Chopin Chery

Jag är för tillfället lyrisk över mitt lilla unga sto! I förrgårr så skodde vi henne för första gången OCH hon stod still som vilken vuxen häst som helst! Vuxen poäng till henne! Vi hade räknat med dunder och bravader eftersom jag har en jäkligt bråkig 6 åring, dessutom så hade dem sist de verka hennes fötter ställt henne mot en vägg för balansen och trygghetens skull m.m. Men både jag och min hovslagaren stod och pep av lycka! ;)
Sedan till det jag nästan är gladast över var hur hon tog gas och broms igår. Jag har haft riktiga funderingar på hur jag ska lära henne ta skänkel och broms och samtidigt behålla henne försitkig och lyhörd. Jag fick liksom aldrig till det med "smack" och "proo" och vi prova med en ledare m.m. MEN efter mycket jobb i flera veckor så föll poletten ner. Igår så lyssna hon för lilte skänkel och lite smack, dessutom bromsa hon direkt efter jag hjort halvhalt och sedan broms! Då gav jag upp, var sååå stolt över henne så hon fick gå in och äta massa godisar och få massa pussar!
Mamma på Uppsala sjukhus är lika glad som jag! Framförallt över det med skoningen! ;)
Måste bara berätta en till sak och det är att hon till och med går in och ut i transporten som om hon gjort det 100 gånger förut. Men såvitt jag vet har hon åkt transport 3 gånger. Till Sverige, till anna och till mig.
5/5 stjärnor till henne
OBS, något fel på blogg så blir inga styckes indelningar, vet ej varför.

DonTjubang

Igår red jag bara Don Tjubang. Skrittjobbade honom nu när underlaget verkligen stenhårt och han var pigg och glad som vanligt. Finns nog ingen mer livsglad och vänlig häst som Don. Han vill alltid göra rätt och försöker jämt! Öronen är alltid spetsade och med hans positiva inställning så lär han sig fruktansvärt fort!

Dagens ridning

Sitter och slänger i mig blodpudding (ja, är man fattig som ett troll så får det duga) Alla hästarna är trimmade och fixa idag. Underlaget suger (som vanligt). Det är hårt överallt.
Red iväg med Don till en äng där jag red lite i kanterna i alla gångarter. Dock är hans galopp mer skutt framåt än galopp.. Nöjd som tuppen verkade han vara efter passet trots att han var lite tittig och spänd.
Lilla hjärtat Bärta tömkörde jag lite, satt även på henne en sväng
bara för att "känna av" henne. Hon var superfin och jobbade på bra. Hon är verkligen så himla glad och gosig hela tiden, precis som Don är.
Yrroll jobbade jag på asfalt för att stärka senor och ligament. Han var även superfin vilket han har vart varenda pass sedan en tid tillbaka. passet var i ca 30 min. Viktigt att man skrittar fram och av ordentligt innan man rider på asfalt. Sedan travade jag kanske i 5-10 min i låg form och lättridning. Efter passet fick han stå med backontrack pyjamas på sig.
När dessa 3 var fixade och stallet mockat så tog jag in Niktia och borsta och frisera henne lite. Hon njöt av minsta lilla beröring. Oljade även in alla hästarnas hovar, har ju vart extremt lerigt i flera veckor vilket hovarna tar stryk av.
Yrroll.

2 månader

Hallååå, någon dääär? Ja men visst verkar det som några få kikar in här lite då  & då i hopp om att jag ska uppdatera.
Dock var det exakt två månader sedan sist! Har fått lite klagomål om att att jag inte uppdaterar något längre och att jag i alla fall borde ändra min presentation, då jag inte längre ska sälja pi - hon är ju sål. Jag söker inte längre efter en ny stjärna - jag har hunnit skaffa mig två! och Yrroll ska inte matchas för 1.40 2010 - framförallt har 2010 redan vart, men sedan så är 1.40 inte längre mitt mål. Han ska snarare ev säljas om RÄTT ryttare finns, annars får han va kvar! dessutom har min fokus vart att få tävla över huvudtaget och då med förhoppningar på jämna 1.20. Vilket jag tycker vi har uppnått. Det är en eller max två 1.20 som jag vart missnöjd med och vi har fått två nedslag i.
Don har tyvärr inte hunnit tävla mer i år och Cherry som även kallas BÄRTA har hunnit slängt av mig en gång! haha. Sedan skulle jag väl vilja påpeka att jag även hunnit ta körkort! ;) OCH hör och häpna, skaffat mig en ny blogg(dock var den så krånglig och därför uppdaterar jag här igen.)
EV, kommer jag börja uppdatera här igen för min egen skull då det är ganska kul att dokumentera hästarnas och min utveckling för att senare kunna gå tillbaka och titta.
Här kommer två nya filmer på pollara.
Don på senaste träningen: Blir så glad av att rida och se på honom!
Och här en film på Yrroll från senaste starten. En runda som jag faktiskt är riktigt nöjd över. Tyvärr glömmer jag banan efter näst sista hindret och är för sen att inverka när jag kommit underfund med vilket hinder som var nästa. Fick inte tillräckligt med tryck i galoppen samtidigt som jag redan började rida mot första hindret i omhoppningen. Bakbommen föll då på sista hindret, ett hinder vi sällan har problem med. Andra gången vi river sista hindret i år! Men han är helt fantastisk!

RSS 2.0