Fina Pideli-Pi

Pi är en riktigt lyckodrog! Man blir glad av att bara vara i närheten av henne! hon utstrålar sådan energi! Lilla älskade ponny. Har precis vart ute och galopperat barbacka i sommarkläder på henne. Hon är så underbar och ja e gla!

Plugg..

puuh! Det näst sista provet för terminen är nu skrivet! Har pluggat ihjäl mig till det och trodde inte jag skulle få godkänt äns. Men kan nog tänka mig att ja smacka in ett fint mvg till. Eller kanske VG om jag har otur.. Veckan som kommer ska jag väl plugga ihjäl mig igen till ett svårt spanska prov som också är det sista för 2an! Skolan är rolig va.. Huh? Underbart väder är det iaf så det ska ja glädjas åt. Ska på lunch med mamma nu, möta upp en kär vän och förhoppningsvis efter det få åka och shoppa pytte lite!

Min födelsedag

Om ni undrar över min dåliga uppdatering så är för jag fyller år idag. En helt värdelös ålder och dessutom är jag väl vuxen på riktigt kan man väl säga.. Vad tusan tog alla år vägen? Grattis alla mammor idag med! Nu ska en häst ridas sedan blir det tacos till middag och fortsatt pluggning.

9 år sedan jag fick min första häst i födelsedags present (hon levererades några dagar senare)

Fidelie mitt älskade hjärta!


Gårdagens, dagens och morgondagens födelsedag

glömde ju faktiskt att uppdatera här igår. Det stod i vilket fall som helst tömkörning på schemat. Vilket Yrroll ska bli 3 gånger i veckan så han verkligen kommer igång med baken. Har aldrig gjort det på de två som jag har nu så var lite fummligt med alla tömmar först, haha. Tur yrris är en så snäll häst. Kanske en tomkörningskurs skulle vara något för lilla mig?:P Det var iaf väldigt lärorikt att se hästen från sidan. Å han kan ju vara riktigt snygg med ;)

Nu har jag precis vaknar och äter frukost, ska ut och rida hästarna och göra klart stallet sedan måste jag plugga hela dagen fram till kvällen då det blir middag hos Andreas och massa mys eftersom jag fyller år imorgon/inatt :)

finare människa än så här går faktiskt inte att hitta.




Prov, prov, redovisning, prov, prov och redovisning

Har vart en riktig pluggdag idag. Eller prov/redovisnings dag.. Först muntligt spanska prov på morgonen, sedan skulle vi haft redovisning i samhällskunskap men läraren drog ut på tiden så vi fick inte göra idag utan fick de på släp till nästa vecka... Efter det bjöd Cornelias far på thaimat från thaien (som jag ska betala för för hatar när folk bjuder) Efter det var det svenska B prov och avslutade fredagen med att redovisa min hemsida på näthandel B. Nu ska jag rida mina hästar och fixa stallet sedan är det bara sätta sig och plugga för Måndagens småföretagande prov som handlar om borföring. Verkligen skit tråkigt! Speciellt när det blir fel hela tiden!:P


Vad tycker ni om min min? Gäller att ha tungan rätt i mun när man ska tävla va ;)

Dagens

Ridit på samma ställe som igår, men Yrroll avslutade jag med i en av hagarna där jag kände igenom honom lite. Han kändes fin men han har nästan börjat "krulla" ihop sig lite väl mycket i skritten verkligen viktigt att man får igång baken på hästen. Får se om vi kan åka och tömköra honom då det står på hans schema. =)

LA

Lycka! Pi och Ullis.


En vacker ponny

Simply the best.


Nu ska jag rida.

Har suttit och pluggat ett bra tag nu. Självklart med variation av facebook. men men har pluggat flitigt. Började vid 1 efter jag kommit hem från frisören och hållt på tills nu. Nu är klockan snart 4 så lär ta mig ut i stallet. Ska rida Yrroll i kalhygget idag igen, även med lite klättring.

Note till mig själv: Du ska skriva upp Yrrolls planering!

Tretorn midcut skor och chaps till salu

för er andra som är intresserade av mina tretorn midcut chaps och skor så är dem till salu pga för små i fötterna sedan kan ja säkert inte ha chapsen längre heller ;) Båda är i färgen grå/silver. Väldigt lite använda då de som sagt är försmå.

Chapsen, nypris ca 799kr. MITT pris 450 kr
Skorna nypris ca 999kr. MITT pris 500 kr

Länk till skorna hos Agersta
Länk till chapsen hos hastshopen

Bilder när jag rider i dem




 

Vill ni veta mer eller vill köpa dem? Maila [email protected]


Läsarfråga

Philippa-K
Hejj, har du dina Tretorn skor kvar som du skulle sälja? :-D

Svar: Japp det har jag! De är i storlek 38 men mer som en 37. skaftet är i small om man även vill köpa till dem.

Dagens pass och bilder

Båda hästarna är ridna och stallet är klart. Ovanligt vid den här tiden. Men nu behöver jag ägna lite tid åt de resterande 3 proven som är den här veckan. Sedan är det två nästa vecka. SEN ÄR DE SLUT! så skönt! I vilket falls om helst har jag ridit ut barbacka på båda hästarna idag. Genom ett kalhygge och sedan massa klättring. Bara skritt på Yrroll och lite trav och galopp på Pi. Tyckte hon skulle få en välförtjänst mysrunda. Dessutom har hon gått på ganska dåligt underlag de här två dagarna så då funka det bra med massa skog. Kommer skriva om Yrrolls planering senare också!

Här fås lite opublicerade bilder också. En del har ni nog inte sett va?
Spiran

Dressyrponnyn
Haha Pi som rullar sig
Fina ponny

Träningen för Ulf Johansson!

Här kommer filmerna från träningen som var igår. Haha Pi var verkligen halvgalen. Men det är bra att hon är så för då vet man att hon tycker det är roligt. Hon går ju verkligen med öronen framåt och undrar vad som ska hända härnäst heeeela tiden. Tyckte K Red henne väldigt bra eftersom det är svårt att veta hur man ska rida en så pass pigg häst sedan har hon inte vart så pigg de andra gångerna heller, men ungen sken som en sol, så söt så :D. Spiran tyckte jag även var superduktig hon med! Hon är ju inte särskilt mycket hoppad och bara riden regelbundet i ett år? Trodde inte hon skulle lösa övningarna så bra som hon gjorde och hon var hela tiden positiv. Hon sura ihop en gång men glömde det lika fort och då gjorde hon det med.

Om ni undrar varför jag säger braaaa hela tiden (om det hörs) Så är det för jag hela tiden vill att Spirris ska tycka det är kul och att hon vet att hon gör rätt. Hon är trots allt i tonåren, fux och ett sto ;) Det värsta man kan ha! hahah

 

 

 


Duktiga hästar

Båda hästarna var super! Po var halv galen men ungen rider henne bra! Hoppa lätt som en plätt! Spiran va även hon super. Hon är inte så ruttinerad än med löste övningarna på ett superbra sätt!! Filmer kommer!! Nu måste ja plugga... :(

Hoppträning

Nu ska jag ut och fixa Pi. Jag lyckas alltid sitta här en halvtimme längre än planerat... hmm. Jaja, Pi ska fixas sedan drar vi till sundet där en ska rida Pi och jag ska rida en annan :)

Ja e gla

Jag är så jävla glad nu! :D Bortsett från att jag borrat två tänder idag. haha. Men har fått min första lön någonsin! ;) Trodde inte jag skulle få så mycket i lön med det var niiice! Sedan ska jag rida min bästa vän Idas unghäst idag, Pi ska provridas igen.. Nej nu ska jag gå och rama in min allra första lönespecifikation! ;)

Ridit Pi

Hemma från hovslagaren. Stannade till på sundet också och red igenom Pi medans mamma handlade. Pi var superfin och jag red lite sporadiskt och galoppera över en bom lite, flytta lite tempoväxlingar m.m. Nu ska jag stoppa i mig min andra middag och sedan hoppa in i duschen. resten av kvällen måste ja ägna åt att plugga. Slutspurten nu och vill gärna att betygen håller sig där de är! Har iaf två till MVG i slutbetyg på tvp kurser som är avslutade =) Skönt!

skoning

Åker iväg och skor pisegris nu en sväng

skoning

Åker iväg och skor pisegris nu en sväng

Resultat från veterinären

nu är vi äntligen hemma igen. Jag och mamma är helt slut. ;) Yrroll är fräsch!!!!! Det är det viktiga! först så kända veterinären på honom, han var fräsch
Sedan skritt och trav på rakt spår - han var fräsch
Longering - Fräsch!
Böjprov - Så visa han lite, på alla ben och jag och mamma tänkte bara nej shiiit! Nu är livet över typ. Mest på Högersidan visade han. Det är dock ovanligt att så pass gamla hästar inte visar någonting (han är 15)
Sedan gjorde vi ridprov, där jag red först och sedan red en annan veterinär för att han skulle bli oberoende, jag kan ju omedvetet balansera upp honom - och han var fräsch! veterinären tyckte han var väldigt fin, jämt musklad och jämn i överigt. Det lilla var att han kanske inte helt trampa under sig i galoppen och blev lite stel och sköt rygg. Men det var så himla lite så båda veterinären sa att om det var deras häst skulle de absolut inte behandla honom. Så istället gjorde de upp ett schema till mig som han ska gå efter och så ska vår equiterapeut akupunktera honom. :) Vi passade även på att raspa tänderna då han hade några hakar, främst på höger sida. ALLT på höger sida?:P haha Men så himla skönt att det inte var något allvarligt. Schemat kommer jag berätta mer om senare!

Framme

Nu är vi framme på skästa. eller kom hit för snart 2 timmar sedan men jag fick ju med mig datorn så har suttit här. Tänkte uppdatera om.....Ja om vad?, ingenting? haha resan har gått bra, Yrroll pissa åt och drack direkt, vilken tuffing va? Han kan man bara älska! Nej nu måste ja sova. klockan är snart tolv och sex ringer klockan imorrn..

Forts av packning

Hittade några fina bilder på Pi från igår, så ska se om jag får dem! Var verkligen jätte fina bilder! :)

Men nu måste ja packa och lasta hästen hörs imorgon någongång. Kanske får med mig en dator och bärbart internet. Tvekis på den men kan hoppas ;)

Dags att packa

Det är dags att sätta igång packningen.. har suttit vid datorn hela dagen + att jag sov till halv 12. eller okej, har pluggat och städat en minut i mitt rum med! Blev sådan väldans åska och regn förut så det fanns ju inget annat att göra än att plugga då. Insåg även att det verkar som vi har 6 prov på mindre än en vecka. Så kan det itne vara så måste ta ett snack med läraren:P Alla lärare verkar tro att det bara är deras ämne som finns.. ;) Höres mer imorgon!

Skästa i natt

Snart, eller om några timmar så ska jag och mamma bege oss mot skästa gård där vi ska bo över natten. Även min lilla älskling Yrroll ska ju med. Då han ska på besök på strömsholm och kollas igenom. Kommer nog inte kunna uppdatera något mer förens imorgon när vi kommit hem.

Så vi höres!

filmerna

Grundomgången i laghoppningen. Alla i laget var felfria så vi bestämde att de skulle utgå efter hinder nummer 6 (om jag inte minns fel) fram till dess var de felfria så det var ju super!

 


Omhoppningen i laghoppningen. Nolla här med och en bra tid. Tycker verkligen det här var en superrunda!

Laget vann även eftersom Ullis satte nollan.

 

 

Ärevarvet. Pi älskar ärevarv! Riktigt duktiga ungar det där! Måste även meddela att Leksand har det yngsta laget. Vet inte ens om den yngsta fyllt 10 än? Den äldsta är 15 som är Ullis, Sedan Klara som ska Fylla 12, Emilia som är 10-11? Sedan hennes lillasyster som måste vara 10 eller yngre. Duktiga va?

 

 

Sedan är det då min runda i LA. Även den var felfri och Pi var super! dock tycker jag inte att min ridning var så optimal som jag vill ha den. Pi hoppa för bra helt enkelt!


Vilken dag!

vilken superdag!! Först vann Ulrika på Pi div 1 omg 2 i Leksands lag! Dubellnollor precis som även laget blev. De ledde helt otippat till en seger! Sedan var Pi nolla med mig i LA. :)

Så Pi har iår gjort 9 starter och nolla i 7 av dem. och 4a fel i två. hon har även fått placering i 5 av starterna (avd b inräknat)

Tävling!

Nu är jag precis hemkommen. Från mitt andra hem, bor ju typ på två ställen ;) höhö. vi ska åka om en halvtimme och NU äter jag frukost eftersom ja trodde mamma skulle hämta mig typ minst en halvtimme tidigare än vad hon gjorde. Men men bara lägga på ett kol. Ska tävla idag om jag inte sagt det? Ullis ska hoppa andra omgången av div 1 och jag hoppar en LA. Sedan får hon tävlingsvila några veckor. Inte för att hon gått särskilt tufft eftersom hon hoppar något som jag kallar "självförtroendeklasser" Alltså låga klasser. Det är lätta klasser som gör att hon tycker det är roligt hela tiden. Blir det för jobbigt kan de lätt tappa intresset och det är något jag försöker hålla koll på med mina hästar.

Nej nu ska ja sluta sjabbla! filmkameran är med. hörs i eftermiddag!

filmerna









Haha någon mer än jag som tycker jag borde träna på att inte rida som en man med armbågarna RAKT ut. Rider jag verkligen sådär?:P

Snart kommer filmerna upp


Filmerna håller på att laddas upp! så håll utkik!

här kommer lite bilder


Dressyrponny?

Kanske det, men ännu bättre hopponny! :)


Lite större trippel


Pi hoppar högt. Fast man ser ju inte hela bilden. Men hon är superfin som vanligt!


Gårdagens träning

Som sagt blev det åska igår så fick lov att stänga ner datorn och då kunde ja ju inte föra över filmerna. Men Pi var superfinsom vanligt. Jag red både utan spö och sporrar och fick då rida lite mer. Men hon var ju som sagt fin så det gick bra. Hade en trippel på ena långsidan, ett räcke som stod snett så man kunde vända från läktaren som en halvt igenom fast baklängas, svårt att förklara. Sedan hade ja en liten övning i mitten där det var först en studs sedan ett galoppsprång fram till ett räcke som vi sedan höjde upp till 1.20.

 

Så fort ja kommit hem från skolan så kommer bilder/filmer.


Åska

Nu åskar det, så filmerna kommer imorgon!

Hemma

Pi är ju som vanligt super fin! Kommer filmer senare. Hoppade en bana på 110 till 1.20 :)

Iväg och träna Pi

Tråkigt att behöva träna i ridhus när det är underbat väder. Tänkte nästan ta o skritta ut Pi men gjorde de aldrig, var ute och busa med hundarna istället. :P Ska ut och göra iordning henne nu. hörs senare.

Hoppa pi i eftermiddag.

Idag skulle egentligen Pi blivit provriden men de skulle ringa igår och har inte gjort det, så då får jag äntligen hoppa Pi. Har inte tränat henne sen innan mora tror ja? Alltså banhoppning, hade ju terräng för någon vecka sedan. Men det har vart provridngar hit, en tävling dit och så har liksom inte funnits någon tid för mig. Vill ju inte att hon ska hoppa allt för ofta även om hon inte hoppat särskilt högt. Men idag blir det lite gymnastik och höjer väl kanske upp något hinder liiiite sen kan man nog få ihop det till en liten bana. Ska filma det här så kameran ska med! Det tråkiga är bara att jag inte har någon häst att rida fören Pi vid 6 då. sååå tråkigt. Det är nu man gärna skulle ha minst en till hemma! ;D (Ja jag vet att ja har två till, men den ena ska inte ridas på två dagar och den andra är sällskapshäst)

Equiterapeuten har vart här.

Vid 10 imorse var equiterapeuten här hemma och behandlade, säger man behandla?, yrroll. Han var lite stel i bak men inga känningar direkt till att ha ont någonstans. Han fick först massage, sedan någon strålningsgrej, sedan lite knäckningar och avslutade med nålar. gud vad bra jag beskriver vad hon gjorde! ;) Men som sagt inga känningar till att ha ont någonstans men han var stel i bak. Nu ska han vila imorgon, ridas lite lätt på Lördag och Söndag sedan på Söndag åker vi även ner till Strömsholm för att kolla igenom honom ordentligt.

Kommentar

"Det verkar verkligen som att du gör ett bra jobb med Pi, såg henne på tävlingen när Ulrika red sist, och gud vilken välmusklad ponny! :)"

Liknande kommentarer gör en verkligen på super humör! Så himla roligt att höra och jag blir alltid lika glad! :) Tack, TACK OCH ÅTER TACK

Dagens pass på Pi

Det hör ju inte direkt till ovanligheterna att Pi är så himla fin att rida nu för tiden. Som vanligt var hon super fin idag med. Red kondition och målet var att få henne riktigt svettig, och de fick ja. Hahah inte superlätt det heller riktigt. Eftersom jag red ihop henne så himla mycket igår så hon verkligen skulle hamna på baken så fick hon galoppera framåt väldigt mycket idag, men fortfarande så checka ja av att ja kunde få tillbaka henne. På slutet släppte jag verkligen iväg henne ååå då gåååre fort ;) hahahha

Duktiga jag

Idag är det en riktig träningsdag.! Har sprungit 6 varv på siljansvallens friidrottsbana i konditionstest. Sedan efter det körde jag och Erica lite egen träning och efter det var vi extra hurtiga och joggade av ett varv till! Haha dock någon timme efter så valde jag att köpa chip. ;) Nu ska jag ut i stallet och rida Pi och Yrroll ska gå lite lätt!! :)

Film från MSVA med Pi


Här är filmen från MSVAN i skogsslotten förra året. Filmen är som sagt i dålig kvalité då det är filmat med en mobil, men man ser ju hur höga de närmaste hindren är och hur bra hon hoppar!

Underbarafinabästasuper dressyr/hoppar ponny

AAAAAAAAH!!! Idag är en sådan dag man undrar varför man inte håller på med dressyr! i alla fall när man har en underbart fin dressyrponny!!! Shiit vilken häst. Hon har utvecklats så enormt under vintern/våren! Jag är verkligen lyrisk! Hon har verkligen alal förutsättningar att lyckas i både hoppning och fälttävlan om hon får komma till rätt ryttare. Tror inte hon kan gå SM i dressyr precis men hon kan nog gå höga klasser. Måste göra en dressyrfilm någon dag så ni kan få se. Ni ser ju mest hoppfilmer när hon går högt med huvudet och är het.

Snaaaart kommer Msva filmen med ;) håll utkik!

Bilder




Haha här är några dåliga bilder från filmen alla bilder är från MSVA (1.20) så här får ni ett smakprov, nu ska jag göra någon nytta och mysa med mina hästar!

Pi i MSVA

Wooohooooooooooooo!!! äntligen har jag fått filmen från min och Pis MSVA!!!! :D såå kul!! det är lite dålig kvalite eftersomm de är filmat med mobil! Men om ni håller utkik så kommer ja lägga ut filmen sen! :D

Saker händer!

Nej nu är det lite dålig uppdatering på mig va! Men Yrroll blev iaf skodd idag och ska ut och skritta honom strax sedan ska även Pi gå ett lite tuffare pass. Imorgon kanske ja åker till till Västerås och rider en häst? På Torsdag kommer LI som ska gå igenom Yrroll, på Lördag ska Pi tävla igen och på Söndag åker vi ner till Västerås och på Måndag är det Strömsholm för Yrrolls del. Ja jag har lite igång. På det ska även tilläggas att jag har sisådär 5-6 prov?:P Sedan fyller jag även år snart. om mindre än två veckor faktiskt!! :)

Nya saker som händer

Nu har vi en veterinärtid bokad för Yrroll nästa Måndag. Skönt att det blev såpass snabbt. Sedan ska ja väl förmodligen provrida en ny häst i veckan och en annan igen nästa vecka. Får se hur det blir men så som det ser ut nu iaf. Det är väldigt vanligt att hopphästar får något i ryggen och bakknäna och lät inte som någon större fara, han ska ridas lungt fram till Måndag. :)

Pi och Ullis LB, film


Pi och Ullis i dagens LB där de blev en andra placering. Blev lite omtramp i grunden men tror Ullis kommer ha fått sååå mycket rutin iår av att rida många olika hästar. Hon har ridit och tävlat 4 olika hästar redan iår :)

Pi har tävlat idag.

Idag har alltså Pi och Ullis tävlat. O gissa vad? De tog en andra placering! :) Film kommer strax.

pictures

Galet snygg ponny, galet snygga stövlar och en galen hund som nästan står under Pi och en bakom :P

Dom sitter helt perfekt.

En lite större ful bild för ni ska se lite bättre hur de sitter.




Bild på stövlarna kommer!

Ska gå ut och mocka nu, sedan gå en promenix med Yrroll och efter det rida igenom Pi. Mamma ska även fota lite så ni får se de nya stövlarna på! De sitter som en smäck! Bara det inte börjar regna!

Suprise!

Hehe en till liten överrasknig. Idag efteranmälde vi Pi och ullis till Insjön där de ska gå en LB. Var ju där idag och kika och tänkte att dom lika gärna kunde hoppa om inte ullis hade något annat för sig. Så det blir en Lokal Lb imorgon. Hahah Pi har inte gått lokalt på ett bra tag nu, men det är ju bara roligt! :) Sedan ska de hoppa Lb nästa helg och jag La på Pi, så får vi se om hon kommer rida henne något mer efter det då det inte är säkert att Leksand har ett lag till finalen.

 

Bilder från förra tävlingen då de var första gången Ulrika red Pi. Ulrika är väldigt duktig och ha bla utbildat en unghäst hon har hemma nu, startat upp till Msva hoppning och har nollor i Msvb. Så vi lånar absolut inte ut henne till vem som helst!

 


Filmen från igår när han visa sig ofräsch.


här har ni då filmen från igår.

Hemma

Hemma från tävlingen! Tyckte alla var jätte dukiga! =) Så roligt att vara på lokala tävlingar för alla är så himla glada hela tiden! Bara för man kommit runt banan så skiner ekipagen som solar. Så borde det vara på alla nivåer. Jag erkänner själv att jag kan vara sur för jag tex missat en distans eller klantat mig så man fått ett stopp eller riv. Så från och med idag ska jag alltid vara superglad för jag kommit runt banan. Även om det handar om 90 cm eller 1.50 banor!

Tävlingar idag. Jag är på läktaren.

Idag ska jag iväg och titta på lokala tävlingar i insjön. En häst som jag vill se sen så ska även Ullis hoppa sin unghäst hon utbildar. :) så hejjar på dem! Just det, ni kanske vill se filmen från igår?? Den är väldigt dålig då kameramannen verkligen suger på att filma. Men man ser när jag hoppar 1-4. Det sjuka är att jag tyckte jag red så bra! :P Men måste bara få lägga in att jag har verkligen en prins till häst som förmodligen har ont någonstans men ändå hoppar!! Hur många hästar gör de? Pi skulle aldrig göra det! :P Det kan ju ha vart underlaget men konstigt att han skulle göra samma sak två tävlingar i rad. Sedan är han ju svår att styra helt plötsigt.


Kommer lägga upp massa fina bilder på PI och Ullis sen, om det är tillåtet att ta dem, måste kolla det först!


Bilder från idag.






En bild för att ni ska förstå hur högt han hoppar men ÄNDÅ river med bak. Hindret är en oxer på 1.30. Vet inte hur högt han hoppar egentligen.


Yrrol är inte fräsch

Hej på er! jag är precis hemma från tävlingarna i Falun och har tråkiga saker att berätta. Yrroll verkar nämligen inte fräsch..

Har ju sagt det ett tag nu att något känns konstigt men kan inte sätta fingret på vad det är. Jag vet fortfarande inte. Men idag tittade Louise på mig när jag red och hon sa direkt när jag valt att utgå att vi måste kolla upp honom nu, någonting är inte rätt. Kan inte beskriva hur han hoppar men det är inte alls som han brukar! Han ligger super på hindren och jag tror vi ska vara felfria men baken hänger liksom inte med. Han hoppar som en anka och är svår att styra.. Så på Torsdag ska han kollas upp av vår duktiga massör. vi försöker även få tid så snart som möjligt på en klinik. Jag har en känsla av att det kan sitta i munnen.

Det här började för kanske någon månad sedan men det var i Gävle som jag verkligen ifrågasatte vad det var för fel, för då var han likadan. Men eftersom han kan vara lite slarvig ibland tog jag det lungt och nu hade han ju inte tävlat på en månad och jag vet ju inte om det handlar om att jag börjat rida dåligt. Men idag blev det verkligen defenitivt. För av 5 hinder rev han alla utom ett. Och det kunde vart en super runda för vi låg så bra på allting. Han är bara för underbar som hoppar och vill göra sitt bästa ändå! Underbara Yrroll.

Självklart har vi strykit honom till tävlingarna som är imorgon. Om det är något allvarligt vill vi ju inte göra det värre!

Bloggtävling inom kort

Mötet jag var på idag är med mina samarbetspartners Österbo hästgård. De håller på att göra om sin hemsida som blir riktigt, riktigt snygg och innehåller mycket smarta funktioner. Men det får ni veta mer utav om ett tag, lovar att säga till när den är klar!. Inom snar framtid kommer jag även ha min första blogg-tävling som kommer innehålla ett superfint pris som jag själv vill ha! Spännande va! Men ni får hålla lite utkik.

Imorgon ska Yrroll egentligen starta 1.20-1.30 i Falun. Men pga av regnet och de stora startfältet kommer vi stryka en klass. Känns inte snällt mot min häst som skulle få stå i transporten i ca 8-9 timmar.. Nej fy!

Nya stövlar

http://gabriellabramstedt.blogg.se/ gissade rätt. Jag har alltså äntligen fått mina jacson pioneer crocodile! Skit snygga och sköna! De finns att beställa av Österbo hästgård. De har några hemma men kommer beställa hem ännu fler. Något att tänka på är att de är lite stora i storlekarna i foten. Jag är normalt en ganska normal 38, kan ha 39 i vissa skor. Men jag har 37 nu istället.



Den första...

... Som gissar rätt på vad det här är får en länknig ;)


Hemligt möte med M & A?

Idag/ nu ska jag iväg på ett litet hemligt möte! Om vad och vad som händer där får ni veta mer utav senare. :) Så håll utkik, kan tänka mig att det är spännande ;) Jag är lite nervös men som sagt, det ska bli riktigt kul och jag är spänd på att se var de leder. :)

Dagens pass

Är precis klar i stallet. Har ridit väldigt krävande pass på båda! Började med Pi och henne jobbade jag mycket i galopp, tempoväxlingar, att flytta och att behålla en jämn rytm i en kort galopp. Red ganska länge i ca 80 min. Men hon kommer varken gå på Fredag eller Lördag + att magen måste bort! ;)

Sedan mockade jag, tog in alla hästar och tog mig en macka sedan var det ut på trollet Yrroll. Red Yrroll på samma ställe och idag red jag honom på de vanliga tredelade (skriver mer om det sen) eftersom jag tyckt att han biter sig fast i högersidan HELA tiden. Så ville verkligen rida igenom honom och vill man det kan man räkna med att man kommer vara död efter, precis vad jag är nu! I början var han fruktansvärt stel men efter ett tag lossna det riktigt bra. Men som sagt, man får jobba riktigt hårt då han är väldigt känslig i munnen men samtidigt VÄLDIGT framtung + att han är seg och svår att få någon galopp i, får man väl igång galoppen så byter han med bak hela tiden. Men det blir ju bättre och förut kunde han inte ens galoppera så ska berömma honom. Yrroll red jag också i ca 80 min.

Piggo

Ställde klockan på halv tio för jag börja tolv och tänkte ja skulle gå upp ganska tidigt men ändå få sova ut. Jo tjena klockan 7 är man klarvaken!

Har bara gympa idag så har skola i typ en timme idag med sen är det hem och rida hästarna! :)

Filmer från träningen idag för Uffe.



Det HEMSKA ut/nerhoppet. Den är verkligen skit stor, om jag får säga mitt. Men gissar att de flesta som ridit på dne här banan håller med mig. Men på Pi är man så galet säker så det är bara roligt! Även om det känns som frittfall!


Banken och ett uthopp eller vad det heter? haha. Även den är väldigt stor. Tyvärr filmas det från fel håll för att ni ska förstå men man ser ju inte Pis rygg efter vi landat. Har en förstorad bild från när jag och Pi hoppar den när hon är 5 år!

Pi och fälttävlan

Hemma från terrängen! Ska jag lägga ut filmerna? Pi älskar verkligen att vara nere på banan. Hon skiner som en sol och är super glad flera dagar efter! :P Hon är riktigt rutinerad på banan men jag har aldrig gjort någon satsning på fälttävlan och det är nog synd för hon skulle förmodligen kunna gå höga klasser. Men vet vet kanske med nästa ryttare?

Få tummen ur röven..

Nej nu har jag suttit här sedan jag sluta imorse. Det vill säga klockan 9! haha. Nej har pluggat en timme med! Har bara en häst att rida hemma och då blir man ju så lat och tar den tiden man får av att chilla. Ska försöka rida igenom Yrroll, har ju ingenstans att rida mer än rakt fram på vägarna vilket är SUPERBRA om man vill få igenom en stor älg. Nej verkligen inte! Behöver boka ridhuset både imorgon och på torsdag..

Pi ska gå terräng senare idag! Det var länge sen och hon älskar att vara nere på banan! Hon blir verkligen galen. Ska se om jag kan filma. Muppen som kör mig filmar ju bara hindret... Less man blir. Det är som att filma en hockeymatch men du filmar bara målet? Nej nu är jag bitter..

1.30 i falun i Mars
Haha lilla jag flyger som en vante på Yrroll när han hoppar en trippel i 1.30 förra sommaren.

Pi



Filmerna på Ulrika och Pi.


Film 1. första klassen. 0+4 fel och precis utanför placering i stilhoppningen och hade blivit placerade utan felet. Kanon ritt då det var första gången hon ens satt på hästen.


Grunden i laghoppningen. alla i laget var felfria så hon skulle bara hoppa till hinder nmr 6 och sen utgå. Super fint här med och de var felfria.


Omhoppnigen i lagklassen. Även här var de felfria och gjorde en fin ritt!

Några bilder!

Här kommer lite bilder från tävlingen där Ullis red Pi. Filmerna håller på att laddas upp så håll utkik! ;)

Haha en halv meter över?

Hahha som vanligt en halv meter över.

....oooch som vanligt en halv meter över.

Haha igen:P


Dålig uppdatering

Igår hade jag inte tid att skriva, eller sitta vid datorn i huvudtaget då jag hade ett stort prov idag. koom inte hem fören vid halv 6 från skolan, då var det bara fixa stallet och rida Yrroll, duschen och pugg resten av kvällen. Har precia gjort de där skit provet nu och har slutat så är hemma, innan 10, inte härligt? ;)

Pi och Ullis har tävlat idag!

Hemma från en ganska lång dag! Ulrika tävlade ju Pi idag då hennes ponny blivit skadad. Först red de en LB där de var nolla i grunden men fick ett stopp i omhoppningen, filmade så såg inte riktigt men tror hindret kom fort och Pi titta samtidigt som Ullis glömde benen lite. Sedan var det lag i div 1 där alla som starta före Ullis i laget var felfria så hon skulle bara hoppa 1-6 för att spara henne till omhoppningen. Och på det var hon nolla! :) Sedan i omhoppningen var de också nolla och gjorde en jätte fin runda! Filmer kommer senare! :)

ska även tillägga att det var första gången Ulrika ens satt på Pi.

Dålig uppdate.

Blev lite dålig uppdatering igår, men red iaf Yrroll. Pi ska ju tävla idag så hon fick vila lite. Var iväg och fira min kompis Lizette som blev 19 igår och vid 9? så hämta min vän Sarah mig så åkte vi hem till hennes pojkvän där även min var. Sedan tvingades vi ligga och se på fotboll hela  kvällen så ja somnade ju ett antal gånger! ;) Vi åkte hem vid halv 12 då fick hästarna sitt sista natte hö och så fick jag för mig att dammsuga hela huset SEN kunde ja gå och sova. Nu är ja uppe kvart över 7 igen och har fodrat hästarna och snart ska de ut, så då tar jag en tupplur så jag ska orka coacha seanre ;)

Dålig uppdate.

Blev lite dålig uppdatering igår, men red iaf Yrroll. Pi ska ju tävla idag så hon fick vila lite. Var iväg och fira min kompis Lizette som blev 19 igår och vid 9? så hämta min vän Sarah mig så åkte vi hem till hennes pojkvän där även min var. Sedan tvingades vi ligga och se på fotboll hela  kvällen så ja somnade ju ett antal gånger! ;) Vi åkte hem vid halv 12 då fick hästarna sitt sista natte hö och så fick jag för mig att dammsuga hela huset SEN kunde ja gå och sova. Nu är ja uppe kvart över 7 igen och har fodrat hästarna och snart ska de ut, så då tar jag en tupplur så jag ska orka coacha seanre ;)

Suprise!

Imorgon kommer hända något som säkert är lite oväntat för er. Ulrika Asplund ska nämligen tävla Pi. Hennes D-ponny Nella har blivit skadad och hon ska då låna in Pi i laget för Leksand. Spännande va? Ullis har aldrig ens suttit på Pi så det blir spännande att tävla henne det första hon gör. Pi har ju knappt blivit hoppad av en annan ryttare de senaste 5 åren!! :D Riktigt roligt att se hur det går men jag tror det kommer gå super!

Dagens pass

Kom på att jag inte skrivit om dagens pass. Först red jag yrroll där jag fokusera på att få honom galoppera FRAM till bettet och rak. Han är lite "slingrig" av sig och det är väldigt svårt att ha honom rak. Men tyckte det funka ok sen. Har ju tränat väldigt mycket galoppombyten med honom och han är nästan lite väl känsig just nu, så nu får jag träna att han INTE ska byta nästan istället ;)

Pi därimot som har blivit väldigt fin på marken på senare tid. Henne har man ju inte riktigt kunnat gjort galoppombyten på rakt spår eftersom hon var för svag i bak men idag gjorde vi flera galoppombyten på rakt spår, några i vart tredje m.m. Som sagt hon blir bara finare och finare!


Klar i stallet.

Nu har jag mockat 3 boxar och ridit 2 hästar + fyllt på nytt vatten. nu ska jag äta lunch och sedan åka till skolan, för en halv lektion.

Det är en timmes resväg med bussen fast det bara tar typ 7 minuter med bil. Sedan har jag skola i typ en timme sen får jag vänta på bussen i en timme och sedan en timmes resväg hem. Snacka om att det känns onödigt men behöver gå på lektionen + att ja ska hämta en bok som jag har prov i på Tisdag.

fika paus

Det här är det värsta med att ha stall hemma! alla fikapauser jag tar mellan mockning, ridning och allt vad det är ;) Jah är jämt hungirg. Nu har jag smällt i mig rultårta, kaffe och coa. Kommer vara så fet när mormisen åker hem! :P hahah

Har mockat och ska nu rida båda hästarna, sedan duscha och åka till skolan.

Rider innan skolan

Nej, eftersom jag ändå inte kan ta mig till skolan fören till sista lektionen så sticker ja ut och rider nu. Så är allt klart när jag kommer hem :)

MSVA

ponnygaloppbild

Ni har ju önskat bild från galoppen och här kommer en galoppbild på Pi från Göteborg.

Flyttlass om ett år.

Idag har jag försovit mig med en timme! Låg och drömde om den där Alm som dödade(man tror) sin Linda. Btw tror ni det är han som dödat henne? Jag har börjat bli tveksam :P Men det är inte mitt problem. Låg iallalfall och drömde att han försökte döda mig, men sedan ringde min pojkvänn och räddade mig eftersom jag vaknande och samtidigt insåg att ja försovit mig fööör mycket. Så nu missar jag min buss precis.. Nästa går inte fören vid halv 2!!! Jag varför i hela helsike bor jag ute i skogen i Leksand i Dalarna. Så fort skolan är över ska jag nu flytta :P Om man får med sig andra halvan då.

Dagens pass

Nu är hästarna nattade och klara! Pi har vilat idag för Yrroll vilade igår. Jag red ju inte Pi igår utan det gjorde en annan *hemlig* tjej, spännande va? haha nejdå! Så det har inte blivit allför mycket ridning de senaste dagarna nu. Bara ett pass på två dagar! Red Yrroll i en av hagarna, lite riskfyllt men tog det lungt och arbeta mest i trav och skritt. Han var väldigt fin tycker jag :)



Yrroll och ja brons i DM -09

Motgång ger medgång

Har tänkt på det.. Hur många som säger "vilket kap" du gjort när man köpt en häst för lite pengar och som man sedan lyckas ta upp på en högre nivå. Det låter ofta som att man har haft tur att att hitta en häst med mycket kapacitet och att det inte är något jobb alls bakom resultaten. Jag tycker istället man kanske borde säga "vad duktig du är som har lyckats få fram hästens bästa sidor" eller något liknande. Tänka ett steg längre och inte bara ta förgivet.

Berättade ju att alla hästar typ bara "ramlat" över mig. Jag hade nog inte haft någon häst om det inte var för att dom just "ramlat" över mig. Framföralt så var det inga fina hästar jag köpte. en av de sparades bak, bets fram och kasta av på mitten, en var ett litet ungponnyrangel som var stel som en planka och kunde bara springa fort och den sista var en alldeles förstor lång, seg, omusklad älg. Jag har fått allt annat än de bästa förutsättningarna för att snabbt få bra resultat. Jag har fått jobbat riktigt hårt med allihop! Jag har aldrig vart den som fick åka runt och provrida en massa hästar och välja den som passade mig bäst. Utan här är det talan om att helt enkelt få göra det bästa av situationen och skapa ett band med hästen. Tycker det är alldeles för många som säger "hästen är inte min typ" Eller "vi passar inte ihop" och sedan säljer hästen av just den anledningen. Visst kan det hända att man verkligen inte funkar ihop, precis  som det är med människor. Men tror det mer handlar om att ryttaren inte klarar av hästen annars. Visst det är klart att man vill välja det som ger en bäst förutsättningar. Men hela grejen med hästsport handlar väl om att man ska kunna skapa ett band med hästen trots att man är helt olika?

Jag tycker ändå jag borde vara stolt över mig sjäv. Jag tycker mina hästar är någorlunda fina och jag har helt okej resultat tillsammans med dem. Även om jag haft riktigt dåligt självförtroende MÅNGA och långa stunder tror jag att den här erfarenheten har gett mig mycket och att man på det här sättet kanske vinner i längden?

Just nu är ju en ny häst på talan och jag vet seriöst inte vad jag ska leta efter. Jag vill gärna att någon häst bara ska ramla över mig igen. Eller ska jag behöva välja den som förtillfället känns som den ska passa mig bäst? Kommer jag ha råd och "tur" att få någon häst som kan gå lite större klasser i framtiden?

Vet inte vart jag vill komma med det här inlägget. Men jag vill bara säga till alla mina läsare som kanske har eller har haft en dålig period med sin häst att bara kämpa på, framgång kommer inte av sig själv. Oavsett om det handlar om tävlingsresultat eller kemin mellan häst och männniska.

svar:

anna om Film:
vart tränar du? :)


Svar: Denna träning är på sundet för Ulf "uffe" Johansson. Många har säkert ridit där när han hade sina fälttävlanskurser på sommrarna förut. Stod uppstallade där innan vi bygde egen gård hemma.

Lite tjuvkik

På vad som komma skall idag, förmodligen-


Film


Film från Pi senaste träningen.

hmmm

Undrar ni också vad det är för fel på hästen om den gått 1.40 och är till salu för runt 100 000? Vågar man slå till eller har den förmodligen något fel?

Bilder från Mora? Var är deeem?

Hittar inga bilder från Mora, var skit mycket fotografer där ju! Så var är ALLA bilder? Om någon vet någon som fotade får ni gärna länka m.m!!


En bild iaf. Prisutdelning.

Tävling


Hemligt

Imorgon ska jag och Pi göra en hemlighet. På Söndag händer det även en liten hemlig sak ;) Vet inte när ja kommer avslöja sakerna men ni kommer få veta. :) Någon som kan gissa. Ullis får inte :P

Dagens pass

Red ju som sagt kondition med Pi. Då körde vi intervaller. Efter uppvärmningen så körde vi ett upplägg som såg ut såhär:
2 min galopp i högt grundtemo
2 min skritt
1½ min kort galopp
1½min skritt
2 min normalt banhoppningstempo
1 min skritt
2 min högt tempo i galopp
2 min skritt
2 min kort galopp
1 min vila
2 min först kort galopp, sedan tempo växlingar och sedan lång galopp.

Trava och skritta av i ca 20 min.
Hon var inte det minsta trött trots att hon gått några mil. :P




Dagens pass

Nu är jag och mormor hemma efter vår lilla tripp till Leksand som minst sagt blev en historia. Första bussen missade vi då den var 10 MINUTER tIDIG. Den åtke förbi när vi stod för att gå över vägen liksom. Less jag var då. Snacka om att man bor i en bondhåla och det är omöjligt att ta sig nåonstans. Så jag och mormis fick snällt prominera hem i 15 min kyla + att vi stod kvar och väntade i en kvart för att se om det skulle komma någon buss och den som åkte förbi bara var någon tom buss och råka ha vårt nummer på. Men sedan skulle det ju gå en buss 45 min senare så när vi kommit hem gick vi tillbaka till bussen som även dne var 6 min tidig. Men vi tog oss till Leksand iallafall och handla. Nu har vi ätit världens middag och jag har precis nattat hästarna.

Charlotte, Zandra och Sarah (jag)


Duktig Pi

Ridit Pi, tyckte passet borde vart hårt för pi men hon var allt annat än trött och svettig. hahah. har väl galopperat några mil idag, skriver mer sen. Mormor och ja ska ner och handla nu. Är en hel historia att bara ta sig ner till Leksand (centrum)

Träning nu.

Har nu stoppat i mig lunch och nu blir det lite kondition på Pi. Får se vad jag gör med yrroll om jag rider ut och kör lite tempoväxlingar i galopp. Har ju snöat hela morgonen så är lagomt pepp på att gå ut. Men men hästar måste skötas och ridas så ska ut och mocka stallet och göra klart allt och sedan rida. =)

Mina hästar

Hittat sååå mycket fina hästar jag vill ha just nu! Någon sponsor som vill köpa en till mig?;) Nej men vad jag längtar till det är dags att börja åka runt och provrida. Jag ska säga er att jag inte köpt någon utav mina hästar "på" annons. Utan de har typ bara hoppat över mig.

Fidelie stod på min ridskola när jag var 9 år. Jag var en av de få som klarade av att rida henne. En dag på strömsholmstävlingarna för 9 år sedan (då var tävlingarna i Maj) Så sa ridskolechefen att hon hade en häst till mig. Mamma övertalade pappa och jag fick väl henne i 10-års present. =) Fidelie kostade 15 000 kr. Vi red senare SM.




Pi såg jag för första gången på en ponnygalopptävling. Då sa jag till mamma att "hon vill jag ha" Hon var så galet fin och VILD, minst sagt. Ca ett halv år senare åkte vi för att provrida en hingst (sputnik) och ägarna sa att jag även fick prova Pi om jag ville. Självklart gjorde jag det och ett tag senare fick Pi komma hem till oss, på foder tror jag nog det var först? ett halvår senare köpte vi henne för ca 40 000 kr Pi var då 5 år fyllda. Pi har idag gått MSVA hoppning med godkänt resultat (ett ner) och placeringar och nollor i MSVB. DM seger och brons, ridsport ponny cup finalen och SM i galopp.


MSVA skogslotten (1.20)

msva igen (1.20) haha hon hoppar ju typ 1.30 här =)

Yrroll hittade vi när vi skulle betäcka min första ponny Fidelie. Ägarna sa att de tyckte vi skulle ta med honom hem. Någon vecka senare åkte vi och provred honom. det första han gjorde var typ att ställa sig på bakbenen. Jag blev väl kär då. Hade nästan aldrig ridit en storhäst. Vi hoppade väl ca 110-115 vid provridningen. Vi åkte hem, diskuterade, åkte tillbaka och tog med honom hem. Först på prov i några månader och sedan betaldes han. Vi betalade 50 000 kr för Yrroll.


Skit ful bild. Men det här är 1.30.

1.30 även här.

Lite bilder

Nu är jag klar i stallet med alla hästar. De ska in vis 8-9 och då är det direkt kvällning för dem. Red Yrroll på gagset idag med bara en tygel och tyckte han kändes riktigt bra! Red dock inte så länge och inte allt för krävande men det kändes under tiden väldigt bra!


1.30
1.30
1.30


Duktiga jag.

Hemma från skolan! Sitter och väntar på lasagne som mormor lagar! Är skit hungrig! haha Idag åt jag frukost 3 gånger! Snacka om att jag är ett matvrak! Men går man upp tio i 5 och fixar och går i skolan till 4 så behöver man energi. Har pluggt riktigt ht i skolan idag med faktiskt. eller jag är väl ofta ganska duktig men händer ju att man kommer in på annat när man har eget arbete. Men har mycket prov som kommer nu så är bara att ligga i till sommarlovet. Ska rida sedan efter jag ätit! :)

Fick veta att jag är ledig imorogn, hur skönt är inte det? Jag är såååå nöjd! börjar även 10 på Fredag istället för 8.

Fick inte rida :P

Red inte på morgonen eftersom ja typ inte fick för Andreas haha. så gick upp lite senare, men självklart var ja klar redan 45 min innan ja ska gå till bussen. jag är så himla snabb och de är väl bra :P men hade ju hunnit ridit nu! tror ja ska stoppa i mig frukost nmr 2 nu, bussen går om en halvtimme.


träna innan skolan imorgon?

Hmm, sitter och överväger om ja ska rida imorgon bitti innan skolan. Bussen går 7 och ska ju hinna duscha och fixa mig innan det, så blir ett väääldigt tidigt pass. men å andra sidan ska han inte gå så hårt så ska ju bara rida i ca 30 min.. hmm blir nog att gå upp halv 5 och försöka. Pi ska ju vila så då har ja ingen häst att rida när ja kommer hem, Nikita ska ja ju inte rida så.


Häst nmr 2

Har även ridit Pi nu, red henne samma runda som jag red Yrroll. Både har bara gått lite mystur med mest jobb i skritt. Mormor hängde med på en promenix medan ja red Pi barbacka. Efter halva vägen så hoppade jag av och promenderade. När vi kom hem städade vi i 2 timmar på gåden. Nu blire oxfilé till middag, igen. haha.

Farväl av min fina Fidelie.



Hunnit med en del!

Nu har ju mamma åkt till Grekland, eller inatt, klockan 12 åkte de ner mot Arlanda. Så imorse var ja upp och fodrade hästarna, sedan gick jag in och dammsög hela huset och efter det tog ja ut hästarna. Då var jag pigg som ett as men gick och la mig i sängen och sov väl till 11 igen, då åt vi frukost och sedan har jag fixat lite till kanien som sprungit lös i stallet och busat med hundarna medan jag mockade alla boxar. Har även hunnit med att rida Yrroll, red inte så länge bara ca 20 min och nu är ja inne för lunch. Ska rida Pi ett ordentligt pass så hon kan vila imorgon.


Filmerna


Fredagens LA

Lördagens LA

Har som sagt ingen film fårn Msvbn eftersom kameran dog då.

Bilder

Lite bilder från senaste Louise träningen och tävlingarna i Mora.


Regna som fan

En suddig bild från idag :)

en till

prisutdelningen

 


Pi tävlat idag igen.

Tävlat pideliplutt idag som sagt. Fick 4 fel och kanske nå tidsfel? Eftersom att klantarslet sarah lägger henne skit stort på en trippel, visserligen är inte LA några höjder och hon borde visat att hon kan sträcka ut, men nejdu där blev de stopp. Men sedan fick ja tillbaka koncentrationen och resten av banan var fin. Har filmer och så ni får senare när jag kan lägga in dem! :)


RSS 2.0