Hemma från Cypern!

Nu är jag hemma!!! Eller ja, jag kom hem igår kväll. Men har haft skola idag till halv 4. Sedan höll ja på med skolarbeten till typ 5. Direkt när jag kom hem så gav jag hästarna knäckebröd och massa pussar! Skynda mig ta in Pi, som vart lite olydig. Klockan var ganska mycket så jag tänkte strunta i att kratsa hovarna. Men när jag sadlat fick jag så dåligt samvete. ni tror inte jag upptäcker ett sår??? Jahap. Var vara tvätta, sadla av och stoppa in henne i boxen. Tog in andra hästen och när han var klar och jag höll på att tränsa har han ett sår i mungipan!! Så det vara bara fixa iordning det och stoppa in honom i sin box. Så nu sitter jag här, inte ridit på över en vecka och inte har jag någon att rida heller..

Men nog allt har jag haft det bra! :D

Besök Lolisen

Sista heldagen i Sverige! Ska jobba från 9 till halv 6. Sedan bilen ner till sthlm till mitt andra hem. Imorgon halv 5 drar vi till Arlanda! Uppdateringen kommer bli minimal om inte Lola får för sig att skriva lite här inne :P Annars kan ni besöka henne. Hon kommer rida Y i slutet av veckan! www.lolaskager.blogg.se

Bäbis

Nu har Pisen åkt :( Och en annan liten bebis står i stallet! En riktigt söt liten Bponny!! :)

Mycket

stress stress! Hemma från jobbet och ska packa för Pi som bor borta i natt. Sedan ska jag även fixa iordning Ys saker åt Lola. Sedan packa det sista åt mig, duscha och sedan äta. Ska se om ja orkar/hinner rida Y me. Nu skka skitpi få en dusch!

Några filmer


Bilder på hästen
Bakbenen!Haha blev bara en bild över hinder eftersom mamma inte filmar såå bra..:P

Hemma från provridning

Hemma! Det gick bra! Kommer film sen. ska bara rida och ta hand om mina egna hästar !:)

håll utkik

Har lite rast på jobbet. Var här va halv 7 imorse och jobbar till 4. Efter det drar jag och mor söderut för provridning. :) Ska be henne ta med filmkameran med! Så ni får väl hålla utkik under kvällen!

Pideli-Pigris

Världens bästaste Pi! Har precis vart ute och galopperat barbacka i en timme och hoppat över vattenpölar. Det är frihet :) Älskade lilla bus!

Pi som sexåring! :)

LÄS DETTA!!!!!

SÅ KAN DET GÅ NÄR MAN SÖKER AKUT HJÄLP PÅ STRÖMSHOLM.

Vid ca 14,00 2010-06-29 ser vi att vår ettåring Zvensson Svensson e. Chairman la Silla – Cortez – Chagall ligger och sover bredvid sina hagkamrater, en 2årig hingst och 2 äldre valacker. Även de sover, fast stående.

Ett par timmar senare ser vi att han fortfarande ligger, men har förflyttat sig ca 40m. Vi går då ner för att titta till honom. Han verkar vara på gränsen till koma och vi larmar veterinär. Vi täcker honom med fuktiga badlakan mot insekterna och tempar, 38,8. Vi fuktar hans mun med nappflaska och han sväljer lite av vattnet. Efter ca 25 minuter kommer Veterinär Kicki Granberg. Hon undersöker honom grundligt utan att hitta något konkret. Efter att han konfererat med vet på SLU ges cortison, vi vänder hästen och Kicki åker till kliniken för att hämta dropp. Inom en timme är vi igång att ge honom 5l natriumclorid med tillsatser och 2 l glucos. Sedan vaknar Svensson, gnäggar åt oss och vi får upp honom liggande på buken. Han dricker lite ur hink och börjar äta hö med god aptit. Vi känner hoppet spira. Kicki åker på ett annat akutfall men ringer efter en stund och föreslår att vi ska ge sirap under tungan. Det svarar han bra på. Så fortskrider natten. Han sover en stund, blir vänd och ligger ofta på buken och äter. Vet Kicki tar prover. Lever och njurvärden också normala.
Zvensson Svensson äter, dricker, kissar och bajsar. Han drar in benen fint under sig och vet Kicki gör bedömningen att han med hjälp av en lyft kan komma upp på fötter. Vi är givetvis medvetna att prognosen är dålig, eftersom vi inte vet varför han hamnat i situationen men allt vi hittills gjort har gett positiv respons. Hästen har dessutom högsta veterinärvårdsförsäkring för att kunna få bästa möjliga vård om det behövs. Den täcker även djurambulans men någon sådan som tog liggande hästar gick inte att uppbringa. Vi tömde vår transport på inredning, lånade upp en stor, stark pressenning och lyfte in honom i transporten med hjälp av underbara vänner och grannar. Zvensson var ovanligt stor. Lasse ringde och förvarnade Strömsholm om att vi skulle komma in. Han klargjorde situationen och berättade att han vägde ca 400kg.
Karl Johan 15år och jag rullar mot djursjukhuset.
Eftersom pressenningen var något stor så kom den att täcka hästens bakdel under transporten som tog ca 1,5 timme. Zvensson är alltså ganska svettig när vi kommer fram men lyfter på huvudet och gnäggar när vi öppnar framdörren. Vi går in på akutmottagnningen och anmäler vår ankomst. De frågar om vi behöver en vagn. Absolut svarar vi och ser att vagnen de hämtar tar 500kg. En hästskötare säger till sonen –”Ja, han väger väl runt 200kg”? -Jag tror han väger mer, han är så här stor, säger sonen och måttar vid näsan ( 160cm ). Oj, säger hästskötaren och ser förvirrad ut. De trodde alltså inte Lasse visste vad han talade om när han talade om att han vägde ca 400kg. Hästen har matat sig fram så långt han kan komma i transporten.. Där är en vingmutter som ser otäck ut. Någon hämtar en liten blå filt när vi ber om något att skydda hans huvud med. Vi får ingen hjälp att lägga dit den. Vi backar upp på rampen utanför entrén och fäller lastrampen. Redan i detta skedet klargör Veterinär Maria Sjöström att hon inte har för avsikt att försöka ta ur hästen ur transporten. Hon säger att det är väldigt vanligt att så stora unghästar som vår ofta drabbas av något liknande osteoscondros i nacken. Då kan de drabbas av snabbt kommande yrsel, säger hon. Det är hennes gissningsdiagnos på Zvensson Svensson. Mardrömmen har börjat.
”Reser han sig inte själv därinne är det ingen idé”, låter hon oss veta. Hon klargör att deras erfarenhet är att om en häst inte kommit på benen inom 3 timmar efter en operation är det kört. På Strömsholm avlivas de alltid efter 6 timmar om de inte kommit på benen då. Så våran häst som legat ett dygn skakar hon bara på huvudet åt. Han ska resa sig själv inne i transporten, punkt slut.
Om jag vetat då att de på SLU kan vänta ut dem upp till 14 dagar, så länge hästen i övrigt är i god vigör hade jag stängt transporten och åkt vidare till dem.
Veterinär Maria Sjöström Lyssnar inte på när vi berättar om hur fint han svarat på olika behandlingar. Hon ringer inte Veterinär Kicki Granbeg förrän efter flera timmar, trots att vi tjatar. Massor av prover tas, som förmodligen redan Kicki tagit. Vi upprepar gång på gång att han inte kan resa sig inne i transporten. Vi frågar om de inte kan trumma ihop folk och lyfta ut honom. Finns inga stora starka karlar? Möjligtvis vaktmästaren, och han har nog ingen lust, svarar en hästskötare. Efter mycket tjat får vi i alla fall hjälp att dra honom lite längre bak i transporten med hjälp av den pressenning han fortfarande ligger på. Innan det låg han och sparkade förtvivlat ut genom framdörren. För att inte bli sparkade när de sätter dropp så bakbinds han med kobindslen. Sonen får kliva in till sin skräckslagna älskling och lyfta upp dem så att de kan binda droppet i takluckan. Vi känner vanmakt över att de inte verkar ha någon ambition att hjälpa honom upp. Hängmatta är bara ett stöd för hästar som redan kan stå säger Veterinär Maria Sjöström. Då det som händer är så orealistiskt och verklighetsfrämmande ber jag Veterinär Maria Sjöström att per telefon förklara för maken vad som händer. Till honom säger hon att hängmattan inte går att flytta från operationssalen.
När Zvensson vätskats upp ska han resa sig. Fast han inte kan. Och detta ska han göra skräckslagen i ett för trångt utrymme bakbunden med kobindslen liggande på en pressenning. I hans grimma fästs en longerlina. När vi försöker få Veterinär Maria Sjöström att försöka med sirap, som vi sett att han svarat bra på hemma, avfärdas det med att han fått glukos i droppet och att hans sockervärden var bra. Vi forsätter tjata om att dra ut honom. Men nej. Eftersom de som ska genomföra resningsförsöken är två normalbyggda hästskötare och en tillika veterinär måste jag och Karl Johan hjälpa till med det grymma djurplågeri som följer. Det dras i linor och kobindslen, slängs vatten på honom och manas på ( rappas ) med ändarna på longerlina och kobindslen. En gång kommer han upp på buken men eftersom hans ben är bundna kan han inte ens försöka att resa sig. Han försöker inte tillräckligt, säger Veterinär Maria Sjöström.
Jag vet inte vad klockan är når jag ser att vår häst har gett upp. Han är illa skavd av resningsförsöken och helt apatisk. Karl Johan och jag gråter och känner att vi inte har något val. En hästskötare frågar om vi vill ha en bit man, det vill vi och hon klipper av en tuss åt oss. Detta är det enda tecken på empati vi ser.
Veterinär Maria Sjöström avlivar honom snabbt och effektivt med gift. Fortfarande inne i transporten. Jag väljer att vara med och smeka hans huvud. Vill inte svika honom i sista stund.
Jag tvingas hjälpa till att dra ut min älskade häst död ur transporten, eftersom jag annars skulle få vänta med min otröstlige son till kl 9 på kvällen.
Kan du ta huvudet, frågar de okänsligt. Nej, svarar jag.
Kan du dra i svansen , frågar de då. Nej sa jag.
Jag kan dra i en lina om jag inte tittar på honom, sa jag. Och så blev det.
Jag skriver på några papper och vi stänger transporten med den nerkissade pressenningen och rullar hemåt i förhoppningen att allt bara är en ond dröm.

Morgonen därpå kommer chocken och självanklagelserna över att vi gick med på det vår häst utsattes för på Akutdjursjukhuset Strömsholm. Det vi bevittnat ger ångest.

Vi kan inte få vår häst tillbaka och kanske hade han inte klarat det ändå. Men han borde fått en ärlig chans och det fick han inte där. Med facit i hand skulle vi, tillsammans med vet Kicki Granberg försökt få upp honom med en kolyft hemma. Det kanske från början bara var ett blodsockerfall. Han var ju så stor, insekterna var hemska så han kanske inte ätit som han skulle. Vi får aldrig veta.

Hjälp oss sprida historien om Zvensson Svensson så kanske fler hästar och hästägare slipper utsättas för att i god tro söka vård där de möts av total brist på empati och ambition att kurera ditt djur. Åk hellre ett par timmar till så att ni blir bemötta på ett professionellt sätt. Hjälp oss varna andra för att förhindra att det händer igen, så kanske det som hände inte var helt meningslöst.
Tack alla underbara vänner och bekanta för hjälp och tröstekramar. Ert stöd är ovärderligt.


Fullt upp!

Lite dålig uppdatering nu igen! Hehe sorry. Idag har jag världens migrän men har äntligen fått i mig mina älskade Bamyl. Treo är helt värdelöst! Ska försöka ta mig ut och fixa iordning stallet, Yrroll tänkte jag klättra med och sedan rida mycket tempoväxlingar. Pi ska ut och gå lite konditionspass. Det har ju regnat nu så grusvägarna är ganska mjuka!Skönt! Måste även skicka iväg paketet till vinnaren av tävlingen, har inte hunnit det.. :/

Förutom att jag packar mina egna saker som jag ska ha till cypern så ska Pis saker smörjas och fixas då hon ska tävla på Söndag. Sedan ska även Yrrolls saker packas! Han ska bo borta i ca 1v.. Bäbis, hur ska han klara sig utan sina fruar? Dessutom får han nog det ganska tufft. Det är Lola som ska ha honom. Måste lösa det med hö också..

Imorgon ska jag vara på jobbet ca halv 7..

Osammanhängande nu, ja visst! Men jag har lite att göra!!

Filmen


sådär!

Nu är jag hemma från träningen. Tycker det gick väldigt bra. Det spöregna verkligen så är abra en film, vill ju inte ha sönder kameran! Vi höjde upp ganska rejält och några hinder låg upp mot 1.20 ibland. Även Nikkan var med som hoppa sin lilla b-ponny barbacka typ en la bana. haha. Så söta! Nej nu ska jag ladda upp filmen sedan måste jag packa!! :)

Två bilder


Snygg outfit!

Somna vid säkert halv 1 igår(idag) och gick upp för en halvtimme sedan. Jag är DÖD! Ska ut och fixa Pigrisen nu sedan blir det iväg på hoppträning. Vet ärligt talat inte vart jag ska åka, men de har väl dem koll på hoppas jag ;) Tar med mig kameran. Är Emiliano som ska rida :)


Bilf på moi och Yrrolls snygga schabrak + mina stövlar + stigbyglar + mössa. Allt från Österbo hästgårds internethandel!

Full fart

just nu har jag det riktigt hektiskt kring mig. Har nog inte suttit ner och bara slappat någonting de närmaste dagarna.. Jobb tillsammans med tävlingar, ridning och skötsel av hästar, försöka hinna med pojkvän och vänner mm. jaa ni förstår. Men snart så åker jag iväg och då kommer jag bara SLÖA! Det jag är bäst på ;)

Imorgon blir det träning av Emilia på morgonen. Packning och tvättning resten av dagen där ja ävven måste fixa stallet. Sedan kanske jag ska hinna iväg på en hoppträning för mig själv. Torsdag kanske ja ska prova några hästar. Sedan blir det jobb fram till Söndag då jag tar bilen ner till sthlm efter jobbet. På måndagen drar ja vidare till cypern! Full fart!

trött

Har vart och handlat lite inför resan så ringde de fårn jobbet och fråga om jag kunde hoppa in. Så jobbar till kvart över 11 och kommer väl i säng vid halv 12. Kommer vara SÅ trött. Jag är död redan nu liksom!:P

Imorgon så kommer Linda och hämtar mig vid halv 10 så ska jag hålla lite hopplektion. :)

Filmerna


1.20 - Tycker det är lite dålig galopp men han är ju väldigt långsam också. Han kändes ju trött och tyckte det var bättre tempo dagen innan. Var väldigt nöjd med ritten igår. Men idag är ja inte lika nöjd. Jag klantar mig väldigt mycket på 7an, den han river. Sedan var jag riktigt dum, i kombinationen där jag lägger han helt fel in, men han redde ju ut det!


1.30- Den här rundan var väldigt rolig och den känns bra såhär i efterhand också! nu när jag sett filmen lite bättre så river jag faktiskt tvåan! Och inte c i kombinationen som jag trodde. :P Han kom i fel galopp där och jag tog inte tillbaka honom riktigt efter 1an som var en maffig oxer. Det var väldigt paralell för att vara hinder nmr 1!

Sedan den linjen jag river så rinner vi iväg lite efter 3-kom och flyter ut i högersvängen och jag kommer inte riktigt tillbaka och rakt på räcket. Sedan tar jag inte tillbaka lika mycket på sex som jag hade behöft så jag hade kunnat få ett framåtläge på oxern. Men löser det på linjen till 10an. sista hindret, trippeln hoppar han väldigt bra på också!
Egentligen vill man ju komma lite nära tripplar men jag red på lite väl stort och han hoppa väldigt stort på den. Så kapacitet har han verkligen.

Skriver snart.

Ska bara göra klart stallet sen uppdaterar jag! :) jobbat till nu och ridit Y precis!! :) Filmerna kommer upp då med!

Bilder

Bilder från idag.

1.20


1.201.30

1.30 komb.
Tävlingsberättelse

Jag tycker som sagt att denna dag var ännu bättre än igår. 1.20 idag var nog lite sämre än igår men 1.30n tyckte jag nästan kändes bäst.
Igår hade jag en ganska bra galopp som blev lite för bra på slutet och då blev det två pet på sista linjen.

Idag i 1.20 så var det en A.1b. Det innebär att det först är en grundomgång. Är det mer än en felfri blir det en första omhoppning, finns det minst två felfria där så blir det en andra omhoppning, och det är den andra som avgörs på tid.
Jag satsade pǻ en nolla och det höll ganska länge. Till hinder nmr 7 där det var en linje på lite böjt spår. Kom lite nära och han tog den nog med frambenen. Sedan gjorde han en galen insats i 3komb. Det var oxer, ett, räcke,ett, räcke. Och jag lägger han nära på första så han går på 2 till b. hahah. Han har lite spänst iaf som kan klara det där!
Tyckte Yrroll kändes lite trött idag så red i en stor och lugn galopp, kanske lite för lång om man ska vara petig men men. Han gled ut mycket i några svängar och jag lät honom göra det eftersom det hänt varje år att han står på bakbenen på just den här banan. Så var bara lätt i handen och red honom försiktigt framåt för att inte börja bråka

4 fel.

I 1.30 var det få felfria, även här var det A1.b .två var felfria innan jag startade. Tyckte rundan kändes bra och harmonisk, jag hade bättre kontroll även om jag flög som en vante där han tog i ända upp till nosen ;) haha. Det var en väldigt lång bana. eller ja det var 11 hinder och 14 språng, ganska normalt. MEN det är en väldigt stor bana och hindren är väldigt utspridda. Den kortaste relaterade avståndet var på 6 galoppsprång. eller ja, man kunde ju ta de på 5 eller 7 också eftersom det var på böjt spår. Så ja, ni förstår galoppspträckorna?
Jag var felfri på 10 hinder när jag rev det första. Efter det föll ytterligare två bommar. Men de två sista hindren fick jag ordning på allt och avslutade väldigt bra!
12 fel

Tycker det är en väldigt bra insats att vara felfri på de 10 första hindren. Framförallt när det gått som det gått i Juli. Det här var verkligen ett framsteg för oss båda!

Tävlat idag

Tävlat idag igen! Ännu bättre resultat idag. :) Är väldigt nöjd med honom! Men uppdaterar mer senare för vill göra klart stallet innan jag dör ;) Blev bra filmer idag också så dem kommer upp snart också! Så kika in lite senare igen :)

Hur ska detta sluta?

Jag har vart vaken i ca 15 minuter men är redan helt mörbultad! Det är min otursdag och jag är extra klumpig. Jag gick först in i ett litet bord så har skit ont i foten. När jag kommer hem går jag in i dörren med samma fot igen och får ännu ondare. Sedan går jag in i väggen? Hur ska dn här dagen sluta???


Lite bilder

Eftersom man bara såg när jag hoppa 3½ hinder utav 11 på filmen så tog jag lite stillbilder. Idag hade Yrroll väldigt bra bakben, men frambenen var inte tipptopp. ;) Hahah men jag blir aldrig nöjd som sagt.

Ser ni vilken bett jag valde?;) Här ser ni även det snygga schabraket + mössan som jag fick hemskickat av ÖSTERBO HÄSTGÅRD. Några som kommentera att det var snyggt idag. Vad tycker ni? :)

7an

Haha det var någon som kommentera förut när jag frågade om hjälp att jag gav mer eftergift förra året. Syns det att  jag tänkte på det idag?;) hahha Ibland sitter era kommentarer som iglar i min hjärna.

Samma hinder. Ingen överdriven eftergift iaf tycker jag.

Älskar såna bilder. Lycka!


Årets fulaste bild?;) hahahha

DET BAR!

Är riktigt nöjd över vår prestation idag. Bland de bästa rundorna jag fått till med honom. Han hjälpte mig, jag hjälpte han, vi fanns för varandra, tempot var bra, språngkurvan var bra. Sen att jag klantar mig på SISTA linjen får jag väl ta, när jag är jag. Filmen blev så dålig så man se bara de två första hindren så är nog inte ens något ni vill se tyvärr.

Men jag är sååååå nöjd :D

Vinnaren är....

...VINNAREN ÄR DRAGEN OCH DET BLEV  Jenna Stöa! :)

http://jennystoa.blogg.se/

Vinnaren är kontaktad och paketet skickas så snart jag kan! :)


up up and away.

Hehe klockan är bara halv 10 och stallet är typ klart och en häst är riden. Rekord för mig. Ska åka iväg med Yrroll strax. Ska bara äta min frukost nu. Åt lunch direkt när ja vakna för jag var så hungrig ;)


Det får bära eller brista.

Idag har Pi fått vilat lite. Red Yrroll för att checka av honom och han var väldigt seg i början. men efter mycket tempoväxlingar så gick han helt okej. Rider nästan aldrig med sporrar hemma och då kräver det väldigt mycket ridning med benen, samtidigt som han blir lång och hänger sig i handen. Jag får ofta då lite "panik" och det blir en ond cirkel när jag driver framåt och drar i han bakåt. Men försöker verkligen tänka på att vara lätt i handen så han får bära upp sig själv. Dessutom är han väldigt känslig i munnen och så fort jag kommer på att lätta så får jag igenom allt såå mycket lättare! Fundera på vad jag ska välja för bett imorgon då han går bäst på mitt 3delade D-bett på marken, men jag får väldigt svårt att få honom tillbaka utan att det ska bli dragkamp när det blir större hinder. Så har gjort ett litet oväntat val för imorgon. Det får bära eller bristaa.

Kommer rida en Ackumulator 1.20. Inte den optimalasta klassen i dagens läge. Men känns onödigt att hoppa 1.10 när han kliver över det och jag inte får fram mina brister där. Men ska försöka rida en jämn runda. Oavsett om det är riv på varje hinder så måste jag få till en jämn runda!

Så var det här. När det blir jämn ridning blir det även felfria ritter!Min hundrade att följa via bloglovin.

Denna tjej blev min hundrade följare via bloglovin!
Som tack får hon en länkning.

Idag avgörs tävlingen.

Idag kommer min bloggtävling att avgöras. Så nu är det absolut sitsta chansen att vara med och tävla om man vill det.
Du tävlar alltså om ett par säkerhetsstigbyglar från mountainhorse där nypriset ligger på ca 800 kr.

För mer information om tävlingen KLICKA på bilden
Bloggtävling.

En rolig tävling. Så självklart är jag med :)

länk http://rsskvaller.blogg.se/2010/august/tavling.html#comment

hard work work

3 timmar kvar på jobbet sedan blir det rida och sova. Men som sagt, nu är jag LEDIG i 3 dagar! :d woho ;)

Saknar mina älsklingar . :(Imorgon avgörs tävlingen

Imorgon avgörs tävlingen. Så ni som inte vart med och tävlat men vill vara det har väl typ sista chansen nu . ;)

Det kommer, det kommer...

När jag jobbar de här mördarpassen och ska hinna ta hand om mina hästar efter så blir det inte mycket till uppdatering. Men efter idag blir jag ledig i 3 dagar. Då blir det uppdatering så det hter duga ;) Yrroll ska bla gå "meeting" i helgen. Kommer bo hemma och åka imellan. Har tänkt att rida 120 - 120 & 130. Men kanske byter 130 mot 110 istället. Vi får se.:)


Dn bild på Yrrol och mig när jag ganska precis fått honom. alltså ca 2½ år sedan.

Dagens

wohoo. Klockan är bara halv 10 och jag är redan klar i stallet. Har även hunnit laga middag till mig och lunchlåda för imorgon.

Dock är bara en häst riden, Pi, som var väldigt fin. Pi är en väldigt välriden ponny och alla beundrar henne och ofta mig med ;) Som utbildat henne,. Men när det kommer till galopp har jag nog vart lite väl snäll i utbildningen. Hon har alltid haft en väldigt svag galopp och blir väldigt spänd i överlinjen. Men nu har hon börjat slappna av mer och mer. Dock så tycker jag hon är alldles för gammal för att inte kunna gå riktigt ordentligt i samlad galopp. Visst hon är en ponny och de är ofta spända och heta i galopp. Men mitt mål innan September månad är att kunna rida henne ordentligt i samlad galopp. Samlad galopp en en väldigt bra övning för att stärka dem. Min häst som knappt kan det än liksom... Fy på mig. Så ja, nu ska jag jobba hårt med dressyren!

hahah

hahah... Måste bara... haha. Okej. Min senaste status på fejjan.

Sarah Gustafsson Krigar på. Men om två veckor blir det Spaninen med hjärtat mitt och förhoppningsvis blir det par-date med Anders och Sarah i cypern ;)


För det första så är det cypern jag ska till och inte spanien.. Sedan skriver jag två olika länder?:P
I vilket fall bokade Andreas och mins kompisar, sarah och Anders resa till cypern typ samam datum som oss. Så blir nog att träffas där :)

Äntligen middag.

Nu är jag äntligen inkommen för middag. Har jobbat till halv 8 och sen direkt hem och ridit båda hästarna.. Klockan är halv 10 och nu får jag middag. Har inte ens mockat än :(

Hoppas ni har förståelse för min dåliga uppdatering!

Föresten filar jag på utrustningsinläggen om min nya utrustning. crocodile stövlarna och stigbyglarna. Men först ska jag skicka det till företaget där sakerna kommer ifrån. :)

SM och vår dyra sport!

Sitter här med en kopp kaffe och tittar på SM sändninagrna från i Söndags. Myspys! :)
Vad har jag att säga om SM? Tycker synd om Kristina Warg. Tycker hon fått kämpa riktigt hårt iår. Men flytet kommer nog tillbaka snart. Hon har en fantastisk fin häst, eller alla är fina men gillar honom.

Amanda Gullström är en riktig förebild. Trots att hon är kvalad till youngrider SM väljer hon att avstå. Om det är av anledningarna att han var krasslig i våras vet jag inte. Men jag tror hon avstår pga av att hon inte hunnit rida 150 klasser än, vilket finalen går i. Hennes häst valence är en riktigt drömhäst! Hon har ett väldigt bra sätt att tänka kring träning och tävling av hennes hästar. 

Carro Kamensky- Vad finns det att säga. Hon är bäst.

Douglas - Finner inga ord här heller. Vilken fantastisk ryttare!

Sedan. Tänk vilken dyra hästar de har och rider runt på där inne. Vilken sjuk sport det här är egentligen?. Även om många köpt sina hästar "billigt" och utbildat själv så är det så mycket pengar kring utbildning, skötsel och tävling. 

bla har caroline utbildat sin häst själv, vilket även de andra i EM laget hade gjort.

Som Louise sa när vi tänkte köpa en unghäst. (som projekt) Tänk över vad du kan få för hästen och vad den kommer kosta dig under tiden du har den. Kommer du gå med vinst?
 
ojieg

En annan beundras värd ryttare! Zandra svensson.

Godmorgon

Kan inte sova för 5öre. :( Klockan är 05.45 liksom?:P Egentligen skulle Lolisen ridit med mig idag. Men det blir inte av nu tror jag. Fick frågan om jag ville rida Peter eriksson clinicen som är i veckan. Red den förra året. Men jobbar(och så kunde jag inte höra vad han sa) så sa att Lola kunde ridit Y annars.

Glöm ej

Tävlingen är fortfarande igång men avgörs om bara någon dag! Så vill du vara med finns länken här!

TRYCK PÅ BILDEN.


Vad gör man?

Träningen igår gick så dåligt så jag orkade inte ens uppdatera här. Alla vet väl att vägen till bra hoppning är dressyr.? Men vad gör man när hästen är finare än någonsin på marken men det går dåligt på hinder? Hur kan min häst hoppa bättre när han är totalt oridbar på marken? Det är en fröjd att rida dressyr på Yrroll. Det kunde jag aldrig tro för några månader sedan. Men hoppningen är inte hoppning längre.
Hemma

Hemma från jobbet, slänger i mig en pizza sedan drar ja till ridhuset med Y och rider mark/hoppning

Caroline vann!

SM guld till Carro Kamensky! Rätt ryttare på rätt plats :)

Cypern

Om någon vecka åker jag ju till Cypern. Kommer blir SÅ härligt! Har jobbat hårt för att få ihop pengar och sparat länge sedan har det kommit saker ivägen för oss hela tiden också. Men fixat är det och jag och min Andreas åker till fig tree bay i en vecka. :) Förra året åkte vi till Grekland och firade två år och iår blir det alltså cypern!

Utsikt från hotellet. :)


förra året

Vi :P

honey på en båt. :)

Felicia då och nu

När Felicia var här näst sist. Alltså i Mars/april.

Och nu!


Jag tycker hon har utvecklats såååå mycket! Stadigare skänkel, stadigare hand, framförallt låg hand och hon börjar få en bra balans över hästen. Det börjar bli riktig ridning nu. Hon har iprincip bara hoppat det här året och hoppar redan liten bana på LA höjd. Sedan har hon startat lite tävling på sin klubb i täby där hon hoppar LE på shettisar.

Detta är vad som skett..

...idag. Pi var alltså iväg och tävlade. lilla Emilia som är 11 år startade Pi i två st LB idag och var dubbelnolla i båda! :) Första filmen var så dåligt filmad så lägger ut filmen från andra Lbn där hon glömde banan så gick en hel del tid då när hon fick lov att rida runt. Men det var 3 gången som Emilia satt på henne och man får inte glömma att hon bara är 11 år! Hon får liksom rida B-ponny i 2 år till!

Pisen

Sitter spänd och nervös här på jobbet! Pi är iväg. Mamma håller dock ställningarna så det ska nog gå bra. Vad hon gör får ni veta mer av ikväll. Så håll utkik! ;)
Grattis Nikkan! :)


Fillan & Pi


Hoppar ca 90 cm. :)

Hoppar en mini bana på LA höjd.Kommande

Idag ska inte Pi gå utan bara Yrroll. Jag jobbar ju till halv 8 så väldigt skönt med bara en häst att rida. :) Ska även försöka få upp filmerna på träningen för Felicia igår. Så tänkte jag även göra lite utvecklingsfilm. Hur hon har utvecklats sedan den första filmen.


Något speciellt ni vill läsa om?

Fillan.

Nu har jag haft lektion för Felicia. Hon slog nytt rekord i höjdhoppning och hoppa 1m idag :DCypern

Om några veckor lämnar jag Sverige för Cypern.:D


Hästarna först!

Jag är väl allt för rolig! Det började regna och ingen av hästarna hade täcken på sig. Eftersom Pi är rakad vill jag inte att hon ska gå ute och bli blöt och kall. Så jag sprang ut för att ta in dem. Precis när vi kom in börja det spöregna. Vi ba" Hahahha,- fan vilken tur att vi slapp regnet" Efter en stund så kommer vi på kaninen som jag hade tagit ur i en speciell bur utan tak eller något. Stackarn var helt dyngblöt!! Så nu sitter jag med honom här i knät i en handuk. ;)Ridskolan.

Sarahs ridskola var ute på en skrittur nyss. Det gick bra. Jag red Nikita, Erik på Pi och Felicia på Yrroll. När vi kom hem ställde ja in Nikita och red ett pass på pi. Sedan hoppade jag upp på Yrroll. Så har ridit 3 hästar idag. :)


Bakar :)

Jag bakar muffins med min "elev" Feliciano just nu. 5 kr kosta degen och de blir hur gott som helst. Jag gillar egentligen inte muffins men de här är underbara. Hoppas på en hopplektion till kvällen. Hittat en häst jag mycket gärna vill ha, men det är många som är kö på att få provrida. haha. I helgen ska Pi ut på bus utan sin mamma igen. Vill vara med överallt där hon är!

Min sessa!

Okej, nu har det vart mycket snack om Pi. Därför kommer en bild på min prins med!

GLÖM EJ

Glöm inte tävlingen! Den avslutas snart!

Klicka på bilden eller här.


bloglovin knappen finns ganska precis till höger! Glöm inte att nu måste tävla i tävlingsinlägget. Inte i tex det här!


Vi älskar det här.

Film som jag hittade hos kära Zandra.


Flying dragon...

... Är enligt mig sveriges bästa B-ponny. Kolla i det här..

Har du 300 000 att punga ut är denna pärla din!

Tränat

Idag har vi kört konditionsträninge med snabba intervaller. Pi blev väldigt svettig trots att hon e rakar och Yrroll blev lite halv fuktig. Yrroll behöver verkligen gå lydnad just nu! Så fort jag lättar lite så far han iväg och drar tyglarna ur handen. Precis som han gör efter hindren på tävling så är väldigt svårt att få tillbaka honom. Pi skötte sig bra tycker jag!

Efter träningspasset tog ja en snabbdusch sedan åkte vi upp till Rättvik och tog en fika. Haha det tar normalt en kvart i Rättvik för oss. Idag tog det 50 min ;) Pga av crusingen.

Yrris hoppa högt.

Hästar.

På Torsdag kanske vi åker och kikar på en häst igen. Men det får ni veta mer om senare någongång om ni är snälla :)

Pi är rakad.

Pi är rakad nu och börjar faktiskt slimmas lite. :) Nu finns det ju tävlingar för henne att åka på så man har mål att träna mot. Hon kommer inte tävla med mig just nu eftersom jag jobbar.. :(

Bilder komma senare :)

Pifisen!

Nu är jag hemma! :) De som tränar och tävlar Pi just nu kom och hämta mig från jobbet så åkte vi hem och lasta Pi i lastbilen och så körde de hem oss. :) Det har gått super hela dagen och de tycker Pi är en fullpott ponny! Jag kan förstås inte annat än att hålla med! Får se om Ullis skickar lite bilder senare. Hon var nämligen där :)

Pi är perfekt.

Pigrisen har skött sig exemplariskt! Hon har åkt lastbil för första gången och gick in nästan på en gång och har stått stilla hela tiden. Hon var superfin på träningen osm gick jätte bra och hon har skött sig vid hantering på träningen med! Nu ska de hem och raka henne. Pi är verkligen perfekt!

Pisen

Pibebis är ute och åker för första gången utan mamsen :( Hon åker lastbil. Saknar henne ;) hahah men vet att hon blir väl omhändertagen!

2009 vs 2010

Om man tittar och jämför dessa två filmer som är filmade med exakt ett års mellanrum tycker jag det skett en hel del förändingar. Trots att resultatet var sämre iår tycker jag att jag rider bättre och hästen går bättre. Vad tycker ni? Bra/dåliga saker? Jag tycker faktiskt han hoppade bättre förra året?


130 i avesta för ett år sedan.

130 i helgen

Dagen

Nu är båda hästarna rida, stallet klart och Pi nyduschad.!

Först skritta jag och Felicia ut på Pi och Yrroll där vi klättra lite. Sedan gick jag in och åt lunch/middag och direkt ut för att hålla lektion för Felicia på Pi. Ett dressyrpass där vi fokusera på tempoväxlingar och skänkelvikning. Gick riktigt bra och efter ett tag var en het och stressad Pi väldigt lugn och avslappnad. Sedan duscha vi av henne eftersom hon ska rakas imorgon.. :)

Film

Här kommer lite film från igår. Jag är fortfarande otroligt nöjd över Yrroll i 1.30n. Min prestation var inget att hurra för men min snälla häst räddade mig alldeles för många gånger. De två peten som var på oxrarna var riktiga skitpet, han hann inte riktigt upp med bakbenen så då föll bommen. I första kombinationen tänkte han ju stanna men jag bad honom hoppa vilket han även gjorde men det blir ju såklart ett riktigt pet där. Efter det var det en kombination igen som var riktigt lång. yrroll som aldrig annars får plats i kombinationer hade det långt. Men såhär i efterhand undrar ja nästan om jag inte räknat HELT fel så det skulle vara 3? haha så illa är det.

Sedan något som jag är väldigt nöjd över med Yrroll. HANS GALOPP! Han har en väldigt bra galopp i 1.30n! Red på ett tredelat bett med rulle i mitten och han går riktigt bra på marken med det. Men blir lite svårt att få en förhållning.

Tänkte även visa en film från när vi red fram/av.

RSS 2.0