Pisans sadel är klar!!

Lämnade ju som sagt in Pis sadel igår för omstoppning. Eftersom att massören hade sett en lite svullnad på pis ena manke, och ja det var ju inte så konstigt när sadeln var sne. Men den snälla sadelmakaren Bosse fixade till det hur snabbt som helst och sadeln var klar bara någon timme efter att vi lämnat in den. Tänk om de var så överallt ;) Han la även upp den liten i framvalvet så jag inte skulle sitta framåtlutad utan komma mer tillbaka :) Tycker sadeln har legat och glidit lite på Pi med och det här kan ha vart en av anledningarna. Tog med mig Yrrolls sadel när vi hämtade Pis så han skulle kunna kolla på den och det såg bra ut på den :)

Nu när sadeln blivit omstoppad måste man "rida in" den. så ska snart ut och göra det. Först och främst måste ja bli uppslängd i sadeln så ja dimper ned rakt ner och rätt på en gång. Sedan ska hästen gå rakt fram ett tag. sedan ska man spänna åt sadeln hårdare, sedan rakt fram igen och lite hårdare och så fortsätter man så till sadelgjorden är riktigt spänd.

Lärde mig också av den gamla farbrorn att bruna sadlar eller nougat färgade är alltid i bättre kvalité och sydda bättre än de svarta sadlarna.  Varför kan man väl räkna ut själv?:P varenda söm syns ju i de bruna lädret.

Jag funderar skarpt på att köpa The Difference' Classic från Dyón. ni vet de snygga tränset med nackstycke som inte går direkt bakom öronen som de flesta andra tränsen. Det är REA på en av mina favorit nät-ridsport.butiker http://www.ridsportbutiken.net/ och finns bara i Yrrolls färg. Undrar om det verkligen är värt de? Jag tycker dom är skit snygga iaf!!

sAd

Kommentarer
Postat av: Veronica

Svar: Ok :) Jaa, JW är fint! Jättenöjd med mitt :D

2009-07-14 @ 11:55:55
URL: http://veronicasroka.blogg.se/
Postat av: patricia

söt blogg! :D

2009-07-14 @ 17:50:46
URL: http://patriciamariayared.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Det är skit snyggt men jag har hört att det är jobbigt att ta på och att det lätt åker fram men jag vet inte jag har inte prövat det själv ;)

2009-07-14 @ 20:50:46
URL: http://jennifersumar.blogg.se/
Postat av: sofie

gillar din blogg, tränset är riktigt snyggt men som jennifer skrev tidigare åker dom lätt fram. inte testat det själv så är inte säker på det.

:)

2009-07-15 @ 11:23:21
URL: http://sbhorses.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0