Tävlingsbyxor

Någon som har tips på snygga vita ridbyxor? Jag är verkligen i STORT behov av nya. Helst inte svindyra. Absolut max 2000 kr!


Svar på tal.

Anonym om visste ni ....:
Jaha, det hade jag ingen aning om! Vad kan det få för konsekvenser menar du? :)

svar: ju högre du hoppar desto mer skjut i rumpan får du. Med längre läder får du också svårare att ha en god balans över hindren. Sedan är det andra faktorer som spelar in på hur du ska ha dina läder. Rider du kanske en större häst bör du har längre, har du korta ben bör du generellt rida med längre läder också. Tål kanske att tänkas på? ;)

Bara för jag har värdlens finaste häst

120

120

120

110 gissar ja på

110

120


Yrroll blir bättre

Jag har jobbat tills nu och nu när ja kom hem var vår equiterapeut hemma och behandlade Yrroll. Och han känns riktigt bra sa hon. SÅ KUL!!! Haserna är precis som på en vanlig häst (lika rörlig) nu och bakknäna är något stela och så lite i vänster nacke tror ja de var. Men det blir bara bättre och bättre. Så himla roligt :)

Yrroll blir bättre

Jag har jobbat tills nu och nu när ja kom hem var vår equiterapeut hemma och behandlade Yrroll. Och han känns riktigt bra sa hon. SÅ KUL!!! Haserna är precis som på en vanlig häst (lika rörlig) nu och bakknäna är något stela och så lite i vänster nacke tror ja de var. Men det blir bara bättre och bättre. Så himla roligt :)

visste ni ....

... att ju högre man hoppar desto kortare läder bör du ha. Det kan ge stora konsekvenser om du först hoppar 1.20 i rba läder och sen går in i tex en 140 med samma läder.

Någon som har koll

på om det införts en ny regel om att hästar som tävlat 2 dagarstävlingar måste besiktigas båda dagarna??

Står nämligen så på ryttarmeddelande dit ja ska till helgen.

Bett och ridning

Det är så roligt att det har vart fint väder precis hela dagen, men direkt när ja ska rida så öppnar himlen sig ;) Så ja det blev blött idag! Red Yrroll på kimblewickbettet som ja precis köpt. Men nej det var inget som passa honom. Han blev lång, låg och tung. För någon dag sedan testade ja även det D-ringade och det kändes bra på honom.

Föresten så diskutera ja lite med Louise i Onsdags om vilket bett ja ska rida på och hur. Det blev gagset med tygeln i "sidostycket" Han var enormt fin i Onsdags och han var rätt fin i helgen med. Hon tyckte att även om Pether är en väldigt skicklig ryttare och tränare så måste ja gå efter min egen känsla. Så då valde ja ju gagset i helgen och ni vet ju hur de gick. :)
Rider honom även med långa rullsporrar nu.


pioneer crocodile ridstövlar

Det är många som undrar över min pioneer crocodile. Hur de sitter, hur de  har hållt och liknande.

Efter att ha ägt dem i lite mer än en månad nu så är jag fortfarande väldigt nöjd. Jag änvänder dem dock endast vid tävling och borta träningar, just för att spara på dem då det är tävlingsstövlar och inga stall stövlar. Det har ju verkligen en passform utöver de vanliga, enligt mig! Sitter som en smäck. Men so jag sagt tidigare är storlekarna i foten lite stora. Så jag har storlek 37 i stövlarna medan jag har 38,5 annars i skor.

En blankett om hur man ska sköta stövlarna medföljer även i kartongen. Efter varje pass har jag torkat av dem med en lite fuktig trasa för att få bort de stöv som blivit från hästen och stövlarna har fortarande samma glans. Dock finns det smörjmedel att köpa till vilket jag ska göra.

Dragkedjan har ännu inte krånglat fast jag vart lite dålig med att använda skoho (som man alltid ska göra när man har stövlar med dragkedja) Så jag får tacka gud för det och att de håller ett par månader till.

insidan på stöveln är kalvskinn, alltså som de vanliga pioneerna medan utsidan är i lack med ormskinn och swarowski stenar.

Swarowskistenarna som är på stöveln har också suttit där de ska hela tiden, så ingen sten har ramlat av.


Så med andra ord. De är fortfarande precis som nya.

Stövlarna finns att köpa här. Har även börjat se dem på andra ställen nu, men dem har vart billigast hitills.

Ridit

Idag har Yrroll vilat eftersom han tävlade igår. Pi red jag i en av hagarna men det var omöjligt pga av alla skit bromsar. Blev itne Pi störd så var de på mig. Helt plötsligt kunde hon abra fara iväg när de bet henne, samma sak med hästarna i hagen. Stackare!

sd Pi inför MSVA eller MSVB i skogslotten

tävling

Tryck på bilden för att komma till tävlingen


Tävling

Yrroll har vart sååå duktig idag! Han är inte tävlad på flera veckor och hoppade för tredje gången idag sedan "skadan" (som inte var någon skada)

Eftersom han inte är hundra igång och om han skulle fått dåligt självförtroende så hoppar vi lite låga klasser och det är roligt för då kan man gasa lite ;)

110
Var en hemsk ritt av mig. Mycket av och på då jag aldrig fick igång någon riktig galopp, försökte väl kanske för mycket? Tror det var ett enda hinder som vi kom rätt på, haha resten blev kråkhopp och ja tyckte han var skit pigg så satt och proa hela tiden. Men vi blev dubbelnolla och kom trea :)

0+0 och placerad120
Här tyckte jag att vi fick en väldigt bra galopp, han var väldigt pigg och bockade och hade sig. Dock blev det ett o annat kråkhopp här med, speciellt på muren. hahah. Även här var han dubbelnolla men vi hamna precis utanför placering. typiskt! Men är jätte nöjd med honom!!

0+0
Film från 1.20


Filmer

Här får ni filmer från senaste träningen iaf medan jag är iväg med Yrroll. :)


Tävling imorrn

Hållt på och lagt in filmerna från i Onsdags i flera timmar. Nu är klockan kvart i tolv och är fortfarande inte klar... Ska upp innan sex imorgon eftersom det är min första tävling på flera veckor!! :D Ska vara där åtta så åker 7.Yrroll hemma hos Louise.

Anledning till att...

..Anledningen till att jag inte bloggat något är för att en okänd man hittades i våra hagar... hästarna var helt oskadade men mannens signalement är efterlyst. Så ni kring Leksandsområdet. HÅLL KOLL PÅ ERA HÄSTAR!


Det är tur att vi har sådan extrem koll på våra hästar hela tiden och ser direkt om någon är på fel ställe!

bilder.

Jobbat till sju... Har skrittat Yrroll och nu ska ja typ sova! Så blir ingen rolig uppdatering! Men kommer med bilder!
bilder.

Jobbat till sju... Har skrittat Yrroll och nu ska ja typ sova! Så blir ingen rolig uppdatering! Men kommer med bilder!
Super Yrroll

Hemma från träningen. Det gick verkligen super!!! Yrroll är tillbaka. Louise och mamma var också väldigt nöjda över honom! Hoppade inte så högt eftersom jag vill att han ska komma igång lite försiktigt men han var finare än någonsin! Red på gagset och kommer ha det som hopp-bett nu ett tag framöver, eftersom han går så bra på det. Skriver mer om träningen imorgon. Äter middag nu, varm choklad och knäckebröd, hahah. Jobbar även en lång dag imorgon, 9-7..

Skästa idag

Idag har jag träning i Västerås på skästa gård. Yrroll som åker med idag igen. Men tar det som sagt lungt så han kommer inte att gå SKIThårt som de ofta blir för honom där nere ;) höhö. För er nya som kommit så åker ja ca 1-2 gåner i månaden ner till Västerås (ca 20 mil?) från Leksand till min underbara tränare Louise haaga som har och driver skästa gård. Rider i en grupp som kallas elitsatsning där jag tränar med väldigt duktiga ryttare (jag är helt klart sämst där ;)) Bla så rider Emma Kåbring, som är en väldigt duktig ryttare och en bra förebild, Caroline Kamensky, behöver väl inte förklara närmre? Fredrik Kamensky och några andra som rider på 140 höjder.

Louise har alltid väldigt bra och lärorika träningar och sedan jag börja träna för henne har jag utvecklats enormt. Tyvärr har jag ingen film från första träningen med Yrroll men på den tiden kunde vi knappt hoppa 1m felfritt. Sedan andra gången Louise såg honom börja hon se att det fanns något och sedan dess har det hela tiden gått frammåt.

Har ni möjligheten tycker jag verkligen ni ska testa träna för henne!

Länk till skästas hemsida!
Ska kanske kika på en häst hos henne idag.

E-handel butik av hög klass!

Just nu går det heta diskussioner om dåliga e-handels butiker, hur dålig service det egentligen.. Det är långa leveranstidern, dålig kundtjänst där man kan maila en fråga och få vänta i veckor på ett svar, hur de aldrig hör av sig fast en vara tagit slut i lagret och man kan få vänta i MÅNADER utan att någon ens skickar ett ynkligt litet mail.. Någon som känner igen sig? På tal om butiker, hur klassiska butiker tycker man ska vara glad att man får handla i buiken? samma sak med leverantörer.. jaja slut på det negativa. Tänkte presentera en "ny" hästbutik på nätet som lanseras nu av högsta kvalité. Jag tycker själv butiken kan jämföras med tex HMs internetbutik som byggs av proffs. Det är sällen som våra häst e-handelsbutiker har någon särskilt hög standard. Men här kommer *trumvirvel*

(klicka på bilden)

(klicka på bilden)


Sidan innehåller bla funktiorner som:

1.)Kunna jämföra upp till fyra produkter samtidigt, tec om du ska köpa sadel kan du jämföra olika sadlar på sidan och se skillnader som tec vidd, priset, färg m.m.

2.)Chatta online med kundtjänst.

3.)Göra om valuten från tex svenska kronor till euro

4.)Välja en leverantör och få se alla produkter från denne.

5.)Sökfunktion

6.)Ändra textstorlek för personer med tex dålig syn.


Ja, jag tycker ni ska besöka sidan för din finns fler funktioner än så!


Butiken firar just nu 5-års jubileum.


De kommer även finnas i Falsterbo för att besöka om ni är intresserad av deras produkter.äntligen SM

Kikar på SM, ÄNTLIGEN! :D sändningen har alltså nu kommit upp  arkivet, så ni som missa SM men vill kika kan gå in på ridsporten.tv och sedan in i arkiv :)

dagens

Yrroll är riden, eller det var två timmar sedan, vi var ute och klättrade, jag provade att rida med två nosgrimmor och äggbettet idag, fortfarande alldeles tung i handen, det blir ju inte bättre av att han fortfarande, efter 15 år, inte lärt sig att man ska öka takten vid smackning eller skänkling, nej han tar ett steg imorgon och ett nästa år om man inte är där och pickar på han hela tiden. När man arbetar med honom från marken blir man alldeles trött i munnen av alla smackningar:P Man får liksom kramp så mamma fick springa efter med pisken sist. Alltså stå brevis mig och vifta med den. Jag hade fullt i händerna av tömmarna (som är longeringslinor) hahha. Föreste, passade på att göra en vidioblogg idag, om jag kommer lägga ut den återstår att se. Inte riktning min grej och skämms bara för jag har gjort en, hahaha. Men filmade utsikten från berget och gjorde lite dagens outfit.

Någon som vill se?:P

Nu ska jag till tandläkaren och borra..

Men först, dagen i bilder.

Tränset

En mysig stor häst :)


en fim


en film från träningen med uffe. Fick inte in de andra då ja råka avbryta, så sålänge blir det den här. Det är på övningen som jag hade jätte svårt att få till. trippel på böjt spår till en kombination..

Jobbat

Jobbar idag... halv elva tills nu. Jobbade även över då en fick ont i huvudet. Kanske ingen lång dag i sig, men eftersom jag gömde plånboken hemma ha rjag ätit EN pirog på hela dagen. Så ska lägga mig tidigt, mamma tar hand om hästarna själv idag, jag har inte så mycket energi över!


Älsklingen

Spännande

Hoho nu är det spännande. Två kvar bland C-ponnyerna och båda de har hitills vart felfria. Jag hejjar på My Bergdahl som just nu ligger tvåa. Hoppas hon får sig en medalj. Tycker hon är duktig! :) När jag kommer till Andreas ska jag se HELA sm med film, nu har jag bara fått följa online resultaten.

Yrolls planering

Har ni märkt att jag hela tiden stavar Yrrolls namn olika? Svaret på varför är att jag inte vet hur hans namn stavas? hahha alla har väl koll på vad ens häst heter. Men i mitt fall är det så att Yrroll heter olika överallt. Det var samma emd min Fidelie, hon hette Fidelie II på vissa ställen och Fidelie III på andra.

Men till vad rubtiken lyder. Så här tas Yrroll hand om efter tuffare träningar.

* Masseras på länd, manke och nacke.
* Linimenta/massera bak knäna
* Stretchar bakbenen rakt ut och under magen.
* "Morotstricket" Åt sidorna och mellan benen.
* Höj ryggen, genom tryck på skinkorna.
* Höj manken genom att trycka uppåt mellan frambenen.
* Dra och häng lite i svanen åt sidorna.


Svar

Karin om Träningen för Ulf Johansson!:
men prova och rida med två tyglar, igagsen ? att du fäster en så att det blir ett vanligt träns med och sedan har kvar en tygel i gagsen det funkar också. :)

svar: Jo jag har gjort det ;) Både med två tyglar, en i vanliga och en i gagset. Och så har jag provat att rida med delta som också sitter i gagset och en i bettet. :)

Less.

Blir SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ LESSS: Kan inte se sändningarna från SM finalerna tack vare att någon idiot har instalerat något skit program på den här datorn....

Träningen för Ulf Johansson!

Nu är jag hemma från träningen. Tycket det gick helt okej. Yrroll skötte sig jätte bra och han var väldigt fin att rida på marken. Jätte kul:) Men sedan så var det en övning jag hade lite svårt för.Hittade ingen bra distans. En gång kracha vi nästan.. Men han redde ut det min lilla prins! Men överlag är jag nöjd! Framförallt över honom! När vi kom hem gick jag igenom hans egna program med massage och stretching. Kan skriva upp hur det ser ut om någon är intresserad. :)

Idag red jag på gagset igen. Just nu tycker jag han känns överlägset bäst på den, men det kan också ha att göra med att han börjar lossna i kroppen tack vare annorlunda träning och en underbar equiterapeut! Dock rider jag med tyckeln i själva gags"snöret" eller vad man nu kallar det? Och Pether Markne gillar inte att man gör det. Jag har provat rida med delta och två tyglar men det känns inte alls så bra. Så den skarpheten som blir med tygeln i snöret är nog ganka optimal, eller kanske ska säga trycket på nacken? Uppskattar alla era tips! :)Och Hanna, hittar inte bettet i katalogen? ser bara vanliga tränsbett?
Här kommer lite bilder från träningen.

Bara för att visa att han fått lite hals? dock dålig skärpa.

Kan lova att så här Biff ser han inte ut hemma i hagen. Där är han en sketen älg ;)

Så borde han vara oftare. ;)


Yrris

Nu ska jag iväg på första hoppträningen med Yrroll sedan, April? Har iaf inte hoppat sen Faluns nationella pga hans låsning i baken,. Ska bara hoppa lågt typ max 1m. Nej nu ska vi åka om 50 min så jag ska göra iordning honom. Filmer kommer sen :)


Dålig uppdatering

Dålig uppdatering idag. Har vart i Borlänge och "shoppat" Inte jag som handla utan Andreas, sedan lite fotboll på vägen hem och nu har jag ridit. Yrroll var super fin!!!!! Nu ska ja in i duschen sedan ska jag åka. Imorgon ska jag träna Yrroll i hoppning för första gången på över en månad!

....

Insåg precis att det inte finns en enda tävling i sommar som jag kan tävla Pi på... Life is over.

Ridit Y

Var så himla sugen på att rida ett riktigt dressyrpass på Yrroll idag, så jag klädde på mig och tog mina älsklings stövlar, pioneer crocodile, och gick ut. Ja ni tror inte det spöregnar eller? Vill ju inte förstöra stövlarna så jag gick in med dem och bestämde mig för att vänta och se om vädret skulle ge upp. Ja, det gjorde de så då gick ja ut men tog mina gamla stövlar. När jag kommit ut och hoppat upp på Yrroll, ja ni tror inte det spöregnar då??? Jahap. Bara att göra det bästa av situationen så jobbade han på en grusväg där det är lite skydd för regnet och red slalom till en början, vill få igång bakbenen så red honom framåt hela tiden med stöd på bettet, i början gick han i väldigt öppen form men sökte sig ner ärligt efter ett tag. flyttade honom även i slalom på vägen i både skritt och trav. Han var fin. :)

Nu värmer jag mig med kaffe och varma mackor :)

Bettdjungel

Skrev ju att jag beställt hem lite nya bett som ni kan se här .

Skulle gärna vilja att ni lämnande en kommentar om vad ni har för erfarenheter m.m. av dem. Eller vad som annars kan passa Yrroll. Raka bett är inget alternativ då varken Yrroll går bra på dem eller jag gillar att rida på dem. Han är en väldigt stor, tung och lång häst. Inte så mycket framåtbjudning mellan hinder (dock före och efter) han är framtung och blir på det viset stark eftersom han hänger sig på bettet. Samtidigt är han väldigt känslig i munnen. Han kan tex inte gå på vanligt pelham, då det blir alldeles för skarpt. Bara man skrittar på långa tyglar ställer han sig på bakbenen. Syftet med bettet är att han ska bli lättare i munnen och komma upp mer med nacken samtidigt som det inte blir för skarpt så han blir off. Bettet ska främst användas vid hoppning.

Självklart rider jag hela tiden dressyr för att få honom dit jag vill. Men att rida honom på det sättet han är med tränsbett ger mer skada än om jag kan få han gå mer rätt på ett lite skarpare bett.

De betten jag har hemma nu:
Tvådelat - Använder vid dressyr
tvådelat pessoa - Provat men är inget alternativ för mig eller för honom.
Rakt pelham med gummi - Alldeles för skarpt
Baby pelham, rakt med tungfrihet - Har funkat bra framt tills typ April, jag ogillar raka bett så behöver byta ut det.
Gag - Går han helt okej på, men blir ändå lite väl lång.

Har även ett ägg-bett men det är för stort så kan inte rida med de.

Oväder

Herregud vilket åskväder det var inatt! Just här i Leksand (vet inte om de är så i hela dalarna?) så är det en väldigt kraftig åska när den kommer. I Sthlm är det mer lite poff, poff pang. Här är det BAAM BAAM BADAM! Huset skakade och trodde fönstren skulle gå sönder. Jag låg och snörvla för jag inte visste om mamma hört det och tagit in mina bäbisar. Men självklart så hörde hon första smällen och sprang ut för att ta in dem, Yrroll och Pi var bra galna vid den tidpunkten. Så idag när jag kom hem sprang jag ut med massa godis till alla 3 och tacka dom för de överlevt. Vad hade jag gjort annars? Förra sommar dog ju hur många hästar som helst av åskan/blixtetn.

Hur gör ni med era hästar när det åskar? Är ni fjantiga som oss som tar in dem på en gång eller låter ni de vara ute?Nya bett

Jag har beställt hem lite nya bett nu. Yrroll gillar inte raka bett, vilket typ alla mina bett är.. Har bara vanligt tvådelat och gagset som är tvådelade. Så beställe 3 olika.

Detta D-ringsbettet - Tredelat med kopparrulle.

Fullcheek. Vanligt bett med stänger på sidan.

Kimblewick bett med äppelsmak och tvådelat. Funderar på att virra in det i latextejp, men får se om han gillar smaken.


Har väldigt mycket bett hemma nu, Så tänkte kanske sälja av lite. har väl runt 20-talet?

Hästar, hästar, hästar

Nu drar ponny SM i hoppning igång. Det var ju mitt mål förra året med Pi. Tyvärr räckte vi inte hela vägen, men jag tror helhjärtat att hon kan gå de klasserna med en annan ryttare och jag hoppas hon kommer göra det i framtiden. För mig blir det inget SM iår. Har ingen häst just nu för de klasserna, Yroll kan förhoppningsvis hålla måttet för att gå 1.40. Men större än så tror jag inte. Men man ska aldrig säga aldrig, men med tanke på hans ålder.

Vi kikade ju på en unghäst för några dagar sen. Mamma är ledsen hon ville ha hem henne, det var ett fint litet sto. Men nu blev det inte så och världen är full av hästar, att hon inte blev vår betydde väl antagligen att vi inte skulle passa ihop i framtiden, vad vet ja? ;) 3 år var verkligen inte vad vi hade tänkt oss. Jag har sagt yngst 5. Vilket min tränare Louise håller med mig om. Hon har en fin häst hemma nu som vi kanske ska kika på. Hon tycker vi ska satsa på något riktigt bra och färskt så jag kan gå ut och rida lite större klasser ganska på en gång. Men det innebär också mycket mer pengar. Vi får se hur det blir. Hon vill ha en snabb förändring in mitt stall. Vi får se hur det blir. =)


Dagens.

Sängen är dagens och mitt nästa projekt. Den känns efterlängtad just nu. mmm vill dit! ;). Har gjort klart Pisegrisen, Passet gick mer eller mindre ut på att få henne att röra på fläsket. Inget krävande då ja inte har allt för mycket krafter kvar. Yrroll har som sagt fått "behandling" idag med massage och akupunktur m.m. Blir ingen tävling i helgen med honom, dels för han inte är 100 igång, dels för att han fick behandling idag och dels för att ja glömt ordna med pengar på ryttarkontot. Synd det där med att det inte går igenom om det saknar en krona på kontot.. För det där föll helt ur mitt minne. Men blir iaf Borlänge med honom. Så jobbar jag lite på tävlingarna. :)


Jobbat, nu rida en häst

Jobbat från sju till kvart över fyra idag. DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖD! Men det är desto roligare den 25.e :D wooho. Fick mitt sommarschema med. Måste ställa in en o annan tävling.. :( Men så läne det är Söndagar är de lungt. För då är det väldigt mycket OB.. Något jag gillar! Nu ska ja proppa i mig glass och sedan Rida Pi. Yrroll har blivit behandlad idag. Vet inte riktigt vad han fått, men i allafall akupunktur och han var lite stel i ryggen, bogarna och bakknäna så lät som han fått sig massage med. Vår equiterapeut kommer varannan vecka till honom just nu. :)

d

Provridning

Som jag berättade för någon vecka sedan så var jag och provred en häst. Eller jag berättade det aldrig men antog att ni förstod de då ja sa att ja väntade på en besiktning. Hästen gick igenom och...... Bambambadam "trumvilvel alltså"...... Någon annan hann före. :( Tråkigt jag vet. Men men så är det väl då. Får se det positiva att jag hinnder med mer med Pi & Yrroll.
Där har ni henne lite :)

Dagens ridning

Båda hästarna är nu ridna. Yrroll klättrade jag lite med först och efter det så kände jag av honom lite i alla gångarter på en grusväg. Flyttade honom även lite. Pi var det rejäl ponnu-bus-ridning på idag. ååhåhååå hon är så rolig att rida! Red ut barbacka i det fina vädret. Pi har ju inte gått på flera dagar nu så passet gick i princip ut på att hålla sig kvar när hon visade upp sina gångarts kvaliteér, de är fina. :P Sedan busade jag runt på en äng i full galopp med gräs upp till knäna. :) Snacka om skönt att komma hem till hästarna! Nu är jag nöjd och kommer sova som en stock ikväll. :P

Filmer från Senaste Louise träningen.

Här är det filmerna från senaste Louise Haaga träningen. :) En vecka efter.. Jag vet. Men bättre sent än aldrig. Mycket fokus på långa distanser då man ska kunna rida på de x-antal galoppsprång man valt trots att det är en lång distans där man ofta börjar räkna om anridningen. Utomlands brukar man räkna galopsrången upp till 12 medan vi i Sverige räknar upp till 7.
Pi sura ihop lite där vid banhoppningen. Men jag kom nog igång dåligt med min ridning, för efter andra stoppet var hon ju galet fin. Den galoppen ska hon alltid ha på banan.

...

Heeeemmmaaaaaaaaa!!!! :D Eller oker, riktigt så glad är jag knappast över att vara hemma. Men nu får jag iaf träffa mina bäbisar. :)

Imorgon åker vi hem

Imorgon åker vi hem till Lekke igen. Då blire uppdatering igen. Vill INTE hem. Har det bra här :) Idag har vi vart lite i Huddinge där ja är uppväxt, tills ja blev typ 13 år och vi flytta till Leksand. Igår promenera vi i gamla stan och tog en brunch och avslutade med lite, lite shopping. Är lite snål för tillfället men någon hundring har ja unnat mig, eller okej några stycken....:P Men det ska vi inte prata mer om. Vilken KYSS Pi och Yrroll ska få imorgon och massa kramar! :)Tog en sista minuten .... Till sthlm

Jag är lite impulsiv just nu känner ja. Så då passa ja på att boka en resa ner till sthlm för två om sisådär 3 timmar. Hahah:P Så blir inte mycket uppdatering, inte häst relaterat iaf. Kommer hem igen om någon dag. Men skönt med en time out. Blev ju ingen utlandsresa nu så då får pappa styra upp med något :)

 


Mina två pärlor just nu! :)

Dålig uppdatering pga av studenter. ;)

Inte den bästa uppdatering men igår var det skolavslutning och sedan var det tänkt att ja kanske bara skulle ta en time out och åka utomlands någon vecka. Men finns inget som passar oss så blir hemma och kanske åker i Augusti istället om vi hittar något. =) Idag tar vänner studenten och ska hoppa in i duschen och sedan bege mig till Leksand. Uppdateringen blir heller inte bra idag. Men imorgon får ni en massa filmer. På Onsdag ska vi förmodligen kika på en till häst. En som Louise tyckte, hon vill röra om lite i mitt stall. höhö.

Mitt lilla hjärta, hon ä bäst i världen! :)

Lite bildbomb

Här kommer lite bilder från igår. :)


En del bilder är bättre än andra.

Hörs!

Nu packar vi in. Hörs igen väldigt sent ikvälle eller imorgon. Vi brukar komma hem mellan 12 och halv 2 på nätterna efter louise träningarna. Kameran är med och det är alltså Pi som tränas ikväll..

En häst gick igenom besiktning idag.. =)woho. ;) hemligt hemligt

Betyg.

Skolan är näst intill över. Imorgon är det riktig avslutning. Även om ja typ tog det i Fredags ;) Haha. Sprang förbi några lärare idag och kollade vad jag fått på de senaste proven ja skrivit och även slutbetygen. Vilket lät väldigt lovande.
MVG i näthandel B
MVG i inköp och varuhantering.
MVG i Spanska steg 1
MVG (?) i Specialidrott B (Läraren sa att jag borde vara super nöjd men har inte fått veta betyget..)
MVG i småföretagande a. Läraren hade dock satt VG men sa att hon tänkte ändra till MVG, om hon gör det eller inte lär visa sig. Men man kan ju hoppas. :)

Sedan tidigare har jag: (kan vara fel någonstans eller glömt ett ämne, men de här har ja koll på iaf)
MVG i information och layout
MVG i försäljnings och serivce
MVG i näthandel A
MVG i praktiskt marknadsföring A
MVG i projekt och företagande.
MVG i datorkunskap
VG i administration
VG i Svenska A
G i Matte a
G i Engelska a
G i Estetisk verksamhet

Haha suger på matte, engelska och svenska. De viktigaste ämnena liksom. FAIL.

Kan även säga att innan jag började på gymnasiet och mitt program handel och administration hade jag IG-varning i allt. Jag prioriterade helt hästarna och sa att de gick framför precis ALLT och struntade helt i skolan.. Nu är jag liiite smartare och försöker proritera rätt i olika situationer. Men det jag vill säga är att inte ge upp. Sedan är även HP ett väldigt bra program, framförallt i Leksand.

Mira och jag


Utan Mira.


skästa idag.

Kameran ligger på laddning. 4 beger vi oss mot västerås och skästa gård. Pi är med idag. :)

Dagens pass

Nu är båda hästarna ridna. Yrroll körde ja lite galopp i backe och sedan klättring, han blev halvt död efter det. Kondisen är inte på topp just nu ;) Fokuserar inte alls på formen just nu utan det hanslar bara om att rida fram honom hela tiden och få igång bakbenen + övriga kroppen. Han glömmer lätt bort att han faktiskt är ute och går ibland så man måste hela tiden påminna honom.

Pi red jag igenom i en av hagarna. Hon var super fin. Imorgon ska vi åka till skästa och hoppträna så red inte så hårt. ca 30 min intensivt..


Gårdagens pass


Tömkörde Y igår. Han var fin! Använde oss även av cavalettis.

Pi gick en lugnt tur i skogen på ca 1 timme.

Svar. :)

magda om Filmer från Pi och Ullis div 1 finalen.:
Som jag uppfattade det så gick omg 2 i LB+5? Eller ja det stod så va? Och det gjorde den inte alls, dom två göra omg går i LB och den sista i LA så har det alltid vart? :)
btw, fin blogg!

Svar: Omhoppnigen går i lb+5 vilket dem red och var nolla. Klassen är en lb men bed 1a:a som innebär höjning vid omhoppning.


Pi och ullis omg 2 div 1

Filmer från Pi och Ullis div 1 finalen.


Här är alltså filmerna från i söndags då Leksand tog en andra placering i div 1 finalen. Med yngsta laget och 3 st som debuterade båda omgång två som gick i lb+5 och finalen som gick i La. hur duktiga är de inte då??


Ni får gärna stänga av ljudet så ni slipper höra mitt babyprat om Pi :P

En stor häst

Stor häst, liten flicka.


Tjockis.

Andra tränar för beachen -10. Jag äter chips, glass, rulltårta och kaffe till lunch. Men har aldrig vart som alla andra ändå ;) Ska dessutom iväg och tömköra Yrroll om 45 min så då lär ja ju få gå en bit:P


Lilla hjärtat Yrroll

Efter att ha ridit 1½ tävling på över en månad så börjar man få lite abstinens! Så nu har jag börjat anmäla till lite tävlingar igen!

Även om Yrroll inte har vart skadad så vill vi att hans "rehabilitering" Ska få gå sakta. Vi vill ju ha honom så fräsch som möjligt och har därför tagit de lugnt! Men som sagt nu har vi anmält honom till lite tävlingar igen. Han ska bla få gå 110-120 i 3 st tävlingar för att få "börja om" lite lugnt. Dessutom så tycker jag inte det är schysst mot honom att behöva hoppa 1.30 när dom två sista blev som de blev pga av hans stelhet i bak. Jag skulle känna mig idiotisk att tvinga honom tävla 130 fast han river halva banan pga en låsning. Även om Yrroll har ett fantastiskt psyke och hoppar fast det gör ont så kommer han ju inte tycka det är roligt i längen att riva halva banan. Så nej nu har jag tagit mig ner på jorden och låter han hopps "små" klasser några gånger innan han ska börja hoppa lite större igen (om det går bra såklart). Så det blir lätt, roligt och billigt ;). Förhoppningsvis ska vi vinna lite med. Det är vi inte så bra ;)

Så här ser det ut preliminärt!
Gagnef Lördag, 110-120
Borlänge Söndag, 110-120
Orsa Söndag, 110-120.

Sedan när Avestas meeting är har jag tänkt att han ska få hoppa 1.30 igen. det är ca 1½ månad dit om inte 2?

Inte intresserad

Bara så ni vet. ala som skriver "hej gå in på min blogg" Eller "hej vad gör du idag". Ni är sååå irriterande.. Tävlar du bland eliten i Sverige så får du gärna skriva så, för då är du intressant för mig!

GårdagensPryltips!

Jag är ju av den lite latare typen. Så är du som jag, så har jag verkligen ett bra tvätt-tips, som går fort och enkelt! Emin hästschampo är verkligen suuuper! Tvättade bla Pi med det idag! funkar bra både före och efter tävling och de innehåller lite linement. Det du gör är att först blöta hästen, sedan schamponerar du hästen, har du brottom drar du bara av med en vattenskrapa eller så sköljer du av hästen. Skummet är inte farligt så det gör ingenting om det blir lite kvar.

Det är enkelt, går fort, hästen blir ren och det innehåller liniment.


Pi och Ullis LA

Har ni kommit hem från Älvdalen där ullis hoppade en La med pi, finalen i div 1. De kom tvåa!! :D Så himla roligt eftersom laget är det yngsta av alla. 10-11-12 och 14? år liksom. Tyckte Ullis gjorde en nsätan perfekt runda! Bortsett från ett litet missförstånd så det rev ett. Men som sagt en super runda! Dessutom var det ju debut i LA!

Lite tjuvkik


Jag är så hemlig av mig nu;)

Vi kom hem från Sthlm halv 4 inatt! och gick upp typ kvart över 7!!! Vi alltså inte ens sovit 4 timmar än.. Men Pi ska iväg och tävla så det är bara hålla igång. Var ju inte riktigt planerat att komma hem sååå sent. Men nu blev de så. Förstår att ni vill veta mer men kommer håla det lite hemligt. Men kan visa lite småsaker ;) Ni kanske blir lika chockade som jag att ja egentligen tagit detta beslut. Hmm vad kan det vara?

Mellanlandat

Nu är jag hemma från vårt roliga ä'ventyr. Eller inte hem, hemma utan hemma hos Pappa i sthlm där vi mellanlandat! Vi har vart i alla möjliga orter och län idag! ;) Nästa vecka sker nog en besiktning, ni kan ju säkert lista ut vad vi gjort. Men hur det blir återstår det att se! :) En och annan sneakpeak ska ni allt på! Vi ska bara ta oss tillbaka till Leksand först. Kommer hem någon gång i natt! :S

hoho

ps. Kameran är med också ;)

Ut på bus

Nu ska vi iväg på hemlighetsmakeri. Några närstående vet såklart vad vi gör men inte ni, hohoho ;) Men berättar självklart när vi kommer hem vad vi lurat omkring med. :) Det blir dock sent då vi ska förbi Trosa utanför stockholm en sväng med. :S

Nu blir det bra uppdatering

Sista provet är skrivet, sista redovisningen är gjord. NU väntas sommarlov! eller okej det är en vecka kvar men det är en lök-vecka. :) Min uppdatering kommer hädanefter bli SUPER! ;) Imorgon väntas en rolig och spännande sak ni nog inte ens kan föreställa er. Även i övermorgon (Söndag) Händer en rolig sak, men det har nog några av er koll på! Nu ska jag ta mig en lugn kväll efter ca 5 timmars sovande efter jobb halv 4 - halv 12 på natten och ett prov och en redovisning + en shopping idag.


Nu blir det bra uppdatering

Sista provet är skrivet, sista redovisningen är gjord. NU väntas sommarlov! eller okej det är en vecka kvar men det är en lök-vecka. :) Min uppdatering kommer hädanefter bli SUPER! ;) Imorgon väntas en rolig och spännande sak ni nog inte ens kan föreställa er. Även i övermorgon (Söndag) Händer en rolig sak, men det har nog några av er koll på! Nu ska jag ta mig en lugn kväll efter ca 5 timmars sovande efter jobb halv 4 - halv 12 på natten och ett prov och en redovisning + en shopping idag.


Kämpar in i det sista.

Imorgon skriver jag som sagt sista provet för 2an! Så efter det blir det bättre uppdatering igen! Prioriterar bra betyg väldigt högt och då får helt enkelt bloggen stå tillbaka några dagar. Det lönar ju sig i slutet ändå, eller hur? Dessutom har jag min fina bror och hans underbara son här och då vill man ha lite tid för dem med!

Igår träna ullis Pi och det gick väldigt bra tycker jag! De hoppa några oxrar på upp till 110 så det kommer nog gå bra på Söndag eftersom de hoppat bana med några hinder på msv. Synd att Ullis inte var lite mindre för då hade jag låtit henne tävla Pi hela tiden så de kunde rida lite större klasser. (www.ulrikaasplund.blogg.se) Om ni vill besöka henne. Finns några filmer där från igår. Mina kommer snart också in. Men måste bli klar med pluggandet innan halv 4 då jag börjar jobba och sedan kommer ja inte hem fören halv 12 när jag slutat och har prov klockan 8 dagen efter. Men som sagt, hårt slit lönar sig ofta i slutet!

Träning för pisen

Idag ska ullis träna Pi för första gången. Hon har bara fått hoppat upp på henne på tävling och ta starten för vad den blir. :P Men det har ju gått bra, hittills har det vart felfria i alla grunder och har totalt fått 4 fel med sig på 4 starter? De har även en andra placering och en seger. På Söndag ska Ullis rida henne i finalen i div 1 och därför ska de träna idag. Tar med mig filmkameran om ja hittar den?:P Jaja ska fixa en ordning henne, hörs senare!

Pi och Ullis.


Har vart bortrest

Jo visst lever jag! Jag var bara bortrest under gårdagen. Var nere i Västerås och fira en kär gammal vän. Åkte vid 9 på morgonen och kom hem vid halv 1 på kvällen :P

RSS 2.0