Träning

Träning gör att man får alldeles för mycket energi. Har inte kunnat sova på flera veckor nu när jag börjat träna mig själv ett par gånger i veckan, utöver ridningen alltså. Så idag ska jag försöka köra på två fyspass. Ett nu på morgonen (kört 30 min) sedan ett pass mitt på dagen. Dessutom ska jag rida 3 hästar varav en ska iväg på hoppträning ikväll. Sedan tillkommer allt stallarbete. Dvs mocka 4 boxar, fixa vatten m.m.

Cherrys utveckling

Idag när jag tog kort på min fina Chopin Chery insåg jag hur fin hon börjat bli i kroppen.
Här kommer lite före och efter bilder.
FÖRR
NU

Bilden ovanför togs idagJag tycker faktiskt jag har gjort ett bra jobb då jag själv har stått ansvarig för hennes utvecklingskurva. När hon kom hade hon haft ryttare på sig ett par gånger  i alla gångarter. Hon hade så haft ryttare på sig för första gången ca 3v innan hon kom. Sedan fick hon stå en månad och bara vila upp sig och ta igen sig från alla flyttar, insittning och insektsutslagen hon fått, dessutom hade hon dragit på sig en lätt förkylning. Så när jag väl skulle börja var det bara att börja om från början. Det startade med en rejäl smäll i backen. ;)

Bra skrivet

Varför bör inte ridsport räknas som en sport? Man arbetar fysiskt, både kondition och muskler. Man har långsiktiga planer för att matcha formen, inte bara för en individ utan två. Det finns olika strategier och tekniker, man använder taktik och såklart tävlar man. Vad är det som saknas? Sen är det väl bara ett plus att män och kvinnor tävlar på samma nivå, inte för att jag tror att du bryr dig om den biten. En fråga till Lasse i aftonblandets chat.

Hahah någon har väl inte missat alla konversationer som går över hela sverige om ridsport är en sport eller inte och om det är Roffe som ska ha priset eller Ninja, även om han är värd priset eller inte. De som inte provat på att rida vet nog inte vilket sport det är att bara få hästen att göra som man vill. Sedan när man fått den att stanna, gå och svänga höger/vänster är det så otroligt mycket mer för att kunna styra den runt en banan felfritt. Men lite komiskt tycker jag allt att hela situationen är. För mig är ridsport en sport och det står jag fast vid.Vinterträning

Visst visste jag att det var kallt idag, 6 minus när jag åkte till stallet.. Men sugen på träning var jag så jag och min bäste vän gav oss ut i skogen för lite flåsträning. Galoppera en sträcka på x antal meter i friskgalopp för lite vila och sedan på't igen. Helt underbart att flyga fram i ett glittrande vinterland med sin kära häst. Han var hur nöjd som helst, precis som jag. Men lite kyligt var det allt. Svetten på honom blev frost och mina ögonfransar likaså. Väl hemma insåg jag att det var -12 ute. Lägg då till en hastighet på 20-30 km/h eller vad det kan bli. = kallt. Men sååå värt det!


Blir aldrig trött

Den här månaden när jag inte jobbat så mycket med mitt "vanliga jobb" så jobbar jag bara med hästarna. Och är man van vid att jobba 50-75% och ta hand om 3-4 hästar så får man en chock när man knappt jobbar någonting och bara har tre hästar att ta hand om. Jag blir inte tillräckligt utmattad på dagarna så jag kan sova på kvällarna, vilket gör att jag nu försöker rida andras hästar för att bli lite tröttare:P haha
Efter jag hade tagit hand om mina egna fina pärlor igår så åkte jag till Idas fuxmärr. Efter lite catfight så var även hon superfin. Bar upp sig själv i fin balans när jag galoppera av henne. Det är en sådan bra känsla när man känner att man helt kan släppa stödet i handen och hästen INTE rinner iväg!
Cherry galopperade jag faktiskt med första gången på "bana". Annars har jag gjort det två gånger ute där de får en fin framåtbjudnig.
Don Tjubang min fina grabb!

Fina häst

Premiärbilder när jag sitter på mitt flickebarn. Hon är så fin och mysig den lilla tjejen. Små framsteg har hon gjort hela hösten och i år blir hon fyra, stor flicka. Någon cm måste hon ha växt allt.


Tävling

Tävlingssäsongen börjar närma sig. Dock åker jag till thailand precis i början så jag kanske startar mina första tävlingar i slutet på februari eller annars i Mars :) Vilken klubb jag ska tävla för har jag inte valt ännu. Det lutar åt Borlänge RS för 4.e året i rad. Men jag överväger mina beslut och har inte bestämt mig helt ännu.
Vad tävlar ni för för klubbar och någon som har några idéer?
Måste sätta upp mål och planeringar med. Men först vill jag komma igång med hoppningen så jag vet lite vart vi står. Ingen häst har hoppats på över 3-4 månader.

Fina hästar

Igår blev det ganska hård träning för min stackars kropp. Den verkar dock inte ha tagit så stor skada.
Klockan 9 på morgonen kom Lola och hämtade mig för att sedan köra oss ut i de allra djupaste skogarna (Mockfjärd) där väntades en ridtur på henne väldigt stora Cornelia. Eller ja hon kändes defenitivt inte så stor att rida som jag hade föreställt mig, hon är ändå runt 173-175 hög. Dessutom var hon inte alls lika tungriden som hon ser ut på marken. Det blev en tur i skogen i lite mer än en timme. Jag var lovad tropiskt klimat och vacker natur, inget dära stämde? dåligt!
Sedan när jag kom hem däckade jag i soffan i några timmar.
Sedan tog jag mig an mina egna fina och bästa bebisar.
Började med don som var otroligt fin igår. Han har vart lite tjaffsig i mun och lite het hela vintern. Men idag satte jag på hans egna sadel (jag har två som passar på honom och jag trivs bäst i den andra) och jag vet inte om det var de eller att han bara fick för sig att sköta sig idag. Red bara på åttvolt idag och han flytta undan bra för både inner och ytter skänkeln, inga bockningar i galoppen heller. Fin häst!
Sedan mocka jag boxarna och tog tag i Y som jag gjorde samma sak med, men gjorde mycket övergångar så han inte blir så tung. Han var rätt fin men hade önskat lite snabbare reaktioner från börjar samt var galoppen inget att hurra för. Men jag har inte möjlighet att jobba dem så mycket i galopp, så där kommer han undan! summan av kadermumman - fin häst!
Sist men inte ... eller jo hon är minst. Min bebba Cherry. hon är såååå mysig! Var första gången sedan förra året med ryttare på ryggen ( ja alltså dryga 3 veckor vila) och tänkte att det skulle bli en prövning för balansen, men vi var på marken hela passet och hon var riktigt duktig! Vill gärna nu att hon ska börja komma fram till bettet och skritta på ordentligt så hon trampar under sig. Gas broms och tygeltag tar hon jättefint!
När alla hästarna var rida var det dags för lite "fys" träning.

Mobilblogg

Gör premiär med Mobilbloggningen. Här levererar ja finfina kort på mina
Hjärtan. Närgångna i nyfikna som vanligt


RSS 2.0