framvalvet så jag inte skulle sitta framåtlutad utan komma mer tillbaka :) Tycker sadeln har legat och glidit lite på Pi med och det här kan ha vart en av anledningarna. Tog med mig Yrrolls sadel när vi hämtade Pis så han skulle kunna kolla på den och det såg bra ut på den :)

Nu när sadeln blivit omstoppad måste man "rida in" den. så ska snart ut och göra det. Först och främst måste ja bli uppslängd i sadeln så ja dimper ned rakt ner och rätt på en gång. Sedan ska hästen gå rakt fram ett tag. sedan ska man spänna åt sadeln hårdare, sedan rakt fram igen och lite hårdare och så fortsätter man så till sadelgjorden är riktigt spänd.

Lärde mig också av den gamla farbrorn att bruna sadlar eller nougat färgade är alltid i bättre kvalité och sydda bättre än de svarta sadlarna.  Varför kan man väl räkna ut själv?:P varenda söm syns ju i de bruna lädret.

Jag funderar skarpt på att köpa The Difference' Classic från Dyón. ni vet de snygga tränset med nackstycke som inte går direkt bakom öronen som de flesta andra tränsen. Det är REA på en av mina favorit nät-ridsport.butiker http://www.ridsportbutiken.net/ och finns bara i Yrrolls färg. Undrar om det verkligen är värt de? Jag tycker dom är skit snygga iaf!!

sAd

NU sååå

Nu funkar de för alla! Var en liten miss i kodmallen ;)  godnatt på er alla. Imorgon kommer bilder och lite om träningen för Ulf Johansson som e imorrn.

Foton

Har fått massa foton av två söta tjejer på pi och mig! Dessutom har ja massa på ett USB  minne som bosses son tagit i skogslotten och nu i kumla + att han ska med och fota träningen imorgon! så ni får hålla lite utkik ;)

SMAKPROV

ferw<xzxcdw

Om oss

Eftersom några är nya här så tänkte jag göra en liten beskrivning av mig och hästarna.

Jag heter Sarah Gustafsson och tävlar för Insjöns rk på ponny och Borlänge rs på häst. Vi bor på en hästgård utanför Leksand där vi har 4a hästar. två av hästarna är mina tävlingshästar och de är Pideli-Pi och Yrroll. Pi fick jag som ungponny och har då själv fått utbilda henne. Hon är en C-ponny, 1.40 hög. Grå med bläs och strumpor. Pi och jag har ridit SM i ponnygalopp, debutand fälttävlan med lovande resultat och upp till MSVA hoppning med bra resultat här med. Vårt mål är bra resultat i inomhus SM.

asdf


Yrroll är en storhäst som är 75% fullblod. han är 14 år och vi köpte honom för ca 1½ år sedan trots att vi inte var ute efter att köpa varken häst eller ponny. Vi har bra resultat upp till 1.30 där vi debuterade med en seger förra tävlingen. Yrroll är efter Troll och mitt mål är att starta 1.40 hoppning innan inomhus säsongen börjar. När vi köpte Yrren hade vi absolut inga förväntingar på honom, dessutom såg han ut som ett troll. Men i takt med att han muklar på sig så har han visat mer och mer kapacitet. Enligt några av Sveriges största tränare har han absolut kapacitet att gå iaf 1.40 hoppning.

f

Ridsport ponny cup

Idag ska Pis sadel in på omstoppning så blir barbacka ridning ett tag framöver. Så jag ska ta tiden till vara och rida lite ponnybus-ridning. ;) Hon har ju gått rätt stora klasser ett bra tag nu så det är dags att släppa loss. Pi var verkligen fräsch i helgen. Hon kan vara lite rolig eftersom hon först kracha i msva, nästa klass vägra hon ut sig i msvb, nästa ute i La och sedan nollar hon msvb som dessutom var en ridsport ponny cup. Där brukar banbyggaren lägga lite högre svårighetsgrad. Dock var det oändligt många till omhoppning, motsatsen till vad de brukar.. Men a:1a är vår grej ;) hatar dock A.0or..

Nästa tävling på Pi blir i Borlänge. Då hoppar vi nog La/msva båda dagarna :) och Yrroll ska till avesta på meeting där de blir 2 eller 3 1.20 och en eller 2 1.30. Minns inte riktigt ;) Men helgen som kommer blir det första lediga helgen sedan sista April. Så tror nog det blir en miniweekend för hästarna ;) Eller Pi ska få vilan men får se hur jag gör med Yrroll. Han har haft sin vila nu som han fick efter storslamet i Älvdalen. Där vann vi både 1.20 och 1.30 och var tvåa i 115 :)

d
Pideli-Pi & Yrroll

RIDSPORT SARAH

Eftersom min andra blogg krånglar och inte är läsbar så ska jag prova och se om det funkar här istället. Så ni med explorer får gärna kommentera om allt ser bra ut?:)

Självklart kommer den här bloggen endast handla om ridsport och min väg till framgångar..

qEFREWG

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0