Fråga

"Skulle du sälja Yrroll om någon erbjöd dig 150 000?"


Hmm, svårt att svara på. Tror faktiskt inte det. Det är ett ganska bra bud men han har kapaciteten att gå liiite högre och därav kan även priset höjas. Dock börjar han bli till åren, trots att han knappt är tävlad. Men jag vill ha min häst och nå mina mål. Men han kommer vara till salu om ett tag, tyvärr.. Men vill man komma vidare är det nog tyvärr ett beslut man måste ta..

Nya regler från 1a April

Någon som vet vad de nya ponnymätningsreglerna gäller? Gäller det även redan slutmätta ponnyer ? Förstår inte varför allt ska vara så jävla luddigt hela tiden.. Svårt att vara rakt på sak märke jag.

Hemma sent

nu är jag hemma från jobbet. Kom inte hem fören 20 över 5 eftersom mamma var sen.. Stoppar i mig lite snabbt sedan måste jag rida. Hästarna har fått tagit det lungt nu ett tag då de var lite mycket i början på Mars. Men sedan är jag lite som en fjant med. Men imorgon kommer min kusin iaf och då blir det mycket ridning. Får se om vi får någon tid i elldes. Skriver fler önske inlägg senare när jag är klar.:)


Önskat inlägg

"rangordna dina hästar prismässigt när du köpt dem och vad värdet ligger på dem idag?:)"

Har ju berättat förut att jag inte betalat särskilt mycket för mina hästar. Så kommer nu rangordna dem efter vem som var dyrast att köpa och vem som är dyrast just nu.

Pengar är alltid en känsligt ämne och många väljer att inte prata om vad de köpt sina hästar för. Men jag känner att jag inte har något att dölja.

Vid köp
1.) Yrroll- Kosta 50 000 kr.
2.) Pideli-Pi 40 000 kr.
3.) Fidelie 15 000 kr

Dyrst just nu

1.) Pideli-Pi (200 000 med diskussion med Louise Haag) Är dock till salu för ca 185 000 nu.
2.) Yrroll. Runt 100 000. 120 000 kanske, om man jämför med andra hästar i samma utbildningsnivå och ålder. Han är bara tävlad i ca 2 år.

Måste även tillägga att det är svårt att sätta ett värde på en häst. För en som ogillar hästar är värdet på dem långt ifrån vad de är för mig, då de är värde flera miljoner för mig. Men man måste vara realistisk och jag har diskuterat det här med mycket kunniga hästmänniskor och även sett priser på andra hästar.

Hitt på nå nu!

Undrar hur antalet unika besöökare hela tiden ökar men kommentarerna minskar. VAD VILL NI LÄSA OM?? Så pass många ni är så måste ni ha idéer! Min första ponny? min värsta olycka? min bästa runda någonsin?Vilken häst som var dyrast? jaja kom på något!

1 kg godis

Usch vad kallt det är idag! Har tagit en mys-stund med de saknade hästarna, verkade ha vart saknad av dem med, Yrroll var suuper glad! Samma sak med hundarna, Rexi lämnade mig inte för en sekund igår kväll och de hela slutade med att vi delade säng. hahah.

Ska lägga mig i soffan med godis nu. Har fått 1 kg godis från insjön då de alltid delar ut 1 kg godis fr varje mästerskaps medalj man tar (EJ KM) Haha hade jag ridit Yrroll för Insjön med så hade jag fått 2 kg godis. Dock är väl godiset nästan gammalt och hårt nu då de legat och väntat på mig i skolan ett bra tag:P

Filmer

Hemma från en lååång dag på jobbet. Ja den längsta någonsin tror jag faktiskt. Lunchade med mamma på dagen med och åt som vanligt som ett fetto. Men det behöver jag! Äter lite mellanmål nu innan jag ska ut i stallet och fixa. Sedan ska jag inviga mitt TV-spel jag köpt ;) hahah. Har letat som en tok efter "me and my horse 2" i XBOX. Men finns ju ingenstans. Får väl köpa begagnat, vet att alla på ponny SM för två år sedan fick ett.

Tills vidare får ni filmer från John Hickey träningen.


Uppvärmning, galopp och skritt innan bom, galopp direkt efter.


Liten bana på slutet. Kommer dock inte igång fören efter första kombinationen.

Nu ska jag städa

Haha lovade mig själv på tåget att jag skulle städa när jag kom hem. Jooo Tjena nu har jag suttit här någon timme. Men ska faktiskt plocka in lite rena kläder i garderoben, allt riskerar ju att blandas med smutstvätten på golvet nu när jag ska sova i min egna sängen för första gången på länge ;)

Risken är väl dock att jag kommer städa ordentligt och då blir det långt in på natten.. Jag som ska jobba imorgon. Jobbig jag är.

Hemma

Nu är jag hemma!! Äntligen kan man väl säga. Är helt slut då vi gick upp tidigt idag för att göra slut på de sista hundra lapparna. Hade faktiskt 200 kr kvar av några tusenlappar. Dock är det bara en 50 lapp kvar nu. Haha fy vad jobbigt det känns! Men har sparat ett bra tag och pluggat stenhårt så jag förtjänar allt det här! Nöjd med allting jag köpt. Eftersom det är en häst-blogg antar jag att inte allt för många är intresserade av vad jag köpt. :P Nästa Månad blir det nog några nya ridsaker. Bla ska ett par ridstövlar förhoppningsvis vara på ingång. Kan ni gissa vilka?;) Nej det ska jag allt hålla hemligt ett tag!

Ska roa mig med att läsa resten av alla bloggar ni kommenterat om :)

 

En ny bild ni nog inte sett.

fr vän: Charlotte Ericason, Zandra Svensson, Sarah Gustafsson.


Saknar bäbisarna

HAr shoppat en hel del. Och nu ska jag ut och göra av med lite mer pengar :) Hoppas ni alla har det bra, det har jag men ikväll åker jag hem. Då får jag äntligen pussa på bäbisarna :)




Saknar bäbisarna

HAr shoppat en hel del. Och nu ska jag ut och göra av med lite mer pengar :) Hoppas ni alla har det bra, det har jag men ikväll åker jag hem. Då får jag äntligen pussa på bäbisarna :)




Till sthlm

Laddat upp lite filmer från senaste John träningen, finns på min kanal, pidelipi på youtube. Nu åker ja till sthlm.

Klar

nu har jag mockat, ridit, duschat, tagit in en häst och klätt på mig. Kunde itne rida som planerat så bokstavligen talat några jävla gäss gick på vägen. De bor på en gård brevis en väg man måste rida på för att komma till min galoppbacke. Och de är argsinta som faaaan. Så fick vända. Blev bara skritt idag, precis som igår.. och nu två dagars vila.. Jaja, de dör inte av vila som sagt.

Ska resa bort

Hemma en snabbis för att mocka, rida och duscha, sedan tar jag tåget mot stockholm för shooping heela hräliga helgen! Så därför jag inte har svarat eller har tid att svara på kommentarer just nu! :)

Otursdrabbade Fidelie

fidelie har lyckats med något... Hon blöder som tusan och har förmodligen fått en spark, har försökt stoppa blodet i 45 min nu, nu är mamma ute och trycker, ska även spola kallvatten på det. hela hennes bakben är blodiga.. Lilla stumpan!

Väntar på veterinären som ska komma och sy?

Vilka bloggar läser du?

Har tänkt på vad mycket häst-bloggar det finns va? Både roligt och tråkigt, jag får ju mer konkurrens, hehe nej skojja! :) Men jag skulle vilja att ni alla skrev upp bloggarna just NI läsr och tycker är bra, inklusive mig, om ni tycker jag är bra alltså. Ni får självklart skriva er egen blogg också!

Har mycket tid ikväll så kommer att kika runt i massor med bloggar!

Bada med hästarna

Hehe vad mysigt de sista avsnittet av ponnyakuten var! Jag vill också bada! Dock har jag tyvärr ingenstans där jag kan bada med mina. Men när jag stod i mitt förra stall så hade vi Siljan bara några minuter skritt därifrån så badade väl ganska ofta då? Har en bild på mig och Pi när vi galopperar i Siljan och hon är bara en liten bebis på 5 år då :)

Brukar ni bada med era hästar?

kom hem sent igår!

Blev en väääldigt lång dag igår. Trots att snack-pelle-John bara var en halv timme sen så var vi inte klara fören 23.00. Kom hem ca tolv på natten. haha. Tur jag var ledig igår iaf så jag sovit ut ordentligt idag. :) Har precis tagit in Yrroll nu för han ska skos om en timme och eftersom de är kallt och snö ute vill man ta in hästarna lite tidigare för att de ska bli varma och torra i hovarna :)

Nu- Fixa för träning

Nu ska jag fixa Yrroll för att bege oss mot Gagnef/Bäckan/John Hickey träning. Egentligen har Louise pay & jump imorgon men det ska vi inte åka på så jag tar Yrroll för John idag.

Imorgon har jag en ledig dag och då ska jag gymma, tvätta och packa, fööööör på Freeedag drar jag och andreas till ett efterlängtat stockholm för stor shopping! Sparat sedan Januari för det här. hahah. Ska slinka in med att inte en hästpryl ska få finnas i mina kassar, så blir bara att skämma bort mig själv. Och på söndag fortsätter Andreas vidare ut till havs för kryssning med hans hockeylag. Jag åker hem till Leksand igen själv, tråkigt.

BTW Är vi lediga nästa torsdag och fredag? hmm..




kameran följer mig troget.

John träning

Nu är jag hemma från jobbet. Nu ar man vant sig lite vid de händelsefulla och jobbiga dagarna så är inte lika trött idag. Det är väl tur då John Hickey träning väntas ikväll. vilken tid de blir vet man aldrig, men det ska vara mellan 8-9 iaf. ;) Kameran är med och tror batteriet ska räcka. Tur jag är ledig imorgon så jag får sova ut riktigt ordentligt :) gillar nämligen att sova :P

Louise

Försöker få tag på Louise haaga ang Torsdag, eventuella privatkurser, helg kurser, sponsorkontrakt, min och Yrrolls satsning och annat smått och gott. MEN det är omöjligt att få tag på denna mycket målmedvetna och engagerade kvinna. Det går nästan inte att ringa henne om man vill få tag i henne, utan man får vackert skicka ett sms och vänta tills hon har tid att svara på det, det brukar bli runt 12 när hon kommer hem. dock har jag inga pengar på mobilen just nu.. Och hon snackar om att jag är ambitös liksom? Hon bryr sig så himla mycket som alla sina elever och hästar och folk omkring henne i överhuvudtaget.

Jag, Yroll och Louise. Hahahha snygg bild, vet inte hur länge sen det här är? 2 år sen?

Smart arsle

Det är så roligt när man tror att man är smart men rent av dum i huvudet. gav Pi och Y krafftfoder för de skulle hålla sig lugna medan jag tog ut Fidelie. JA, ett tag senare kom jag på att jag då inte kan rida inom en timme.. ååh. Har iaf gjort klart i stallet och ska nu ta in de två sista hästarna :)

Braaaa

Hahah är det någon som lagt märke till hur mamma viskar "hopp, hopp, hoppp, braaaaaaaaaaa" och "hoppp,hopp,hoppp braaa, ett hinder kvar, hopp, hopp, hopp, hopp, braaaaa" Hahahha i vidiosarna från i helgen?:P

Hemma från jobbet

kom hem från "jobbet" för en stund sedan. Har ju APU just nu. Jobbar från 8-4 och eftersom man inte är van att stå upp så pass mycket är jag helt sluuuut! Har stoppat i mig jordgubar med mjölk, 3 bullar och kaffe. haha. Ska lägga mig i soffan och läsa ridsport special. Kanske en power nap med? Yrroll ska vila idag men Pi behöver ta en tur.

Nu får min kusse ta och komma upp så jag får lite ridsällskap. Hon är bara typ 10-11 år men jätte duktig och lär sig väldigt fort. :)

Filmer


Skit youtube

Youtube verkar inte funka just nu, har lagt in filmerna på datorn och på youtube. Men vet inte vad youtube håller på med just nu, men det lär väl visa dig om det funkat eller inte.

Filmer ikväll

Tycker det är lite torrt på kommentarer just idag?:P Vill ni se filmerna från tävlingen igår eller inte??! Haa nejdå, de kommer in ikväll :)

nu blir det duschen.

Dagen ridning

Eftersom Yrroll tävlade igår och dagen i sig var väldigt lång och tuff så tog jag och skritta ut barbacka på herr Yrroll. Han var liten busig och var bra orolig ett tag att han skulle köra med sina avkastar trick. Ja Linda du satte spöken i huvudet på mig ;) Men nejdå, Yrroll var go som vanligt! travade lite för att känna på honom och han var super pigg och glad. Så han är precis som vanligt. Imorgon ska han få vila helt.

visste ni ....

.... Att Yrroll har vart världens avkastarkung? Hahah jo men visst. Tydligen känner många i Gävle till Yrroll som bushästen som bockade av folk. Han har nästan aldrig bockat med mig, bara när vi gjort galoppombyten i skogen och han vart lite busig. Så det kunde jag aldrig tro! Därimot vet jag att han är lite lätt i fram. Så händer att han står på bakbenen! ;)


Populära Louise Haaga

Haha hade hoppats på att jag skulle få rida några intensiv träningar efter de två tävlingarna jag har kvar i April, men det är fullt. Liksom för att stanna upp och reflektera lite över starten på säsongen. Kommer ha ridit 4 tävlingsdagar då och redan efter andra tävlingen har utevecklingen vart mycket framåt. 

Dock så är elitsatsningen igång ända till Juni men hade velat ridit flera dagar i rad men alla kurser är ju fulla. Louise är ju en otroligt populär tränare och de flesta som ridit för henne gillar henne och rider igen. Hoppas jag får rida någon kurs för Pether, han har ju börjat ta upp sin egna satsning och siktar på VM så vi får se hur det blir med det. Annars tror jag nog Louise kommer ta en sväng upp hit till Leksand, eller så får jag helt enkelt åka ner och ta privatlektioner för henne. Kanske vill Lola följa med? ;) Eller Emma D eller någon annan? Jaja en bit kvar, nu ska jag fokusera på markarbetet hemma och fokusera på kommande tävlingar. :)

1.20

Nöjd, nöjd, nöjd jag är så nöjd.

Jag är sååå fruktansvääääääääääääääärt nöjd över Yrroll. Han har det ju som bekant att hålla koncentrationen banorna fullt ut. Och sedan går HAN och gör en nolla. Jag red verkligen hemskt och tyckte jag gjorde den sämsta rundan någonsin. Men han bara sköter allt fullt ut och kan säga att han är bra högt över många hinder. Ni ska få se på filmerna sen. Jag är nästan lite lyrisk. Även om det vart surt med tidsfelet så är det en sådan självförtroende boots eller vad det heter att få göra en felfri runda, jag är ju itne bortskämd med sådant på Yrroll. :)

Dagen

Har lite tid över, så jag tänkte skriva lite snabbt om dagen. Var ju som sagt och tävlade idag men ville hålla det lite "hemligt" för att bara kunna fokusera på mig och hästen. Vi åkte hemifrån klockan 12 och kom väl dit vid 1 och tror inte jag starta första klassen fören vid 4? När jag höll på att gå banan till första klassen(1.20) Så ropa de upp vårt registeringsnummer på bilen och sa att ägarna skulle gå till bilen på en gång. Ja då hade Yrroll fastnad och fått panik och haft sönder inredningen i transporten. Dock var han helt fri från skador, inte ens en liten skråma. så vi kollade honom och lastade sedan in honom på andra sidan. Första klassen 1.20 vqr han väldigt fin, mamma var super nöjd över honom. Jag med såklart! Hade ett ner på sista i 3-kombinationen. Ca kl 7 startade jag sista klassen vilket var 1.30 där vi var felfria. Men ni tror inte jag lyckats dra på mig ett tidsfel. Haha typiskt mig, men var så nöjd över Yrroll så orkade inte ens bry mig. Även om man gärna hade spolat tillbaka tiden så man sluppit det där ynka felet. Under tävlingsdagen har det vartfull kallabalik,skriver mer om det imorgon. Men kan bla säga att det knappt fanns parkering, framridning, min kompis ramla av och bröt foten, hästar lösa. Och när vi kommer hem ligger Fidelie och skakar och har då fått kolik. Nu verkar hon bra och jag ska gå och lägga mig. Lägger in filmerna imorgon!


Tävlat idag. Felfri 1.30

Om ni undrar över den dåliga uppdateringen idag så är det för jag har tävlat, hehe i hemlighet;) nejdå! en riktigt händelserik dag, en olycka, En ponny med kolik just nu, en felfri runda i 1.30. Ja, jag uppdaterar mer senare, måste äta mat och ta hand om Fidelie.. Filmer kommer imorgon

KÄR

Förälskat mig i dessa skydd! Är ju i behov av nya senskydd, dock är väl dessa lite för dyra för min plånbok.

Tolga "carbon" skydd

"Mycket exklusiva benskydd som är förstärkta med carbon för bättre skydd mot slag. Insidan är inklädd i kalvskinn."

Klicka på bilden för att komma till hemsidan som säljer dem.

Något ni kanske inte visste om mig?

Österbo hästgård har gjort om sin webbshop lite. Värt ett besök! Just nu har dem REA på jacsson bla finns dessa ridbyxor på REA för 150 kr från Källquist från storlek 36.


Tycker ni ska besöka deras blogg som ni hittar i mitten på första sidan. Där kanske ni får veta en hemlighet om mig som ni kanske inte listat ut än?

Är verkligen i behov av nya tävlingsbyxor och funderar på om dem ska få ta plats i min garderob. Dock har jag 34 men börjar lägga på mig ett och annat kilo, eller ska jag säga gram? så kanske får plats i en 36a nu?


Lastmasken!

Jag har vart hemma sedan 4 och fortfarande inte gått ut i stallet. Det enda jag gjort är att sitta vid datorn.. 1½ timme nu alltså! Fan jag är sååå lat. Har alltid så svårt att komma igång med saker, men när jag väl är igång är jag väldigt effektiv. Jag är bra på att göra flerasaker samtidigt och proriterar oftast rätt så allt går så fort som möjligt. Dock går det lite väl snabbt ibland och jag glömmer att vara ordentlig och rätta eventuella fel, tex stavfel. Sätter jag igång med något så tar jag ingen paus fören allt är klart.

På Torsdag tror jag vi skulle ner till ett företag och titta på hästlastbilar. Får se hur det blir med den saken. Vore väl vääldigt trevligt med en lastbil då det blir ganska mycket tävlingar lite längre bort iår. När det är häst tävlingar blir även allt mycket dyrare. Så en lastbil att bo i och dessutom med högre komfort att åka i än bil+transport vore inte helt fel. Om inte annat blir det säkrare och stabilare på vägen. Pratar man med folk som har köpt lastbil kan det aldrig tänka sig byta tillbaka till transpor+bil.

Bra känsla

Markarbetes träning igår då som sagt. Kom hem så sent så han tyvärr inte skriva något, men filmade lite tyckte Yrroll kändes ganska fin. Men han såg inte alls lika fin ut på filmerna. Kommer lägga ut filmerna så fort jag får tag i en dator och lägga över dem på. Går nämligen inte på den här som jag har hemma. Antingen kommer filmerna ikväll eller på Söndag, beror lite på om jag ska sova hemma eller "hemma" ikväll. Har ju tre olika hem, mitt riktiga hem, hos min pojkvän och hos pappsen =)

1.30

Mycket roligt händer

Hemma från sista dagen i skolan på 5 veckor!! :D gud vad skönt! Veckan slutade med 4 betyg som jag fick tillbaka och högsta betyg på alla. :)

Har precis vart och handlat lite foder. bla sport och B.vitamin till Yrroll. Sedan hästgodis, kaninmat, spån, betfor m.m. Helt galet dyrt. mer än 1000 kronor. Håller på med fel sport som sagt.

1 Apil kommer mina kära kussar och morbror( vet att ni läser det här ;) ) upp. Har en ganska roligt månad som kommer nu. Bla ner till Stockholm(eller ska jag säga hem till?) där jag och Andreas ska ta en liten weekend off och bara shoppa i massor! Sparat pengar sedan Januari nu ;) Sedan kommer som sagt mina kusiner hit. Jag har en del tävlingar som väntas. Jag ska förmodligen få mina nya kära ridstövlar. Jag går på högvarv och är ganska glad just nu! nästa vecka väntas en resa ner till Västerås och Skästa gård och på Onsdag har jag john Hickey träning. :)

Pisen då

Ni tror inte Pi tappat en dojja? jooo... så ryktat lite på Fidelie istället.

Dagens kommande träning

Har suttit och väntat på att få åka och träna sedan tolv idag. Nu har jag iaf äntligen fått tid i hästberg 8-9. som straff får mamma bära fram alllaaaa hinder :D Djävulsunge? YES!

Kommer ha en linje med två räcken med 17 m emellan. (ridhuset är för litet för tre) Där jag kommer variera med galoppsprång emellen, volter, halt m.m. Mitt syfta är att få han lång, låg och avslappnad. För att han inte ska dö så kommer jag även lägga in tempo växlingar för att se att han tar skänkeln. På medelinjen kommer jag ha en studs med ca 5 hinder för lite gymnastik så han hoppar igenom kroppen. Inga höga höjder utan bara vanlig markarbete. Rider för ägg bettet för att prova hoppa honom lite på det. I imorgon provar jag babypelhamet med 2 tyglar. :) Nu ska jag lägga in nytt spån till hästarna och rida Pi en liten runda.

Kameran följer med.

Äntligen vatten

Wiihooo! Äntligen funkat vattnet hemma! Det innebär att jag snart vår göra en vårtvätt av hästarna, kan tvätta, det kan diskas oooooch min morbror och mina kusiner Erik och Felicia kommer komma någongång! :P Det blir det stenhård träning Felicia!!

Tävlingsplanering

Har gjort tävlingsplaneringen för några månader framåt. Gyyyy vad roligt det ska bli, längtar framförallt till utomhus säsongen eftersom herr-klumpen-Yrroll är bäst utomhus.

Har tre tävlingar fram till mitten-slutet på April sedan får Yrroll ca en månad uppehåll från tävlingar där vi gör en liten paus för att stanna till och ta till oss vad som gått bra/dåligt och diskutera med mina tränar och kanske rida lite intensiv träningar för Louise och Pether.

Sedan kör vi på lite igen och sedan några veckor vila igen och göra lite återblickar och diskutera vad som behöver ändras eller förbättras i min ridning och upplägget av träning av häst. Har aldrig ridit någon nationell 1.30 med yrroll så blir mycket att känna sig för med honom på de "större" tävlingarna. Han har ju vart min andra häst och bara gått lite på halvfart, och dessutom har vi velat ta det lungt med honom och utvecklas i hans takt.

Hade hoppats på att debutera 1.40 i Falun, eller det var rättaresagt mitt mål att vara kvalad 1.40 tills dess. Men eftersom vi missade 3 tävlingar som var planerade till tävlingssäsongens start så måste jag såklart flytta på mitt mål. Jag måste vara realistisk i min målsättning, eller det måsta ni alla. Men Yrroll är ännu inte en häst utan ett skelett som äntligen börjat sätta muskler. ;)

(Ja Linda och alla Yrrolls intressenter, jag lovar att säga till när vi rider tävlingar i närheten, vilket det kommer att bli:D )

Har även såklart planerat lite för Pi, har ju ingen aning om hur länge hon stannar, vem som kommer tävla henne eller liknande, men fram till Maj blir hon kvar.


Hur kan jag vara sååå liten? jag har nog växt nu.


Dagens pass och olyckan.

Har fortfarande inte bestämt mig för om äggbettet är bra eller inte. :P Men jag tycker han känns mycket stadigare än vad han brukar, tycker även inte att han låser sig i kroppen utan kan galoppera genom hela kroppen med aktiva bakben. Tänkte åka till ett ridhus imorgon eftersom vi inte kunde idag. Ska prova äggbettet då. När man rider ut är han automatiskt mycket mer framåt men de senaste gångerna har han kännts riktigt fin.

Eftersom jag red hemma förstår väl alla att jag red ut och jag hade bestämt att jag skulle jobba med rakriktning och tempoväxlingar. Yrroll har väääldigt svårt att galoppera rakt och byter gärna galopp med bakbenen och till en början så hade jag riktigt mycket problem. Blev nästan less ett tag men tog mig ett djupt andetag ;) till slut var han extremt fin och kunde både öka och minska galoppen och jag kunde dessutom hålla honom RAK utan att han böt galopp. :)

Fast när jag höll på att skritta av sluta det inte lika bra. En bil skulle köra om oss så jag stannade till på en infart för att släppa förbi dem. Ja ni tror inte Yrroll får syn på att några håller på att svetsa. Jopp så precis när bilen är brevid så flyger han ut på vägen helt galen och hoppar in i bilen. Fast det la han knappt märke till själv utan fortsatte snurra runt på vägen och vara livrädd för svetsaren som höll till 100 m bort.. någon del på bilen lossnade men Yrroll klara sig oskadd. Jag var dock i chock :P

kalllllabaliiiiiiik

som sagt händer det mycket på vår gård nu, en bil pajja, en ny köptes idag, det har borrats ett djupt hål ner i marken(runt 11 meter) eftersom vattnet har sinat bort i vår brunn. (hämtar vatten på macken till hästarna) nu är någon grävskopa här och gräver och HELA huset SKAKAR! Sedan har vi även en Bonde som är här och sågar ner halva vår skog :P hmm har jag glömt något? Ja!, Vår gård ser ut som ett HELVETE! Behöver jag nämna att gödselstacken är överfull eftersom det inte går att köra traktorn med kärran för att tömma dyngan. + att det står en container på gården full med hästskit som ett företag ska hämta någon gång?

Eftersom inte vattnet har funkat finns det ingenting att äta på dvs diskmaskin, slasken och bänken är full med disk. Hela mitt rum är fullt med smutsiga kläder eftersom det inte går att tvätta :P

Ja kalllllabalik är ordet!

Prestige golden star

Har på senare tid fått riktigt ont i svanskotan. Den liksom har typ låst sig och när jag försöker rida mycket med benen låser sig även knät. har nu kommit fram till att det måste ligga i att sadeln inte längre passar mig. Eftersom det här börja efter jag fick den och det blir bara så på yrroll. Enda sättet att få det normalt för en stund när jag sitter på Yrroll är att dra upp och ut benen, då knäcks det till rejält i svanskotan, men sedan är det precis likadant när jag gått av..

Mamma får ringa sadelgubben så får vi hoppas att han har något annat intressant på lager. Tycker även sadeln har börjat glappa i bakvalvet när den ligger på Yrris..

Har en Prestige golden star. någon annan som har upplevt samma sak? Vad kan ni rekommendera för sadlar?


En liten krock och krossade tår...

Jävla skit dag! Har precis ridit och tagit in hästarna. Yrrolls ritt avslutade med en krach i en bil... När jag tog in hästarna sprang mamma ouppfostarde skit häst över mig och krossa mina stackars små tår.

fiiiina hästar

Hittat många hästar nu som jag är riiiiktigt sugen på. bland annat en enögd häst som gått 1.30. Ser ut att vara en riktigt fighter med energi! Sedan en liten grå cardento avkomma och en 5 åring och några till som går 1.30.

Jag önska mitt stall var större så jag kunde köpa två nya, att mamma hade lastbilskort och att vi hade en stooor fin last bil. Nej nu ska jag ut och träna så mina drömmar blir sanna istället! ;)

Ny bil

Nu har vi köpt bil igen, så nu är inte tävlingarna hotade längre, så länge den håller. Peppa, peppa, ta i trä!

Filmerna från John Hickey träningen




Bra uppdatering

Bra uppdatering det är på mig just nu! Men sker inte så mycket. Idag har vi friluftsdag och jag har ju såklart valt ridning då det innebär att jag får vara hemma. :P Dock så har jag vart hos tandläkaren på morgonen och borrat. Ja dagen kunde ju ha börjat bättre om man säger så! Om någon timme ska vi iväg och kika på en bil igen sedan ska jag hem och rida. Förhoppningsvis med en bil i bagaget då det innebär att vi åker iväg och tränar i ridhus. Om jag får bestämma alltså! ;) Har laddat upp filmer från John träningen nu. Bättre sent än aldrig heter det ju?

 

 När jag städade sadelkammaren hittade jag ett segertäcke med en bekant logga på, hmm vad känner man igen det ifrån? ;)


Tisdag 16 Mars

Slutade ett idag men kom inte hem fören två timmar senare då jag tog en fika med Andreas och sedan ville ingen hämtade mig, och han var på arbetsförmedlingen så satt där och vänta i en timme. Har mockat i stallet och väntar på att rida. En person ska visa en bil för oss så vill inte missa det och därför rider jag inte än. får se om den är okej. Står ju helt utan just nu så min tävlingsplanering är extremt hotad! ;)

Lilla söta Felicia.

ägg bett

Har precis ridit "lilla" Yrroll. Jag som brukar klaga på att vi har dåligt underlag har verkligen rätt just nu. Grusvägarna är som asfalt nu när snön smält. förut blev det ju mjukt av snön, och ängar m.m är fortfarande täckta av en halvmeter snö som dessutom blivit hård uppepå så är inte alls bra att rida där.. Arbetade honom i skritt på ett ägg bett. Vad är det för skillnad mot ett vanligt tränsbett mer än bara fasta ringar?? travade och gallopperade även pytte lite. Jag tycker nästan han blir het på det bettet, och det är ju lite sjukt eftersom han är världens segaste annars,. Kan inte bestämma mig om han går varken bra eller dåligt på det. en sak som är säker är att jag får otroligt ont i handlederna av att rida honom på tränsbett. Han är extremt framtung och jag blir då stum och hård i handen.. Måste jobba bort det och börja rida mer med benen..

Det dåliga underlaget gör att Pi som inte har någon tävling på G får stå över.. vi har ju nämligen lämnat tillbaka vår skit bil och står nu helt utan. eller helt utan är vi inte då vi har en Volvo från typ 70-talet? Jag skämms..

Svar

anna om Filmer:
alltså har du färgat håret brunt? :)
Svar: Japp det har jag ;)





Snackar om att jag saknar Louise när ja ser filmerna

Tittat på massa gamla filmer. Snacka om att jag saknar louise träningarna just nu! har inte ridit för henne sedan Januari pga av allt snöoväder som har vart, nu är det ett litet uppehåll + att det skulle vart en Pether Markne träning som inte blev av på sport lovet.



Sitsträning med jockeyläder. Elitsatsningen på skästa

Filmer

Om ni undrar varför jag har vita ridbyxor är det för att vi åkte och tränade Yrroll direkt när vi kom hem från tävlingen med Pi.

Haha härlig obalans jag hamnar i över planket

Pi hoppar en oxer.


SM finalerna!

Tittar ni på SM finalerna? Det gör jag!!! usch var roligt det är- Sitter kallsvettig och hejjar på er alla! :)

SM helsingborg

Idag går kvalet i inomhus SM 2010. Några utav bloggarna är där bla Mikaela, Amanda, Hanna.. Sedan håller jag ärligt talat inte koll på hur många fler som är där?

Hanna klensmede som bloggar på hippson fick ett tidsfel och hamnade precis utanför placering med sin nyinköpta "sälen"  Sälen reds tidigare av Alex Zetterman och köptes för inte alls många veckor sedan, en månad kanske?

Mikaela blev tyvärr utesluten.. Tråkigt för henne då hon nu är "ute" i sin debut i Young rider SM. Verkar som hon kan rida en 1.35 så hon inte åker hem helt tomhänt.

Amanda - Har inte startat någon förklass? tror jag ? ca 5 ryttare kvar till henne. Hoppas alla hennes bloggläsare håller tummarna för henne!

Caroline Kamensky fick 5 fel.

Emma Kåbring 4a fel

Kelly schild Berglind, 8 fel

Det var väl dom ryttarna som är lite roliga att veta just nu. I alla fall som jag tycker! :)

Nu ska ja rida, så länge får ni en film

Nu ska jag ut och rida i det fina vädret! Sedan måste jag plugga för det sista provet innan vi ska ut på APU. Sedan blir det ingen skola på 5 veckor. Dock lär jag väl få jobba längre dagar än jag går i skolan. Men skönt att slippa läxor och prov och bara komma hem och göra det man ska och sen sova :)


här är litet smakprov av vad som kommer senare.!

Bilder



Vet dock inte varför bilden hamnar på sniskan, den är nämligen inte så på datorn?:P
 Före - efter


Filmer

Har lagt in lite filmer från träningen förra Lördagen emd Yrroll och lite framridningsfilmer, så de kommer också imorgon! :)

Duktiga jag

Hemma från skolan. Inte såå roligt att komma hem halv 5 en fredagkväll. Men bara vänja sig till man blir vuxen. Lyckades iaf samla på mig ytterligare två MVGn i min samling. Har bara fått ett enda G (bortsett från matten ;) ) och kanske 4-5 VGn, på snart TVÅ år! Duktig jag är va? Ska bara försöka hålla i det här också!

Dog nästan nyss!

Snön åkte precis av taket och jag höll bokstavligen talat på att skita ner mig. Tog mitt pick och pack och sprang till dörren! Hahah lät som hela huset skulle ramla ihop! Fortfarande skakis :P

Dog nästan nyss!

Snön åkte precis av taket och jag höll bokstavligen talat på att skita ner mig. Tog mitt pick och pack och sprang till dörren! Hahah lät som hela huset skulle ramla ihop! Fortfarande skakis :P

Gårdagens pass med Pi för John

Kom på att jag kanske ska skriva om hur träningen gick med Pi också, eller Ullis sa det rättaresagt!

Pi var fin genom hela passet. I början var hon något stressad och lite väl pigg men vi jobbade mycket på en linje med ca 17 m emellan där vi fokuserade på att få dem avslappnade och att få den språngkurvan man bestämt sig för. När hästarna är så pass avspända så det råkar riva slår det sig väldigt hårt. Minns inte om det var ehning eller Berbaum som ofta gör den här övningen. Vi arbetade även med att ha dem i väldigt kort galopp så det nästan tog ett travsteg och när de tog ett travsteg gungande man bara lite lätt för att se om det fattade på en gång, på så sätt så vet du om de är framme för skänkeln. Han gillade Pi och tyckte hon hoppade fint och var försiktig. Han tyckte även att jag hade en fin sists. Det tillsammans med min mamma som ställer upp kan vi bli riktigt bra. Nu såg han i och försig bara Pi och inte Yrroll.

Vi hoppade även på böjt spår med mur och vattenmattor. Pi hoppade jätte fint och träningen avslutades med att hoppa en studs med väldigt höga kryss som gör att man MÅSTE vara i mitten annars riven hästarna. Hästarna måste även hoppa bra med benen för att inte riva vilken gör att de drar upp hovarna till öronen ;)

Något han poängterade med min sits var att jag lutar mit innåt i kurvorna. Så som man rider vid en omhoppning. Det här MÅSTE jag träna bort, ingen tränare har sagt det förut med jag har sett på vissa bilder att jag verkligen lutar mig, men har inte tänkt mer på det. Ska försöka dra bak ytter axeln och kolla på hästens ytteröga. eller när jag tänker efter säger ofta Louise till mig att dra bak ytter axeln, men har aldrig tänkt på det på samma sätt som han sa det. Fördelen med att träna för olika tränare!!


Om John träningen

Nu är jag hemma! Händer en hel del på vår gård. vi håller nämligen på att borra en större brunn. Dessutom har både en lastbil, en traktor och en vanlig bil kört fast här i mådden som blivit.

Idag är jag helt slut från den sena träningen som var igår. Och jag tyckte han var riktigt bra! Visst har jag bara ridit för honom en gång men av träningen att dömma så gillade jag honom. Främst för att han kräver en nogrann ridning, han hade roliga historier att berätta, han var lite halv sträng och fokuserade på vårt mentala.

Han poängterade hur viktigt det är att göra allt rakt, sakta av rakt, fatta ny galopp rakt, rida an ett hinder rakt, rida rakt efter m.m. Titta på framridnigen för tex världs cupen så rider ALLA hästarna raka. Hästen måste även hela tiden ta skänkeln. De största anledningen til att en häst stannar är för att den inte är framme för skänkeln ordentligt.

Han berätta en HEL DEL MASSA historier om hur vitkigt det är att gå in med en bra inställning. Har man inte en bra inställning blir han skit förbannad, fråga hans fru ;) Äen om du är på ett meeting och har haft 20 fel i varje klass SKA du gå in med inställningen att du ska sitta där på segertäcket, med seger hästen och en blågul roset.

Fick även 10 kronor av honom för att jag skrek bäst att jag och Pi är BÄST ;) Även om jag var skyldig honom 300kr för att jag red i felgalopp ett eller två galoppsprång. ;)

Kommer fortsätta rida för honom när jag inte har träningar på skästa. Kommer även variera med Pi och Yrroll. John har haft en häst som är väldigt lik Yrroll så han kanske även kan hjälpa mig med att få Yrris kvickare. Men ingen kommer nog någonsin slå min favorit tränare Louise! :)

Hemma

Hehe nu är jag hemma. 20 över 12. Träningen slutade halv 12 istället för 9 ;)

Nu

Nu ska jag göra iordning pi för att åka, kameran följer med!


Sen John

Blev förvaranad om att John ofta är sen, så jag och mamma ringde en timme innan vi skulle börja fixa, då hade han inte ens kommit än, 1 timme sen ;) Skulle börja rida om en kvart egentligen men istället sitter jag här och ser på hockey. Ska ut och fixa PärlanPi strax :)

Träning

Nu är jag vaken, eller har vart det i någon timme nu. Mamma har vart och hämtat mitt favorit spån. Det är jätte fluffigt. ska rida Yrroll och mocka nu, har träning för John Hickey 8 så får se hur han är att träna för. Verkar som antingen älskar eller så hatar man att träna för honom. :)

Tupplur för mig

Har precis vart och tränat. Nu blir det lite vitlöksbröd och en tupplur, sedan ut och träna hästar!

John hickey

Det har vart lite halv dålig uppdatering nu. Men har ju knappt vart hemma utan vart iväg med hästarna från morgon till kväll och då har det inte funnits någon tid för datorn. Igår red jag ut på Pi och hon verkade super glad att tävlingarna dragit igång för hon var som en helt annan häst, hela hon verkade skina av lycka liksom. Super fin var hon att rida också. Ska ta med henne och prova att rida för John Hickey idag med. Tyckte Yrroll kunde få vila från hoppning så ska jag köra lite hårt markarbete istället. :)

Fler filmer kommer!

Lille Pi gris Filmer från helgen



Pi LB








LA





Då & Nu


Yrroll första tävlingen 2009! 1.20


Yrroll första tävlingen 2010. Tycker ni vi har utvecklats något?;)

några bilder

Yrroll 1.20 i Åsebo

Yrroll 1.20. Vad tjock ja såg ut, men kommer värre bilder :P

Yrroll 1.20

1.20. Förstår inte hur han kan riva när han är 3 dm över?:P

1.30. Här ser ja ju fet ut. :P 1.30 känns väldigt lågt på den här fina hästen!

1.30, Detta river han med? Öppnar väl inte upp ordentligt med bak.

 

 

Kommer mer bilder och filmer ikväll!

Tack Carro! :)


Håll utkik!

Kommer massor med filmer ikväll! kanske även bilder beroende på hur Yrrolls kärlek Carro har tid med att fixa dem :) Ni får hålla utkik! Ingen ridning idag då jag är helt slut efter ha sovit väldigt dåligt och lite i helgen, blödda bla näsblod imorse och har haft migrän hela dagen och vart yr och nära på att svimma.

6 + idag!

Snön har nu rasat av taket och behöver inte längre oroa oss för takras! Skönt!!

Strömsholm håller inomhus SM för ponnyer iår!

Pi VS Yrroll

Mina hästar. Pi VS Yrroll
Pi är en ponny med otroligt med kapacitet och har även en riktigt fin teknik, en sådan som man ofta ser på storhästar. Hon har en vinnarskalle och vill alltid vara felfri. Kan hon inte vara felfri så stannnar hon hellre. Hon har dock ett dåligt självföretroende och ingen bra grundgalopp i sig själv. För det mesta är hon antingen utersluten eller placerad. Hon har svårast för sig när hon börjar komma upp i msv+ men försöker alltid ta sig över felfritt. dom flesta som ser Pi älskar henne, både för hennes utstrålning och hur hon tar sig över hinder.

Yrroll därimot har även han kapacitet, han har en lite speciell teknik som ofta tar högt utbildade tränare med storm. Alla gillar Yrroll när han hoppar. På marken är han verkligen INTE en häst som drar blickarna till sig. Han har vart skrattretande ful. Yrroll är den som har det lättast för sig när hindrena börjar bli stora. När han hoppar msv+ så blir han som bäst. Han har dock inte vinnarskallen och är sällan felfri, men ska ta sig över till vilket pris som helst. Yrroll har inte heller vart regelbundet riden under sitt liv utan har mest stått den större delen. Tack vare det har han inga "grundmuskler", men han älskar att hoppa och utan en enda muskel på kroppen så SKA han bara över, det var därför vi köpte honom. Bara vi går sakta frmåt och han rids och skötts rätt kommer han bli kanon. För ett huvud räcker långt och med rätt förutsättningar kan han även gå felfritt, men det får vänta, det kommer.


Vilken av dessa hästar skulle du helst vilja ha om du fick välja. Motivera gärna ditt svar!


Pi el Y

Bilder jag inte visste fanns!

MSVA Bors nationellt
MSVA Bors nationellt
Pi
Falun nationellt Y, haha vad liten ja var, måste ju ha växt?
Falun nationellt.

Hemma!

Nu är jag hemma från dagens tävling. Gick inte särskilt bra. Var väl en helt okej 1.20  ( 2 pet av rejäla ryttarmissar) men 1.30 så valde jag att utgå då han inte hade tillräckligt med tryck i sprången så rev alldeles för många för att jag tyckte det var nödvändigt att fortsätta.

Men måste tänka på att det är Yrrolls första tävling och han är bara 80 % igång och även när han är i topptrim så är han som en sent tagen 6 åring. Ni vet ju hur långt tid det tar att stärka en unghäst, Yrroll är knappt ordentligt riden i hela sitt liv och hade tävlat ca 3 månader när jag fick honon, dock väldigt bra inriden. Så det tar ett tag att bygga upp honom. I 1.30 red jag bara fram utan att tänka att jag även måste rida ihop honom. Han är riktigt svår då han är väldigt seg, riktigt framtung med stor galopp i bak och samtidigt väldigt känslig i munnen. Men som sagt det är bara att träna på och låta han gå mycket arbete med stärkande övningar så kan han bli fin till sommaren. Har mängder med filmer jag ska lägga in på datorn ikväll.

Men dom har vart duktiga generellt.

Uppe med tuppen!

Gick och la mig 21 igår kväll! nu klockan sju är jag uppe igen. jag har sovit i 10 timmar och än ändå heeelt slut! :P
Nu äter jag frulle sedan ska jag åka iväg med häst nmr 2. :)

Föresten var det roligt att träffa alla igen igår. Man har liksom sina små kretsar på tävlingsplatserna :)

Svarat på alla kommentarer

Har nu under middagen roat mig med att svara och kika in i alla bloggar hos mina läsare som berättade lite om sig själva. Om du inte berättat om vem du är kan du göra det i det här inlägget.
Kikar alltid in på bloggarna som har kommenterat här, tycker det är ganska viktigt, och svarar 99% av gångerna tillbaka också :)
Blir det imorgon då jag gör en utvärdering av vad jag gjort bra i veckan :)

Utvärdering

Före tävling - Tycker det var väldigt dåligt att ryttarmeddelandet var slarvigt skrivet, att det inte fanns någon kontaktperson( vet att jag tjatar) och att de inte svarade på mail.

Under tävling
Sekretatriat . Mycket trevlig personal som dock inte hade koll på allt, men det är omäjligt om man är två st.
Parkering - Från det håller vi kom fanns inga skyltar så vi körde helt fel, nu när det var få startande kunde man stå nära ridhuset, imorgon vet jag inte hur det kommer sluta då det är ont om parkering med närheten till allt.
Cafeteria m.m. - Det dåliga är att cafeterian inte finns i anslutning till ridhuset, men det får man ha föreståelse för när de håller på att bygga helt nytt ridhus. Tycker dom hade det vanliga, tänkte dock inte på om det var någon "bra"mat. Den äter ändå inte jag utan jag får i mig max en korv eller toast.
Toaletter - Finns en enda "normal" toa på anläggningen, den får bara användas av funktionärer. Annars fanns det två bajamajjor utan både vatten eller sprit att tvätta händerna med.
Framridning/framhoppning - Tycker de gör de bästa av situationen när det är kallt och snö. ridbana att rida fram på och ridhus att hoppa fram i. Tyckte funktionärerna på tävlingsplatsen var väldigt trevliga och duktiga, dock "visste" de inte om mig så ja fick stressa på framhoppningen då D-ponnyerna börjt komma in före mig för dom hade ingen avd b lista. Men dom var riktigt snälla och bad om ursäkt och så. + på dem!
Tävlingsbanan - Tyckte det var bra banor med fina hinder, underlaget var helt okej och ridhuset är fint. Kan nog bli en bra tävlingsanläggning i framtiden, med lite träning ;)

Överigt - Generellt helt okej tävling.Kanske inte håller nationell standard, men det var ju bara regionalt nu. Dessutom håller de som sagt på att bygga upp den anläggningen och det kan nog bli riktigt bra senare!

Av 10 + får de 5

Y träningen

Om du har vart uppe från 5 på morgonen och är helt frusen, och om du har fullt med sår och blåser på händerna som är skitiga som på en bondes och om du är helt slut. Ja då lever du ett vanligt hästliv helt enkelt.

Träningen med Y gick skiit. Ingenting satt och han verkade inte ha några som helt planer på att samarbeta. Hur det går imorgon blir en gåta. Det lutar åt det sämre håller. Men känslan kan ju bara bli bättre än vad den var idag...

Pratade med Överdommaren Stephanie idag

Pratade idag lite med överdommaren. Eftersom jag rider unghästklass på Pi så frågade hon om jag hade "godkända" skydd då alla som går unghästklass ska ha det, oavsett ålder på hästen. Dock gäller detta inte ponny. Så för er som undra varför ja prata med överdommaren ;)


Nu iväg med transporten igen

Nu ska jag åka och hoppträna Yrroll. :)

Hörs senare!

Hemma

Nu är jag äntligen hemma! Är helt slut. och frusen! Var inte så jätte varmt imorse och vid första starten. Var felfri i första klassen som var LB och hade ett pet i La. Hon var super galen i första klassen, men hon är som bäst när hon är galen. I La så gick ritten som i vågor ena stunden var hon super taggad och andra så orkade hon inte helt. Hon ville liksom så mycket men orkade inte till 100. Rivet var mitt fel då jag tappa rytmen i svängen och placerade henne lite nära. Men hon var super duktig och super glad!

Var 20 minus i morse vid första klassen, sedan kom solen och det blev ca 2 grader och då var det väldigt behagligt. D-ponnyerna gjorde riktigt fina runder då jag stannade för att se Madde och Danai. båda bllev placerade och gjorde riktigt fina rundor.

Pi hade absolut kunnat gått in och hoppat la/la+5, men hon har ju inte tävlat sedan September. Så var lite schysstare mot henne att ta några småklasser.

gör utvärdering av tävlingsplatsen sedan. Kan säga att jag och mamma höll på att ryka ihop totalt på tävlingsplatsen när vi kom dit. Ingen koll för fem öre. Men sedan blev det bättre. Vi är så ruttinerade så vi behöver egentligen inte vara beroende av andra utan kan lösa saker själv på tävlingsplatsen utan att behöva stressa.

uppdate

Tror ni mamma packade? haha nej så det har jag nu gjort. Eller hon tvättade skydden och tränset! Ska snart lasta, sitter och väntar på att hon ska bli klar :)

Uppe. OCH äter frukost!?

Gud vad jag älskar att gå upp klockan kvart i 5 bara för att jag ska åka och tävla. Det är inte precis höjdpunkten på ens dag! Framförallt inte om man lyckades somna klockan ett. Men det är sånt man får ta i hästvärlden. Tänk alla hästskötare m.m ute i världen, dom är uppe för länge sedan för att fodra och fixa hästarna för start. Men jag är ingen morgonmänniska. ( ska poängtera att jag även bara åker för att hoppa "clear round" så det är inte ens en riktig tävling, alltså rider avd B)

Ska slinka in med att jag även ÄTER frukost, hur sjukt är inte det. Första tävlingen på året och jag maler frukost?
I vilket fall som helst består den av 2 rostade fullkornsmackor, en kopp kaffe, ett glas proviva och en kiwi.


Har lärt mig att jag aldrig mer ska göra ett klassbyte til en lägre klass, om klasserna är samma dag. Har nog inte ridit första klassen sen .....Ja?.... Kan inte ens minnas när.

Dagens pass

Valde ganska sent idag att vi skulle åka och tävla Pi imorgon. Ungefär kl 10 ;) Så ska åka sex imorgon och mamma har lovat att packa allting, får se hur det kommer gå.

Men tänkte i alla fall skriva vad jag gjorde på träning med Pi idag.

Började med att hon fick skritta fram 15 min utan ryttare för att verkligen komma igång i kroppen. Sedan red jag fram henne som vid en tävling, att jag rider henne i låg form utan för mycket krav, i både trav och galopp. Sedan börjar jag kräva mer och mer av henne och vill att hon ska sätta sig på bakbenen och bli aktiv. Både i bakkärran och mentalt. Red lite öppna och sluta.

Efter uppvärmningen som var i ca 30-40 min så börjde jag hoppa henne i en studs på medellinjen. Efter ett tag tog jag bort mellan hindret och satte ihop räcke-oxer med ett galoppsprång i. Avlsutade med att hoppa en mini bana med kombinationen och en oxer som jag hoppade ur sväng mot väggen för att göra en lite svår med ändå enkel uppgift. Pi var väldigt fin. Var väl i något hinder någon gång men rev inte. Hon river ju dock väldigt sällan! Men eftersom hon inte är 100% igång så hoppar hon inte med så mycket tryck och kan slarva lite då och då. Men känner mig inte orolig för imorgon. Hon hoppar ju ändå bara småklasser. fd Lb/LA.

Förra året gick hon in i La/msv efter ett uppehåll på 4 månader + att hon inte hoppat något på flera veckor innand en tävlingen :P Dessutom var hon felfri och 2.a placerad då.

Louise

Mamma har använt sin kloka hjärna och anmält mig till Louise haaga kurs när jag har tävling. så nu är 900 slängda i sjön om ingen vill rida ist för mig :/

Vill du rida?

Maila isf [email protected]

Utmaning

Jag har blivit utmanad av bland annat Emelie
Så här går det till:

- Varje "spelare" börjar med att skriva 6 egendomliga/underliga saker om sig själv.
- Bloggare som blir "tagna" ska skriva 6 saker om sig själva i sin blogg & samtidigt ange reglerna för spelet. Tillslut väljer bloggaren 6 nya bloggare & gör en lista av deras namn.-Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras gästbok för att låta dem veta att de är tagna & att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

Sex saker som ni kanske inte visste om mig:

- Jag har världens kortaste stubin. Har någon fått eld på stubinen smäller det till ordentligt.
- Jag har ganska bra betyg i skolgen. MVG i ca 70-80% av ämnena..
- Jag kommer från Sthlm, flyttade till dalarna för 4 år sedan.
- Jag och min första ponny var som helan och halvan, gjorde allt tillsammans, vilken även innebär att köra race runt i hagen utan varken hjälm eller träns :P
- Jag har aldrig sålt någon av mina hästar.
- Hittade ingen utav mina hästar på annon, utan blev tillfrågad att köpa både Yrroll och Fidelie, Pi köpte jag istället för en hingst jag provred, den hingsten har idag tagit brons i SM ;)
- Jag älskar att träna i ridhus, och hatar att rida ut.

Jag utmanar andra bloggare;
Freja
Ronda
reitsport
Astrid
Johanna Bengtsson
Johanna Vangen

Hemskt klipp

Har ni sett klippet på när ryttaren Emelie berättar om olyckan på Uddevalla ridklubb. Hon red ponnyn rocky som bröt ryggen och fick avlivas efter olyckan. Det är hemskt!

BB

Vet att uppdateringen verkligen suger. Har inte vart iväg med Yrris, går inte in på det vidare. Men för de som känner min familj så behöver jag nog bara nämna namnet Bosse så förstår alla att något skit har hänt igen. Men som sagt ska inte gå in på djupare på det..

Stressigt

Hehe slog rekord igår också! Vad roligt att de flesta verkade vilja stanna kvar. Kanska ska jag ha en frågestund? för ca 100 av er är ju helt nya. :)

Måste även på ursäkta den dåliga uppdateringen idag! Men så fort jag vakna så slängde ja i mig frukost som jag inte ens hann äta upp så åkte jag hem och fixa och lastade Pi och nu har hon precis vart iväg och hoppat henne.nu har jag 5-10 min på mig att äta lunch sedan fixa den andra hästen.

Blir mer uppdatering ikväll! :)

Kritik

Ska in i duschen, sedan handla massa frukt och grädde för att kunna göra fruktsallad och grädde och varmchoklad med grädde till min stackars pojkvänn som är skadad. Dock vill han inte ha något som innehåller fett eller socker, men hoppas att han inte kan motstå min goda fruktsallad :p

tänkte skriva ett inlägg om kritik på/över nätet lite senare :)

Bloggtävling

LÄNK

En dålig dag

Yrroll var hemsk att rida idag. Ingenting funkade alls. Man måste ju rida honom som om han vore en hingst eller ett sto. Ridhuset är inte heller ledigt idag fören efter 9.. Så vi kommer inte att åka. Får se om vi kan åka imorgon med båda istället. Så Pi måste få sin vila idag eftersom hon skulle ha vilat imorgon.


Träning

Är verkligen helt slut idag! Hade egentligen tänkt gå till gymmet idag men eftersom Andreas skadade sig på matchen igår så hoppade vi det. Har inte ens åkt hem än men ska försöka ta mig hem nu och rida Yrroll. När mamma kommer hem behöver vi åka och hoppa Pi lite. tar självklart med mig kameran då! :)

Hörs lite senare!

Frustrerad. Klassbyte, någon som har koll?

  1. Är lite roligt hur less jag redan är på Åsebo.
    I hästarnas ryttarmeddelande står det att mätintyget ska visas i sekretariatet. Redan där börjar man undra hur nogranna de har vart med upplägget av tävlingen.
  2. Sedan har dom valt att använda sig av något sjukt program för startlistorna, det programmet måste man ta bort från datorn inom ett x antal dagar för att annars kostar det pengar, på vissa datorer går det inte ens att öppna.
  3. Det finns ingen kontakt nummer i ryttarmeddelandet utan finns en mailadress dit man mailar vid avanmälan, provade maila dit för 2 dagar sen, har fortfarande inte fått något svar.
  4. Proppen finns inte ens kvar på deras hemsida men lyckades hitta den på ridsportförbundet. Där finns ett nummer till resultatansvarig, alltså fortfarande ingen kontaktperson..

Behöver jag nämna att det inte var någon som helst koll på samma tävlingsplats förra året?

Jag är frustrerad! :( På tal om annat, är det någon som vet om man behöver betala något vid klassbyte? Är 99% säker på att man inte behöver det, men vill vara på den säkra sidan?


En liten film på stallet/gården



Filmen som jag lovade på hur stallet såg ut m.m :)





Ännu mer rekord i bloggen!

Det fortsätter stiga uppåt. Glöm inte att skriva om er HÄR i inlägget så jag vet vilka ni är och kan besöka er blogg. Har ni ingen blogg skriv gärna ändå.

Fidelie

Till Sara som undrar om jag har Fidelie kvar.

sv: Japp, hon har dock kronisk fång och ska ner och röntga henne för att se om problemet kommer att gå att lösa.. Det ser tyvärr väldigt mörkt ut. Men vill helst inte prata om det då det är onödigt att bli ledsen redan nu om hon kan bli frisk. Hon är ju trots allt min första ponny och vi har verkligen vart helan och halvan, den ponnyn har lärt mig allting!



Men, hallå? ;)

Nu är frågan varför jag har haft 170 unike besökare, ja rekord igen! :) MEN bara 12 st som skrivit om sig själv! Gå in HÄR och berätta vem du är :)


Nationellt meeting i kumla

BB

Tänkte se på ponnyakuten precis, tror ni det går? nej såklat inte.. BB har ju gjort några skit uppdateringar som vanligt och efter det funkar aldrig något! Less jag blir :P

Ridsport nätbutiker

Tänkte göra en liten sumering av ridsport webbshoppar. Så kommentera gärna dom du brukar vara inne och titta i så är det lätt att bara gå in här när man tex letar efter en vara.

WWW.osterbo-hastgard.se

www.segcomapny.se
www.filippasridsport.se
www.ryttarstugan.se
www.ridsportbutiken.net
www.ridsportbutiken.com
http://www.avantiafritid.se
www.stablestore.eu
www.myone.se

Nu får ni hjälpa till med resten!!!!

Älskade hjärtan!

Gud vad jag tycker om mina små älsklingshästar. Är upp över öronen kär i dem! Hur otaggad jag än är på att gå ut i stallet så är man alltid dubbellt upp full med lyckorus när man går in sen. Är det inte knäppt hur man kan vara så kär, glad och älska sina små varelser som inte kan säga ett knyst tillbaka till en?

Eller är det bara jag som gillar mina hästar så galet mycket?



Hur jag äter inför, under och efter tävling

En tjej mailade mig då hon gör en undersökning om hur sverige eliten inom ridsport äter före, under och efter tävling. Många av er vet nog kanske inte att jag har rejäla tävlingsnerver och det kanske är fler som känner som jag och då börjat ge upp sin tävlingskarriär pga av nerver som härjar. Så jag tänkte att jag skulle visa mitt svar för er:

Jag går verkligen inte efter någon speciell diet eller liknande fram till tävling utan försöker alltid äta 5 mål om dagen. Dock slinker det ofta ner väääldigt mycket godis och läsk.

Dagen innan tävling så brukar vi tänka på att göra en lite mer ordentlig midddag som jag verkligen tycker om så jag äter väldigt mycket och samlar på mig energi till tävlingsdagen. Middagen brukar bestå av tex tacos, spagetti och köttfärsås, pasta m.m. Äter väldigt mycket sallad till också. Jag är väldigt dålig på att dricka vanligt kranvatten men dricker ca ½ liter bubbelvatten om dagen.

På själva tävlingsdagen brukar jag vara väldigt nervös och har ofta otroligt svårt att få i mig något i huvudtaget , Om jag äter då så är det ofta kaffe och en halv macka. Allra värst är det om det är långt att åka eller om jag startar bland de första klasserna och på så vis måste åka och gå upp väldigt tidigt. Får jag i mig något skiter jag ja ut det lika fort eller kanske till och med spyr;) Det är därför vi tänker på att få i mig mycket mat dagen och kvällen innan tävling. Har jag god tid på mig på morgonen brukar nervositeten avta och jag försöker då tänka på att äta något jag gillar. Tex, En kopp kaffe med mjölk i, äggröra och mackor.

När jag ridit första starten brukar matlusten komma tillbaka och då har vi ofta med oss mackor och något enklare som jag äter eller så köper vi korv eller toast på tävlingsplatsen, drickan består tyvärr ofta av coca cola. Det är typ sådant som jag får i mig, den riktiga matlusten brukar inte komma tillbaka fören 2-3 dagar efter tävlingen. Vilket inte är så bra när jag ibland tävlar varje helg. :P

Hoppas du fick svar på det mesta. Som du märker har jag väldigt svårt för att äta i samband med tävling men det är något jag jobbar med och det blir bättre och bättre.



FettoSarah

Är rädd för mig själv just nu, sedan jag åt frukost imorse har jag proppat i mig ostbågar, nu äter jag även choklad och dricker cola.. Ska jag nämna att jag inte ätit någon lunch än? Klockan är fem över 3. Har suttit på exakt samma lilla stol hela dagen också. Haha ska nog vara glad över min super förbränning jus tnu ;)

hovslagaren har föresten inte kommit än, men hon kommer när hon har tid helt enkelt. dock har ju jag suttit inne istället för att rida så jag är hemma när hon kommer, hade hunnit rida båda hästarna annars:P

Imorgon ska vi försöka komma iväg och hoppa hästarna, eller Pi ska åka imorgon och Yrroll på Fredag. :)Håll tummarna för att väglaget är på sitt bästa humör!

FettoSarah

Är rädd för mig själv just nu, sedan jag åt frukost imorse har jag proppat i mig ostbågar, nu äter jag även choklad och dricker cola.. Ska jag nämna att jag inte ätit någon lunch än? Klockan är fem över 3. Har suttit på exakt samma lilla stol hela dagen också. Haha ska nog vara glad över min super förbränning jus tnu ;)

hovslagaren har föresten inte kommit än, men hon kommer när hon har tid helt enkelt. dock har ju jag suttit inne istället för att rida så jag är hemma när hon kommer, hade hunnit rida båda hästarna annars:P

Imorgon ska vi försöka komma iväg och hoppa hästarna, eller Pi ska åka imorgon och Yrroll på Fredag. :)Håll tummarna för att väglaget är på sitt bästa humör!

Snyggt tävlingstäcke på REA

Österbo hästgård har just nu REA på detta snygga täcke. 300 kr istället för 800. Finns i fåtal storlekar kvar i färgerna blå, grön och vinröd
Klicka på bilden så kommer du till hemsidan.


Klicka på bilden så kommer du till hemsidan

Åsebo

Lite förbaskad jag är på Åsebo just nu då.. Startlistorna går inte att öppna då de har använt sig av något konstigt program.. På ryttarmeddelandet finns det ingen kontaktperson m nummer eller mail. Och proppen finns inte kvar på hemsidan.

Blir inte ni också helt galna när tävlingsarrangörerna inte har koll på någonting?

Tips och film

Har precis vart och tagit en en häst som ska skos, Nikita. fidelie stod redan inne. Hovslagaren kommer om lite mer än en timme och för att hästarna ska hinna bli varma i hovarna så är det bra om de går in en stund innan skoning. :)



Fick lite önskemål att lägga upp bilder på hur det ser ut på gården/i stallet. Har ju lite bilder från i Sommras men har även gjort en liten film nu. Lägger kanske upp den lite senare ikväll, pratar liksom på den så känns lite "fel" om ni förstår?:P

Ni får lova att inte skratta åt min dialekt eller liknande. Brukar liksom får leva med en hel del skratt när jag kommer ner till Stockholm och träffar gamla kompisar och pappa m.m. ;)

Besöksrekord, vem är du?

Besöksrekord igår! Vore kul om ni 155 unika besökarna ville stanna också?.
Tycker alla som läser min blogg ska skria:

* Vilka ni är?
*Vilken del av Sverige ni bor i?
*Vad ni har för häst/hästar
*Vad ni tävlar/tävlat på för nivå och gren.

Glöm inte skriva er bloggadress då jag kommer besöka alla. Har du ingen blogg så skriv gärna i ändå.
:)


ANNONSBILD


vill du ha annons på min blogg? Lämna isf information m.m i det här inlägget + lägg upp den här bilden ovan på din blogg(på sidan).

Bilder är fixad av BREJK. Besök gärna den bloggen

Annonsbild




Hästblogg

Kan någon förklara för mig varför det inte går att registrera min blogg som en hästblogg? :S

BLOGLOVIN

Följ mig gärna med bloglovin
bloglovin

Dagens pass

Red bara Pi idag så Yrroll kunde få sin vila.

Galoppjobbade Pi idag genom att cantra i backar, varierade mycket mellan samlad och ökad galopp och sedan fick hon även sträcka ut sig lite. Fortsatte sedan med att jobba henne i galopp på rak/jämn mark eller vad man ska säga?:P och jäklar vad fin hon var. All den höga snön har nog gjort sitt. för vilken bakbensaktivitet jag fick. Var tvungen att kolla i skuggan om det verkligen stämde med min känsla. jo visst gjorde det de! Stolt över min lilla Fia. :)



Tjockis Yrroll som gör allt för att få lite morötter!

Pi, gammal bild.


TRETORN SKOR TILL SALU

Har ett par midcut tretorn skor till salu. Är i storlek 38. Nypris ca 999 nu (köpt för 1398 förra året), mitt pris 500 kr. Har även ett par chaps till där nypriset är 998. Mitt pris är 500.

(Nästan helt oanvända. max 15-20 ggr)


Red med dom i ridsport ponny cup finalen..

Min lille prins

How cute?

Yes I love you boy!


Vad är det som händer?



.... Ja vad händer här egentligen? JO VI FÅR DET PLOGAT PÅ VÅR GÅRD!!! FAN VAD GLAD JAG ÄR!

Headern tillbaka

Nu är headern tillbaka! :) Haha haft en klump i magen hela dagen, hur hemskt är det inte med en blogg utan någon design? Tack älskade bror!

Meredith Michaels-Beerbaum

Meredith har fått en liten dotter, hur kul? Skit kul. kommer nog bli en mästare av det barnet också.


OBS!!

OBS!!! HEADERN FIXAS TILL SNARAST..

Nu ägnar jag mig och hästskit istället..

Det är tur att jag är såå bra och teknisk... NOT. Nej nu ska jag ägna mig åt något jag är relativt bra på iaf.. Mocka hästskit.. Hade hoppats på att få hoppa Pi idag. men all snö är ju bara sörja här så man kör fast om man försöker ta sig bort från gården.. Tror någon ska komma och ploga här idag åtminstånde. :)

Typiskt mig, snille blixten!

Vilket jävla snille jag är! Har lyckas ta bort designen och allting, har ingen aning om vad jag gjort. Men det här ska fixas, hoppas det går snabbt. Om webbmaster kan svara någongång.. :(

Bildannonser, hur gör man?

Har funderat lite på att ha annonslänskar till andra bloggare på sidan, men nu är frågan, hur gör man såna och hur får man dit dom? någon gullig och smart själ som kan svara på det?:)

Det är riktigt fint väder ute och jag ligger här i soffan och käkar ostbågar. Borde bege mig hem till stallet och rida lite hästar nu va :P Ska ta med mig kameran så förhoppningsvis är mamma lite på och filmar en häst idag :)

Bloggtävling

Ännu en blogg tävling. Här kan du också vara med.




Dagens pass

Red bara Yrroll idag och vi var ute och galoppjobbade. Han var riktigt fin och på hugget! Gillar när han är så då det är mer min "typ" av häst. Framåt och uppåt ska de vara. Lite roligt att jag har tre hästar som ät toalt motsatsen till varandra. Men så blir det ibland ;) Alla hästar har bara ramlat över mig av en slump och så har jag fått arbetat dom helt från grunden. Undrar vad min 4e häst blir för typ :) Det är en rejäl snöstorm ute men kände att jag verkligen måste rida. Dock fick Pi vila eftersom jag inte kände mig heelt hundra.

Frisera mina bäbisar.

Nej nu ska jag ut och frisera mina hästar lite. Yrroll skulle behövs rakas, vet dock inte om han blivit det någongång och han är väldigt huvudskygg. Men med godis och pussar brukar han kunna charmas.

visst är det roligt att snön var på väg bort, och nu kommer en halv meter till. Förmodar att nästa tävling också blir inställd nu...

Ska se om jag hittar kameran, isf blir det före och efter bild!

Stay positive

Efter varje vecka ska jag göra en lite, liten utvärdering om vad jag gjort positivt den gångna veckan. 3 saker ska nämnas för att hela tiden behålla en positiv känsla och hela tiden påminnas vad jag är bra på eller vad jag gör som är bra.

  1. Jag pluggade riktigt hårt hela veckan och fick bra betyg på alla 3 proven.
  2. Jag red med en bra känsla igår.
  3. Jag har arbetat med min sits och det gav resultat igår.


RSS 2.0