Stressigt

Pigg bloggen är för stunden! Men är nu hemkommen från skolan. 7 på kvällen.. Kul. Men har faktiskt vart på körskolan på teorilektioner. Så det är ju vettigt. Imorgon kommer jag hem väldigt sent också då jag har företagsmöte kl 3 - till okänd tid.. Lär väl vara hemma vid 5-6 igen. Onsdag ska jag till veterinären med Fidelie, en av ponnyerna hemma.. Och på torsdag ska jag handla födelsedagspresent till min kära far som blir 50. och på Fredag åker jag ner för att fira honom i Stockholm. Hemma igen på Söndag och på Måndag kommer jag inte hem från skolan fören vid 7. Frågan är nu, När ska jag rida?....

Ska även lägga till att jag varken har tillgång till ridbana eller ridhus som skulle gjort det så mycket enklare för mig..

Dagens

Har precis ridit pisen. Hon fick ut och pulsa lite i snön och sedan arbetade jag henne hemma lite. Yrroll gick lite kondition igår. kantrade på asfalt för var ett bra tag sedan han fick göra det nu och vill man att hästen ska hålla så får man hålla efter det där lite. :) Ska försöka komma iväg med Pi någon gång i veckan och hoppa henne lite. Vilken dag kan man ju fråga sig eftersom veckans schema är fullspäckat!

Filmer

Haha ja nu har ni fått provsmaka mitt temprament! men det är inte i närheten av mammas och min kusins. ;) Mormor bara asgarvar åt dem!


Här är från sitsträningen. Alla rider med 7 hål kortare läder. Denna film är inte bara på mig utan det är från fler.


Samma film, eller det är väl andra ryttare ;)
Gymnastikbanan. Med avbryt till trav i volterna


Samma bana men nu med galopp i volterna.Nu utan volter. Fokusera på att flytta hästarna för inneskänkeln ut mot väggen.

Sedan likadant från andra hållet  som var betydligt svårare. Hoppade även lite högre. kanske 110-1.20.

..

Tror jag komemt döda någon snart! Sitter i skolan som snart stänger!!!! Utan pengar på mobilen och fitt facebook funkar inte och msn går inte att köra igång på dom här skit datorerna. Mamma skulel ha slutat för 20 min sen((()??????))))) och jag har inte ätit lunch. Får itne tag i en jävel! Som sagt, dödar någon snart...

Filmer

Nu har jag iaf fått i filmerna på youtube. Lägger in dem här när ja kommer från skolan! :)


Roliga tävlingar i sommar

Tittat på lite meetings som är i sommar då jag och Lola pratat om att vi ska samåka då det både är billigare och roligare när man har folk som man känner! Något jag la märke till var hur jäkla många nationella tävlingar det finns på häst mot vad det finns på ponny. Man behöver inte åka särskilt långt iallafall! :P

Var inte klockan 1 nyss?

Var nyligen överlycklig över att jag mockat klart stallet och klockan bara var runt 1. Jo tjena! Klockan är för gudsskull snart 3! Jaja, massören har vart här till Fidelie då hon är mystiskt sjuk, ingen vet var de är, mamma pratar ännu en gång med Strömsholm så får se om det blir ytterligare en vända ner till Västerås? Isf tar jag nog med mig en till häst som ja kan ha hos Louise och Rida ett pass för henne.

I vilket fall som helst pimplar jag godmorgon apelsin jouice och ska strax ut och rida. Först Pi som ska jobbas och sedan lösridning på Yrris.

Allt på pappret inget i huvudet

Nu lever jag igen. Har sovit som en stock till mamma kom in. Tänkte berätta lite om träningen igår. 

Lektionen började med att vi skulle ha sitsträning. Så vid samlingen så delade hon in oss i grupper. Jag, Carro Kamensky och Rebecka efternamn vet ja inte(?) Först så fick vi stå och trava fram hästarna i 7 hål kortare läder. Och sedan lite galopp också, hela tiden stå upp! När vi hade gjort det så red alla på spåret och vi körde en koncentrations övning som är svår att förklara, för jag fattade den inte först ;) Men man ska säga ett nummer i en ordning och när man kommer till den innan den som börjar så vänder det. Det gjorde vi en gång i skritt och några gånger i trav. Klantade man till det med numret man skulle säga så fick vi börja om igen. Efter allt det här så skulle vi börja hoppa med dem där läderna det var en liten linje med tre studs och sedan tre galoppspårng fram till en oxer. Man gjorde det där en och en i grupperna så skulle de personerna som var i ens grupp analysera och diskutera vad som behövdes ändra på, Tex trampa ner hälarna, kortare tyglar eller vad man nu skulle ändra på.

Sedan körde vi igång den riktiga träningen. Som var mycket gymnastik, precis vad Yrris behöver! Poängen var att man verkligen skulle få igenom hästarna och kunnde flytta dem.

först värmde vi upp med en liten trav och galopp bana, sedan började vi hoppa på en S linje där man verkligen skulle överdriva avv flytta hästarna mot väggen innan man vände upp mot nästa hinder. Det där höll vi på med ett bra tag. Från höger var det lätt men från Vänster var det skit svårt. :P Yrroll skötte sig enormt bra. Han byte inte med bakbenen en ända gång tror ja?? :)

puuh! Hemma!

Hemma! Helt slut är jag. Ridit ett pass på 2½ timme! och ca en halvtimme med jockeyläder! Träningen var riktigt bra och Yrroll visade fortsatt utveckling! Riktigt kul. Berättar mer imorgon och lägger även in filmer då.

See you later aligator

Nu åker vi strax till Västerps/skästa. Kommer inte uppdatera fören imorgon igår så om ni vill kan vi ha en frågestund? De som har någon fråga har ju chansen nu att ställa vad som helst! =)


Träning på skästa gård!

nu är jag hemma! Jag min linje är alldeles för slapp! ;) Haha hur många är hemma innan tolv flera gånger i veckan? Nejdå idag är det Onsdag och det innebär träning på skästa gård. Eftersom jag har gympa som sista lektion får jag åka och träna istället för att vara med på gympan. DOCK endast när ja har lektion för Louise osm även är min specialidrottslärare.

Tar självklart med mig filmkameran så det kommer lite filmer senare. Eller ja imorgon för kommer inte hem fören imorgon.
Blir att åka runt 14-15 tiden och är väl hemma vid 1-2 någon gång! :)


Jag och Yrroll för Louise Haaga för ett bra tag sedan.

Make over Yrroll.

Verkar som det inte bara var för mig som ridningen inte gick 100. Pi var bara het och spänd. Totalt osamarbetsvillig. Hon är inte alls rolig att rida när hon är sådär. Körde en ganske rejäl make-over på Yrroll. Klippte "hakhåret" ((??))(undersidan av huvudet) Absolut inte känselhåren utav bara pälsen så han inte ser ut som en get! Sedan klippten man och lugg, öronen, trimmade lite på benen, klippte svansen och oljade in hans hovar. Sedan såklart massa pälsglans och ryktning på det! :) Pi skulle nog behöva en fettsugning för tillfället! ;)


Sadelkammare

Har ett rejält shoppingbehov just nu. Eller inte behov utan sug! Var nära att klicka hem massor med kläder, men i sista sekund stängde jag ner sidan! Min garderob är så tråkig just nu, likaså sadelkammaren! Den skulle föresten behöva en rejäl makeover! Kanske ska man köpa lite inredning dit? hmm :P


19 Januari 2010

Sitter och väntar på att mamma ska komma nu! Ska hem och rida Yrris. Han har äntligen broddar och snowpads så då kan man rida ut ordentligt! :) Pi också men hon går lite lugnare och ska fortsätta jobba hårt med galoppen! :)


 så söt när han blundar :P

Filmer


Uppvärmningen

 


Gymnastikbanan. Ha överseende med med kvalitén då den är inställd på närbild. Men man ser vad vi gör iaf! :)

Hittat min nya häst

Jag har hittat min drömhäst! Totalt min drömhäst! Tråkigt bara att han inte ligger RIKTIGT i min prisklass. Skulle dö för denna! :)

ponnyakuten

Precis sett ponnyakuten! Lite efter jag vet! Hehe rolig grej, den där lilla killen med hopp ponnyn har jag tävlat mot en del faktiskt, riktigt duktig! :) Men han måste nog vara lite bortskämd. Haha kom med feta lastbilen! :P Tjejen med skäcken som hade en transporträdd ponny var lite jobbig att se. Alltså itne tjejen utan paniken som hästen fick i transporten. Fick mig att tänka på när Pi lagt sig ner i transporten på Enköpings tävlingar. Det var riktigt jobbigt och har nog aldrig vart så rädd i mitt liv! Min älskade lilla Pi!

Hemma

Nu är jag hemma från skolan.. halv 5.. skit kul, det är kolsvart ute och mamma ska och leda gympa på friskis & sevttis så kan inte åka någonstans heller.. DAGS ATT TA TAG I KÖRKORTET! ;) Haha alla tjatar på mig men det är ju skönt att aldrig behöva köra! :D

Har föresten börjar "studera" tränings/tävlings psykologi. Tänkte nog dela med míg en del till er! :) Ska ladda upp filmerna ikväll. Är ju itne av bästa laget men det är nog lite roligare att se vad vi jobbade med! :)

I skolan läser jag numera specialidrott B och vi ska nu analysera en bok som innehåller någon del av träning. Tex anatomi, psykologi, fysologi, kost, träning, män vs kvinnor, idrott och pengar m.m. Jag valde psykologi eftersom jag nog behöver läsa på lite om mental träning. Just för att jag ska kunna prestera bättre på tävlingar!

Yrroll i Lördags!


Fin Yrroll

Tror jag kan strypa mamma nu! ;) Yrroll var riktigt fin idag och mamma filma hur mycket som helst. Men tror ni inte teknik genit kommit åt "närbildsknappen"??? Så alla typ 20 filmerna är helt suddiga! Finns en film på uppvärmningen som är bra så om ni vill se den får ni säga till.

Yrroll kändes som sagt kanon idag, om vi tagit några steg tillbaka igår så var det dubbelt så mycket fram idag. Louise tyckte även galoppen blivit ännu bättre än när ja red för Pether Markne sist och då var han lite förvånad. Så Yrris fortsätter överträffa sig själv. Var mycket gymnastik idag med ganska låga hinder. Blev väl något skutt mot 1.40 ungefär?

Planeringen fram till Onsdag ser ut såhär:
Måndag - Lätt arbete ute i skogen
Tisdag - Galopparbete
Onsdag - Skästa - Träning för Louise igen

Fina Pi

Är precis inkommen från stallet för lite lunch/Fika. Har mockat och fixat stallet, ridit pi och gjort lite ny hål i läder som behövdes. Pi var riktigt fin i slutet av passet. Började med att rida ut där jag travade mestadels. Hon var otroligt pigg och hade knäna uppe i hakan. Försökte sitta ner en gång men det var ju omöjligt. haha hon är så söt! Sedan när vi kom hem igen så jobbade jag henne lite på samma sätt som för Louise igår. Och det gick riktigt bra. kunde verkligen känna linjen ner till bakbenen och hur hon jobbade på med baken under sig. En ära att rida den här ponnyn varje dag! :)

Om ca 40 min ska vi bege oss mot rättvik för sista passet den här helgen. Så slänger i mig lite mackor och ska ut och fixa yrrol om fem!

Det visste ni inte..

..Va?

* Jag har tävlat ponnygalopp och galoppen var typ mitt liv. Har ridit SM, på Strömsholm m.m.
* Jag har ridit grand prix i både ponnyhoppning och ponny galopp(båda på strömsholm). Båda gångerna gick det åt helvete. Mina hästar verkar inte gilla stället lika mycket som jag ;)
*Jag och pi har tävlat Fälttävlan och kom faktiskt 4a i DM ;)
*En gång när jag var liten så busa jag och min kompis med våra ponnyer i en hage, barbacka, utan hjälm och med grimma och Fidelie(galopp ponny) ställde sig på bakbenen och galoppera in i ett träd så ja flög av, (Det visste du inte va mamma?;)) hahah
*Jag hatar att rida ut( Blir jävligt tråkigt när man gör det typ varje dag).... Eller jag föredrar ridhus så att säga :P

Det ena eller det andra

Mitt rum luktar anexet i globen. För har massa träns och sadlar där inne just nu ;)
Pest eller kolera!

säkerhetsväst - utan säkerhetsväst

Skandinavium - globen

instoppat hår i hjälmen - utsläppt

kingsland
- equiline

större variant på häst - nättare variant

hoppa inne - hoppa ute (Kan inte bestämma mig :P)

Ridstövlar - skor och chaps

john whitaker - GPA

Malin Baryard - Meredith Michaels Beerbaum

Flyinge - Strömsholm

Hoppa en lägre klass och vinna - hoppa en högre klass med sämre resultat 

Vanliga skydd - teknikskydd

Achenträns - Pullarträns

Tränsbett - Kandar

ridhus - ridbana

hoppsadel - dressyrsadel (fast har typ aldrig ridit i dressyrsadel :P)

gräs - grus

meeting - endags tävling

ute box - inne box

transport - hästlastbil

unghäst- läromästare

Regional - Lokal

Lösdrift- Inte lösdrift

RG - Anna scarpati

halm - spån

vit häst - fux

kortklippt man - lång man

Vinter - sommar

Hööks - Horze

Pessoa - pelham

veredus - eskadron

sporrar - spö

anky van grunsven
- isabell werth

tävla ponny - tävla häst ( Mycket mer skitsnack och tjaffs på ponnytävlingar, men älskar att rida ponny egentligen)

dressyrsadel - barbacka

tredelat tränsbett - tvådelat

brun utrustning - svart utrustning

Pessoabett - Kimblewick

nätt häst - grövre häst

Tävla - träna

Teori - Praktik

isabell - skäck

pigg häst - lugnhäst

körning - tömkörning

lindor - skydd

valack - hingst

travsport - Galopp (har ju tävlat galopp)

arabiskt fullblod - engelskt fullblod

ryttarutrustning - hästutrustning

Nationellt - Internationellt (har inte tävlat internationellt än)

Rida för seger - Rida för att komma runt

Dyr märkesutrustning - Mer för pengarna (men snyggt och kvalité :P)

RGB - MMB

titta på en bra film-hästhoppning

Shutterfly - Butterfly flip

kingsland - pikeur

Bädd - inte bädd (i boxen) Hatar bädd :P

regional - nationell

helskodda - halvskodda (ridbyxor)

het häst - normal häst

sto - valack

hästgård - ''på en klubb''

martingal - utan martingal

liten häst - stor häst

svart kavaj - blå kavaj

FilmerFin kille


Älskling Yrris


Dags för smörjning

Nu har jag vaknat! Slockande direkt efter jag skriver det förra inlägget. och så 1½ timme senare vaknar jag! Snacka om att ja inte är van vid att träna hårt. Det passade mig väldigt utmärkt med att det inte var så mycket hoppning och dessutom körde Louise på väldigt hårt. Tror nog jag aldrig galopperat så mycket någon gång ;) hahah nejdå! Men för de andra kan ja tänka mig att dem hellre hade velat hoppa lite mer hinder. Även fast jag är helt slut och har skavsår överallt så är jag lika pepp för träningen imorgon. Inte för att jag vill att det ska gå bättre utan för att jag tycker det är så kul! Önska jag kunde rida för tränare varje dag!

Just nu kliar det i fingrarna för jag vill klicka hem massa hästsaker. Men måste verkligen hålla i pengarna! Har sådant shoppingbehov. Juste nu ska jag smörja utrustningen som blev väldigt äcklig av all svett! ;)

DAG 1

Träningen gick helt okej. Det var absolut inte bra och ingen katastrof men det som vi brukar ha det lättast med hade vi nu enorma problem och så insåg ja hur mycket vi tappat nu under vintern eftersom vi inte sett en bom på flera månader. I början var han som betong i munnen och ja hade riktigt med mjölksyra i armarna men sedan på den sista övningen började det släppa men istället  hade jag enorm problem med att få med bakbenen i förhållningarna och han böt galopp hela tiden. Så på en linje (21 m) skulle vi rida på 7 och 6 galoppsprång och vi fick bara inte till det (läs jag) men det tre sista gångerna fick ja till det och då landar han i balans och tjaffsar inte. Eftersom som Louise har ridit honom och vet hur han funkar så kan hon lättare hjälpa mig. Filmer kommer när ja kommit hem till min pojkvän där alla sladdar ligger. Måste solla bland filmerna med för det var runt 30 st från början och ja har väl raderat hälften nu ;)
Louise ville att jag red Yrroll imorgon med så det blir han som får släpas med :) Ska poängtera att det endast var markarbete. det högsta vi "hoppa! var väl 50 cm. Sedan handlade träningen mer på"att få dem lydiga, framme för skänklen och på bakbenen.

Otursdag:P

Precis gjort klart frukosten och ska vara ute i stallet om en kvart. Det är min otursdag. Har redan tappat kaffeiltret och fått städa för det och sedan kokade min latte mjölk över så fick lov att städa frukosten. Men ja försöker glömma och glöder på ändå! ;)

Dagens pass

Pi var fin idag. Dock lite springig. Det tillsammans med en tjock Pi blir lite för mycket dragkramp. Hon var inte alls med på noterna i början och en gång fick jag ta tag i henne rejält och då fick jag respons. Sedan funkade hon bra. red mycket 3 galoppsprång - två skrittsteg-galopp-trav och så vidare. I slutet kunde hon bära upp sig hel okej okej jag kunde rida med en lätt och mjuk hand. Har svårt för att lätta när hästarna är degiga i munnen. Ett problem jag måste ta tag i ordentligt.

Hann bar rida Pi och hon gick i 30-40 min. Bara ca 10 grader ute nu så man fryser knappt ;)

Y för någon vecka sedan

Pepp

Är skit peppad för träningen imorgon. Har inte ridit någon lektion sedan ja red för Pether Markne i Oktober/November? Älskar att träna! :) Bara för ja är så pepp så kommer det väl gå skit. Men det är ju på träningarna som problemen "ska" komma så man kan få proffisionell hjälp när de ser med egna ögon.
Yroll ska som sagt gå imorgon när det är markarbete, för vi ska ju ner till Västerps-Skästa med honom på Onsdag. Pi får gå Söndagen där det är lite mer hoppning men ska inte hoppa högt med henne eftersom hon inte sett ett hinder sedan, ja hmm Oktober? Kan ju tänka mig hur glada de kommer va när de får komma iväg och dessutom tillsammans med hinder! ;)

Som sagt så ska filmkameran med så det blir bilder och filmer! :)


vår bil

Kul det är att komma hem från skolan kl 5 en fredag kväll.. hmm.. Måste hinna rida Pi så blir bara stoppa i sig en macka och ge sig ut. Yrroll ska gå markarbete för Louise imorgon så han får vila. Har liksom inte särskilt mycket val. NU har vi äntligen fått hem vår bil! :)

Lovar att det blir filmer från träningarna i helgen :)

dagens ridning

Har ridit igenom Y nu och han var riktigt fin! mamma kom ut och filmade och fotade med, men var fel inställning på så det syns ingenting.. :( men men. Körde ett ganska intensivt pass och han var alldeles vit av frost när vi var klara. Han känns prima så ska bli skönt att träna lite för Louise nu i helgen. Han ska gå markarbete på Lördag och sedan ska Pi gå hopp passet på söndagen. Ska ju ner till skästa åpå Onsdag så då vill ja inte att han ska gå hela helgen och dessutom tycker ja inte Pi är redo för att gå en intensiv hopphelg.

rid

Riktigt fint väder idag, eller rätt så!Sedan är det ju " ljummet" ute nu ;) Bara typ 15 minus! Ska rida Yrris på babypelhammet idag med så han blir "van" vid det. Pi skulle jag gärna ha något annat roligt bett på. men känns onödigt att köpa ett nytt bett till henne eftersom hon äändå är till salu. Men kanske ja ska köpa ett pelis till henne med? vill ha henne lite känsligare och har bara ett pessoa som ja inte vill rida med särskilt mycket..

Stor träning

Har vart duktig idag! Frågan är hur duktig jag var med min kost nu på kvällskvisten?:P

Har gjort klart stallet, ridit båda hästarna OCH tränat själv! :) Duktigt va? Min middag består av pucko(drickan), julmust, apelsin och choklad. Min banan tappa ja på vägen någonstans?:P hahah Jag som ska föregå med gott exempel när ja skriver såhär. Får nog ta tag i mig själv! :P
Biffen själv! :P

Bloggisch

Nu har jag vart duktig och svarat på massor av trevliga kommentarer och läst era bloggar! :)

Några av mina favoritbloggar just nu är.
Ulrika -  Riktigt duktig tjej som har en D-ponny som går upp till MSVA hoppning och en unghäst hon utbildat riktigt bra, sedan sin kusinshäst och tävlar, den har gått upp till 1.40 :)

Linn - Riktigt fuktig tjej som också tävlar hoppning. Har en unghäst som hon utbildat själv och har nollor upp till 1.30 och är klar för 1.40. Utbildar massor med unghästar.


Yrroll pass

Börjar undra om det är någon som lurar i stallet och ger mina hästar krut om nätterna? Visserligen är väl Pi alltid som en laddad bomb. Men Yrroll? Han brukar ofta vara lugnet själv så länge man inte kräver FÖR mycket av honom. Han är mer sto eller hingst än valack! :P

Men idag var det något kopiöst! han var som en het 5-årig B-ponny eller något liknande. Men jag gillar det! Men föredrar att han är så inne i en manege än i en hage som är ojämn! hehe. Men men i vilken fall så var han väldigt fin. Red mycket öppna och red på en 8a i galopp så vi tränade lite galoppombyten. Sedan stod jag i lätt sits och galoppera han i låg form och fokuserade på att han skulle balansera upp sig själv och inte "hänga" sig i bettet.

BTW så har jag börjat rida mycket i lätt sits i galoppen. Då jag lätt hamnar i undertempo och lite bakvikt när jag sitter ner. Det är för han har så stor galopp i bakbenen i jämförelse mot frambenen så det blir riktigt svprt att sitta ner och man får luta sig bakåt så mycket.

Blire föresten kurs för Louise i helgen iaf. Vi får låna en annan bil av bilfirman om dom inte får klart våran bil. :)

Något negativt är dock att lite av hans hovvägg har lossnat?? Funderar om hovarna blivit kalla när det vart så kallt ute och han sparkat i något. Ni vet, saker som är kalla spricker ju lätt.. Men men Blir att ringa hovslagaren nu som förövrigt inte svarar.

Väldigt kul att så många tyckte det nya tränset var snyggt. :) Kan ju nämna att ja köpte det för ca 180 kr på REAN. Men med bettet och pannbandet så är vi uppe i 1800. Så det är väl inte så billigt med blingblinget på. Hehe. Men riktigt nöjd över det! Provade även magplattan och den var perfekt!


Reserv?

Btw, Någon som vill vara reserv? För mig på skästa alltså? Som junior ska du tävla runt 1.30-140 och Senior etablerad på den nivån eller högre.

Ingen träning

Vår bil är fortfarande inte klar så jag kan tyvärr inte rida på skästa idag! :( Så himla tråkigt.. Men Å andra sidan så slipper vi sitta och åka i mörkret 7 timmar tur och retur! Har väl träning i helgen för henne ändå. :)


bilder

Blogg.se är så konstigt. Besökarantalet har stått still hela dagen trots att minst 10 kommentarer har trillat in ;) hmm. Jaja :P Rakt ner står den nu iaf så jag måste väl ligga i med min uppdatering. Nu kommer mina bilder på mitt nya hopp/tävlingsträns! Sedan kan man ju undra varför ja inte tog kort på hela magplattan när ja ändå var igång..?Hjärtegryn!

Förlåt för min dåliga ippdatering! Men det är nämligen så att ja sitter i en riktigt skits sits. slutar runt 4 2 dagar i veckan och har ingenstans att rida då det blir kolsvart på en gång, finns inte en möjlighet att jag rider ut ensam i mörkret när ja är så mörkrädd så ja knappt kan gå från stallet till huset. + en väldans massa odjur! vildsvin, björn, varg m.m. Det är omöjligt att rida hemma då snön i hagarna har blivit hård och ojämn och livsfarligt att rida när man inte ser vart man rider. Har ingen tillgång till ridhus/ridbana om jag inte vill rida i ca 4 timmar? bara dit alltså. Vi har ingen bil med dragkrok då vår är inlämnad på lagning... Jävla helvete. Blir helt enkelt att dem får stå 2 dagar i veckan..

men uppdatera borde jag ju kunna göra ändå, men ja har haft dåligt med tid.. Ikväll kommer dock bilder på tränset. :) Måste bli bättre på uppdatering. Har faktiskt runt 100 läsare om dagen redan och har bara bloggat i en vecka som sagt! :) Kul! Men skulle gärna vilka veta vilka alla är. Hur gammal är du? Rider du? Har du häst? Vilken klubb kommer du ifrån? Hur gammal är din ev häst? Vad tävlar ni på för nivå? Vilken gren sysslar ni med m.m you name it!

Ska ta mig en kopp kaffe och sedan ut och göra fint i stallet. Så länge bjuder ja på ett par bilder av föregående år!


uppdatering suger

Jag uppdaterar ju lika bra som en bäbis! Förlåt. Har över 80 unika besökare per dag fast jag bara bloggat i en vecka. :) Kul!

Ikväll ska jag lägga in bilder på tränset och magplattan för några har frågat efter de. Kan verkligen säga att jag är riktigt nöjd med tränset "trots" att det är från "hööks"

Hööks förknippas med billig och nybörjare. Men jag har blivit allt mer possitiv nu på sistonde eftersom jag får ha koll på ekonomin på hästprylarna själv. Det ska ju även räcka till saker till mig själv. :P

Ska göra en budget där jag ska lägga undan 500 kr/månad för shopping. MÅSTE bli snålare.  så kan jag lägga undan någon tusenlapp och den andra 500 får jag äta för. För jag äter väldigt mycket och gärna, speciellt om det inte är hemgjort ;)


Wohooo

Har gjort något oväntat ;) Vad de är kan ja inte säga för då fattar min pojkvän om han skulle kika in här. ;)

Tränset passade Y utmärkt! Har dock inte ridit men blir premiär imorgon, alla nytt. De nya bettet med. :)

Tävling

Tycker faktiskt tävlingarna börja tidigt iår.? Har en sådan känsla. Vet en hel del av mina gamla "motståndare" som redan är iväg och gör årsdebut. Jag hade planerat min till andra helgen i Februari. Men nu ser det ut att bli den fjärde helgen. Kul? NJEA! Jag är så laddad!

HAHAHAHKolla i mitten av filmen när han gör sina fina konster ;)

Snart träning på skästa, men om ja kan åka vet ja inte..

Såg precis att jag kommer träna med Caroline kamensky på elitsatsningen på skästa. Och nu blev ja väl lite fundersam hur lektionerna kommer gå?. Jag kommer bara sitta och beundra henne och titta på hur hon gör allting hela tiden! En sådan talangfull ryttare med en sådan känsla, ja hon är helt klart med förebild bland YR. Precis so jag sagt förut


-Nya saker!

Mina nya saker har kommit.

babypelhamet (pelham med korta skänklar) med stång och tungfrihet har kommit :)

Sedan ska ja och hämta ut:
nytt träns
Ny magplatta
och en fulmartingal men med snabbspänne!

Btw, kolla in det här tränset från hööks
Påminner lite om difference va?;) men jag tycker det var skit snyggt :) kostar bara runt 500 kr.

Nu ska jag spara mina pengar till ett par nya ridstövlar. För betalar ju all hästutrustning själv så ska köpa dem i Februari :)

Vilka är i ditt team?

Vilka är i ditt team, vet du det? Vad gör de för dig och vad gör du för dem? Besvara gärna det här i kommentarsfältet UTAN att läsa vidare
Många har inte en aning om vilka som är i deras team när man frågar dem. Många svara jag och hästen?

I första hand är det ofta du, hästen, tränaren, mamma och pappa. Och det är också dessa individer som du måste se till att behandla och respektera på rätt sätt! Det glömer man ofta! liksom jag!

Men det är inte bara de här, det är även hovslagaren som du alltid använder dig av, pojkvän/flickvän, veterinär, lärare och vänner. Alla finns där, uppskattar och vill dig det bästa. Något som ofta tränare av högre "klass" påpekar är att du måste ta hand om ditt team. Tänk vad de gör för dig egentligen. Hur de står ut med dig på tävlingar och kör dig timmar nätter, som tidiga mornar, tar ledigt m.m.

 

Mitt team är

Jag

Mina hästar (Pi & Yrroll)

Mamma

Tränaren Louise Haaga

Pojkvän

Mormor

Pappa

Storebror

Hovslagare

Vänner


Hur tar jag hand om dem

Jag - Försöker att koppla bort hästarna och ta hand om mig själv på vardagarna. Unna mig saker till mig själv när ja har pengar, så som kläder och tar gärna en fika några gånger i veckan med vänner

Mina hästar (Pi & Yrroll) -  Pussar på dem och tränar så bra jag kan. Försöka ta hand om dem på bästa sätt

Mamma - Försöker köpa presenter som betyder något och är av värde på jul/morsdag/födelsedag (vilket ja inte har gjort förut). Jävligt fattigt av mig, jag vet! Ska bli bättre maam ;)

Tränaren Louise Haaga - När jag kommer på träningar försöker jag vara så väl förberedd som möjligt. Jag anstränger mig för att göra rätt och blir inte sur om det inte funkar efter några gånger. Jag visar uppskattning för den tid hon tar sig till mig och min häst.

Pojkvän - En stor tillgång i mitt team då han alltid finns och stöttar mig hur det än går. Har jag vägrat ut mig flera starter i rad så är det han som finns där och stöttar och säger "så som du kämpar så kommer de snart visa sig, motgång måste man ha iblland" Försöker visa hur mycket jag uppskattar det han gör genom att säga det och visa det på andra sätt.

Mormor -  Motmor är lite lika som Andreas, även om hon undrar vafan vi köpt Pi för några gånger, maha:P men mormor finns där och backar upp när det krisar. Mormor är bäst!

Pappa - För pappa visar jag det lita som på samma sätt som för mamma. tillägnar dom något extra vid högtid

Storebror -  Min älskade bror är så underbar han med. Han åker upp hit 30 mil bort för att ta hand om mina hästar och andra djur när jag iväg på större tävlingar och meeting. Hoppas han också fattar att han är bäst när ja säger det?

Hovslagare - Vår hovslagare har nog blivit lite av en kompis också. Jag är dock sällan hemma när hon är här men vi brukar bjuda på kaffe och hålla oss i stallet när hon arbetar för att kunna prata och vara trevlig. Många lämnar bara hästen och gör något annat med någon medan hovslagaren står där själv med ens häst.

Vänner - Jag har sällan tid för vänner & jag tar mig inte riktigt tid när ja kan heller. Men alla mina vänner är underbara, de jag har nu förstår hur mycket tid ja måste ägna åt hästarna, träning och tävling och ingen har klagat på mig. Dom bara finns där hela tiden, så underbara! :) Så fort jag kan så tar jag en fika där vi bara kan sitta i flera timmar och mysa! har förövrigt 3 utlovade fikor, får se hur ja ska ha råd med dom:P Men försöker säga till mina vänner vad dom betyder och jag hoppas dem förstår de!

 

Nu när jag skrivit det här har jag reflekterat över hur svårt det är att säga till mamma eller pappa hur mycket man uppskattar att dem kör en var och varannan dag till träning och tävling. Varför är ordet "tack" så svårt att säga egentligen? Måste bli bättre på det!

 

Visst sitter du och ler nu mamma? ;) Eller läser du bara mina kommentarer? Haha


Hur jag lägger pengar på ryttarutrustning

För mig är det lite mer tvärtimot mot hästutrustningen. Det viktiga för mig är snygg hjälm och stövlar.

Hjälm: runt 3000. Viktigt med en snygg hjälm. Jag har en JW för ca 2500. beroende på var man köper dem, och vill gärna köpa en charles owen (svamp hjälmen) ;)

Tävlingsskjorta: Så lite om möjligt, köper gärna på rea, den syns knappt endå. men max 400

Kavaj: runt 3000 En kavaj som ska ha en figursydd form. Gärna lite längre. men var helt kär i korta kavajer förut. har en epson eller vad den nu heter oc ligger runt 2000

Ridbyxor:Ca 500 Köps också gärna på rea. Har inga speciella (domani)

Ridstövlar:ca 3-4 000 föredrar läderstövlar och det fulaste som finns är förstora i vaderns eller för korta i skaftet. Mina jag har nu har blivit försmå. DET fulaste som finns!

D-ponny.

Tror tyvärr inte att det är så många ponnyryttare som läser min blogg. Men här är en annons på en RIKTIGT prisvärd ponny! Gått SM, placeringar i MSVA, globen kval m.m. Är dock född 94. Men bra mycket billigare än andra ponnyer på samma nivå och ålder. felicia


Hur mycket pengar vill man lägga ut?

Nu blev det lite långt här men ni får gärna läsa..

Som alla vet är ridsporten en dyr materialsport. Även om stilbedömning är en låg procent av alla bedömningar så handlar det ofta om att ha det nyaste, snyggaste och dyraste utrustningen. Alla vet interst inne att man inte blir bättre med snyggare saker. Men en hel del bortser från det, men å andra sidan får man bättre självförtroende och med hjälp av bra självförtroende kan du rida bättre. Sedan finns det ju tex sadlar som kan ge bättre sits än en annan. Men det bortser vi ifrån nu.

Många betalar runt 50 000 för sin sadel. Vet ni vad min dyraste sadel kosta? 6000! Och jag red då endå på elitnivå förra året. Då kan man ju undra hur de som hoppar runt lokalt med sin dyra utrustning tänker? Jag kan med handen på hjärtat skämmas över de som rider med samma utrustning som GP ryttarna. Men det handlar mer om avundsjuka från min sida. Hade jag haft pengarna hade jag helt enkelt också suttit med den utrustningen.

i vilket fall som helst tänkte jag säga hur mycket jag kan tänka mig att max lägga ut på ridsakerna.

Sadel: MAX 10 000 (hellre en billig sadel som en UTBILDAD utsett att passa hästen än en skit dyr som många köper och anser ligga bra, fast man varken har utbildning eller egentlig koll) Hur många gör inte det, jag vet fler som köper dyra sadlar och lägger på än som verkligen tar sig tid att åka och prova ut en. Mina sadlar har kostat 5 och 6 000 tror jag (dock begagnat)

Träns: MAX 2000. Har planer på att köpa ett dyon, men har annat som måste gå före. Dyon ligger dock lite över 2000

Förbygel/martingal: ca 600 kr. Hade jag haft pengar hade jag köpt en CWD

Magplatta: max 1000 kr. Har köpt en ny för ca 7-800 precis och har en begagnat som jag köpte för 250 till pi. Sämre än någon annans ? Tror knappast det!

Skydd: 1000 kr. Har världens uppsjö med skydd men ej över 600 kr.

Schabrak: upp till ca 700. Jag älskar schabrak och det ska helst vara någon logga på. Fråga mig inte varför?

Flugluva: uppt ill ca 600 kr. Samma här, har hundra luvor typ ;)

Pannband. betalat som dyrast 600 kr. Men sedan har jag fått i julklapp av min pojkvänn för ca 800

Täcken. Har nog aldrig betalar mer än 400? Varför? Jo för granngården rear ut täcken för typ 200 som kostat runt 2000. Tack vare att vi är där nästan varje dag får vi snabbt reda på sådant och får lägga undan hur vi vill. :)
Jag föredrar att ha lite billigare basutrustning som jag sedan kan "pimpa" upp med dyrare detaljer, såsom stigbyglar, pannband, schabrak och luvor. Trots att man har en utrustning som är 5000 billigare än andras så ser den då dyr ut.

Vill ni ha kort på typ dagens outfit och få se hur jag pysslar ihop utrustningen för att se så bra ut som möjligt till ett billigt pris?

på ingång?

Nytt tävlingset ca 750 kr från equiline

Antarés ca 1000 kr för båda från antarés
Märks det att jag föredrar schabrak med någon logga eller märke på?:P

Är det ett skämt?

jag börjar undra om dolda kameran härjar omkring mig eller något?

Minns ni när jag var på väg ner på södertäljes nationella tävlingar med Yrroll och Pi? Vi åkte ner på Torsdagen eller Fredagen, eller åkte ner? Vi kom 5 mil utav våra typ 30 planerade mil ;) Bilen börja koka i rondellen i Borlänge. Som tur var så kom en otroligt snäll kille och hjälpte oss bort från rondellen som vi stoppade upp. Efter några timmar i kylan i Borlänge så kunde vi med hjälp av två bilar ta oss hem. Det var den Vita volvon.

Én vecka senare? Så gick något sönder på vår Opel. Där sket sig ännu en nationell tävling

För två tre veckor sedan böt vi opeln mot en ny volvo. EN vecka senare börjar el fels knappen lysa och några dagar efter det kokar den. Så nu kör vi runt med en jädra snygg bil som lånebil av bilkompaniet medan dom fixar bilen vi köpte för någon vecka sedan. Det tråkiga är att den tyvärr inte har dragkrok så kommer int iväg på träning fören den nya bilen är fixad. Och funkar inte den bra sedan kommer bilkompaniet ta tillbaka bilen och då funderar vi på att köpa en hästlastbil istället. Byta in transporten och lägga bilpengarna imellan. Vi kommer dock inte upp till 200 000 så det blir något begagnat.


Opeln och min chevaltransport som förövrigt SUGER. Så köp INTE en sådan! :)

Finaste i världenTips från KRAFFT

Ett bra resultat uppnår man genom att ha regelbundna utfodringstider, ge stråfoder före kraftfoder (ca 30 min), 3-5 utfodringstillfällen per dygn.

foderstatsexempel

Behov ca 100 – 130MJ energi och 600 – 800g smb rp protein
8-10 kg hö (eller fritt om hästen är svårfödd) sporthästkvalitet
0,5 kg betfor (torrvikt) som utfodras blött
4-6 kg havre (gärna högfettshavre, KRAFFT HAVRE)
ca 150 gram vitaminserade tävlingsmineraler tex KRAFFT MINER RÖD
20-40 gram salt efter svettiga arbeten

eller

8-10 kg hö
2-3 kg KRAFFT GROOV
2-3 kg KRAFFT SPORT
20-40 gram salt


Veckans blogg!

Pims blogg tycker jag är den absolut bästa just för tillfället!


Inget Hamre

Har diskuterat med mammsen. vi struntar i Hamre helt och hållet. Kanske åker till Strömsholms regionala men känns liiite onödigt att åka 3 timmar för 3 starter ;) Men samtidigt vill jag börja med tävlingarna i tid iår!Yrroll 1.30 Något högt över. :)

Tävlingstermin

5/2 Hamre 1.30/135 ((Beroende på var Louise säger))

20/2 Avesta 1.20/1.30 (känns egentligen bäst att börja med dessa klasser)

7/3 Åsebo 1.20/1.30

20/3 Falun 1.20/1.30

5/4 Fagersta 1.20/1.30 (om det finns)

15-18/4 Gävle horse show. Förmodligen 1.20-1.40

13-16/5 Falun förmodligen 1.20-1.40 (brukar vara bra klasser)

Tycker egentligen den känns väldigt komplett. Det är dock starten jag är lite orolig för. Men ska som sagt prata med Louise om hur hon tycker. kommer ju trots allt hinna rida för henne några gånger innan tävlingen så hon vet vart vi ligger.


Hamre rk

Hamres efterlängtade propp har nu kommit ut. Dock känner jag att klasserna blir för stora för Yrroll att hoppa som första tävling på året. Visst är han säker i 1.30 trots att vi haft nått pet här och där, men känns inte bra att åka på meeting första tävlingen på året och bara hoppa 1.30 - 135.

Hade hoppats på att det funnits någon 1.20 också, men icke.

Kanske åker på Fredagen och bara hoppar 1.30 och 1.35. Men att gå ett helt meeting är inget alternativ. Det får han göra när han gått 3-4 tävlingar.

Annars blir nog första tävlingen strömsholm eller Avesta.

Trots att man vill ha kvalet till 1.40 så måste jag tänka längre än vad näsan räcker. Jag har förmågan att gå blind när jag har ett mål och inte tänka på hästen eller det mentala. Vilket jag ska ändra på iår!

Mina stövlarAcavallo "Grand Prix" Ridstövel

Priset ligger på runt 4000. 4300 på österbos hemsida.

Antares

Det franska märket antarés har börjat inta Sverige. Jag älskar den här kollektionen och inköp av dessa ska ske  inom kort :) Lätt snyggste loggan på marknaden!

 

Tråkigt bara att en vinterjacka, en present till pappa och ett par ridstövlar måste komma i första hand.. Sedan väntar ja på ett nytt träns, en magplatta och en martigal..


Väder

På slutet av veckan ska det bli upp mot 30-35 minus grader. Jag har planer på att rida och mamma har planer på att låta hästarna stå inne. Blir nog ingen ridning för min del då.. norra dalarna beräknas det bli upp mo 40 minus.. HELVETE :P

nya ponnymätningen

Alltså måste fråga, är det någon som i huvudtaget har koll på den nya ponnymätningen? Ska ALLA ponnyer genomgå en ny ponnymätning, eller är det precis som vanligt vid 4-6 och 8 år? Det står ju bannemig ingenstans och jag vet massor som undrar.

BTW så tycker jag det är skit bra! ett steg i rätt riktning heltenkelt! :)

På Onsdag kommer Yrris gamla ryttare hit så ska vi ut och busa i skogen lite =)

Tips

Är hemma efter lite cantring med Yrroll. Han skötte sig riktigt fin och alla hjärnceller behöll sin plats. ;) Han har ju förmågan att tappa allt vad fokus heter när man höjer tempot utomhus.

Sharpman ringde precis också. Dom ska skicka hem ett nytt babypelham till mig. Då 13,5 var slut förut skulle jag prova med ett 12,5, dock var det alldeles för litet. Så ska ge Louise haaga mitt bett då det är hennes provbett som hon har med i packningen när hon är på turne och tränar överallt i sverige. Sedan får ja mitt hemskickat

för er som använder vanligt pelham men tycker det blir för skarpt så är ett bra tips att köpa ett babypelham istället (pelham med korta skänklar). Det använder jag på Yroll och tycker det är skit bra. Har dock inte tävlat på det utan brukar ta Louises bett när jag är nere på"skästa och tävlar. Hade det på sista Pether Markne träningen och då var han galet fin.

Min underbara tränare Louise Haaga.

Ett tips är att träna för henne om ni får chansen!

Och Pether Markne som ja tränar för minst en gång per termin i elitsatsningen på skästa.

Red även för honom 3 gånger i sommras.


championat. igen

Räknande ihop mina championatspoäng idag eftersom klubbarna ska ha in det. och fick ihop hela 111 poäng! Inte dåligt va ;) förra året fick ja ju 42 eller vad det var? Jag som trodde året var ett riktigt piss år. men så farligt var det ju inte endå. Så nu måste jag få skryta lite och få upp självförtroendet för den här säsongen!

Visst är inte 111 poäng såå mycket. men det var bra mycket mer än förra året.

Helt underbart väder ute! Så blir nog kondition på yroll. ska cantra nån kilometer och få upp flåset. (notera att det inte handlar om recea(stavning?) utan om samlad galopp i något längre tempo.

Pi ska få jobba mycket tempoväxlingar, öppna och slutor. vill åka till ridhus så man kan arbeta lite med arbets piruetterna. Har ju inte broddar på dem så riktigt onödigt att göra något sånt i hagen eller på en äng.

Hamres nationella

För er som planerat att åka och tävla i hamre 5-6 Februari på deras nationella kan jaag glatt säga att tävlingen ska genomföras. proppen ligger i godkännande på ridsportförbundet. :)


Hahha titta inte i början, visste inte att mamma filmade och de är första gången hon håller i kameran, därför det fladdrar så mycket. Men här för vi iaf 3-4 galoppombyten på raktspår

Bus i hagen

 Lite bus :)

Opps

Blogg.se har tyldingen löpt amok nyligen. Så fanns typ 5 st av senaste inlägget:P Ni får ursäkta. Nu ska jag se om ja får in de kassa filmerna mamma filma idag. :)

Yrris pass

Yroll var riktigt fin idag! :) Började med att rida ut på honom då jag hade planerat att busa lite i galopp. Men det var så mycket skotrar ute så jag bestämte mig att  cantra lite på grusvägarna och sen när ja kom hem filma mamma och tog kort. Betteriet dog tyvärr ganska snabbt men tror hon fick med en gång när vi gjorde galoppombyte i vart fjärde :)

Någon som har koll på det "nya((?))" märker Antarés?? Bara älskar flyghuvan! så den ska jag beställa hem. En råtta har nämligen härjat i min sadelkammare och ätit upp Yrrolls fina mintgröna glengordon mössa! min favorit ju :( Sen även en Agria och pis röda som hon vann DM i.


Poäng

räknade faktiskt ihop mina poäng som jag tog iår(egentligen räknar man inte poäng längre, men finns på ridsportförbundets hemsida om någon vill kolla sina) och tillsammans på Pi och Yroll har jag fått ca 90 poäng. Vilket är bra mycket bättre än förra året. Och 29 championatspoäng ( taget på msv och högre).

förra året hade ja kring 42 poäng! mer än dubblat! Tråkigt nog finns inte alla starter och poäng med på ridsport förbundet :/

Ridpass nästa

Nu ska jag ut och rida! ska rida Yroll på graman. Han har vart riktigt fin i igångsättningen och jag kan bara tänka tillbaka till förra året vid den här tidpunkten, hur stel han var då. Han är det fortfarande, men inte alls i närheten!

Tror nog jag ska sätta på "KRUT-PI" gramanen också. Den hästen har ingen låg-växel längre ;) Men det är bra med pigga glada hästar!

Det är "bara" 8a minus vilket typ är varm efter flera veckor i -25. Och ni i stockholm klagar? ;) Men jag har det riktigt skönt som har egen gård, kan ju gå in och värma mig precis när jag vill. ska få mamma att filma idag!

2009

Tävlingssäsongen 2009


Vilken/vilka hästar tävlade du?
Yroll och Pideli-Pi

Vilka klasser startade du?
yroll: 1m, 110, 120, 130

Pi; Lb, La, msvb och Msva
Debuterade du i några klasser?
jao

Vilka?
Msva på Pi och 1.30 och 1.25 på Yroll

I vilken klass fick du mest framgångar?
Yroll: 110 eller 1.20

Pi: Msv b

När gjorde du mest bort dig?
Strömsholmstävlingarna.. Hade verkligen sett fram imot att rida där. Men med ett underlag som var dyngsurt, halt och sugande så kunde inte Pi lita på mig och stannade ut sig i både förklassen och kvalet i ponny grand prixn.. Väldigt less då. Men vi kollade upp henne och hon hade en LÄTT låsning i höften.

Köpte du några nya grejer? typ, täcken, schabrak mm
Japp

Fick du någon?
[x] Gulblå rosett
[x] Blå rosett
[x] Gul rosett
[x] Röd rosett
[x] Grön rosett
[x] Vit rosett
[ ] clearoundrosett/deltagarrosett

Fick du några poäng?

japp

Om ja, hur många?
runt 70 tror jag på båda. (alla har dock inte kommit in)

Var det bättre än förra året?
trots att det var ett skit år så tror ja nog det:P

Varför?
Vet inte, fick en hel del på Yroll i sommras och placeringar på natinella tävlingar med Pi

Hur många segertäcken vann du?
3 st tror ja

Var dina placeringar fler eller färre förra året?
Har inte kollat, men tror nästan de var färre? eller kanske inte?

Startade du lag?
Jo, Lånades till bors lag för att ta dom till elitserien. vilket vi också gjorde efter felfri ritt i varje omgång förutom första då ja hoppade fel hinder på första ;)

Vilka lag?
BORS Div 1 ponny hoppning

När gick det bäst?
skogslottens nationella tävlingar med kval i ridsport ponnycup. Helt underbart meeting. Felfri i alla klasser förutom MSVA där ja peta ett Och Älvdalen på Yrroll där vi kvalade 1.30 och vann :D. Sen finalen i ridsport ponnycup var en riktigt härlig runda!
Gjorde du något av följande? 
[X] Missade att hoppa ett hinder ( hoppade fel första hinder)
[x] Blev utesluten 
[ ] Ramlade av under ett dressyrprogram
[x] Ramlade av under en hopptävling
[x] Hade skadeuppehåll, pga skadad häst eller ryttare. inte skadad så - men huggormsbiten & sömstick av den där jääääävla gubben -.-
[x] Var på meeting
[/] Startade ett stort mästerskap? inte sm iår, bara dm & km. hahahah inget av dom är stort jag vet, därför jag bara har halvt eftersom att det är mästerskap ;e
[X] Hoppade fel hinder
[ ] Tävlade någon annans ponny
[ ] Startade en ponny du inte tävlat tidigare
[ ] Fick 25 % eller sämre i ett dressyrprogram -


Nästa år är målet/målen?
Pi. Till salu men att göra henne riktigt säker i Msv och uppåt.

Yroll. Gå säkra 1.30 och kvala 1.40


Ponnyer till salu/utlåning

Kommer skriva ett litet sammandrag om mitt och Yrrolls år också. Där det verkligen skett stora förändringar. Ska bara ta mig tiden! Hästarna är igång nu och rider "vanliga" pass nu igen. Har inte hoppat dem än men det är något fel på kontakten mellan bil och släp så vi ska få det fixat innan vi vågar åka till ett ridhus och hoppa.  om 2 veckor ska jag rida för min kära Louise haaga igen! får se om vi ska diskutera planer mellan mig och yrrol och eventuella nya hästar.

Förmodligen kommer jag börja blogga lite mer nu. Det kommer inte vara lika personligt som förut utan mer tips om saker och träningar m.m

Om det är någon som är ute efter ny ponny så har jag två st till salu. Den ena lånas ut för tävling och träning.

Pirazzi
Valack
Född 99
144
e. Bery Welsh Dragon

Pirazzi utlånas till duktig ryttare som kan utbilda honom på banan. Han är även till salu men behöver som sagt få mer rutin. Med mer tävlingsvana och desto högre han går kommer han bli dyrare..
Pirazzi är en het och busig ponny men kapacitet inom både hoppning och dressyr. Tyvärr har han inte tävlat så mycket i sitt liv men är inte heller "slutkörd" på ett bra tag. Pirazzi deltog i 4-års championatet och kom 5a tror jag. Han har startat La hoppning och La dressyr.

För köp: 100 000
För tävling: bör du vara minst 13 år och startat La/msv hoppning med goda resultat. Lugn ryttare med mjuk hand och vana vid heta hästar krävs.

Pideli-Pi

Född 2000

Sto

140

e. Carneval II

 

Pi är en känslig ponny som besitter enorm kapacitet. Hon är startad MSVA hoppning med 4a fel och har placeringar och nollor upp till nationella MSVB. Silver och guld i DM -09 respektive -08. Gick ridsport ponny cup finalen på stockholm horse game -09. Har förutsättningarna för att kunna gå SM men behöver fortfarande mer utbildning på marken först.

 

tävlas nu i Avd B och med tiden hon får mer rutin och blirs säker i msva kommer hon bli dyrare.

 

Pris 189 000 inkl mängder med utrustning.

 


RSS 2.0